Tam
EskidenYeniye
 

Baykal´ın kasedi Kılıçaroğlu´nu gerdi

CHP´yi yeniden dizayn etmek için piyasaya sürülen skandal kasedin örgütlü suç kapsamında incelemeye alınması, kaset sayesinde liderliğe gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu´nu rahatsız etti. Eski lider Baykal´a ait kaset soruşturmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, ´Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, özel yetkili savcı, CHP ile ilgili bir dosya çıkaracaktır. İsimsiz ihbar mektuplarını koyacaktır herhalde´ dedi. Diğer taraftan olayın arkasındaki örgütün ortaya çıkarılmaması için CHP´deki Brütüs´ler ne gerekiyorsa yapmış. Baykal´ın o dönemdeki avukatı Şahin Mengü´nün, soruşturmanın kadük kalmasına yol açacak şekilde başvuru yaptığı anlaşıldı. Soruşturmayı savsaklayan savcı ise Ülker Tarhan döneminde YARSAV´a girdi ve daha sonra başkan yardımcılığına getirildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

27.01.2012 10:16 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile milletvekili Nesrin Baytok´a ait olduğu ileri sürülen uygunsuz görüntülerle ilgili soruşturmayı ´örgütlü suç´ kapsamına alırken, dosyada yaklaşık iki yıldır hiçbir ilerleme kaydedilmemesinin arkasında yatan gerçekler de gün yüzüne çıkmaya başladı. CHP´yi yeniden dizayn için piyasaya sürülen, Baykal´ı koltuğundan eden, Kemal Kılıçdaroğlu´nu da CHP genel başkanlığına taşıyan kaset skandalının arkasındaki isimlerin ortaya çıkmaması için Kılıçdaroğlu ve Sav ekiplerinin seferber olduğu anlaşıldı. Kısa süreli beraberliğin ardından birbirlerine cephe alarak ´düşman kardeşler´ haline gelen Kılıçdaroğlu ve Sav ekibinin kaset skandalının üzerine örtme amacıyla kurduğu koalisyonun ise kalıcı olduğu görülüyor.

Skandal görüntülerin Mayıs 2010 tarihinde internette yayınlanmasının ardından Deniz Baykal partinin genel başkanlığından ayrılmak zorunda kaldı. Avukatı CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ise konuyla ilgili olarak ´örgütlü suç´ şikayeti yerine, olayın boyutunu küçültüp, özel hayatın gizliliğini ihlal´ şikayetiyle suç duyurusunda bulundu. Ankara Başsavcılığı da bunun üzerine dosyayı bilişim suçlarına bakan Savcı Bülent Yücetürk´e verildi.

Yine bu sıralarda dönemin CHP Genel Sekreteri Önder Sav´ın desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu CHP liderliğine gelirken, Baykal´ın avukatlığını yapan Şahin Mengü de Önder Sav´ın yanında yer aldı. Kılıçdaroğlu´nun genel başkan adaylığının açıklandığı MYK toplantısında Baykal yanlılarının ´bu ortaya çıkartılsın, Baykal´a komplo örgüt işi´ çıkışına rağmen Mengü´nün de içinde yer aldığı Sav ekibi, konunun kişisel bir suç olduğu üzerinde durarak olayın örgüt yanını gözardı etti. Böylece Sav´ın isteğine boyun eğen CHP yönetimi komplo kurbanı olduğu belirtilen eski genel başkanlarını kaderiyle başbaşa bıraktı.

BAYKAL MENGÜ´YÜ AZLETTİ

Şahin Mengü´nün suç duyurusunu soruşturmanın ´kadük´ kalmasına yol açacak şekilde sadece ´özel hayatın gizliliğini ihlal´ üzerine oturtması ve savcılığın da bilişim suçu kapsamında dosyayı ele alarak ilerleme kaydedememesi üzerine Baykal devreye girdi. Önce Önder Sav´ın yanında yer alan Mengü´yü azleden Baykal, yerine de Ankara´da kriminal ve örgütlü suçlarla ilgili davalara bakan Muzaffer Yılmaz Hukuk Bürosu´na avukatlık vekaletini verdi. Hukuk Bürosu´nda basın toplantısı düzenleyen Baykal´ın yeni avukatı Muzaffer Yılmaz, davayı aldığı dönemde yaptığı açıklamada şikayeti yenileyeceklerini ve örgüt işine bakılması için suç duyurusunu yeniden yapacaklarını bildirdi. O tarihlerde dosyayı devralan Yılmaz´a Mengü´nün dosya aktarımında yardımcı olmadığı öğrenildi.

