Tam
EskidenYeniye
 

Cemal Temizöz davasında 2 yeni tanık

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan ve kamuoyunda ´Albay Cemal Temizöz´ davası olarak bilinen, tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Adem Yakin´in yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, dava konusu bir cinayetle ilgili bilgilerinin olduğunu beyan eden A. P. ile R. P.´nin tanık sıfatıyla ifadeleri alındı.

Önceki haber title=Sonraki haber

Cemal Temizöz davasında 2 yeni tanık

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan ve kamuoyunda ´Albay Cemal Temizöz´ davası olarak bilinen, tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Adem Yakin´in yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, dava konusu bir cinayetle ilgili bilgilerinin olduğunu beyan eden A. P. ile R. P.´nin tanık sıfatıyla ifadeleri alındı.

Keleş´le tarayıp bombayla parçaladılar

1993-1995 yılları arasında Şırnak´ın Cizre ilçesinde işlenen bazı faili meçhul cinayetlerden sorumlu oldukları gerekçesiyle yargılanan Cemal Temizöz ve Kamil Atağ´ın da aralarında bulunduğu 7 sanıklı davaya önceki gün Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Duruşmada iki çarpıcı ifade daha dava dosyasına girdi. 30 Ocak 1994 tarihinde Cizre´deki evinin önünde öldürülerek cesedi parçalanan İbrahim Danış´ın iki komşusu, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı´na giderek kendi gözleriyle şahit oldukları cinayeti anlattı. Olayın kendi evlerinin karşısında meydana geldiğini belirten Asker Pökön (63) ve Rabia Pökön (54), tanık sıfatıyla davaya katılmak istediklerini belirtti. Dava dosyasına giren ifadeler, insanın kanını donduracak cinsten. Pökön çifti, Danış´ın nasıl öldürüldüğünü şöyle anlatıyor: Kış başlangıcıydı. Sabah 05.00-06.00 sularında askerler ve korucular mahalleye operasyon yaptı. Hepimizi evden çıkartıp, kimlik kontrolü yapıyorlardı. Tamer Atağ´a ´Niye kontrol yapıyorsun?´ diye sordum. O da Olayın sizinle ilgisi yok, komşunuzun evi hakkında şikâyet var. Getirdiğimiz şahıs onları ihbar etti. O nedenle araştırma yapıyoruz. dedi. Şırnaklı Abdulhadi isimli bir komşumuz vardı. Onun evinin avlusuna da girmişlerdi. Komşumuz ile aramızdaki duvar yüksek olmadığından avluyu görebiliyorduk. Birilerinin dövüldüğünü ağlama ve bağırma seslerinden anlamıştım. Bunun üzerine ben de oraya yöneldim. Kamil Atağ, Kamil Saçan ve oğulları Abdurrahman, Mehmet ve Çeli, Resul oğlu Abdullah, Tamer Atağ ve Cemal Binbaşı ile askerler, korucular orada bulunuyorlardı. Yanlarında getirmiş oldukları daha önceden tanıdığım ve sıvacı olduğunu bildiğim İbrahim isimli şahıs ve ismini sonradan öğrendiğim arkadaşı Mahmut isimli şahıs vardı.

Temizöz dövdü, Tamer kurşunladı

Cemal Temizöz ve korucular avluda İbrahim Danış´ı dövüyordu. İbrahim´in ağlamaları ve yalvarmasını kimse dinlemiyordu. İbrahim´in yanında Mahmut isimli kişi vardı. Ona karışmıyorlardı. Duyduğum kadarıyla Mahmut isimli şahıs İbrahim´i şikâyet etmişti. Daha sonra Tamer Atağ elinde bulunan Kalaşnikof silah ile İbrahim´e 3 el ateş etti. Mermiler koluna ve bacağına isabet etmişti. İbrahim yere düştü, tekrar doğrulup yalvarıyordu. Bu sırada İbrahim´den kan yere akmıştı. Tamer elini kana bulayarak babası Kamil Atağ´a gösterdi ve ´Babanın intikamını aldım.´ dedi. Bunları net olarak görüyordum. Sonra sivil giyimli koruculardan Bedran (Adem Yakin) ve Abdulhakim (Abdulhakim Güven) sokak başındaki panzerden bir mayını alıp geldiler. İbrahim´i sürüklediler. İbrahim´le olan tanışıklığımızdan dolayı korucular ´Can güvenliğiniz nedeniyle burayı terk edin.´ dedi. Bu ikaz üzerine eşim ve çocuklarım orayı terk etti. Ancak ben evi terk etmedim. Yaklaşık 5 dakika sonra mayın patladı. Patlama ile ortalık karıştı. İçerideki adam öldü. Hatta başı parçalanmıştı. Parçaları bizim avluya kadar gelmişti. Daha sonra bizim avludan parçalarını toplayıp, poşete koydum. Sonra bir traktör getirdiler. Patlama olduktan sonra fazla zaman geçmeden cesedi ve parçalarını traktöre koyup gittiler. Ben mayının nasıl patladığını bilmiyorum. Bir duman ve yüksek bir sesin çıkması nedeniyle mayının patladığını anladım. Pökön çiftinin ifadeleri Cemal Temizöz´ün de yargılandığı ´faili meçhuller´ davasının dosyasına eklendi. Müdahil avukatların ifade veren kişilerin davanın ileriki aşamalarında tanık olarak dinlenmesini talep edeceği öğrenildi. ( Zaman)

