Tam
EskidenYeniye
 

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

Türkiye 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleriyle başlayan süreç, ilerleyen dakikalarda bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım tarafından doğrulandı. Yıldırım, darbe girişimi yaşandığını açıkladı. 'Asker içindeki bir grubun kalkışması söz konusu' diyen Yıldırım, polis güçlerinin önlem aldığını, halkın iradesini korumak için çatışmaya girmekten kaçınmayacaklarını, kalkışma yapanların bunun bedelini ödeyeceklerini açıkladı. Bir kaç ay önce sitemizde yayınlanan bir haberde FETÖ'cülerin son umudunun darbe olduğunu dile getirmiştik. Basında başka haberlerde de yer alan bu iddia üzerine askeri kesimden bazı isimler açıklama yapmış, bunun ciddiye alınacak bir iddia olmadığını belirtmişlerdi. 15 Temmuz saat 23.00 gibi başladığımız bu canlı yayın haberimizde dakika dakika tüm gelişmeleri olabildiğince kısa kısa vermeye çalışıyoruz.

Önceki haber title=Sonraki haber

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikalarda bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım ise darbe girişimi yaşandığını açıkladı. 'Asker içindeki bir grubun kalkışması söz konusu' diyen Yıldırım, polis güçlerinin önlem aldığını, halkın iradesini korumak için çatışmaya girmekten kaçınmayacaklarını, kalkışma yapanların bunun bedelini ödeyeceklerini açıkladı. Bir kaç ay önce sitemizde yayınlanan bir haberde FETÖ'cülerin son umudunun darbe olduğunu dile getirmiştik. Basında başka haberlerde de yer alan bu iddia üzerine askeri kesimden bazı isimler açıklama yapmış, bunun ciddiye alınacak bir iddia olmadığını belirtmişlerdi. Öte yandan Paralel örgüte karşı en yoğun haberleri yapan bir site olarak yaptığımız haberlerin ve analizlerin ne kadar yerinde olduğu, bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Tek umutları askeri darbe! | Umutları Mayıs darbesi | Paralel yapı-TSK uzantıları manşetlerimiz

SON DAKİKA BİLGİLER: (YENİDEN ESKİYE.. EN SON GELİŞME EN ÜSTTE YER ALIYOR)

Canlı yayınımız 16 Temmuz 2016 saat 21:45'te sona erdi. Darbe girişimiyle ilgili devam eden gelişme ve haberleri ayrı haberler olarak aşağıdaki şu linkte bulabilirsiniz:

Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin askeri darbe girişimi' soruşturması manşetlerimiz

21:45 Kocaeli'de 48 hakim ve savcının evlerine operasyon yapılıyor. Aslında bir çok ilden peşpeşe hakim ve savcıların gözaltına alındığı haberleri geliyor.

21:37 Savcılık, HSYK tarafından FETÖ bağlantısı nedeniyle açığa alınan 2745 hakim ve savcı hakkında soruşturma başlattı. İlerleyen saatlerde gelen haberlerde bu 2745 hakim hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildiriliyor. Bu hakim ve savcıların isimleri de ortaya çıktı.İşte o isimler

21:35 Yurdun çeşitli illerindeki çeşitli komutanlıklarda çok sayıda rütbeli üst düzey askerlerin bir bir gözaltına alındığı haberleri geliyor.

21:34 Zonguldak Valiliği 46 emniyet mensubunu görevden aldı. Zonguldak İlçe Emniyet Müdürü geçtiğimiz saatlerde darbeye destek verdiği suçlamasıyla tutuklanmıştı. Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Durgun'un "verilen görevi yerine getirmediği ve görevli personeli evine göndermeye çalışarak darbe girişimine destek olduğu" tespit edildi. Gözaltına alınan İlçe Emniyet Müdürü Durgun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Durgun, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

21:01 Anayasa Mahkemesi üyesi Erdal Tercan gözaltına alındı. Önceki saatlerde Alpaslan Altan da gözaltına alınmıştı.

20:06 Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ndeki FETÖ'nün darbeci subaylarının direnişi sona erdi. 67 kişiden oluşan darbeci grup teslim oldu.

19:45 3. Ordu Komutanı Orgeneral Erdal Öztürk İnegöl'de gözaltına alındı.

18:07 İki general darbecilerin elinden kaçmayı başardı.. Dün akşam başlatılan darbe girişiminde FETÖ'cü askerler tarafından rehin alınan ve Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'nden tutulan Kara Kuvveleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Kurmay Başkanı Korgeneral İhsan Uyar kaçmayı başardı. İki komutan yolcu minibüsü ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına ulaştı. Öte yandan aynı hava üssünde darbeciler tarafından rehin tutulan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de kurtarıldı. Mendi'nin görevinin başına geçtiği bildiriliyor.

17:57 Darbecilerin F-16'ları nasıl engellendi?.. Yaşanan darbe girişiminde Ankara’daki Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki pistlerin F-16’ların kalkışlarının önlenmesi için bombalandığı, bu operasyonun da Eskişehir’den gelen F-4E 2020’ler tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. F-16’lar dün Akıncı üssünden kalktıktan sonra Ankara semalarında çok alçaktan ve ses hızı üzerinde uçmuştu. F-16’lar taşıdıkları bombaları da farklı hedeflere atmıştı. Bu gelişmeler üzerine Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı 111. Filo’dan iki F-4E 2020 uçağı bomba yüklü olarak kaldırıldı. Uçaklar, Akıncı üssünün pistini vurdu. Pistte meydana gelen hasarla, uçakların havalanması önlendi.

17:52 Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Mehmet Şanver görev başına döndü.

17:48 Hakkari’de gözaltılar devam ediyor.. Hakkari Dağ ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, kurmay başkanı ve 4 subayın gözaltına alındığı belirtildi. Sabah saatlerinde de Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Demiray Demirci gözaltına alınmıştı.

17:46 Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu gözaltına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Balıkesir'de bulunan 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, gözaltına alınarak Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Balıkesir'de gün boyu yapılan gözaltılarda 3 general ve 1 binbaşı gözaltına alındığı belirtildi.

17:31 Sarp Sınır Kapısı kapatıldı.. Dün akşam gerçekleştirilen darbe kalkışımı sonrası yaşanan gelişmeler nedeniyle Artvin'de, Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda yaya ve araç giriş çıkışı durduruldu. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, sınır kapısında geçişlerin iki ülke tarafından karşılıklı olarak durdurulduğunu açıklayarak, vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Sınır kapısının darbeci askerlerin kaçışının engellenmesi nedeniyle kapatıldığı öne sürüldü.

17:04 İçişleri Bakanı Efkan Ala, şu anda insiyatifin devlette olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın bu akşam da sokaklarda kendi kentlerinin meydanlarda olmalı. Vatandaşlarımızı tekrar sokağa çağırıyorum" çağrısı yaptı. Özellikle Gölcük Donanma Komutanlığı, Malatya 7 Ana Jet Üssü Komutanlığı ve 2. Ordu'daki FETÖ'cüler henüz tam olarak tasfiye edilmediği, her an yeni bir kalkışmanın söz konusu olabileceği dile getiriliyor.

16:53 ABD'den 'İncirlik Üssü' ve olağanüstü toplanma kararı açıklaması.. CNN International, ABD ordusu tarafından kullanılan İncirlik Hava Üssü'nün Türk yetkililerce giriş-çıkışa kapatıldığını bildirdi. Bu arada ABD Başkanı Obama, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplama kararı aldı. CNN'in haberine göre, ABD'nin Adana Konsolosluğu, üste elektriklerin kesildiğini duyurdu. Konsolosluk, ABD vatandaşlarını, ikinci bir bildirime kadar üsten uzak durmaları için uyardı. Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Türkiye'deki gelişmelerin ele alınması için önümüzdeki saatlerde Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayacağını açıkladı.

16:51 Şu ana kadar 34 general yakalandı.. Şırnak'ta yakalanan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, çıkarıldığı mahkemece, Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki, "Anayasayı ihlale teşebbüs" ve 312. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" suçlarından tutuklandı. Güvenlik güçlerinin hakkında gözaltı kararı olanları yakalama çalışmaları sürüyor.

Yapılan çalışmalarda yakalanan generallerden 34'ünün ismi şöyle:

-Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan
-70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan
-Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman
-Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer
-Sivas Garnizon Komutanı ve 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır -Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper
-Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya
-Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz
-Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek
-Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu
-Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Suat Murat Semiz
-1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak
-1. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve JFAC Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Ünal
-5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal
-Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen
-20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan
-Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan
-39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat
-10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van
-54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı
-Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız
-Deniz Hava Us Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma
-Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol
-3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar
-Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz
-55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak
-65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan
-Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan
-Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken
-Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal
-Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan
-Bitlis 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar
-Ardahan 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın
-Ağrı 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan

16:49 Darbe girişiminde bulunanların listesi o komutanın çantasından çıktı.. Bursa İl Jandarma Komutanı'nın çantasında, darbecilerin amacına ulaşmaları halinde kimin hangi göreve getirileceğini gösteren liste ele geçirildi. Grubun darbenin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için atama listesi hazırladığı kaydedildi. Yaklaşık 400 ismin yer aldığı listede, atamaların çoğunluğunun Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklere olduğu öğrenildi. Atama yapılması planlanan görevler arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlikler ile yurtdışındaki askeri ateşliklerin de yer aldığı belirtildi.

Öte yandan, askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki 37 askerin yer aldığı grup, çok sayıdaki askeri ve sivil göreve atanacak askerleri listeledi.

Yaklaşık 400 kişilik atama listesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Yücel Topçu'nun Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Nedim Karabulut'un THY Genel Müdürlüğüne, Hava Harp Akademisi Komutanlığından Orhan Tolluoğlu'nun Atatürk Havalimanı Müdürlüğüne, Hava Harp Akademisi Komutanlığından Murat Divril'in Sabiha Gökçen Havalimanı Müdürlüğüne, Hava Lojistik Komutanlığından Emine Gülşen Torunoğlu Aslan'ın Hazine Genel Müdürlüğüne, Hava Harp Okulundan Ahmet Gümüş'ün İş Bankası Genel Müdürlüğüne, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği İletişim Şube Müdürü Mesut Yurttan'ın Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğüne, Hava Harp Akademisi Komutanlığından Tamer Özaslan'ın TRT İstanbul Radyosu Genel Müdürlüğüne, Hava Kuvvetleri Komutanlığından İlhan Karasu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığından Murat Karakuş'un AFAD Başkanlığına, Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen'in TRT İstanbul Müdürlüğüne, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın Emniyet Genel Müdürlüğüne, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal'ın İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü'nün MKE Genel Müdürlüğüne atandığının ifade edildiği aktarıldı.

Atama listesinde, Jandarma Bölge Komutanlığı görevleri olmak üzere çok sayıdaki askeri görev için de atama yapıldığı öğrenildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal, Yarbay Derya Yaman, Albay Erhan Ermişoğlu, Albay Seyfi Bulduk, Yarbay Hasan Saban, Üsteğmen Serdar Çamiçi, Üsteğmen Akif Us, Yarbay Ali Müjdat Eski, Yarbay Uğur Aydın, Binbaşı Kurtuluş Kaya, Üsteğmen İlyas Damarseçkin, Üsteğmen İsmail Mıngır, Teğmen Mehmet Sadık Özgüven, Yüzbaşı Sefa Mumcu, Üsteğmen Harun Birol Mert, Yarbay Uğur İrici, Üsteğmen Turan Özen, Üsteğmen Abdürrahim Özkan, Üsteğmen Süleyman Ülker, Teğmen Süleyman Çelebi, Albay Naci Akdemir, Binbaşı Ali Koçyiğit, Üsteğmen Halil İbrahim Dişçi, Üsteğmen Saadet Us, Üsteğmen Abdullah Avlık, Albay Ferhan Kuşcan, Albay Bülent Çolak, Albay Haluk Kamil Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici, Üsteğmen Hamit Can Yüksel, Üsteğmen Ayhan Doğan, Üsteğmen Arif Bakır'ın da aralarında bulunduğu 37 asker yer aldı.

16:34 1.Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler ile İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan gözaltına alındı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hatırlanacağı gibi 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın askeri darbeye karşı çıkmış, Başbakanlık tarafından kendisinden haber alınamayan Genelkurmay başkanı Hulusi Akar'ın yerine vekaleten göreve getirilmişti. Dündar'a bağlı görev yapan 1.Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler ise askeri darbede görev aldığı gerekçesiyle savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

16:32 VE İLK TUTUKLAMA GELDİ.. Şırnak'ta gözaltına alınan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürcan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gürcan, çıkarıldığı mahkemece, Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki, "Anayasayı ihlale teşebbüs" ve 312. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" suçlarından tutuklandı. Aynı operasyonda yakalanan 5'i binbaşı 4'ü yüzbaşı 311 askerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

16:31 Deniz Harp Okulu Komutanı'nı alıkoyanlar yakalandı.. Deniz Harp Okulu Komutanı Mesut Özel'in gece alıkonulması ile ilgili Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda görevli; Dnz. Krm.Binbaşı Cüneyt Aydoğan, Dnz.Piy.Yzb. S. Barbaros Üstün, Dnz.Üstğ. İsa Demirbilek, Dnz.Piy.Üstğ. İbrahim Halil Tekatlı, 4 adet görev tabancası ve 2 adet suçta kullanılan komutanlığa ait tabanca ile Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda gözaltı işlemleri yapıldı, TEM Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere çıkış yapıldı.