SAVCI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yılmaz, özel hayatın ihlali genişletilerek kaset olayının örgütlü suç kapsamında değerlendirilmesi için savcılığa yeniden başvurdu. Soruşturma savcısının yeni başvuruları dikkate almaması üzerine başvurular birkaç kez ´örgüt işi´ şeklinde tekrarlandı. Avukat Yılmaz´ın başvurularını geri çeviren soruşturma savcısı Bülent Yücetürk, dosyada hiçbir ilerleme de kaydetmedi. Baykal´a yakın isimler, Yücetürk´ün yurt dışından beklenen IP tespitlerini bile dosyaya koymadığını ve soruşturmayı bir adım ilerletemediğini savundu. Ardından dönemin YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan tarafından derneğe üye yapıldı. Bir ay sonra Tarhan, CHP milletvekilliği için istifa etti ancak yeni genel başkanın seçildiği kongrede referansıyla Yücetürk başkan yardımcısı görevine getirildi. Böylece Tarhan, soruşturmayı savsaklayan Yücetürk´ü ödüllendirmiş oldu. CHP milletvekili seçilen Tarhan da Kılıçdaroğlu tarafından ´grup başkanvekili´ yapılarak ödüllendirildi.

BAŞSAVCILIK, ÖRGÜT İŞİ, DEDİ

Ancak Ankara Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş´in, sürpriz bir şekilde dosyayı 19 Eylül 2011 tarihinde savcı Bülent Yücetürk´ten alarak, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na verdiği öğrenildi. Dosyanın özel yetkili savcılığa verilmesinde Savcı Bülent Yücetürk´ün hiçbir ilerleme sağlayamamasının yanında, Baykal´ın Mengü´nün yerine getirdiği avukatı Yılmaz´ın selefinin aksine defalarca örgüt kapsamında değerlendirilsin´ başvurusu yapmasının etkili olduğu bildirildi. Dosyayı inceleyen Başsavcılığın, Bu olay, CHP´nin yeniden dizayn edilmesi amacıyla yapılmış, arkasında yasadışı örgüt olması muhtemel bir operasyondur değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Başsavcılığın Arkasında örgüt var diyerek gönderdiği soruşturma dosyasını Özel Yetkili Ankara Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından yürütülüyor.

KCK´ya var kaset için gözlemci yok

CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, CHP yönetiminin kaset davasına duyarsızlığını, Ankara Adliyesi´ne bir kişi bile göndermeyenler KCK davasına gözlemci gönderdi. Uzun süre partiye hizmet vermiş Sayın Deniz Baykal´ı ise unuttular, unutturmak istediler sözleriyle ifade etti. Olayın bilişim suçu olmadığını, örgüt işi olduğunu hep söyledim. Bugün bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı diyen Sayan, dosyanın bilişim savcısında 2 yıl bekletilmesini de eleştirerek, Delillerin ortadan kalkması ve özel yetkili savcının inceleyecek bir şey bulamaması için mi 2 yıl beklendi? sorusunu sordu.

Kemal Bey rahatsız

Skandalın örgütlü suç kapsamında incelenmesinden rahatsız olduğunu değerlendirmeleriyle ortaya koyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal´a ait kaset soruşturmasında adı geçen örgüte ilişkin bir soru üzerine, Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, özel yetkili savcı, CHP ile ilgili bir dosya çıkaracaktır. İsimsiz ihbar mektuplarını koyacaktır herhalde dedi. CHP´yi kimin dizayn etmek istediğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, Ben ne bileyim, bakalım savcı ne diyecek? diye konuştu.