Sabri Gasyak: Temizöz, ´faili meçhulleri kurcalayan aynı akıbete uğrar´ diye tehdit etti

Şırnak´ın Cizre ilçesinde 1993-95 yılları arasında 20 kişinin öldürüldüğü faili meçhuller davasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmaya tutuklu sanıkları Albay Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ, Hıdır Altuğ, Adem Yakın, Fırat Altun (Abdulhakim Güven) ve Tamer Atağ katıldı. Duruşmada 7 sanık avukatı, Diyarbakır ve Şırnak Barolarından bir grup müdahil avukat ve mağdurlar da hazır bulundu. Duruşmanın öğleden sonraki kısmında söz isteyen sanık Kamil Atağ, maktul İhsan Aslan´ın kardeşinin savcıya kardeşinin Hizbullah tarafından kaçırıldığı şeklinde ifade verdiğini hatırlatarak, Şimdi ise Şevkiye Aslan, eşini benim öldürdüğünü söylüyor. Şevkiye Aslan´ı ilk kez duruşma salonunda görüyorum. Eşinin kaçırılmasıyla ilgili bir ilgim yoktur. dedi.

Ayşe Akyol: Eşimi kafasından vurdular, başını dizime koydum, ölmüştü

İddianamede mağdur olarak görülen maktul Abdulhamit Düdük´ün ağabeyi Nuri Düdük´ün ifade vermesine sanık avukatları itiraz etti. Mahkeme heyeti, maktulün yasal mirasçıları eşi ve çocukları yaşadığı için ağabeyi Nuri Düdük´ün mağdur olarak dinlenemeyeceği, ancak daha sonra tanık olarak dinlenmesinin düşünülmesine karar verdi. Mağdur yakınlarının anlattıkları, yine yürekleri kanattı. Duruşmada 1994 yılının aralık ayında evinin önünde öldürülen Abdurrahman Akyol´un eşi Ayşe Akyol dinlendi. Eşinin öldürülmeden bir yıl önce Şırnak´a giderken gözaltına alındığını söyledi. Eşinin Cizre Jandarma Komutanlığı´nda gözaltında bulunduğunu öğrendiğini aktardı: İlçe Jandarma Komutanlığı´na gittim. Ramazan Hoca adlı kişiye eşimi görmek istediğimi söyledim. Önce reddetti. Oradan ayrılmayacağımı anlayınca gidip silahlanıp geldi. Eşimi bir odaya getirdi. Eşim tir tir titriyordu. Üzerindeki kirli elbiseleri çıkardı. Temiz elbise verdim. Bana ´ben bittim´ dedi. Evime döndüm. 3-4 gün sonra eşim geldi. Kendisinin dövüldüğünü ve işkence yapıldığını söyledi. Ayşe Akyol, eşi öldürülmeden önce evlerinin etrafında silahlı kişilerin dolaştığını anlattı: 1994 yılında yılbaşına 12 gün kala eşim eve gelirken öldürüldü. Gittiğimde kanlar içinde yatıyordu. Kafasına iki kurşun sıkılmıştı. Çamur içinde olan eşimin başını dizlerimin üstüne aldım. Ölmüştü. İmdat diye bağırdım ama kimse yardıma gelmedi. Daha sonra Cemal Yüzbaşı, askerleriyle birlikte geldi. İki kez ifadeye çağrıldım. İkincisinde Cemal Yüzbaşı beni odaya alarak, ´Eşini kimin öldürdüğünü biliyor musun?´ diye sordu. Ben de Yüzbaşı´ya, ´Sen Cizre´yi yakılıp yıkılmaktan kurtardım, diyorsun. Eşimin katillerini bul´ dedim. Cemal Yüzbaşı ve arkadaşlarından şikayetçiyim. Olaydan iki gün sonra Abdulhakim Güven´in kendisini telefonla arayarak, Üzgünüm, başın sağ olsun. dediğini belirten Akyol, mahkeme salonundaki Güven´i de teşhis etti.