16:30 38 140 Yargıtay üyesi için gözaltı kararı.. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe teşebbüsüne ilişkin başlattığı soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 10 Danıştay üyesi gözaltına alındı, 38 Danıştay üyesi için ise gözaltı kararı alındı. Ayrıca hakkında gözaltı kararı çıkarılan 140 Yargıtay üyesinden 11'inin, 5 HSYK üyesinden ise 4'ünün gözaltına alındığı öğrenildi. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Danıştay üyelerini hizmet binasına çağırdı. Davet üzerine salona gelen 35-40 kişilik bir üye grubu, salonda bulunan 15-20 kişiden oluşan başka bir üye grubunun paralel yapıya bağlı olduğunu öne sürerek salona girmedi. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının silahlı darbe girişimi kapsamında başlattığı soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 10 Danıştay üyesi, hizmet binasına gelen polis ekipleri tarafından isimleri tek tek okunarak dışarı davet edildi. Üyeler bir süre sonra polis otosuna bindirilerek emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 10 Danıştay üyesinin isimleri şöyle: Mesut Güngör, Kemalettin İşlek, Kasım Davas, Haşim Güney, Galip Tuncay Tutar, Hannan Yılbaşı, Ramazan Erol, Hasan Kabadayı, Hüseyin Oğuz ve Resul Çomoğlu. 38 Danıştay üyesi için ise gözaltı kararı alındı. Ayrıca 140 Yargıtay üyesi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, söz konusu isimler hakkında daha önceden soruşturma dosyaları olduğunu söyledi.

16:22 Polatlı'da halk Topçu Okulu'na yürüdü, camiye giren Yarbay kaçtı.. Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sokaklara çıkın" çağrısına uydu ve sokaklara döküldü. Geceyarısı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, sloganlar attı. Öfkeli bir grup da Topçu ve Füze Okulu'na yürüdü. Camilerden sala okundu. Araç konvoylarıyla şehir içinde tur atan Polatlı halkı, klakson çalarak kalabalığı arttırdı. Bu arada bir manga askerle Polatlı Çarşı Camii'ne gelen ve salanın sona erdirilmesini isteyen Yarbay rütbeli bir asker, buradaki görevlileri tehdit ederek mikrofonları kırdı. Camiyi kilitleyip imamı dışarı çıkaran subayın bu davranışı, kalabalığın öfkesini arttırdı. 100 metre yakındaki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi camiye yürüdü. Bunu haber alan yarbay ve yanındaki askerler havaya ateş ederek oradan kaçmaya başladı. Bu durum halkı daha da öfkelendirdi. Yarbay, camiye girerken çıkardığı botlarını tekrar giymeye bile fırsat bulamadan yanındaki askerlerle birlikte koşarak uzaklaştı. Öfkeli kalabalık, darbeye karşı sloganlar atarak Topçu ve Füze Okulu'na yürüdü. Nizamiye girişi önünde biriken halk, o sırada askeri bir cipin önünü kesti ve camlarını kırdı. Sabah saatlerine kadar Topçu Okulu önünde duran halk, hiç durmadan 'Asker kışlaya', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Demokratik Türkiye' sloganları attı.

FÜZE YÜKLÜ KAMYONLAR DURDURULDU

Bu arada E-90 karayolunu kapatan halk, Ankara'ya gitmekte olan füze yüklü askeri kamyonları durdurdu. Bıçaklarla kamyonların lastiklerini parçalayan halk, yolu trafiğe kapattı. Füzelerin Polatlı'da bulunan 58. Füze Tugayı'ndan veya Topçu Okulu'na bağlı Acıkır kışlasından yola çıkarıldığı sanılıyor. Bir ara askerlerin kapalı kasa kargo kamyonlarıyla başkente gittiği haberi duyuldu. Bunu duyan halk, hiçbir araca geçit vermedi. Sabah saatlerine kadar sokaklarda darbeyi protesto eden halk, sabah ezanı ile birlikte çarşı camiine gitti ve sabah namazı kıldı.

15:33 ABD: Gülen için talep almadık. Darbe girişiminin soruşturulmasında Türkiye'ye yardım etmeye hazırız.. Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den açıklama geldi. Reuters'ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Lüksemburg ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesine dair herhangi resmi bir talep almadıklarını söyledi. Kerry, darbe girişiminin soruşturulması konusunda ABD'nin Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanı, "Sayın Gülen hakkında sorulacak sorular olduğunu tahmin ediyoruz" diye ekledi. Başbakan Binali Yıldırım, Fetullah Gülen ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Fetullah Gülen’in bir terör örgütünün başı olduğu zaten bizim bildiğimiz ve MGK kararı da dahil her türlü iade talebini de yaptığımız birisidir. Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu adamın, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke dost değildir, Türkiye’ye karşı savaşım içindedir."

15:31 Havalimanında gözaltına alınanlardan 66'ncı Mekanizma Birliği'nde görevli Albay Mustafa Kol ile 10 subay ve 56 asker işlemleri tamamlanınca İstanbul Adliyesi'ne sevk edilecek.

15:18 Sinop Valisi görevden alındı.. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun yaptığı darbe girişimi ile ilgili Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya gözaltına alındı. Çetinkaya’nın eşi olan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın da görevden alındığını ve yerine Giresun Valisi Hasan Karahan’ın atandığı ileri sürüldü. Polis, savcının talimatıyla Sinop Vali Konağı ile Karakum’daki Vali Konukevi’nde arama başlatıldı.



15:06 Genelkurmay Başkanlığı'nda darbe girişiminde bulunan askerlere yönelik gözaltı operasyonunun tamamlandığı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin karargahta detaylı arama yapacağı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli üç cumhuriyet savcısı, zanlıları teslim almak için Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesine geldi.

15:04 Danıştay Başkanlığı'ndaki paralel üyeler gözaltına alınıyor. Danıştay Başkanlığındaki FETÖ mensubu üyelerden 5'i Danıştay Genel Kurul Salonunda gözaltına alındı, 4 üye ise yazılı karar olmadığı gerekçesiyle polis ekiplerine direniyor.

15:04 Denizli'de halk 500 askeri teslim aldı.. Dün gece, darbe girişimiyle birlikte 11. Komando Tugayı'ndan askeri araçlarla çıkan askerler, Çardak Havaalanı'na gitti. Askerlerin geçişlerine halk yolu kapatarak engel olmak istedi. İş makineleri ve kamyonlar yola sıralanarak, askerin geçişi önlenmeye çalışıldı. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de olay yerine gelerek vatandaşlara destek verdi. Bugün saat 10.00 itibariyle darbe girişiminin püskürtülmesi üzerine askerler gruplar halinde teslim olmaya başladı. AK Partili Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, darbe girişimine katıldıkları iddia edilen 500 askerin teslim olduğunu söyledi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, gelişmeyi Twitter hesabından "Valimiz, jandarmamız ve emniyetimizin girişimleri ve milletimizin direnişiyle Çardak'ta 500 asker teslim alındı" yazarak, duyurdu. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri, Çardak'a gidip askerleri, belediye otobüsü ve askeri araçlarla Denizli'ye getirdi. Subay ve astsubayların ise Çardak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandığı bildirildi. Öte yandan Denizli'deki camilerden sela verilerek, vatandaşlar Delikçınar Meydanı'na çağırıldı, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmaları istendi. Belediye tarafından meydanda toplanan kalabalığa su ve kumanya dağıtıldı.

14:50 Yargıtay Başkanı Cirit: Alçak kalkışma kahraman milletimizin sarsılmaz iradesiyle hak ettiği cevabı almıştır.

14:42 HSYK'dan dev hamle: HSYK Genel Kurulu, paralel yapıyla bağlantısı olduğuna dair daha önce somut bulgular elde edilmiş olan kurul üyesi 5 mensubunu, HSYK Dairesi ise aynı nedenle ve adları çeşitli soruşturmalara karışmış olan 2745 hakimi açığa aldı. Kurul, ayrıca adli izinlerin kaldırılmasına karar verdi. HSYK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı kararı doğrultusunda 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürülmesine karar verdi. HSYK 2. Dairesi, 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı.

14:40 Yunanistan: Ülkemize kaçan darbecilerin iadesi için Türk yetkililerle işbirliği yapmaya hazırız.

14:29 Malatya'da 7 askeri kargo uçağa operasyon yapıldı. 114 asker gözaltına alındı.. Alınan bilgiye göre, darbeci askerlerin alınması için polis ve askerlerin 2. Ordu Komutanlığındaki operasyonu kapsamında farklı rütbelerden 114 kişi silahlarıyla yakalandı. 2. Ordu Komutanlığı önündeki vatandaşlar, darbeci askerlerin karargahtan çıkarılması sırasında tepki gösterdi. Askerleri linç etmek isteyenleri, polis ekipleri engelledi. Komutanlıktaki operasyon sürüyor. Bu arada, talimatlara uymayan 7 askeri kargo uçağı, kapatılmasına rağmen Malatya Havalimanı'na radar yardımıyla iniş yaptı. Uçaklardaki 39 darbeci asker gözaltına alındı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Erhaç Havalimanı'nda darbeci askerlerin bulunduğu öğrenilen kargo uçaklarının kalkışını engellemek için alana iş makineleri, kamyon ve otobüsler sevk etmişti.

14:19 FETÖ'cü polis tankın içinde gözaltına alındı.. Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimi sırasında eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, darbe girişimi esnasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ele geçirmek üzere Vatan Caddesi'ne konuşlanan tanklardan birinin üzerinde resmi üniformalı emniyet müdürünün askerlere talimat verdiği istihbaratının alınması üzerine ekipler harekete geçti. Söz konusu tankın yanına gelen polis, tank içerisine saklanan kişinin 17-25 Aralık sürecinde İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan ve daha sonra FETÖ/PDY bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alınan Aynacı olduğunu belirledi. Resmi üniformalı şekilde gözaltına alınan Aynacı'nın emniyetteki işlemleri sürüyor. Gezi olayları sürecinde İstanbul Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı olan Mithat Aynacı, 25 Temmuz 2013'te Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne terfi etmişti. 17-25 Aralık sürecinde Şube Müdürlüğünü yürütmeye devam eden Aynacı, 29 Ocak 2014'te sağlık sorunlarını bahane ederek görevinden ayrılmıştı. Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan Aynacı'nın 1 Kasım 2014'te FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla açığa alındığı, ardından meslekten ihraç edildiği ve açtığı mahkeme sonucu mesleğe geri döndüğü, ancak kendisine bir görev verilmediği öğrenildi.

13:58 Darbe soruşturmasına 40 savcı getirildi.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konunun hassasiyetini göz önüne alarak soruşturmayı yürütmek üzere özel ekip kurdu. Başsavcı vekilleri İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu'nun koordinatörlüğünde 40 kişilik özel bir savcı ekibi oluşturuldu. Savcılar olayın hemen ardından soruşturma dosyasıyla ilgili çalışmalara başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de soruşturma işlemleriyle ilgili yazılar yazan ve talimatlar veren özel ekip gözaltına alınacak isimler ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor. Soruşturma için özel ekip kurulmasının amacının kısa sürede etkili bir soruşturma yürütülüp şüpheli paralelci askerlerin bir an önce yargı karşısına çıkarılması olduğu öğrenildi.

13:44 'Asker gelirse direnmeyin, teslim olun' diyen emniyet amiri gözaltına alındı. Yozgat'ın Saraykent ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında görevli bulunduğu ilçe emniyet amirliğindeki polislere, askere direnmemeleri yönünde talimat verdiği iddia edilen emniyet amiri yakalandı. İddiaya göre, Saraykent İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Adem S, görevli polislere, darbe girişimi sırasında ''asker gelirse direnmeyin, teslim olun'' yönünde talimat verdi. Emniyet amiri Adem S, gözaltına alınırken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

13:36 MİT Müsteşarı Hakan Fidan: Operasyonlar 1-2 saate biter.. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) darbeci askerlere yönelik operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın açıklamasında, "Akıncı Üssü ve Kara Havacılık'ta operasyon sürüyor. Sistematik operasyonlar bitti, nokta operasyonlara geçtiler. Nokta operasyonlar 1-2 saate biter" denildi.

