Tam
EskidenYeniye
 

Flaş!!! Ergenekon´da 12. dalga

Beş Ergenekon savcısının talebi üzerine mahkeme kararıyla bu sabah 08:30´da başlatılan ve üniversite rektörleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik olduğu gözlenen 12. dalga Ergenekon operasyonlarında şu ana kadar 5 üniversite rektörünün gözaltına alındığı ve operasyonların tüm hızıyla sürdüğü bildiriliyor. 60´a yakın gözaltının olduğu operasyonda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı ve Atatürkçü Düşünce Derneği şubelerinde arama yapılıyor. Operasyon kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal ile eski rektörler Mustafa Yurtkuran, Ferit Bernay, Fatih Hilmioğlu ve Metin Öztürk gözaltına alındı. Rektör Mehmet Haberal´ın gözaltına alınma gerekçesi, Ergenekon Terör Örgütü içinde faaliyet yürütme, örgüt üyesi olma, Örgüte yardım etme şüphesi.. Polis, Başkent Üniversitesi rektörü Mehmet Haberal´ın evinde, ofislerinde ve Kanal B Televizyonu´nda arama yapıyor, bilgisayar harddiskleri kopyalanıyor. 08.30 itibariyle basına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin kararı çerçevesinde İstanbul ve Ankara polisi ile bazı bölgelerde de Jandarma tarafından, Başkent Üniversitesi, Ankara Patalya Otel´de, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) genel merkezi ve İstanbul´daki şubelerinde arama başlattı. Onikinci dalga kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü ve sahibi Mehmet Haberal ile ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan´ın evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi. Operasyon sabah 08.30 itibariyle televizyonların haber kanallarında son dakika olarak verilmeye başlandı.

FLAŞ FLAŞ!!! Ergenekon´da 12. dalga gözaltılar başladı

Beş Ergenekon savcısının talebi üzerine mahkeme kararıyla bu sabah 08:30´da başlatılan ve üniversite rektörleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik olduğu gözlenen 12. dalga Ergenekon operasyonlarında şu ana kadar 5 üniversite rektörünün gözaltına alındığı ve operasyonların tüm hızıyla sürdüğü bildiriliyor. 60´a yakın gözaltının olduğu operasyonda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı ve Atatürkçü Düşünce Derneği şubelerinde arama yapılıyor. Operasyon kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal ile eski rektörler Mustafa Yurtkuran, Ferit Bernay, Fatih Hilmioğlu ve Metin Öztürk gözaltına alındı. Rektör Mehmet Haberal´ın gözaltına alınma gerekçesi, Ergenekon Terör Örgütü içinde faaliyet yürütme, örgüt üyesi olma, Örgüte yardım etme şüphesi.. Polis, Başkent Üniversitesi rektörü Mehmet Haberal´ın evinde, ofislerinde ve Kanal B Televizyonu´nda arama yapıyor, bilgisayar harddiskleri kopyalanıyor.08.30 itibariyle basına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin kararı çerçevesinde İstanbul ve Ankara polisi ile bazı bölgelerde de Jandarma tarafından, Başkent Üniversitesi, Ankara Patalya Otel´de, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) genel merkezi ve İstanbul´daki şubelerinde arama başlattı.Onikinci dalga kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü ve sahibi Mehmet Haberal ile ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan´ın evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi.Operasyon sabah 08.30 itibariyle televizyonların haber kanallarında son dakika olarak verilmeye başlandı.

DAKİKA DAKİKA OPERASYONLAR

09.29: Aramalar beş Ergenekon savcısının talebi üzerine mahkeme kararıyla yapılıyor: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında gerçekleştirilen arama ve operasyonların, soruşturmayı yürüten savcıların talebi ve mahkemenin kararıyla yapıldığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, arama ve operasyonlar, Ceza Muhakemesi Kanunu´nun (CMK) 250. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı´nın koordinasyonunda ´Ergenekon´ soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştiriliyor.

10.14: Aramalar Van ÇYDD´ye uzandı: Ergenekon soruşturması kapsamında evinde ve üniversitedeki odasında arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel´in İstanbul´da olduğu öğrenildi. Ergenekon operasyonları kapsamında bu sabah Van´da 3 ayrı noktada arama yapıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) eski Rektör Yardımcısı ve ÇYDD Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel´in evi ve araştırma hastanesindeki odası ile derneğin Van Şubesi´nde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dernek binası ve Yüksel´in üniversitedeki odasında araştırma çalışmalarına devam ediyor. Jandarma bölgesinde bulunan üniversite yerleşkesine ise polis, jandarma eşliğinde geldi. Yerleşkedeki evin kapısını çalan polise, Ayşe Yüksel´in erkek yeğeni olduğunu belirten bir kişi kapıyı açtı. ÇYDD Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel´in İstanbul´da olduğu belirtildi. Polisin, jandarma eşliğindeki araştırmaları devam ediyor. Öte yandan, Prof. Dr. Ayşe Yüksel hakkında 2005 yılında eski Rektör Yücel Aşkın ile birlikte çete kurmak suçundan dava açılmıştı. 2 yılı aşkın süren yargılama sonucunda dava dosyasına görevsizlik kararı verilerek, dosya izin alınması için YÖK´e gönderilmişti. Eski Rektör Yücel Aşkın ve eski Rektör Yardımcısı Ayşe Yüksel´in de aralarında bulunduğu dava dosyası, 15 aydan bu yana YÖK´te bekliyor.