Şevkiye Aslan: Kamil dayı, Allah aşkına eşimi bırak´ dedim. Bana ´Allah var mıdır´ dedi

Duruşmaya verilen aranın ardından, öldürülen İhsan Aslan´ın eşi Şevkiye Aslan dinlendi. Eşinin 16 yıl önce askerî ve sivil giyimli bir tim tarafından sabah evden alındığını anlatan Aslan, şöyle devam etti: Panzerin yanına kadar götürüldü. Köyden 20´ye yakın kişi de gözaltına alınmıştı. Orada serbest bırakılırken aralarında Kukel, Temel, Ahmet ve Davut Atağ´ın da bulunduğu Kamil´in korucuları eşimin önünü kestiler. Kucağımda 3 aylık bebeğimle eşimi kurtarmaya çalıştım. Ahmet Atağ beni engelledi. Gözümün önünde eli bağlı bir şekilde alıp götürdüler. Korucular bu sırada ona taşlarla vuruyordu. Peşlerinden gittim. Kukel Atağ´ın evine götürüldüğünü gördüm. Üzerime köpek saldılar. Oraya gelen Kamil Atağ´ın önünü kestim. ´Kamil dayı, Allah aşkına eşimi bırak´ dedim. Bana ´Allah var mıdır´ deyince oradan ayrıldım. Korktuğum için Mersin´e göç ettik. O tarihten sonra eşimden haber alamadım. Hiç olmazsa eşimin kemiklerini istiyorum. Şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum. ( Zaman)

Besne Efelti: Eşim Temizöz´ün kendisini tehdit ettiğini söyledi

Daha sonra maktul Abdullah Efelti´nin eşi Besne Efelti dinlendi. Eşinin Hasan Şık´a ait tarlayı ekip biçmek için kiraladığını, tarlayı sürmeye giderken, Yüzbaşı Cemal Temizöz´ün kendisini engellediğini anlatan Efelti şöyle devam etti: Eşim korktuğu için tarlaları sürmekten vazgeçti. Korkudan sürekli saklanıyordu. Askerler her gün evimize gelip, eşimi soruyordu. Bu nedenle eşim 20 güne yakın eve gelmedi. Dışarıda perişan olunca eve geri döndü. Eve geldiği gün Yankele Köyü´ndeki Kavaközü Karakolu´na uğramış, üsteğmen ile görüşmüş. Üsteğmen Yarın evinize gelir, kahvenizi içerim demiş. Ertesi gün üsteğmen gelmeyince korkmuş ve evden çıkmamış. Sonraki gün evimizin etrafı askerler tarafından sarıldı. Askerlerin hangi karakoldan geldiğini bilmiyorum. Sonra biri stayşın olmak üzere iki beyaz otomobil evimize doğru geldi. İkisi de plakasızdı. Araçlarda JİTEM ve korucular indi. JİTEM´ci Kürtçe bana Abdullah efendi nerede diye sordu. Evde olmadığını söyledim. Buna rağmen içeri girdiler. O sırada oğlum Mesut da babasının evde olmadığını söyledi. Eşim evde uyuyordu. Uyandı, üstünü giydi. Ceplerindekini bana verdi. Üzerinde 3 milyon para kalsın istedi. Buna izin vermeyerek, Seni nasıl götürdüysek öyle de geri getireceğiz dediler. Alelacele araca bindirip götürdüler. Eşim götürülmeden bir gün önce Beni Cemal yüzbaşı tehdit etti, beni öldürecekler. Beni alırlarsa takip edin dedi. Oğlum Mesut ile nereye götürüldüğünü öğrenmeye çalıştık ama, bir sonuç alamadık. Kurban bayramından sonra Katran Köyü muhtarı Kijen mevkiinde bir ceset gördüklerini bize bildirdi. Cesedi görmedim ancak sonradan çekilen cesedin fotoğrafları bana gösterilince eşim olduğunu öğrendim. Cizre´de mezarlıkta gömülmüş. Sonradan savcı çağırıp bana fotoğraf ve kimliğini verdi. Mahkeme başkanının sorularını da yanıtlayan Besne Efelti, çocuklarına bir şey olur korkusuyla kimse hakkında şikayetçi olmadığını belirtti. Temizöz´ün, eşinin tarlayı sürmesine neden izin vermediğini bilmediğini anlatan Efelti, Temizöz´ün adını duyduğunu ancak kendisini tanımadığını da söyledi. Sanık Cemal Temizöz de Eşinin, kiraladığı arazilerin husumetli olduğunu ve aynı arazi için 1987 yılında Maraşlı bir kişinin öldürüldüğünü biliyor mu? sorusuna Efelti, Bilgim yok, öyle bir şey duymadım yanıtını verdi.