12:53 Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliği önünde eylem hazırlığı.. ABD'de yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da kaldığı çiftliğin önünde eylem yapacak. FETÖ'nün darbe girişimini protesto amacıyla başta başkent Washington DC ve New York olmak üzere çeşitli eyaletlerden Pensilvanya'ya gitmek üzere organize olan çok sayıda Türk vatandaşına Amerikalı Müslüman gruplar da destek verecek. Bugün öğle saatlerinde binlerce kişinin Pensilvanya eyaletinin Saylorsburg bölgesinde, elebaşı Gülen'in yaşadığı çiftliğin önünde buluşması bekleniyor. Darbe girişiminin hemen ardından Washington DC'de Beyaz Saray önünde ve New York'ta Times Meydanı'nda yüzlerce kişi darbe karşıtı protestolar düzenlemişti. ABD'de yaşayan Türklerin yanı sıra farklı milletlere mensup çok sayıda kişi de darbe girişimine karşı Türk milletine ve hükümetine destek için eylemlere katılmıştı.

12:37 Darbecilerden bazıları Yunanistan'a kaçtı.. FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Yunan ERT TV darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçtığını belirtti. Darbecilerin Sikorsky tipi helikopterle Dedeağaç mevkiine indiği tespit edildi.

12:36 Adalet Platformu'ndan şok iddia.. HSYK, darbeye destek veren yargı mensupları için toplantı yaparken, askeri darbecileri mahkeme önüne çıkarmakla tanınan ve son olarak 27 Nisan e-muhtırasına dava açılmasını sağlayan sivil toplum kuruluşu Adalet Platformu da 5000 FETÖ'cü yargı mensubunun askeri darbe girişimine destek verdiği iddialarının aydınlatılması için savcılığa suç duyurusu yapmaya hazırlanıyor.

12:24 İncirlik'in darbeci komutanı gözaltında.. Sabah erken saatlerinde İncirlik Hava Üssü'ne giden polis ekipleri nizamiye kapısından içeri girmek istedi. Polislere uzun süre izin verilmezken nizamiye kapısında zırhlı ve uzun namlulu silahlarla önlem alan polis de çıkışları engelledi. Yapılan görüşmelerin ardından İncirlik Hava Üssü'ndeki 10'uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van gözaltına alındı. Van, sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

12:22 Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve bazı bakanlardan basın toplantısı: Milletimizle beraber büyük bir belayı defettik. 161 şehit, 1440 tane yaralımız var. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Arkadaşlar tutuklamalar, gözaltılar devam ediyor. Darbe kalkışmasında bulunan 2839 asker gözaltına alındı. İşlenen bu suçun karşılığı hukuk sisteminde, yargı siteminde açık ve seçik tanımlanmıştır. Bilindiği gibi idam cezası Türk adaletinden çıkarılmıştır. Bugün meclisimiz toplanacak ilave ne gibi tedbirler alınacaksa, ne tür hukuki tedbirler alınacaksa bunu çalışacağız. Fetullah Gülen bir terör örgütünün başı olduğu bizim de bildiğimiz iade talebini de yaptığımız birisidir. Hele hele dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın bu adamın arkasına bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye'nin dostu değil, savaşın içindedir.

12:19 Darbeye destek vermeyen askerlerdeki ayrıntı.. Malatya'da komutanlık çevresinde güvenlik önlemi alan polis ve askerlerin kollarına birbirlerini tanımak için kırmızı beyaz flamalar taktıkları görüldü. Öte yandan, Şahin Sokak'tan 2. Ordu Komutanlığına gelen darbeci askerlerin kullandığı tank, sokaktaki 6 araca çarparak kullanılmaz hale getirdi. Çevreye rastgele ateş ederek, 2. Ordu Komutanlığı'na geçen tanktan ateş açan darbeci askerin, komutanlıkta çıkan çatışmada ağır yaralı ele geçirildiği belirtildi.


Fotoğraf: Malatya'da darbecilere karşı polisle birlikte mücadeleye katılan askerlerin kollarına birbirlerini tanımak için kırmızı beyaz flamalar taktıkları görüldü.

12:10 Adalet Bakanı: Son darbeciyi alana kadar meydanları terk etmek yok. İş bitti süt liman oldu düşüncesini yaymak isteyebilirler bunlara inanmayalım. Resmi açıklama yapılmadıkça meydanları terk etmemelerini rica ediyorum.

12:02 THY: Saat 14:00 itibarıyla tüm uçuşlarımız normale dönecektir.

11:59 Gözaltı haberleri.. Çengelköy'de çatışan 2 subay gözaltında.. Çengelköy Sabancı Polis Merkezini ele geçirmek için polisle çatışmaya giren 2'si subay 7 asker yakalandı. Çatışma sonrasında bölgeye gelen takviye polislerin müdahalesi sonucunda, askerler kaçmaya başladı. Ekiplerin takibiyle 2'si subay 7 asker gözaltına alındı. Emniyete götürülürken askerleri darp etmek isteyen bir grup vatandaş, polisler tarafından engellendi. Bu arada, darbe girişiminin ardından giriş ve çıkışlara kapatılan Hasdal Kışlası'nda bulunan 4 rütbeli asker, nizamiyeye gelerek dışarı çıkmak istedi. Darbe girişimine katıldıkları iddia edilen subaylar, çıkışlarına izin vermeyen nizamiye görevlilerini silahla tehdit etti. Bunun üzerine nizamiye görevlileri, askerlerin silahlarını alarak etkisiz hale getirdikten sonra polise haber verdi. Hasdal Kışlası'na gelen polisler tarafından alınan 4 rütbeli asker, polis aracına bindirilirken bir grup vatandaşın saldırısına uğradı. Polisler, vatandaşları engelleyerek askerleri emniyete götürdü.

-Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın darbe girişimiyle ilgili olarak gözaltına alındığını bildirdi.
-Darbe girişimi kapsamında, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile 130 asker gözaltına alındı.
-İzmir'de sürdürülen operasyonda Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız gözaltına alındı.
-Ankara ve İstanbul'da düzenlenen darbe girişimi soruşturması kapsamında, Tümgeneral Özkan Aydoğdu gözaltına alındı.
-Kocaeli'de Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 34 şüpheli emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 4'ü general, 34 asker emniyet güçlerince gözaltına alınırken, 1 zırhlı araç ve 4 tanka el konuldu. Donanma Komutanlığında darbeye teşebbüs eden askerler tarafından kaçırılarak İstanbul'a götürülmeye çalışılan 2 amiral, Dilovası'nda emniyet güçleriyle girilen çatışmada kurtarıldı. Soruşturma, çok yönlü olarak sürdürülüyor.
-Şırnak'ta Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürcan Sercan ile 2'si binbaşı 3'ü yüzbaşı 309 asker darbe girişimi nedeniyle gözaltına alındı.

11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otelini bombalatan Kocaeli Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Tezcan Kızılelma yakalandı.

11:37 EMNİYET UYARDI: GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE İHBAR EDİN Emniyet yetkilileri sokaklarda üniformalı ve silahlı kişileri gören vatandaşların 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulunmasını istedi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, üst düzey emniyet yetkilileri sokaklarda üniformalı ve eli silahlı kişileri gören vatandaşların, bunu acil olarak 155 Polis İmdat hattına bildirmesi ricasında bulundu. Ayrıca, bu durumun sosyal medyadan da hızla paylaşılması gerektiği belirtildi.



11:26 Marmara hava sahası kapatıldı.. İstanbul'u da kapsayan Marmara Bölgesi üzerindeki hava sahası görerek uçuş yapan tüm sivil hava araçların uçuşlarına kapatıldı. NOTAM olarak adlandırılan havacılara bilgi notunda yasağın devlet, ambulans ve yangın söndürme amaçlı kullanılan hava araçları hariç, uçuş yapamayacak. İstanbul'un yanı sıra Bursa'dan Tekirdağ'a kadar olan bölgedeki kısıtlama, Türk havacılık tarihinin en büyük uçuşa kapatma alanı olduğu bildirildi. Notam TR'de yer alan bilgilere göre uçuş yasağı gece 21.05'e kadar devam edeceği ifade edildi. Bu yasak aletli uçuş yapan yolcu uçaklarını kapsamıyor.

11:22 Ahmet Davutoğlu: Kimse yapılan bu alçaklığı TSK'ya mal edemez. Milletimize geçmiş olsun diyemiyorum. Mübarek olsun diyorum. Çünkü bir destan yazmıştır.

11:16 Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar saatler sonra ilk kez görüntülendi. Sağlık durumu iyi olan Hulusi Akar dakikalar sonra Başbakan Yıldırım ile birlikte ortak bir açıklama yapacak.

11:09 Avrupa Parlamentosu: Türkiye'de hukuk kaidesine dönülmesini memnuniyetle karşıladık.. Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, FETÖ'nün darbe girişimin başarısız olmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. "Türkiye'de bu sabah hukuk kaidesine yeniden dönülmesini memnuniyetle karşılıyorum" ifadesini kullanan Schulz, Türkiye'nin istikrarının, tüm bölge için çok önemli olduğunu vurguladı.


Foto: Jandarma Komutanlık binasındaki FETÖ'cü darbecilerin teslim olma anı. Bu manzara, PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine teslim olduğu anları hatırlattı.

11:09 Jandarma Genel Komutanlığı’nda, askeri darbeye teşebbüs eden 200 asker polis tarafından gözaltına alındı. Askerler, üniformalarını çıkartarak çıplak halde gözaltı araçlarına bindi. Askeri darbe girişimini püskürten güvenlik güçleri gözaltına alma işlemlerini başlattı. Darbeye teşebbüs eden 200 asker Jandarma Genel Komutanlığı’nda etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerlerin üniformalarını çıkartıldığı ve iç çamaşırlarıyla kaldıkları görüldü. Gözaltı haberini duyan vatandaşlar Jandarma Genel Komutanlığı’na akın etti. Taş ve sopalarla olay yerine toplanan kalabalık askerleri linç etmeye çalıştı. Vatandaşlar gözaltı araçlarının geçişi sırasında taş ve sopalarla saldırdı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.

11:09 Genelkurmay'daki darbeciler teslim oldu. Genelkurmay'dan 700'den fazla asker elleri havada ve silahsız olarak çıktı. Askerler soyunduktan sonra teslim alındılar. Diğer bir grubun ise teslim olmak için müzakere istedikleri bildiriliyor. Operasyon hazırlığı çerçevesinde Genelkurmay'ın çevresi boşaltıldı... Siviller, gazeteciler bölgeden uzaklaştırıldı. Bölgeye özel harekat ve özel kuvvetlerden askerler getirildi. Bu hazırlıkların ardından polis Genelkurmay karargahına girdi. Bu sırada herhangi bir silah sesi duyulmadığı belirtilirken askerlerin teslim olmaya başladığı ileri sürüldü. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bulunan bölücü FETÖ/PDY terör örgütü mensubu askerlerin, teslim olmak için müzakere talebinde bulundukları belirtildi. Polisin karargaha girmesinden önce Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi'nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. Teslim olan askerler önce TÜİK binasına, daha sonra da Polis Akademisine götürüldü. Bu arada bazı askerlerin ceplerinde bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği görüldü. Yaklaşık 150 kişilik, silahlı mühimmata sahip bir grup asker ise Genelkurmay Başkanlığı içinde bekletildi. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz: "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere."

11:07 FETÖ'nün darbe girişimine katılan Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı.

10:59 Ankara'da çatışma çıktı! Halka ateş açılıyor.. Türkiye'deki darbe girişimde yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara'da İçişleri Bakanlığı'ndan silah sesleri geliyor. Darbeci askerler halka ateş açıyor...

10:58 Genelkurmay Başkanı vekili Org. Ümit Dündar: Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar harekat bölgesinde görevine başlamıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere emir komuta zinciri dışında bir askeri hareketlilik başlamıştır.İstanbul ve Ankara'da bir grup asker tarafından bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Genelkurmay karargahında çok sayıda komutan darbe teşebbüsü içerisindekiler tarafından alınıp bilinmeyen yerlere götürülmüştür. Darbe teşebbüsü TSK emir-komuta zinciri tarafından ilk andan itibaren reddedilmiştir. Devlet Yöneticileri, TSK ile tam dayanışma ile bu darbe teşebbüsünün üstünden gelmiştir. Tarihi bir dayanışma sürdüren Türkiye, darbeyi engellemiştir. Ülkesinin korumak için verilen silahları, kendisine çevrilen millet bunu unutmayacak. Kendi meclisini bombalayan kendi vatandaşını kurşunlayanların alçaklığını bu millet asla affetmeyecektir. Milletimizin asla endişesi olmasın. Darbeler defteri bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır. 41'i polis, 2 asker, 47 sivil olmak üzere 90 şehidimiz, 1100 yaralımız var. 1563 darbeci asker tutuklanmıştır. 104 darbeci çatışmada öldürüldü. TSK olarak darbeye karışan herkesle birlikte paralel yapı mensuplarının ordudan temizlenmesi için kararlıyız. TSK demokratik hukuk devletindeki gibi ülkesine sahip çıkmaya devam edecektir. Son durum, basından da takip ettiğiniz gibi Sayın Genelkurmay Başkanımız harekat bölgesinde görevine başlamış durumda. Diğer komutanlarımızdan da şu anda herhangi bir bilgi vermem mümkün değil. Şu an temas kuramadığımız komutanlarımız içinde Veysel Kösele de var. (Donanma Komutanı Oramiral Kösele’nin rehin tutulduğu iddia edilmişti)



10:53 Cumhurbaşkanlığı: Bu kalkışma hangi aşamaya gelirse gelsin, bu akşam sokaklara sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Zira her an yeni bir hareketlenme olabilir. Başkomutanımız "evlerinize dönün" diyene kadar sokakları terk etmeyelim. Hainlere vatanımızı teslim etmeyelim.