KURULTAY 3 MART´TA TOPLANACAK

Öte yandan, CHP´de olağanüstü tüzük kurultayının tarihinin 3 Mart olarak belirlendiği ve kurultayın Ankara Atatürk Spor Salonu´nda yapılacağı belirtildi. Kurultayda muhaliflerin tüzük değişiklikleri taleplerinin yanı sıra CHP Genel Merkezi´nin hazırladığı tüzük taslağı da görüşülecek. CHP tüzüğüne göre delegelerin yüzde 51´inin imzasıyla genel başkanın değiştirilmesi amacıyla seçim yapılabiliyor. Bu da 625 oya denk düşüyor. ( Yenişafak)

ADALET BAKANINDAN KILIÇDAROĞLU´NA TEPKİ: BİR DAHLİNİZ YOKSA ENDİŞE ETMENİZE GEREK YOK

27.01.2012 16:21 Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dün akşam TRT Haber´de yayınlanan 45 Artı programında Hülya Hökenek´in sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Ergin, Deniz Baykal´a yönelik kaset komplosunun örgütlü suç şüphesiyle özel yetkili Savcılığa devredilmesini eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu´na da yanıt verdi: Sayın Kılıçdaroğlu´na şunu sormak lazım; bu söyledikleriniz son kararınız mı diye sormak lazım. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu önce konuşup sonra düşünen bir yapı sergiliyor, maalesef. Daha önce bu hadise olduğunda, şöyle konuşulmuştu; bunu hükümet ortaya çıkarmak zorundadır. Bu komplo kim tarafından yapıldıysa, araştırılması lazım. Niye şimdiye kadar çözülmedi. Diye şikayet ettikleri bir konuda, yargı organları yardıma davet etti onları. Bize yardımcı olun, mekanıyla ilgili, nerede geçmiştir bu hadise, adres verin, şüphelendiğiniz kişiler noktasında vesaire.... Ama o dönem soruşturmayı yürüten savcılara herhangi bir yardımda bulunulmamıştır.

Hökenek: Siz dosyayı biliyor musunuz?

Ergin: Hayır bilmiyorum. Şimdi önceki beyanlarından biliyorum. Böyle bir hadiseyi, bir komployu ortaya çıkartma noktasında göreve davet etmişlerdir savcılıkları.. savcılıklar da ellerinde bilgi bulgu varsa bunları değerlendireceklerdir. Sayın Kılıçdaroğlu bunu bir şey biliyor da mı söyledi, bir beklentisi vardı da mu böyle söyledi. Doğrusu bunu bilmiyorum. Herhangi bir sıkıntısı olmayan kişinin endişe etmesine gerek yoktur. Yani sizin bir dahliniz yoksa, bir sıkıntınız yoksa, endişe etmenize gerek yoktur.

ODATV SERVERLERİNDE KASET İZİ ARAMASI

28.01.2012 12:20 Deniz Baykal´ın genel başkanlığı bırakmasına yol açan kaset komplosuyla ilgili çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Baykal´ın ´organize çete işi´ dilekçesi üzerine Odatv serverları üzerinde Ergenekon izi arandı. Deniz Baykal´ı CHP Genel Başkanlığı koltuğundan indiren kaset tezgahının şifreleri çözülüyor. Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv´de ele geçirilen komplo belgeleri CHP eski Genel Başkanı Baykal ve Ankara Başsavcılığı´nı harekete geçirdi. Baykal´ın, Komplo organize çete işidir. Örgüt aranmalıdır dilekçesi üzerine soruşturmayı Özel Yetkili Savcılığa gönderen Başsavcılık, İstanbul´dan istediği Odatv serverları üzerinde Ergenekon izini aradı.

ORGANİZE ÇETE DİLEKÇESİ

Baykal´ı koltuğundan eden skandal kaset dosyasıyla ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Özel Yetkili Savcılığın araştırdığı Baykal´a yönelik kaset komplosuyla ilgili Özel Yetkili Savcının dosyaya hayali isimler ve gizli tanıklar koyabileceğini öne süren Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na karşılık Baykal cephesinin farklı tavır aldığı belirlendi. Baykal´ın soruşturma sürecinde Ankara Başsavcılığı´na, Komplo organize çete işidir. Örgüt aranmalıdır talebini ilettiği ortaya çıktı. Başsavcılığın Baykal´ın talebi üzerine dosyayı, ´CHP yeniden dizayn edilmek istendi´ vurgusuyla örgütlü suçlara bakan Özel Yetkili Başsavcıvekilliği´ne gönderdiği tespit edildi.