Sabri Gaysak: Temizöz, korucuları PKK öldürdü diye tutanak hazırlattı

Ardından Mart 1994 yılında Ömer Candoruk, Yahya Akman ve Süleyman Gasyak ile birlikte ölü bulunan Abdulaziz Gasyak´ın ağabeyi Sabri Gasyak dinlenmesine geçildi. Kardeşinin öldürülürken 13 yaşında olduğunu belirten Sabri Gasyak, şunları anlattı: Kardeşim Habur Sınır Kapısı´nda sigara alım satımı yapıyordu. Yukarıda isimlerini söylediğim kişilerle birlikte Cizre´den Silopi yönüne giderlerken, arama noktası olan Botaş Karakol´unda durdurulmuşlar. Sonra Bedran ve Hakim´e teslim etmişler. Onlar da Cizre´ye doğru yola çıkmışlar. Holan köyüne doğru götürmüşler. Havuzlu köyü karakolundan sonra 500 metre mesafede bir yerde öldürüp bir çukura gömmüşler. Kardeşimi Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne sorduk. Oradan bir polis, Bu şahısları aramayın, yoksa onların yolunda gidersiniz dediler. Havuzlu köyü civarında kenger toplamaya giden Emine Tadik, kardeşimin aralarında bulunduğu 4 kişinin öldürüldüğünü görmüş. Olaydan 3 gün sonra bize söyledi. Ailemizden olay yerine gidenler onları gömülü bir şekilde bulmuşlar. Sonra askerlerle birlikte Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırdılar. Hastane önünde bin kişiye yakın maktul yakınları vardı. Defin hazırlıkları yaparken Cemal Temizöz ekibiyle birlikte geldi. Hastane önünde bizi tehdit etti. Bu insanlarla ilgili hiçbir şey sormayın. Dağılın, kurcalayan olursa onların akıbetine uğrar dedi. Oraya savcı bile gelmedi. Cemal Temizöz, bu kişilerin geçici köy korucusu olduğu ve PKK tarafından öldürüldüğü şeklinde tutanak hazırlattı. Korkudan hakkımızı arayamadık. 2003 yılında ancak hakkımızı aramaya başladık. Kardeşim ve diğerleri korucu değiller. Korucu olup olmadıkları İlçe Jandarma Komutanlığı arşivlerinden sorulabilir. Kaldı ki o tarihte Yahya Akman ve kardeşim 13-14 yaşlarındaydı. Korucu olmaları mümkün değil. Bu şahısların öldürüldüğü yer İlçe Jandarma Komutanlığına 2 kilometre uzaklıktaydı. Bu kadar yakın bir yerde PKK gelip öldürüp gömemez. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde Terörle Mücadele´de Hoca Ramazan diye biri ,ağabeyim Reşat´ı 3 kez 15-20 gün boyunca gözaltında tuttu. İşkence yaptılar. Babam, Hoca Ramazan´ın eşine giderek, ağabeyimin serbest bırakılmasını rica etti. Sonra Hoca Ramazan, ağabeyimi odasına çağırarak, Bana bir keleş getir seni serbest bırakayım demiş. Ağabeyim de benim Nereden getireyim. Sen bul ben parasını vereyim dedi. Sonra ağabeyimi serbest bıraktı. Kardeşim öldürüldükten 1 ay sonra Hoca Ramazan, Reşat ağabeyime Seni de öldürecekler, kaç buralardan dedi. Bunun üzerine ağabeyim Kuzey Irak´a kaçtı. Bu insanların en iyi şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Olaydan sonra da Ömer Candoruk´un aracını Abdulhakim Güven, Adem Yakın, Hoca Selim, Hıdır Altuğ ve Cebbar´ın kullandığını gördüm. 6-7 ay kadar kullandılar. Bütün çevre bu ekipten korkuyordu. Adam öldürdüklerini biliyordu.