10:49 FETÖ'cü komutanın üzerinden Gülen'in duası çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın açıklaması yaptıktan sonra ayrıldığı otele düzenlenen, 2 polisin şehit edildiği çatışma ile ilgili olarak Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez, İzmir’in Çiğli İlçesi’nde yaralı olarak yakalandı. Haldun Gülmez’in, Marmaris’teki çatışmada yaralandığı belirtildi. Haldun Gülmez’in kıyafetlerinin içinden cemaat üyelerinin darbe girişimi öncesinde yaptıkları ’Fethullah Gülen Cemaat Yemini’ çıktığı öne sürüldü.

10:47 Başbakan Yıldırım: Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar sağ salim kurtarıldı ve şu anda Çankaya'da kriz merkezinde görevinin başındadır.

10:26 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu: "Darbecilere idam cezası verilmesini masaya getireceğiz."

10:15 Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ihanetten yargılanacak.. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı, Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk ile EDOK Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı. İki general, vatana ihanetten hakim karşısına çıkacak.



10:10 Boğaziçi kısmen, FSM köprüsü çift yönlü trafiğe açıldı.. Gece boyunca tanklarla kapatılan Boğaziçi Köprüsü kısmen trafiğe açıldı. FSM köprüsü ise çift yönlü trafiğe açıldı. Akşam saatlerinde askerler tarafından tanklarla trafiğe kapatılan Boğaziçi Köprüsü'nde, askerlerin teslim olmasının ardından kontrollü şekilde araç geçişine başlandı. Avrupa ve Anadolu yakaları arasındaki karşılıklı geçişler, tek şeritten sağlanıyor. Boğaziçi Köprüsü gişelerindeki askeri araçlar kaldırıldı, bazı tanklar ise hala köprü üzerinde duruyor.

10:01 Tüm hakim ve savcılardan izinli olanların, izinlerini keserek derhal görevlerine başlamalarına ve adli tatilin iptaline karar verildi.

09:58 Darbeci Kuleli Askeri Lisesi'nde çatışma çıktı.. Bölgeden gelen haberlere göre Kuleli Askeri Lisesi'nden yoğun silah sesleri geliyor. Darbe girişimine destek veren Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerine yönelik operasyon başlatıldı. Bölgeden gelen haberlere göre, Kuleli'de çatışma çıktı. Kuleli Askeri Lisesi’nin 80 öğrencisinin darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Edinilen bilgiye göre Lise’den çıkan bir grup öğrenci dün gece Çengel Karakolu’nun askerlere teslim edilme talebinin reddedilmesi üzerine polis merkezine gelip ele geçirdi. İlerleyen saatlerde polis merkezi darbe girişimcisi öğrencilerden geri alındı. Polis merkezinin el değiştirmesi sırasında ve sonrasında Kuleli Askeri Lisesi’ne giden polis toplam 80 kişiyi gözaltına aldı.

09:16 HSYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI.. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, silahlı terör örgütü FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkında en ağır tedbiri almak üzere toplandı.​ Alınan bilgiye göre, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişiminin ardından, yargı içinde silahlı terör örgütü FETÖ üyesi olduğu belirlenen hakim ve savcıların durumu ele alınacak. Bu kapsamda HSYK'nın olağanüstü toplanarak, FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkında disiplin yönünden en ağır tedbirleri görüşeceği öğrenildi. Toplantının sonuçlarına ilişkin kamuoyuna açıklama yapılacak.

08:47 Darbecilerden gözaltına alınanların isimleri.. Darbeye teşebbüs eden askerlerden gözaltına alınanların sayısı 754'ü buldu. Türkiye geneline yayılan gözaltı dalgasında yakalananlar arasında Tuğgeneraller, albaylar, yarbaylar ve çok sayıda rütbeli subay var.

TÜMGENERAL: Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen - İzmir
TUĞGENERAL-TUĞAMİRALLER: Üçüncü Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar - Erzincan, Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan - Mersin, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat - Hatay
ALBAYLAR: Hava Albay Erhan Baltacıoğlu - Kayseri, Albay Yener Karaduman - İzmir, Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş - Bursa
YARBAYLAR: Kurmay Yarbay Bülent Eryılmaz - İzmir, Yarbay Faik Baran - İzmir, Yarbay Ali Ercan Ormanlıoğlu - Kars
DİĞER SUBAYLAR: Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay - İzmir, Binbaşı Ferhat Demircan - Kars, Binbaşı Musli İpekliler - Kars, Binbaşı Erdinç Serçe - Kars, Yüzbaşı Kadir Silay - İzmir, Üsteğmen Yasin Yılmaz - İzmir, Teğmen Rıdvan Mecnur - İzmir
ASTSUBAYLAR: Astsubay Cihangir Özcan - İzmir, Astsubay Taner Çakal - İzmir
UZMANLAR: Uzman Çavuş Hakan Yalçın - İzmir
POLİSLER: Güvenlik Şube Eski Müdürü polis Hasan Basri Dağdelen - Mersin

08:29 Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar darbecilerin elinden kurtarıldı. Akar'ın güvenli bir bölgeye götürüldüğü bildiriliyor. Dakikalar öncesinde Akar'ın yerine Genelkurmay başkanlığına vekaleten 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın atandığını bizzat Başbakan Binali Yıldırım açıklamıştı. Gelen bilgiye göre, darbecilerin önemli merkezlerinden Akıncılar Hava Üssü'ne operasyon düzenlendi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarıldı.

08:24 Emniyet Gen. Müd. Celalettin Lekesiz: Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbeye katılan 16 asker ölü olarak ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere" dedi. Ülke genelinde çok sayıda darbecinin gözaltına alındığını ifade eden Lekesiz, "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere. Bunlar TÜRKSAT'ı kontrolleri altına almışlardı, burası tekrar ele geçirildi, temizlendi. TİB, Türk Telekom falan, benzeri. Tüm bunlara müdahale ediliyor. Türkiye genelinde gözaltılar yapılıyor." diye konuştu. Lekesiz, "Memlekete bu kötü akşamı yaşatanlar, Türkiye'nin enerjisini heder etmeye çalışanlar hak ettikleri cezaya maruz kalacaklar. Hukuk dışına çıkanların hepsi de en kısa zamanda yakalanıp, yargı mercilerinin önüne çıkarılacak." dedi. Genelkurmay Başkanlığında Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına yönelik bir operasyon hazırlığının olup olmadığına ilişkin olarak da Lekesiz, "Hiç şüphesiz bu asilere, bu Fethullahçı Terör Örgütüne nerede sorun çıkarmışlarsa icap eden hür türlü tasarruf yapılacak. Eğer operasyon gerekiyorsa operasyon yapılacaktır." açıklamasında bulundu. Lekesiz, darbe girişiminde bulanan terör örgütü FETÖ mensuplarının tamamen etkisiz hale getirilmesi için tahmin edilen bir süre olup olmadığına yönelik soru üzerine, buna ilişkin şu aşamada bir süre belirtilmesinin doğru olmadığını söyledi. Lekesiz, "Güvenlik bürokrasisi, Silahlı Kuvvetler, tüm gelişmiş demokrasilerde sivil otoritenin emri, sevk ve idaresi altında halkın huzur ve güvenliği, dış savunması için hizmet eder. Böyle milletin verdiği vergilerle alınan uçaklarla, silahlarla kendi milletinin polisine, askerine, vatandaşına kurşun atmaz, bomba atmaz. Bu asiler, bunların hepsinin hesabını en kısa zamanda yargının önüne çıkarak verecekler." değerlendirmesinde bulundu.



08:12 Kocaeli'de polis obüslere el koydu.. Kocaeli'de polis, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığının girişini çok sayıda kamyon ve tırla kapattı. Kocaeli genelinde FETÖ'nün askeri darbe girişimi nedeniyle polis ekipleri, birliklerden dışarı herhangi bir askeri aracın çıkışını engellemek için çalışma başlattı. Polis, bu kapsamda, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığının önüne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesine ait çok sayıda çöp kamyonu, su tankeri ve tırı park ettirdi. Öte yandan, Balıkesir'den gelen bir yük treninde obüs olduğu ihbarını alan polis, takip başlattı. Ekipler, treni Derince Liman İşletme Müdürlüğü önünde durdurdu. Polis, trenden indirdiği 4 obüse el koydu.

08:04 İzmit'te polis 5 tanka el koydu, 22 askeri gözaltına aldı.. İzmit'te binlerce kişi darbe girişimini protesto etti. Toplanan kalabalık, Kartepe’de bulunan askeri birlikten ayrılan tankların ilerlemesine engel oldu. Polis, 5 tanka el koyarken, 22 asker gözaltına alındı.

08:04 Harbiye'deki orduevine polisin girdiği, kontrolü ele aldığı belirtiliyor.

08:02 Darbe karşıtı askerler darbeci askerleri polise teslim etti. Ankara Etimesgut'taki askeri birlikte darbeci askerlerin diğer askerler tarafından yakalanıp polise teslim edildiği, rütbelerinin söküldüğü belirtiliyor. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında darbe girişimine katılan askerler, polisle işbirliği yapan birlikte görevli diğer askerler tarafından emniyet güçlerine teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı bir grup askerin sökülen rütbeleri ve çıkarılan bereleri tek tek yere atıldı. Birliğin nizamiyesine Türk bayrakları asılırken, nizamiye önünde toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına giden yollar ise kamyonlarla trafiğe kapatıldı.


Foto: Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne böyle getirildi.

07:59 Mersin'de Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltına alındı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla darbe girişiminde bulunduğu öne sürülen Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltına alındı. Kelepçelenen Demirhan’a telsiz verdiği ileri sürülen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen de yakalandı. Dağdelen’in yüzünün kan içinde olması dikkat çekti. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, dün saat 22.30 sıralarında İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar’ı arayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirtilerek Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınmasına karar verdiği iddia edilen Nejat Atilla Demirhan’ın gözaltına alınmasına karar verdi. Öte yandan darbe girişimi sırasında Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, polis telsizinden sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirterek, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınması anonsu geçti. Başsavcılığın gözaltı kararının ardından Demirhan’ın makamının bulunduğu liman içindeki komutanlık karargahı polis tarafından ablukaya alındı. Polis, karargahın liman içinde bulunmasından dolayı liman A-B-C-D kapılarında konuşlandı. Giriş ve çıkışları kontrolü altına alan ekipler, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ı gözaltına aldı. Bu sırada karargaha girmek isteyen 2 asker de polis tarafından gözaltına alındı. Tuğamiral, kelepçelenerek adliyeye götürüldü. Ekipleri karargaha giderek Nejat Atilla Demirhan ile görüştüğü ve kendisine ait polis telsizi kullanması için verdiği iddia edilen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen’i de gözaltına aldı. Zırhlı araç ile Emniyet Müdürlüğüne getirilen Dağdelen’in yüzünün kanlar içinde olduğu görüldü.

07:59 Darbeci tugay komutanı hakkında yakalama kararı.. Kırklareli'nde Bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, 55. Mekanize piyade Tugay Komutanlığına giderek Koçak ile görüştü. Koçak, üst düzey askeri yetkililerle görüşmelerinin ardından kendisinin emniyet müdürlüğüne geleceğini bildirdi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü görevlileri bölgede tüm araçlar üzerinde arama ve denetim yapıyor.

07:49 İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ mensuplarından gözaltına alınanların son sayısı 754 oldu. Ayrıca 5'i general, 29'u albay 34 askerin görevden alındığı da belirtildi.

07:46 Darbecilere karşı TSK'dan İstanbul'daki birliklere 15 tank sevk edildi.. Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki 3. Zırhlı Tugay Komutanlığından İstanbul'daki birliklere darbeci askerlere karşı mücadele için 15 tank sevk edildi. Tankların darbe girişimini bastırmak üzere kentteki çeşitli birliklere sevk edildiği öğrenildi. 3. Zıhlı tugayından tankların darbe girişimine karşı harekete geçtiği ve yola çıktığı bildirilmişti.

07:45 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Çağlar gözaltına alındı.. Bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar sürüyor. Bu kapsamda, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar'ın Erzincan'da gözaltına alındığı öğrenildi. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ise Hatay’da gözaltına alındı.