ORTAK FAİL ARAŞTIRMASI

Ankara Başsavcılığı´nın Özel Yetkili Savcılığa gönderdiği dosyada Ergenekon şüphesinin araştırıldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla İstanbul emniyetinden bazı serverlar istenirken bu serverların Oda Tv bağlantılı veri tabanları olduğu ifade edildi. İstenen belgeler arasında Baykal´ın taciz ettiği ileri sürülen Odatv muhabiri İklim Bayraktar´la ilgili teknik kayıtlar da bulunuyor. Bu arada Baykal´ın, yakın çevresine ortaya çıkan belgelerin üzerine gidilmesi talimatını verdiği aktarıldı. Başsavcılığın ise Ergenekon bünyesindeki Odatv soruşturmasında Baykal´la ilgili belgeleri mercek altına aldığı bildirildi.

KARANLIK ODA, VARAN-1 VARAN-2

Deniz Baykal´ın muhalefette yeterince etkili olmadığı gerekçesiyle Ergenekon örgütü tarafından ´Varan-1´ kodlu seks kaseti ile liderlikten devrildiği, bunda Ergenekon sanıklarının da rolü olduğu Odatv soruşturmasında ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu´nun sürpriz şekilde liderlik koltuğuna oturmasının ardından sadece soyunma sahnelerinin yer aldığı kasetle yetinilmişti. Kasedin devam bölümlerinin olduğu, asıl sahnelerin Varan-2de olduğu iddia edildi.

BAYKAL´A ODATV TUZAĞI

Ergenekon soruşturması kapsamında kabul edilen Oda Tv iddianamesinde, Baykal´ın internette yayınlanan görüntülerine ilişkin bilgiler yer alıyor. Kılıçdaroğlu´na destek zorunlu ibaresi ile başlayan ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı dokümanda Halk TV´yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli, her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor, Baykal engelini aşmalıyız. İkna için varan 2... ifadesi yer alıyor.

Baykal´ın avukatı: Örgüt Aranmalı

Baykal´ın avukatı Muzaffer Yılmaz, komplonun örgüt işi olmasına karşılık soruşturmada örgüt aranmadığına dikkat çekti. Yılmaz, Sürecin başından beri verdiğimiz dilekçelerde olayın örgüt işi olduğunu ifade ederek olayın örgüt kapsamında araştırılması gerektiğini eski savcı Bülent Yücetürk´e de söylemiştik. Ancak bu olmadı. Deneyimli dış istihbarat elemanlarımız olmasına karşılık ABD kaynaklı IP adreslerinin Türkiye üzerindeki aynı serverlarla farklı paylaşımlar yapmasına karşılık da fail tespiti yapılamadı dedi. ( Bugün)

MENGÜ: O ŞEREFSİZ CHP´Lİ ÇIKABİLİR

29.01.2012 11:51Kılıçdaroğlu´nun, Baykal´a kaset komplosu soruşturmasının derinleştirilmesi amacıyla özel yetkili savcıya devredilmesinden rahatsız olması ana muhalefet partisini karıştırdı. CHP kulisleri, ´Komplocular parti içinden birileri mi? Kılıçdaroğlu faillerin parti içinden çıkmasından mı korkuyor?´ sorularıyla çalkalanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, Deniz Baykal´ı koltuğundan eden kaset komplosunun örgütlü suç kapsamında soruşturulmasına itiraz etmesinin yankıları sürüyor. Özellikle CHP kulislerinde ?Komplocular partili mi? Kılıçdaroğlu´nun bildiği bir şeyler mi var?? soruları soruluyor. CHP´li eski vekiller Şahin Mengü ile Esfender Korkmaz, Ankara Özel Yetkili Savcılığı´nın soruşturmayı genişletme kararı almasına karşı çıkan Kılıçdaroğlu´na tepki gösterdi.

MENGÜ: KILIÇDAROĞLU NİYE GOCUNUYOR?

?Sayın Kılıçdaroğlu bundan niye gocunuyor?? diye soran Şahin Mengü, ?Karşı çıkmasını anlamadım. Tam tersine savcılara destek olması lazımdı. Soruşturma için bugüne kadar geç bile kalındı. Bunun ucu nereye varıyorsa varsın. Parti içinden de bir şerefsiz çıkabilir. İster parti içinden ister parti dışından işin içinde kim varsa ortaya çıkarılması lazım. Niye bunun derinlemesine araştırılmasından rahatsız oluyorlar ki? Ahlaksızlığın ortaya çıkmasını büyük bir zevkle bekliyorum? dedi.