Temizöz, suçlamaları reddetti

Söz alan Cemal Temizöz ise kimseyi tehdit etmediğini, mağdurun daha önce verdiği ifadelerin mahkeme huzurunda verdiği ifadelerle çeliştiğini savunan Temizöz, suçlamaları reddetti. Bu arada söz alan sanık avukatı Murat Çekiç, Ömer Candoruk´un sürücü belgesinin 8 Mart 1994 tarihinde savcı tarafından cesedin üzerinde bulunduğunu iddia etti. Bunun üzerine söz alan mağdur avukatlarından Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar, Meslektaşım Murat Çekiç, dosya içerisinde Ömer Candoruk´un sürücü belgesinin ceset üzerinde çıktığını söyleyerek, mağduru yanlış yönlendirmişti. Dosya içerisinde sürücü belgesi bilgileri yok. Bu durumda meslektaşımız mesleğin ahlakına aykırı davranmıştır. Bu nedenle mahkeme ilgili baroya ihbarda bulunmalı, duruşma tutanağını göndermeli. talebinde bulundu. Mahkeme heyeti duruşmayı bitirmeye karar verdi. Bunun üzerine sanık ve mağdur avukatlarının talepleri dinlenmeye başlandı.

Karşımızda devasa bir suç örgütü var, tutukluluk hali devam etsin

Mağdur avukatlarından Tarih Elçi, İnanılmaz devasa bir suç örgütüyle karşı karşıyayız. Bu örgüt yalnızca Cemal Temizöz örgütü değildir. Yasaları kendisinin tanıdığı haklar çerçevesinde yapmış olduğu çalışmalar varsa kendisine teşekkür ederiz. Ancak burada 20 insanın öldürülmesiyle yargılanıyor. Sanıkların tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz. beyanında bulundu. Müdahil avukat Emin Aktar da yargılanan ekibin, bir dönem korku imparatorluğu oluşturduklarına dikkat çekti. Bu nedenle 93-95 yılları arasındaki hiçbir faili meçhul olayın aydınlatılamadığını belirten Aktar, bu nedenle sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. İddia makamı da sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Temizöz: Bizim zamanımızda Cizre emniyetli hale geldi şimdi ise değil. Çocuklar gösteri yapıyor

Söz alan sanıklar ise, delil olmadan tutuklu olduklarını iddia ederek, tahliyelerini istediler. Sanık Cemal Temizöz de kendi döneminde devletin bekasının ciddi tehdit altında olduğunu vurguladı. Tanık ve mağdur yaratma çabalarının olduğunu ifade eden Temizöz, şu anda Cizre´de rüzgarın tersine döndürülmeye yönelik çalışmaların olduğunu, çocukların ateş yakarak yol kestiklerini, bu tablonun kendilerini haklı çıkardığını belirtti. Kendisi hakkında delil olmadığı gibi görgüye dayalı mağdur beyanı da olmadığının altını çizen Temizöz, Ben bir kamu görevlisiyim. Bizim de bir itibarımız var. 9 aydır tutukluyum. Tutukluluğum devam ederse, maddi ve teknik delillerin bu duruşmada açıklanmasını istiyorum. Şüphe üzerine tutuklanmışsam lehime karar verilmesini istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum. şeklinde savunma yaptı. Sanık avukatları da mağdur ifadelerinin çelişkilerle dolu olduğunu öne sürdü. Dosyada maddi ve teknik delillerden yoksun olduğunu savunan sanık avukatları, Tutukluluk bir tedbirdir. Ancak bu tedbir olmaktan çıkıp infaza dönüşmüştür. Müvekkillerimiz 9 aydır tutuludur. Bundan sonraki tutukluluk vicdanınızı ve hukuku kanatır. Eğer kanatmaz diyorsanız tahliye talep etmeyeceğiz. Ancak resen de olsa tahliyelerini talep ediyoruz. dedi. Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından sanıkların tutukluluk haline karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. ( Zaman)

(05 Aralık 2009, 09:28), son güncel.: (06 Aralık 2009)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Temizöz´le ilgili tüm manşetlerimiz

Cemal Temizöz iddianamesinin tamamı

Temizöz hakkında hazırlanan iddianame ve açılan dava haberimiz

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=1179    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.638.342