07:43 Darbecilerin atama listesi ele geçirildi. İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini planlayanların girişimin başarılı olması halinde yapacağı atamaları, Anadolu Ajansı duyurdu. Fetullahçı cuntanın, darbeyi başarması halinde THY, Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanları, Anadolu Ajansı, TRT, İş Bankası, AFAD ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi yerlere atanacak askerleri belirlediği ortaya çıktı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki 37 askerin yer aldığı grup, çok sayıdaki askeri ve sivil göreve atanacak askerleri listeledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Yücel Topçu - Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı
Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Nedim Karabulut - THY Genel Müdürlüğü
Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Orhan Tolluoğlu - Atatürk Havalimanı Müdürlüğü
Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Murat Divril - Sabiha Gökçen Havalimanı Müdürlüğü
Hava Lojistik Komutanlığı'ndan Emine Gülşen Torunoğlu Aslan - Hazine Genel Müdürlüğü
Hava Harp Okulu'ndan Ahmet Gümüş - İş Bankası Genel Müdürlüğü
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği İletişim Şube Müdürü Mesut Yurttan - Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü
Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Tamer Özaslan - TRT İstanbul Radyosu Genel Müdürlüğü
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan İlhan Karasu - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Murat Karakuş - AFAD Başkanlığına
Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen - TRT İstanbul Müdürlüğü
1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan - Emniyet Genel Müdürlüğü
Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal - İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı
Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü - MKE Genel Müdürlüğü.

Listede, başta Jandarma Bölge Komutanlığı görevleri olmak üzere çok sayıdaki askeri görev için de atama yapıldı.

03:38 Türk Telekom binasına giren darbeci askerler teslim oldu.. Kadıköy Acıbadem Caddesi'ni kapatarak Türk Telekom binasına giren darbeci askerler sabaha kadar polislerle çatıştı. Türk Telekom binasına konuşlanan yaklaşık 20 civarında asker saatler süren çatışmaların ardından teslim oldu. Askerlerin bulunduğu caddeyi vatandaşlar her iki taraftan da trafiğe kapatarak polis ekiplerine destek verdi. Polis ekipleri caddede geniş güvenlik önlemleri alırken çatışmalar sırasında yaralanan vatandaşlar oldu. Çatışmaların uzun süre devam etmesi üzerine olay yerine özel harekat polisleri geldi. Polisler zaman zaman askerlere teslim olmaları için çağrıda bulundu. Saatler sonra ellerini havaya kaldırarak teslim olan askerlere vatandaşlar tepki gösterdi. Yere yatırılarak gözaltına alınan askerlerin silahlarına el konulurken tepkili vatandaşlar polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

07:30 İstanbul Topkule Kışlası'nda çatışma yaşanıyor. Gece saatlerinde başlayan ve ara ara süren kışla önündeki gerginlik sabaha karşı çatışmaya dönüştü. Kışla önünde güneşin ilk ışıklarıyla beraber çatışma başladı. Kışladan çıkmak isteyen askerlerle kışla önündeki polis ve darbe karşıtı askerler arasında silahlı çatışma var. Silah sesleri zaman zaman yoğunluk kazanıyor. Kışla önünde vatandaşların da olduğu görüldü.

07:22 Hulusi Akar yaşıyor mu?.. Başbakan  Binali Yıldırım'ın Genelkurmay Başkanlığına 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın atandığını açıklaması, dikkatleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a çekti. Saatler boyunca herhangi bir görüntüsü ve açıklaması ortada olmayan Akar'ın darbe girişiminde FETÖ grubunun ilk hedefi olarak Genelkurmay'da rehin alındığı iddia ediliyordu. Genelkurmay Başkanlığının etrafı sarıldı ve uzun saatler boyunca Orgeneral Hulusi Akar'dan bir haber alınamadı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Anadolu Ajansı Genelkurmay Başkanı Akar'ın darbeciler tarafından alıkonulduğunu duyurdu. Sonrasında bu haberler 'kara propaganda olarak' yorumlandı. Gece yarısından sonra ise bu kez Hulusi Akar'ın kurtarıldığı bilgisi ulaştı. Hulusi Akar'ın durumu ilerleyen saatlerde tam bir muammaya dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hulusi Akar'dan haber olmadığını söyledi. Sabah günün ilk saatlerinde Hulusi Akar'ın akıbeti konusunda endişe yaratan bir atama haberi geldi. Erdoğan 1. Ordu komutanını vekaleten Genelkurmay Başkanı olarak atadı. Bu gelişmeler, Akar'ın hayatta olup olmadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı.

07:16 Bozdağ: Hakimiyet kurdukları pek bir yer yok.. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbecilerle ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sabah saatlerinde yaptığı açıklamada "Şu anda Sayın Genelkurmay Başkanımızla ilgili değişik bilgiler var ama her şey yakından takip ediliyor. Şu anda güvenlik güçlerimiz pek çok yerde netice aldı, pek çok yerde bunlar püskürtüldü, hem MİT'te hem emniyet binalarında hem kamu binalarında. Şu anda hakimiyet kurdukları doğru dürüst bir yer yok. İnşallah diğer yerlerden de püskürtülecek, havadakiler de indirilecek" ifadelerini kullandı.

07:15 İçişleri Bakanlığı: Darbe girişiminde bulunanlardan ülke genelinde 336 kişi gözaltına alındı.

06:58 Anayasal Düzen Başsavcı Vekili Necip İşçimen, yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 70 kişi şehit oldu. HSYK'da bazı isimlere gözaltı kararı var" dedi. Başsavcılık, "Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK’da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı" verdi.

06:54 Digiturk yayını kesildi şu an görüntü alınamıyor.. CNN Türk ve Kanal D stüdyolarını canlı yayında basın yayını bir süre duran darbeciler, dakikalar sonra yayın platformu Digiturk'e ulaştı. Televizyon yayınlarını Digiturk'ten alan aboneler, şu anda görüntü alamıyor. Ancak dakikalar sonra Özel Harekat Polisleri operasyon yaparak askeri binadan çıkardı. Emniyeti sağlayan polis ekipleri darbeci askerleri gözaltına alıyor.

06:46 Başbakan Yıldırım: Genelkurmay Başkanlığına vekaleten 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar atandı. İstanbul ve Ankara semalarında dost uçuşları başladı. Tutuklamalar yüksek sayıya ulaştı.

06:44 Darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarınca kullanılan ve TÜRKSAT'ı bombalayan askeri helikopter Gölbaşı'nda düşürüldü.



06:42 Boğaziçi köprüsünden çarpıcı görüntüler. Köprüdeki darbeci askerler ellerini kaldırmış teslim oluyorlar.

06:41 Emniyet Gen. Mdr. Lekesiz: Darbe girişimi paralelcilerin işi.. Lekesiz, "Askeri kalkışmanın 'paralelciler' diye bilinen çetenin işi olduğu çok açık. Çok şükür halkımızın inanılmaz büyük desteğiyle emellerine ulaşamadılar." dedi.

06:40 Erdoğan: Durum normalleşene kadar bir yere ayrılmak yok.

06:36 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) kapatan askerler ile polis arasında çatışma yaşandığı bildirildi. Öte yandan, Harbiye'de devam eden çatışmalar sonucu isabet alan bir araç alev aldı. Çengelköy'de de çatışmanın olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) kapatan askerler ve polis arasında çıkan çatışma yaşanıyor. Polis ekiplerinin teslim ol çağrısına askerlerin ateşle karşılık vermesi üzerine özel harekat ekipleri askerlerin olduğu yere yönelerek operasyon başlattı. Askerler tarafından vatandaşların ve polis ekiplerinin üzerine plastik mermi ve gaz bombası sıkıldı. Olay yerinde bulunan çok sayıda yaralı ambulanslarla hastanelere taşınıyor. Polis ve asker arasında ki çatışma ise hala devam ediyor. Darbe girişiminde bulunan bir grup asker İstanbul'da Çengelköy Karakolu'na da müdahale etmek isteyince çatışma çıktı. Bölgede patlama sesleri duyulurken askerlerin polislere telim olun çağrısı yaptığı bildiriliyor. Karakola takviye ekip istenirken çatışmanın devam ettiği bildiriliyor.



06:30 Polis Genelkurmay'dan havalanan helikopterlere ateş açıyor. Yoğun çatışma yaşanıyor. Darbecilerin yeni dalga hazırlığı yapmış olabileceği, vatandaşlardan sokakların, binaların terkedilmemesi çağrıları yapılıyor. Darbe girişimi tamamen kontrol altına alınmış değil. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin de darbeye bağlı F-16'larca bombalandığı ileri sürülüyor. Buna göre; saat 06.25 sularında Beştepe yakınlarına uçaklar bomba attı. Bölgeden dumanlar yükselirken çok sayıda yaralı olduğu anonsları üzerine ambulanslar bölgeye sevk edildi. Ancak ilerleyen dakikalarda Külliye'yi çeviren darbeci tankların F-16 savaş uçakları tarafından bombalandığı öğrenildi.


Foto:  Saat 06.25 sularında Beştepe yakınlarına darbeci uçaklardan bomba atıldı. 5 kişinin hayatını kaybetti.

06:27 Başsavcıvekili alçak darbenin detaylarını açıkladı.. FETÖ mensubu askerler, İstanbul ve Ankara'da darbe girişiminde bulundu. Boğaziçi Köprüsü başta olmak üzere birçok kritik noktayı kontrol altına almaya çalışan alçakların bazıları gözaltına alındı. Darbe girişiminin çarpıcı detaylarını açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Vekili, "FETÖ ile ilgili 2 gün önce iddianame yazdık. Maalesef bugün doğru olduğunu gördük. Bu eli kanlı katillere gerekli cezalar en ağır şekilde verilecek. Kimsenin şüphesi olmasın. Bunlarla hareket eden sivil, vatandaş kim varsa şahsım tarafından gözaltı kararı çıkarılmıştır. Girişimi İki Kurmay Albay kaleme aldı. 81 ile sıkıyönetim komutanı hazırlamışlar. Bunlar Kozmik odaya girenlerdir. Bu işi düzenleyen kim varsa hepsiyle ilgili yakalama kararı verilmiştir. Bunlar cuntanın lideri olarak görünmüyor kaleme almışlar ama hepsi tespit ediliyor. Ankara'da karadan bir sıkıntı görünmüyor ama havadan bombalamaya devam ediyorlar. Komple askeriyeyi ele geçirmek için plan yapmışlar. Bazı Danıştay, Yargıtay ve HSYK üyeleri hakkında da gözaltı kararı."

06:26 Mersin'de Emniyet Müdürü gözaltına alındı.. İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine destek veren ve kendisini sözde "sıkı yönetim komutan yardımcısı" ilan eden Mersin'de görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen, gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İstanbul ve Ankara'da darbe girişimi öncesi Mersin Limanı içerisindeki Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın yanına giderek bağlılığını bildiren ve kendisini sözde "sıkı yönetim komutan yardımcısı" ilan eden, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nde birim amirliğinde herhangi bir görev verilmeyen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen, merkez komutanlığından kaçmaya çalışırken liman içerisinde polis ekiplerince gözaltına alındı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü binasına getirilen Dağdelen'in, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'u arayarak kendisini gözaltına alacağını söylediği öğrenildi. Dağdelen'in sorgusu sürüyor.

06:22 Malatya'da 2. Ordu Komutanlığından silah sesleri yükseldi. Yürüyüşe geçen vatandaşlar, güvenlik önlemi alan polis ekiplerince durduruldu.

06:07 Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök: Yanlış yolda olan tüm subaylarımıza çağrımdır. Yaptığınız hatadan dönün!

05:31 Gölbaşı Savcılığı: Ankara'daki saldırılarda 42 kişi öldü

05:06 Başbakan Yıldırım: 130'un üzerinde çeşitli rütbelerden darbeci gözaltına alındı. Darbecilerden general rütbesinde birinin öldürüldüğü haberleri var. (İlerleyen dakikalarda öldürülen generalin Tuğgeneral Semih Terzi olduğu öğrenildi.)

04:49 Başbakan Yıldırım: Havadaki asiler için derhal vur talimatı verildi. Halkımız sokakları terk etmesin. Bu ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Milletin onlara emanet ettiği silahları milletin üstüne çeviren hainler var. Vatandaşlarımız meydanlardan ayrılmasın. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. 120'nin üzerinde tutuklama var. Milletimiz olay bitmiş gibi meydanları terketmesin. Biraz daha sabır.

04:46 Eskişehir'deki hava üssünden havalanan askeri uçaklar İstanbul'a geliyor. Darbecilerin savaş uçaklarına müdahale mi edilecek?..

04:44 İstanbul semalarında savaş uçakları ve patlama sesleri ard arda geliyor. Evler sarsılıyor. Patlamaların bombadan değil ses duvarının aşılmasından kaynaklandığı bildiriliyor. F-16'ların Erdoğan'ın bulunduğu konukevinin üzerinden alçak uçuş yaptıkları, kalabalıkların ise Erdoğan'ın etrafında etten duvar ördükleri belirtiliyor.