O İDDİAYA CEVAP VERDİ

Baykal´ın o dönemdeki avukatı olarak kaset faillerinin ortaya çıkarılması için savcıya gerekli başvuruyu yapmadığı iddiasına da cevap veren Mengü, ?Ben o tarihte milletvekiliydim. Nasıl avukatlık yapabilirim? Örgütlü olup olmadığına savcılık karar verir. Arkadaşlarımızın o dönemde yaptığı işlem, yayını durdurma işlemiydi. İnternet üzerinden yapılan bir yayındı. Suçluların ortaya çıkmasını en çok ben istiyorum. Şahsımı hedef alan bu iddiayla ilgili yasal yollara başvuracağım? diye konuştu.

KORKMAZ: KILIÇDAROĞLU TAM TERSİNİ YAPIYOR

CHP eski İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz ise Kılıçdaroğlu´nun açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirerek, ?Bir genel başkan, savcıları engellemeye çalışmaz. Partisiyle ilgili komplonun takipçisi olur. Suçluların ortaya çıkarılması içine savcılara yardımcı olur. Sayın Kılıçdaroğlu, daha önce adeta uyutulmuş olan bu soruşturmanın arkasında olmalı ve olayın aydınlatılması için çalışmalıydı. Ancak o tam tersini yapıyor? değerlendirmesini yaptı.

?KOMPLOCULAR BAYKAL´IN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI MI??

Kemal Kılıçdaroğlu´nun soruşturmaya yönelik son çıkışının kamuoyunda soru işaretlerine sebep olduğunu kaydeden Korkmaz, şunları söyledi: ?Soruşturma savcıya devredildiği açıklandığında Kılıçdaroğlu, yeni savcıya partisinin ve kendisinin bu olayın aydınlatılması için kendisine her zaman destek olacaklarını söylemeliydi. Böyle yapmayıp da tepki göstermesi, kamuoyunda acaba bu komplonun içinde CHP´den insanlar da mı var? Baykal´a komplo kuranlar yakın çalışma arkadaşları mıydı diye yorumlanıyor. Partililer de bizi arıyor; ´Kılıçdaroğlu´nun ilk anda tepki göstermesinin acaba sebebi ne olabilir? Yoksa parti içinde kimseler mi var? Genel Başkan bu konuda bir şey biliyor da acaba üstünün örtülmesini mi istiyor?´ şeklinde dert yanıyorlar? ifadelerini kullandı.

CHP´de kurultay 26 Şubat´ta

CHP´de Olağanüstü Kurultay´ın 26 Şubat Pazar günü toplanacağı bildirildi. CHP, daha önceki açıklamasında tüzük kurultayının 3 Mart´ta toplanacağını duyurmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yazılı açıklamasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun Olağanüstü Kurultay´ı 26 Şubat Pazar günü toplantıya çağırdığını açıkladı. Matkap açıklamasında, Kurultay´ın Pazar günü Atatürk Spor Salonu´nda saat 10.00´da toplanacağını belirtti. (Erol Metin / Yeni Akit)

BAYKAL´IN AVUKATI: KASET EN BAŞTAN ÖRGÜTLÜ SUÇ KAPSAMINA ALINMALIYDI

09.02.2012 10:47 Deniz Baykal´ın avukatı Muzaffer Yılmaz, kaset skandalına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kaset olayının en baştan örgüt suçları kapsamında soruşturulmasını istediklerini söyleyen Yılmaz, O örgüt, at oynatmaya devam ediyor. Olay en başından örgüt suçu kapsamına alınsaydı gözaltılar olabilirdi. dedi.Deniz Baykal´ın CHP genel başkanlığından istifa etmesine sebep olan kaset skandalını soruşturan Bilişim Suçları Savcılığı, örgüt şüphesi sebebiyle dosyayı Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı´na devretti. Bu gelişme, Baykal ve çevresi tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Süreci Zaman´a değerlendiren Baykal´ın avukatı Muzaffer Yılmaz, kaset olayının baştan beri örgüt suçları kapsamında soruşturulmasını istediklerini söylüyor. Yılmaz, O örgüt istediğini yapmış oldu. At oynatmaya devam ediyor. O tarihte örgüt suçu kapsamına alınsaydı daha sağlıklı olurdu. Böyle olsaydı telefon dinlemeleri, çapraz sorgular ve gözaltılar olabilirdi. Çünkü örgüt suçlarının soruşturma yöntemi farklı. Tabii süreç biraz uzadı. Bunlar eksik yapıldı. diyor.