04:35 Savaş uçakları Atatürk Havalimanı üzerinde sık sık "alçak"tan uçmaya başladı. Alçaklar, bir kaç dakika önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mı hedef almaya çalışıyor?.. Marmaris'te kaldığı yeri de bombalamışlar.

04:16 Erdoğan'dan açıklamalar: Benim bulunduğumu düşündükleri yerleri bombalıyorlar.. Atatürk Havalimanı'nda canlı yayında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimine tepki gösterdi. Erdoğan, ordudaki onurlu generallere seslenerek bu girişime karşı durmalarını söyledi. Erdoğan vatandaşları şehirlerin merkezlerine çağırdı. "Benim bulunduğumu düşündükleri yerleri bombalıyorlar. Ayrıldığım oteli bombalamışlar. Genel sekreterimi alıp götürmüşler. Pensilvanya'dan talimat alıyorlar. Yargı tutuklamalara başladı. Bu iş bugün başladı. Bu çeteye karşı bu işi bitireceğiz. Bu işgalcilere ülkemizi bırakmayacağız. Operasyon devam edecek. Sonu iyi olacak. Bakanlar kurulu kısa süre içinde toplanacak. Bu millete inanan seven kardeşlerimiz gerekeni yapıyor ben buradan silahlı kuvvetlerimizin onurlu generallerimize sesleniyorum onurunu kaybedenlere karşı dik durmasını söylüyorum bunlara en kısa zamanda haddini bildireceğiz. Herkesi şehirlerin meydanlarına davet ediyorum ben de bu gece onların arasında olacağım. Tüm siyasi partilerin liderlerine bu çağrıyı yapıyorum bu adımı atmalıyız gerekirse parlamentonun bu adıma karşı adımlar atması suretiyle bunlar çok önemli. Yapılan hareket bir ihanet hareketidir. Vatana ihanet hareketinin bedelini çok ağır ödeyecekler. Bu Allah'ın bir lütfu. Çünkü tertemiz Silahlı Kuvvetlerimizin, temizlenmesine vesile olacaktır. Er, erbaş tüm askerlere sesleniyorum, sizler bizim evladımızsınız, annenize babanıza silah doğrultmayın! Ben Marmaris'teydim. Ben ayrıldıktan sonra oraları bombalamışlar. Sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Silahlarınızı milletinize doğrultmayın! Bu yanlıştan dönmeniz lazım. Bizler bu kutlu davaya başımızı koymuşuz. Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir. Bir ayaklanma hareketidir. Ben ayrıldıktan sonra ne yazık ki oraları da bombalamışlar. Sanırım bizim orada olduğumuzu düşünüyorlardı. Sanırım buraya gelişimizi takip edemediler."

Konuyla ilgili gelen detaylara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris'te açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otel, iki askeri helikopterle havadan, komando oldukları görülen subay ve astsubaylarca da karadan ablukaya alındı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, otel üzerinde bir süre hareketsiz kalan helikopterlerden yüzleri maskeli ve ağır silahlar taşıyan 10-15 kişilik bir grup indi. Askerlerin bir kısmı otele girerken, bir kısmının dışarı beklediği görüldü. Polis ise askerle arasında başlangıçta bulunan yaklaşık 1 kilometrelik mesafe, daha sonra kısaldı. Özel harekat polisleri ile kalkışmaya teşebbüs eden askerler çatışıyor. Polis telsizinden, bir polis memurunun şehit olduğu beş polis memurunun yaralandığı anonsu yapıldı. Toplanan kent sakinleri ise otele yürümeyi hedefliyor.

04:13 İstanbul'da ara ara patlama sesleri duyuluyor. Bayrampaşa, Fatih ve Beyoğlu'nun uçaklarla bombalandığı iddiaları var. Bu iddianın doğru olup olmadığı ilerleyen süreçte belli olacak.

04:08 CNN Türk yayına başlayacak gibi. Ekranda bir görevlinin bulunduğu stüdyo ve dışarıda tekbir getiren kalabalıkların sesleri geliyor. Polis özel harekatçıların Doğan Medya Center'e müdahale ettiği ve darbecilerin işgalinden kurtarmaya çalıştığı haberleri geliyor.

04:05 Darbeci binbaşı teslim oldu.. Genelkurmay Başkanlığı kampüsündeki tel örgülerden atlayan Binbaşı Çelikel, silahını bırakarak vatandaşlara ve polise teslim oldu.

04:04 50 asker gözaltında.. Darbe girişiminde bulunan askerlerden şu ana kadar 50'ye yakınının gözaltına alındığı haberi geldi.

03:57 Atatürk Havalimanı'nda patlama sesleri.. Reuters haber ajansı, Atatürk Havalimanında patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

03:52 Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral hakkında gözaltı kararı.. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ülke yönetimine el koyduğunu öne sürerek, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile ilçe kaymakamlarının gözaltına alınmasını isteyen Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan hakkında gözaltı karar verdi.

03:47 Darbecilerin tam listesi.. Darbe teşebbüsünde bulunan rütbeli subayların tam listesi yayınlandı. Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal, Yarbay Derya Yaman, Albay Erhan Ermişoğlu, Albay Seyfi Bulduk, Yarbay Hasan Saban, Üsteğmen Serdar Çamiçi, Üsteğmen Akif Us, Yarbay Ali Müjdat Eski, Yarbay Uğur Aydın, Binbaşı Kurtuluş Kaya, Üsteğmen İlyas Damarseçkin, Üsteğmen İsmail Mıngır, Teğmen Mehmet Sadık Özgüven, Yüzbaşı Sefa Mumcu, Üsteğmen Harun Birol Mert, Yarbay Uğur İrici, Üsteğmen Turan Özen, Üsteğmen Abdürrahim Özkan, Üsteğmen Süleyman Ülker, Teğmen Süleyman Çelebi, Albay Naci Akdemir, Binbaşı Ali Koçyiğit, Üsteğmen Halil İbrahim Dişçi, Üsteğmen Saadet Us, Üsteğmen Abdullah Avlık, Albay Ferhan Kuşcan, Albay Bülent Çolak, Albay Haluk Kamil Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici, Üsteğmen Hamit Can Yüksel, Üsteğmen Ayhan Doğan, Üsteğmen Arif Bakır'ın da aralarında bulunduğu 37 asker yer aldı. Grup, darbenin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için atama listesi hazırladı. Yaklaşık 400 ismin yer aldığı listede, atamaların çoğunluğunun Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklere olduğu öğrenildi. Atama yapılması planlanan görevler arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlikler ile yurtdışındaki askeri ateşliklerin de yer aldığı belirtildi.



03:43 CNN Türk yayını kesildi. Spiker Başak Şengül canlı yayında bir grup askerin helikopter ile CNN Türk stüdyolarının bulunduğu Doğan Medya Center'ın bahçesine girdiğini ve askerlerin binaya girdiğini açıkladı. Spiker Başak Şengül'ün son sözleri şunlar oldu; "Şu anda rejimize girdiler. Helikopterle geldiler. Stüdyoya giriyorlar her an yayınımız kesilebilir. Rejiyi boşalttılar. Benim de yayını terketmemi istiyorlar. Şu anda artık boşaltmamız gerektiği ifade ediliyor. Biz şu anda yayını kesiyoruz." Darbeci meczuplar CNN Türk rejisini ele geçirdikten sonra ekrana giren bir kişi "yayını nasıl keseceğim" diyerek Erdoğan Aktaş'a sordu. Kamera bir süre boş kalan stüdyoyu gösterdi. Bu sırada arkadan konuşmalar ve çalışanları dışarı çıkarmaya çalışan askerlerin sesi yayına yansıdı. Ardından kavga çıktı ve "yapmayın" diyen muhabirlerin çığlıkları yayına yansıdı. CNN Türk direnişinden şoke eden ve dinleyenlerin tüylerini diken diken eden anlar kulaklara ulaştı. Bir ara silah sesleri de duyuldu ve bu durum endişe yarattı. Kanalda neler olduğuna dair bilgi edinilemiyor. Bir grup asker, Bağcılar Doğan Medya Center'da bulunan Hürriyet, Kanal D ve CNN binasına girdi. Binadan girince “ateş etmekten çekinmeyin” diye bağıran üsteğmen, yanındaki askerler ile birlikte tüm katları dolaştı. Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk binasını askerler bastı. Herkesi dışarı çıkarttı. Yayına devam etmek isteyen Hürriyet.com.tr çalışanları vurulmakla tehdit edildi. Bütün bina giriş katında toplanıp, silah zoruyla dışarı çıkarıldı. Bu sırada çok sayıda silah sesi duyuldu. Bu sırada binanın çevresi sivil vatandaşlar tarafından dolduruldu. Şuan polis ekipleri de geldi. Gergin bekleyiş sürüyor. Diğer yandan, kalabalıklar canlı yayın yapan diğer bazı TV kanalları önünde darbecilerin olası gelişine engel olmak için toplanmaya başladı.

03:37 İstanbul semalarında savaş uçakları uçuşlarını sürdürüyor. Patlama seslerine benzer sesler duyuluyor. Çok yakından uçak uçakların çıkardığı sesler İstanbul'u sarsıyor.

03:28 Bir grup darbeci asker Doğan Medya Center binasına zorla girdi. CNN'nin yayını her an kesilebilir.

03:27 Genelkurmay Başkanlığı'ndan tekrar çatışma sesleri yükseliyor. Çatışmalarda darbeci askerlerin öldürüldüğü iddia ediliyor.

03:22 Boğaziçi Köprüsü'nü tutan darbeci askerlere 2 saat süre verildiği ve 2 saat içerisinde köprüyü bırakmazlarsa müdahale edileceği haberleri geliyor. Sadece şu anda Ankara ve İstanbul da hareket var. Buradaki darbecilerin elinde bazı hava araçları, helikopter ve uçak bulunuyor. Ankara ve İstanbul'daki hava araçlarının düşürülmeden teslim alınmasına çalışıldığı bildiriliyor. Darbecilerin cephane ve mühimmatının tükendiği haberleri geliyor.

03:20 Ege Ordu Komutanı: Duruma hakimiz. Ufak tefek sıkıntılar hariç kontrolü ele aldık.

03:19 Erdoğan'ın uçağı Atatürk Havalimanına indi. Kalabalıklar karşılamaya hazırlanıyor.

03:18: Reklamcı Erol Olçak ve oğlunun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Darbe girişimine karşı pek çok ilde vatandaşlar sokağa döküldü. İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi önünde yürüyenlere ve Sakarya'da valilik önünde darbe girişimini protesto eden vatandaşların üzerine ateş açıldı. İstanbul'da açılan ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Olçak, AK Parti'nin reklam kampanyalarını yürüyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir isimdi. Ankara'da da saldırıya uğrayan Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personel de şehit oldu.

03:18 TSK: Org. Akar görevinin başında. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alındığı haberi asılsızdır.

03:15 Darbeci askerler TÜRKSAT binasına girmeye çalışıyor.. Darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu askerler, televizyon yayınlarını kesmek için Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT binasını işgal etmeye çalışıyor. Ankaralılar araçlarıyla TÜRKSAT binasına gidiyor. TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personel saldırıya uğrayarak şehit oldu.

03:14 MİT: Darbe püskürtüldü. Ancak vatandaşlar direnmeyi sürdürmeli.. MİT Basın Danışmanı Nuh Yılmaz, darbeye kalkışanların, Ağustos'taki YAŞ'ta tasfiye olacağını anlayan paralel yapı mensupları olduğunu duyurdu... Yılmaz, "Darbeciler bir bir etkisiz hale getiriliyor. Sabaha kadar bu iş sonuçlanır. Polis kritik noktaları ele geçirdi. MİT'te herşey normale döndü. Vatandaşlarımız direnişe son vermemeli. Çünkü demokrasimize yönelik bir saldırı oldu. Bütün kritik kurumların önünü adeta etten duvar örüldü.

03:12 Komutanlardan açıklama: Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizin emrindedir.. 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz darbe girişimine karşı görevlerinin başında olduklarını söyledi. Yılmaz: "Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizin emrindedir. Kolordumuzun bütün birlikleri anayasal düzeni korumak ve bu darbe girişimine karşı durmak için görevinin başındadır." Bir açıklama da 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever'den geldi. Avsever: "Milletimizin yanındayız. Bu belayı hep birlikte defedeceğiz. Kolordumuz milletimizin yanında görevinin başındadır."

03:09 Meclis'e bomba atılmaya devam ediyor. Fetö'cü askerlerin elinde olduğu anlaşılan uçaklardan atılan bombalar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştü. Akar şu anda görevinin başında ve Genelkurmay Karargahı'na gitti. Akar, Ankara'da iki, İstanbul'da bir savaş uçağı ile yine Ankara'da 3, İstanbul'da 4 helikopterin yere indirilmemesi talimatını verdi.

03:07 Jandarma Harekat Başkanı: Darbe girişimini TSK reddediyor.. Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin​, darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Çetin'in açıklaması şöyle: "TSK bu darbe girişimini kesinlikle reddediyor. Milletimiz rahat olsun "dedi.

03:04 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 13 asker gözaltına alındı.. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışan FETÖ/PDY mensubu 3'ü rütbeli 13 asker gözaltına alındı.



02:56 TRT darbecilerden temizlendi. Bina önünde coşkulu kalabalıklar arasında açıklama yapan bayan TRT spikeri Karaş, "Darbecilerin silah tehdidiyle bildiriyi okumak zorunda kaldım" dedi.

02:50 Meclis'e bomba atıldı. Yaralılar var. Milletvekilleri sığınağa gidiyor. Başbakan Yıldırım: Karadan havaya her atışa karşılık verilecek. Bombaların uçaklardan atıldığı iddia ediliyor. TBMM'ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı. Meclis'e 3 ya da 4 bomba düştüğü iddiası var. FOX'un haberine göre ise ışıkları yanmayan bir helikopterden Meclis ya da Genelkurmay Binası'na ateş edildiği bilgisi paylaşıldı. AA'nın haberine göre TBMM'ye atılan bombalar nedeniyle ikisi ağır 12 kişi yaralandı. Yaralananların polisler ve Meclis personeli olduğu iddiası var. Uçaktan atılan bombanın, meclisin Dikmen giriş kapısı yakınlarına düşmesinin ardından Genel Kurul salonuna duman dolsa da milletvekilleri ve basın mensupları çalışmayı sürdürdü. AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 'Meclis Genel Kurulu'na bomba atıldı. İyiyiz, merak etmeyin. Meclis'e bomba atan uçak şu an düşürüldü' dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "TSK'nın içindeki, bir avuç cunta bu milletin Parlamentosu'na bomba atıyor bomba" dedi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise 'Meclis'te şiddetli patlama oldu. Genel Kurul'da duman dışında hasar yok' açıklamasını yaptı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Genel Kurul'daki milletvekilleri Meclis sığınağına indi. Dakikalar öncesi yapılan açıklamada Meclisin hafta sonu olmasına karşın yarın tam gün çalışacağı açıklanmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk canlı yayınında Meclis'in bombalandığını duyurdu. Savaş durumunda bile düşmanların Meclis'e ulaşamadığını, saldırı düzenlenmediğini aktaran Bozdağ, TSK'deki bir grubun buna cüret ettiğini söyledi. Saldırıda Meclis'in belirli bölümünün hasar gördüğü, bazı görevlilerin yaralandığı kaydedildi. Bu arada AK Parti, CHP ve MHP grubundan yaklaşık 100 milletvekili Genel Kurul'daki çalışmalarına devam ediyor. Darbe girişimi sonrası Meclis Genel Kurulu, vatandaşlara açılmıştı.

02:49 3. Zırhlı Tugay karşı harekete geçti. İstanbul'a geliyorlar.. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valiliği'ne yapılan girişimi püskürttüklerini, 1. Ordu komutanı ile birlikte olayları koordine ettiklerini söyledi. Vasip Şahin Trakya'daki 3. Zırhlı Tugayın karşı hareket başlattığını Tugay'ın İstanbul'a geldiğini söyledi.

02:45 Başbakan Binali Yıldırım: Ankara semalarında uçan her türlü uçak füzeyle düşürülecektir.. Yıldırım, "Ankara semalarında kamu binalarına ve sokaktaki vatandaşa ateş açılıyor.​ Hava sahası uçuşa yasak hale getirildi​" dedi.​

02:44 MİT: Genelkurmay Başkanı görevinin başında.

02:41 Harbiye Orduevi'nde silah sesleri.. çok sayıda ambulans var.. İstanbul Harbiye'deki Orduevi çevresinde çatışma sesleri duyuldu. Darbe girişimi sonrası Harbiye'den gelen son dakika haberlerine göre bölgeye ambulanslar sevk edildi.

02:41 Anayasa Mahkemesi (AYM) Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddediyoruz. Demokratik hukuk devletinin yanında olduğumuzun aziz milletimizce bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı.

02:37 MİT: Darbe girişimi püskürtüldü.. Milli İstihbarat Teşkilatı Basın Müşaviri Nuh Yılmaz, darbe kalkışmasının tamamen püskürtüldüğü ve bazı yerlerde yerel direnişlerin olduğunu ve onların da bastırılmak üzere olduğunu açıkladı. Devletin darbecilere son bir fırsat verdiğini ve direnişte olanların teslim olmalarını isteyen Yılmaz, askerin büyük bir bölümünün darbe girişimine karşı çıktığını, darbecilerin vatana ihanetle yargılanacaklarını kaydetti.

02:35 Darbeyi planlayan isim o albay.. Çirkin darbe girişimini planlayan ismin bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse. Askeri kaynaklar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmanın görevden alınan Albay Köse başkanlığında planlandığını kaydetti. Albay Köse'nin yanı sıra Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal gibi isimlerin olduğu ifade edildi. Bu arada kalkışmayı gerçekleştiren askerlere yönelik operasyon başlatıldığı ve bir kısmının gözaltına alındığı bildirildi.

02:34 İBB: Metro sabaha kadar ücretsiz çalışacak.

02:29 Bursa Jandarma Komutanı gözaltına alındı.. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Bursa ve Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında herhangi bir olay ya da kalkışma yaşanmazken, gerginlikle ilgili görev listesinde olduğu öğrenilen Bursa Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alındığı iddia edildi. Jandarmada görevli bir uzman çavuşun da gözaltında olduğu öne sürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

02:24 1. Ordu Komutanından canlı yayında geniş açıklamalar.. "Milletimiz müsterih olsun bu girişim bastırılacak."

02:17 F-16'lar, darbeci grubun Sikorksy helikopterini düşürdü.. 01.50'de AA'dan geçilen haberde "Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ mensupları tarafından kullanılan askeri helikopterleri etkisiz hale getirmek için Ankara semalarında uçuşunu sürdürüyor" ifadeleri yer aldı. İlerleyen dakikada ise "Son dakika: Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı, darbe girişiminde bulunanların elindeki Sikorsky helikopteri düşürdü."

02:15 Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu: Komuta Kademesi Olarak Bu Darbe Girişimini Asla Kabul Etmiyoruz.. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, darbe girişiminin ardından açıklama yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, "(İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışma) Komuta kademesi olarak bu girişimi kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

02:13 Ankara Valiliği: 17 özel harekat polisi bombalı saldırıda şehit oldu. Darbenin ilk saatlerinde Ankara Gölcük'teki Polis Özel Harekat biriminde patlama meydana geldiği haberi geçilmişti. 17 polisin bu patlamada şehit olduğu öğrenildi.

02:12 ABD Başkanı Obama: Türkiye'de seçilmiş hükümet desteklenmeli.

02:07: TRT Genel Müdürü Şenol Göka'dan canlı yayında açıklama.. Son gelişmeleri bildirirken yayın esnasında sesler yükseldi. TRT önünde kalabalıkların askerleri linç girişimine tepki gösterdi. Vatandaşları "sakın vurmayın" diyerek uyaran Göka, bazı TRT personelinin askerlerin elinde rehin olduğunu belirtti.

02:06 3. Kolordu Komutanı: Askerlerin kışlalara çekilmelerini emrediyorum..  3. Kolordu Komutanı Erdal Öztürk, ''TSK milletin iradesi saygılıdır. Emir veriyorum. Personel derhal kışlalarına dönmeli. Dönmeyenlerin hakkında işlem yapılacaktır.'' dedi...

02:06 Başbakan Yıldırım: Elebaşları ele geçirildi!.. Canlı yayında konuşan Başbakan Binali Yıldırım kalkışmanın elebaşlarının ele geçirildiğini duyurdu. TSK içindeki bir grubun bu kalkışması Türk Silahlı Kuvvetlerimize de hakarettir. Bizi millet getirdi ve ancak millet götürür. Bu işin bazı elebaşıları ele geçirilmiş ve gereği yapılmıştır. Tanklar geri çekilmeye başlamıştır. Darbe girişimi yapanlar en çetin şekilde cezalandırılacaktır. Sokağa çıksınlar. Gün bugündür. Türkiye 3. dünya ülkesi değildir.

02:05 Antalya'da polis telsizinden flaş anons.. Antalya'da polis telsizinden yapılan anonsta teşkilatın gözünü kırpmadan gerekeni yapacağı bildirildi. İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin Antalya'da polis telsizinden yapılan anonsta, "Şu anda görevi başında bulunan tüm meslektaşlarımız, bayrağımıza, milletimize devletimize karşı tehlike arz edecek her türlü hareketlere karşı, gözünü kırpmadan gerekeni yapacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun." denildi.

02:04 Avrupa Konseyi: Bu eylem kabul edilemez.. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland yaşanan gelişmeleri değerlendirerek "Türkiye'de demokratik olarak seçilmiş liderleri devirmeye yönelik herhangi bir eylem kabul edilemez" dedi.

02:00 Kalabalıkların Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresinde askerlere karşı canlı kalkan oluşturduğu ve tankları engellediği bildiriliyor. Tanklardaki bazı askerlerin gözaltına alınıp Emniyet'e götürüldüğü belirtiliyor.

01:57 Twitter'de birileri "sakın sokağa çıkma" diye hashtag oluşturdu. İnanılacak gibi değil. Komediye bakın.

01:54 Özel Kuvvetler Komutanı: "Duruma hakimiz. Milletimiz merak etmesin." Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı "Eşkiyalar başarılı olamayacaklar" diye konuştu. Üçüncü Kolordu Komutanı Korgeneral Öztürk ise "Personel derhal kışlalarına dönmeli" ifadelerini kullandı.

01:51 Askerler sivillere ateş açtı. Yaralılar var. Darbe girişimi sonrası son dakika haberlere gelmeye devam ediyor. Boğaziçi Köprüsü üzerindeki gruba askerler ateş açtı. İstanbul Boğaziçi Köprüsü üzerinde darbe girişimi protesto eden gruba askerler tarafından ateş açıldı. DHA'nın haberine göre yaralılar var. İstanbul'da köprüde ve Sakarya'da valilik önünde darbe girişimini protesto eden vatandaşların üzerine ateş açıldığı iddia ediliyor. Öte yandan AA'nın geçtiği habere göre, Ankara'da AK Parti Genel merkezi önüne yürümeye ve toplanmaya başlayan halkın üzerine helikopterlerden ateş açıldı. Bir kişinin öldüğü bildirildi.

01:39 İzmir'de kalabalıklar anıtların üzerine bayraklarıyla çıkarak darbeye tepkilerini dile getiriyorlar. Ufak kasaba ve ilçelerden de darbeye direniş için kalabalıkların toplandığı haberleri geliyor. Az önce gelen habere göre, Isparta Gelendost ilçesinde kalabalıklar geceyarısı ilçenin ana meydanına bayraklarıyla toplanarak darbeyi protesto etmeye başladı.

01:38 1. Ordu Komutanı'ndan askere kışlana dön emri.. 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın FETÖ'cülerin esiri olduğunu söyledi. Güler, tüm askerlere kışlalarına dön emrini verdi. Ankara'da Genelkurmay Başkanı Akar'ın rehin alındığı yönündeki soruya Dündar "Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz." dedi. Dündar ,A Haber ekranlarından şunları söyledi: "1. Ordu Komutanlığı'nda küçük bir grubu temsil ediyorlar. Onlara katılmayan diğer birliklerle gerekli tedbirleri alıyoruz."



01:37 Çevik Kuvvet'teki askerler gözaltına alındı.. Üsküdar ve Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet'e giden askerler gözaltına alındı, hepsinin silahlarına el konuldu​. Gelen bilgilere göre 1 albay ile 3 askerin gözaltına alındığı öğrenildi.

01:32: Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıklama yapıyor: "Askerler talimatlara uymayın. Kışlanıza çekilin." Oldukça heyecanlı ve sesi titreyerek konuşan Gül, darbeci askerleri tekrar tekrar uyardı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu durum kabul edilemez. İşgal ettikleri yerleri hemen boşaltsınlar, kışlalarına dönsünler. ​Gece baskınları ile Türkiye'de yönetim değişmez​" dedi.

01:31 Twitter yayının yurtiçinden tekrar sağlandığı görülüyor. Geçen uzun dakikalardaki ulaşılamamanın bir engellemeden kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair önümüzdeki süreçte net bilgiler çıkacağı değerlendiriliyor.