Muzaffer Yılmaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun haberin basında yer almasının ardından sarf ettiği, Önümüzdeki günlerde özel yetkili savcı CHP´yle ilgili bir dosya çıkaracaktır. Ortalık birbirine girecektir. çıkışını ise kurultay endişesine bağlıyor: Kemal Bey´in çok bir bilgisi varsa bilmiyorum. Şöyle bir tepki olabilirdi: Başından beri bu soruşturma neden bu şekilde yürümedi, şeklinde tepki gösterebilirdi. Ondan sanıyorlar ki kurultay tarihi belirlendiği için böyle yapıldı. Ama öyle değil, üç ay öncesinden özel yetkili savcılığa gitti dosya. Onlardaki bilgi kirliliğinden kaynaklanıyor. Bilmeden açıklama yaptılar diye düşünüyorum. Avukat Yılmaz, kaset komplosunda yabancı istihbaratlarla yurtiçindeki işbirlikçilerin parmağının olduğunu savunuyor. Ciddi bir operasyondu. Sadece yurtiçi ile bağlantılı değil. Yurtdışı istihbaratları da vardı. diyen Yılmaz, olayın zamanlamasına dikkat çekiyor: Seçimlerden önce İsrail ve Amerika´yla sorunlar vardı. Başbakan Tayyip Erdoğan hem İsrail hem de Amerika´ya karşı dik duruyordu. O tarihte Başbakan hiç kimseye ihtiyaç duymadan ülke içindeki dinamiklerle iktidar olacağını düşünüyordu. Ama sonra farklı bir dizayn gelişti. Birdenbire böyle bir olay oldu (kaset) ve Kılıçdaroğlu getirildi. Birden basın pompaladı. Aradaki fark AK Parti ile yüzde 3´e düşürüldü. Suni anlamda oy oranı yükseltildi CHP´nin. Aslında böyle bir oy oranı yoktu. CHP, Tayyip Erdoğan´a ciddi bir rakip yapıldı. İsrail´e giden gemi ve sonrasında yapılan açıklamalar var. Başbakan iç dinamiklerle hallettiğini düşünüyordu ama halledemeyeceğini anladı. Başbakan´dan vazgeçilirse en büyük iktidar adayı CHP´dir. Bu CHP iktidarında da Deniz Bey istenmiyor. Çünkü Amerika´ya daha yakın bir politika güdebilecek lider isteniyordu. Kılıçdaroğlu´nun özellikle Güneydoğu politikasında bunu görüyorum.

Baykal´a tuzak kurmakla suçlanan Oda TV ile ilgili soruşturmaya da değinen Muzaffer Yılmaz, sanıklardan İklim Bayraktar´ın kayıtlardaki ifadelerinin altını çiziyor. Avukat Yılmaz, Deniz Bey´in siyasi hayatını bitirmeye yönelik bir şeydi. Ama bayan (İklim Bayraktar) çok açık verdi. Bunu kurguladığını kabul etti. ´Ektim biçicem´ diye konuşmaları var. O tarihten sonra Deniz Bey´i aramaları var. ifadelerini kullanıyor. ( Zaman)

(27 Ocak 2012), son güncel.: (09 Şubat 2012)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Baykal kaseti özel yetkili savcılarda

BAYKAL´A KASET KOMPLOSU MANŞETLERİMİZ

Baykal´ın kasetini Batum nasıl bildi?

Baykal kaseti özel yetkili savcılarda

HalkTV´yi satmayan Baykal´a Oda komplosu

Baykal Odatv´den çıkan notlara şaşırdı

Odatv´de şok belge: Baykal´a seks komplosu

Taciz CHP´yi karıştırdı

Savcıları göreve çağırdı, ifade vermiyor

Taciz için Baykal´dan bir rest bir talep

Odatv ile ilgili manşetlerimiz

Odatv iddianamesinde arama yap

´Ergenekon ve CHP´ manşetlerimiz

Örneklerle CHP´nin Ergenekon davalarında sempatizanlıktan öte tavırları

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=4174    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.634.924