01:26 İstanbul'da yoğun ezan ve sela sesleri yükselmeye başladı. Sela ve ezan seslerinin ardından sokaklardan kalabalıkların darbeyi protesto sesleri ve araçların korna sesleri yükseliyor. Ankara ve İstanbul'daki camilerde sela veriliyor. Halk darbe girişimine karşı tek yürek oldu. Peki neden sela veriliyor bunun manası ne? Ankara Etlik'te bulunan camiden yapılan sela sonrası cami imamı vatandaşlara seslenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak verilmesi ve demokrasiye sahip çıkılması için Allah ve Muhammet (s.a.v) aşkına sokağa çıkılması istendi. İstanbul'da da halk sokağa akarken camilerden de sela sesleri duyulmaya başlandı. Biri sustuğunda diğeri selaya başlıyor. Hızla tüm camilere yayılan sela sesleri İstanbul'u ayağa kaldırmış durumda. Herkes sokaklarda ve kent merkezlerine akıyor.

01:20 Önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu canlı yayında geniş açıklamalar yapıyor. Darbe girişimine sert tepki gösteren Davutoğlu, halkı direnmeye çağırdı.

01:15 Ankara'da TRT binasında patlama sesi.. Ankara'da çok kuvvetli bir patlama sesi duyuldu. TRT binasının bulunduğu bölgede saat 00.42'de patlama meydana geldi.

01:11 Kılıçdaroğlu nihayet konuştu: Demokrasimize sahip çıkıyoruz!.. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu: "Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyet'e ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet Halk Partisi, Parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır" dedi.

01:06: (Önceki Başbakan) Ahmet Davutoğlu: Gün sesimizi yükseltme günüdür.

01:05 Askerler gözaltına alınmaya başlandı.. İstanbul'da darbe girişiminde bulunan askerler polisler tarafından gözaltına alınmaya başlandı.







00:59 Halkın demokrasiye sahip çıkışı artıyor. Darbecileri en çok korkutan gelişmenin bu olacağı bildiriliyor. Askeri kalkışmaya tepki gösteren vatandaşlar, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sokağa çıkmaya başladı. Erzurum, Malatya, Trabzon, Rize, Bayburt, Bolu, Sakarya, Adana ve Konya başta olmak üzere birçok il ve ilçede vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı...

00:58: TSK 1. ordu Komutanı Org. Ümit Güler: Bu TSK'nın desteklemediği bir harekettir. Darbe teşebbüsünün ardından 1. Ordu Komutanı İstanbul Valiliği'ne gelerek seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve demokrasiye yapılan girişime tepki gösterdi. ''Tüm tedbirler alınıyor, bu TSK'nın desteklemediği bir harekettir. Jandarmanın içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz.'' dedi.



00:57 Halkın direnişi artıyor.. Havalimanından askerlerin çekilmeye başladığı haberi doğrulandı. Toplanan kalabalıklar askerlere tepki gösteriyor. Kalabalıkların tankların üstüne yığıldığı görüntüleri geliyor.

00:56 Twitter'a yurtiçinden ulaşılamazken proxy üzerinden ise ulaşılıyor.

00:52 Askerlerin Atatürk Havalimanından çekildiği haberleri geliyor. Bu haberlerin teyit edilmesi için bekliyoruz.

00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TV kanallarına Beştepe'den canlı açıklama: Bu, milli iradeye karşı bir ayaklanma hareketidir.

00:47 Ankara'daki çatışmada yaralılar var.. Ankara'daki askeri darbe girişimi sonrası çıkan çatışmada yaralıların olduğu belirtildi. Bu arada yönetime el koymaya çalışan askeri grup ile çıkan çatışmada bazı vatandaşların yaralandığı belirtildi. Ankara'da polis, darbe girişiminde bulunan askerlere karşı silahlı müdahalede bulundu. Çıkan çatışmada bazı sivillerin yaralandığı ve Ankara Dışkapı Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

00:30 İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde yoğun silah sesleri duyuldu.



00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3G Cep yayını ile açıklama: Meydanlara, havalimanlarına toplanalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka seslenişini izlemek için tıklayın

Direneceğiz. Milletçe vereceğimiz cevapla bunlar gereken cezayı alacaktır. Tüm milletimi havaalanlarına meydanlara toplanmaya çağırıyorum. Ben de meydana çıkacağım. TSK'da komuta zinciri çalışmamaktadır. Kopmuştur. Bu ülkede başkomutan benim, gereği yapılacaktır. Bu gelişme gerçekten silahlı kuvvetlerimizin bir azınlığın kalkışma hareketidir. Paralel yapının teşvik ettiği bir harekettir. Ülkemizin birliği ve beraberliğine yönelik bir harekettir. Milletçe vereceğimiz bir cevapla gereken cezayı alacaklardır. Milletin imkanlarıyla milletin üzerine gelmenin bedelini ağır ödeyeceklerdir. Cumhurbaşkanı olarak başbakan olarak Farklı bir şekilde yorumlayamıyoruz. Yaptıkları işgali ortadan kaldıracağız. Kararlı biçimde üzerine gideceğimizi bildirmek istiyorum. Bunu kimsenin test etmesine imkan vermeyeceğiz.

-ABD: Barış galip gelmeli.. -Fransa: Yasal meşru hükümet kollanmalı.

-Anadolu Ajansı'ndan gelen habere göre ilk çatışma bilgisi geldi. Polis ateşe ateşle karşılık verdi.

-Askerlerin internet iletişimini kesmesinden korkuluyor. Twitter ulaşımı Saat: 00:20 itibarıyla kesilmiş durumda. Bunun yoğunluktan mı yoksa müdahale ile mi oluştuğu henüz belirsiz. İlerleyen dakikalarda belli olacak.

-TSK adına yapılan alçak bildiride tüm yurtta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtiliyor. Ancak bir çok şehirde kalabalıkların giderek arttığı gözleniyor.

-CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan hala bir açıklama gelmedi.

-Ankara'da Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı mevkilerinin sıkı polis koruması altında bulunduğu bildiriliyor. Bu makamları teslim alamazlarsa askeri darbecilerin, girişimlerinde başarısızlığa uğramaya mahkum olacağı bildiriliyor.

-Taksim'de, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde ve önemli konumlarda askeri araçların mevcut olduğu bildiriliyor.

-Savaş uçakları da İstanbul üstünde uçmaya başladı.

-İstanbul üstünde polis helikopterleri uçuş yapıyor.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın az sonra açıklama yapması bekleniyor.

-Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları soruşturma başlattı.

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Kalkışma yapanlar başarısızlığa uğratılacak.

-Devlet Bahçeli: Kalkışma kabul edilemez. Telefonla Başbakanı arayan Bahçeli, "hükümetin yanındayız" dedi. Daha sonra yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, "Halkın sokağa daveti, Türk askeriyle muhtemel bir çatışma içine girmesi vahim bir tehlike olarak önümüzde durmaktadır. Bilhassa Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in provokasyon ve ajitasyonlara karşı teyakkuzuyla birlikte, sokaklara çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülemeyecektir. Hiçbir dava arkadaşım karanlık sürecin taraf ve faili olmayacaktır." dedi.




Fotoğraflar: Darbe girişiminde en ağır saldırı Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı’na yapıldı. 42 kişi şehit oldu.

-Ankara Gölcük'teki Polis Özel Harekat biriminde patlama meydana geldi.

(İlerleyen saatlerde olayın şok eden ayrıntıları ortaya açıktı. Darbecilerin en ağır saldırısını yaptığı Ankara Gölbaşı'nda yer alan Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı tam anlamıyla savaş alanına döndü. Saldırıda 42 kişi şehit oldu. Darbe girişimi sırasında en ağır saldırı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı’na yapıldı. Dün saat 23.00 ve 24.00 sıralarında iki büyük patlama meydana geldi. Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı patlamalarla birlikte Gölbaşı’nda şehit sayısını 42 olarak açıklarken, Gölbaşı Devlet hastanesindeki duyuru panosunda ise yakınlarının bilgi alması için 43 yaralının bulunduğu belirtildi. Patlama sonrası şehit olan ve yaralanan polisler, Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede bugün saat 15.00 itibariyle hiçbir şehidin bulunmadığı ve 43 yaralının bulunduğu öğrenildi. Şehit olan polislerin Keçiören Adli Tıp Morguna sevk edildiği öğrenildi. Dün gece meydana gelen patlamanın ardından Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’na giriş ve çıkışlar yasaklandı. Özel Harekat polisleri, Daire Başkanlığı’na giden yolda ellerinde uzun namlulu silahlarla nöbet tutarak, gelen vatandaşları uyardı, giriş- çıkışların yasak olduğunu belirtti. Patlamanın ardından Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın çekilen görüntü ve fotoğraflarında adeta savaş alanına döndüğü görüldü. Gölbaşı Yağlıpınar Mahallesinde bulunan TÜRKSAT’a yapılan saldırılar sonucu 2 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği öğrenildi.)

-Ankara'da Genel Kurmay Başkanlığı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Jetler alçaktan uçuyor. Genelkurmay Başkanlığı önündeki güvenlik önlemleri artırıldı, çok sayıda ambulans hazır bulunduruluyor. CNN Türk'ün haberine göre polis telsizinden, Genelkurmay önündeki polislerin çelik yelek giymesi yönünde anons yapıldı. Genelkurmay üzerinde Süper Kobra helikopteri uçuyor. Kobra helikopterden Genelkurmay önündeki polislere ateş açıldığı bilgisi de paylaşıldı.

-Askerlerin TRT yayınlarını durdurduğu ve asker kontrolünde yayın yapmaya başladığı ileri sürülüyor.

22:46 Saat 22'den beri bir takım askeri hareketlilikler yaşanıyor. Gelen bilgilere göre Fetullah Gülen Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) TSK içindeki etkin güçlerinin harekete geçtiği belirtiliyor. Bu darbeci askeri grubun "Yurtta Sulh Konseyi "ismini taktığı dile getiriliyor.

------------------------------------------------------------------------------

TEK UMUTLARI ASKERİ DARBE DEMİŞTİK, HAKLI ÇIKTIK!

Bir kaç ay önce sitemizde yayınlanan bir haberde FETÖ'cülerin son umudunun darbe olduğunu dile getirmiştik. Basında başka haberlerde de yer alan bu iddia üzerine askeri kesimden bazı isimler açıklama yapmış, bunun ciddiye alınacak bir iddia olmadığını belirtmişlerdi. Öte yandan Paralel örgüte karşı en yoğun haberleri yapan bir site olarak yaptığımız haberlerin ve analizlerin ne kadar yerinde olduğu, bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğu da ortaya çıkmış oldu.

6 Mart 2016 tarihinde yayınldığımız o haberimizde şu satırlar yer alıyordu:

"Paralel örgüte yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürülmesi, soruşturmaların Zekeriya Öz ve diğer savcıların yurtdışına kaçmasına neden olacak kadar genişlemesi karşısında paralel örgüt ve hükümet karşıtlarının tek umudunun TSK içindeki paralel güçlerin gerçekleştireceği bir askeri darbe olduğu dile getiriliyor. Zaman gazetesinde kayyum atanmadan hemen önce örgütün lider kadrosundaki yazar Abdullah Aymaz'ın imzasıyla yayınlanan ve 12 Eylül türü bir darbe özleminin ima edildiği yazı, hükümet ve Erdoğan karşıtı çeşitli gazetecilerin darbe isteyen yazıları ile örgütün TSK'daki yapılanmasını büyük oranda koruduğu görüşü buna delil gösteriliyor.

Son dönemde sık sık dile getirilen bir iddia, giderek köşeye sıkışan Paralel örgütün son umudunun TSK içindeki deşifre olmamış paralel yapı mensubu subayların harekete geçmesi ve bir askeri darbe ile yönetimi ele geçirmesi olduğu şeklinde.

Bu iddiayı güçlendiren çeşitli somut bulgular ortaya çıkmış bulunuyor. Öncelikle TSK'da henüz deşifre olmamış çok sayıda paralel örgüt mensubu subayların olduğu iddiası hemen her kesimce kabul ediliyor.

Suriye'ye yardım götüren tırların Adana'da durdurulması olayı buna çarpıcı bir örnek. Paralel örgüt mensubu subayların paralel savcılarla birlikte o olayda nasıl etkin rol oynadığı açığa çıktı. Bu olayda rol alan subaylardan bazıları şu an Yargıtay'da yargılanıyor. Bazılarının da TSK'yla ilişkileri kesilmiş durumda.

TIR'ların durdurulması olayında o subayların telefonla sahte ihbarın yapılmasından durdurma olayında hemen olay yerine koşmalarına, olay anının görüntülerini bir kaç video kameralı subayla çekmelerinden TIR'daki MİT subaylarına silahları doğrultulmaya ve o görevlileri darp etmeye kadar nasıl büyük bir istekle ve aktif rol aldıkları ortaya çıktı."
Haberimizin tamamı için tıklayın (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)

Tek umutları askeri darbe!
Umutları Mayıs darbesi
Paralel yapı-TSK uzantıları manşetlerimiz
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin askeri darbe girişimi' soruşturması manşetlerimiz
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri

(15 Temmuz 2016, 22:46), son güncel.: (16 Temmuz 2016, 21:45)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=8199    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.543.996