10.15: Türkan Saylan´ın evi aranıyor: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan´ın evinde, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor. Soruşturmayı yürüten savcıların talimatı ile sabah saatlerinde çok sayıda ilde değişik adreslerde gerçekleştirilen baskınların en dikkat çekenlerden biri de ÇYDD´ye yönelik olanı. Derneğin Genel Merkezi ve farklı il ve ilçelerdeki şubelerinde arama yapılırken Genel Başkan Türkan Saylan´ın evinde de arama sürdürülüyor. Sabah saatlerinde Arnavutköy Beyazgül Sokak 41 numaradaki 3 katlı ahşap eve gelen polis ekipleri arama ve inceleme çalışmalarına başladı.

10.23: ÇYDD´nin Şanlıurfa şubesi aranıyor: Ergenekon soruşturması kapsamında eş zamanlı yapılan operasyonda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şanlıurfa Şubesi´nde sabahın erken saatlerinde arama yapıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi´ne bağlı sivil ekipler, Kadri Eroğan Caddesi´nde bulunan Vali Akbulut İşhanı´nın ikinci katındaki şubede arama yaptı. Alınan bilgiye göre polisler ofiste bulunan bilgisayar ve bazı evrakları incelemeye aldı. Öte yandan Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Faruk İnce´nin eşi olan ÇYDD Şanlıurfa Şube Başkanı Türkan İnce´yi bu sabah Eyyubiye Yerleşkesi´nde bulunan lojmanlardaki evinden alarak şubeye getiren ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Arama yapıldığı sırada Türkan İnce´nin eşi Faruk İnce de olay yerine gelerek konu hakkında bilgi almaya çalıştı. Kameralara konuşmayan İnce, daha sonra olay yerinden ayrılarak üniversiteye gitti.

ÇYDD Adana ve Çukurova şubesi aranıyor: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova ve Adana şubelerinde arama devam ediyor. ÇYDD Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Özgür Onar, dernek binası önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, başkan Filiz Güllüler´in sabah erken saatlerde evinden alınarak derneğe getirildiğini, kapının açtırılarak aramanın başlatıldığını söyledi. Yönetim kurulu üyelerinin de derneğe çağrıldığını ifade eden Onar, dosyaların, bilgisayarların, kitapların, hard disk, disketler, CD´ler, üye defterleri ve toplantı tutanaklarının incelendiğini belirtti. Özgür Onar, dernek başkanı Güllüler ile başkan yardımcısı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fiğen Doran ve yönetim kurulu üyelerinin derneğe çağrıldığını ifade etti. Özgür Onar, aramanın amacını bilmediklerini, sonucu merakla beklediklerini kaydetti. ÇYDD Adana Şubesi Başkanı Cumhure Mülazımoğlu ise aramanın devam ettiği Çınarlı Mahallesi´ndeki dernek binası girişinde yaptığı açıklamada, henüz aramanın konusuyla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Sabah erken saatlerde kardeşi ile yürüyüşe çıktığını ve o sırada gelen haber üzerine durumu öğrendiğini belirten Mülazımoğlu, aramanın kapsamı ve içeriği ile ilgili bir bilgi verilmediğini ifade etti. Mülazımoğlu, daha sonra dernek binasına girdi.

Haberal: ´Bu Türkiye Cumhuriyetine yakışmıyor. Atatürk´ün kurduğu cumhuriyete...´

10.24: Haberal sağlık kontrolünden geçirildi: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, sağlık kontrolünden geçirildi. Haberal, evindeki arama işlemlerinin ardından polis tarafından Ankara Adalet Sarayına getirildi. Haberal, adliyeye girişi sırasında, gazetecilerin ne ile suçlandığını sormaları üzerine, ´Arkadaşlar, yapanlara sorun. Bana niye soruyorsunuz? Bu Türkiye Cumhuriyetine yakışmıyor. Atatürk´ün kurduğu cumhuriyete...´ diye konuştu. Daha sonra adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen Haberal, adliyeden ayrılırken, basın mensuplarının ısrarlı sorularını yanıtlamadı, ancak ´İyi günler, iyi günler´ dedi. Haberal´ın, sorgulanmak üzere İstanbul´a götürüleceği bildirildi.

10.25: ÇYDD Kadıköy şubesi aranıyor: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´nin (ÇYDD) Kadıköy Şubesi´nde de arama yapılıyor. Kızıltoprak Zühtü Paşa Mahallesi Hasan Amir Sokak Yelkenkaya Apartmanı´ndaki ÇYDD Kadıköy Şubesi´ne gelen polisler, görevliler geldikten sonra saat 10.00 sıralarında binaya girdi. Polisin, şubede başlattığı arama çalışmaları sürüyor.

10.26: Mustafa Yurtkuran İstanbul´a götürülecek: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran hakkında, gözaltına alınması yönünde mahkeme kararı bulunduğu öğrenildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Prof. Dr. Yurtkuran, güvenlik güçlerince Bademli Mahallesi´ndeki evinde yapılan aramanın tamamlanmasının ardından İstanbul´a götürülecek.

10.29: Haberal sağlığım yerinde: Ergenekon soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal´a sağlığı ile soru yönettiler ve Hoca sağlığınızla ilgili sorununuz var mı içeri alabiliriz dediler. Prof. Dr. Haberal da, Allaha şükür bir sorunum yok iyim. Sağlığım ve moralim yerinde karşılığını verdi.

10.31: Mustafa Yurtkuran´ın villasında arama yapılıyor: Ergenekon soruşturması kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran´ın Bursa Bademli´deki 3 katlı villasında arama yapılıyor. Soruşturmayı yürüten İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi´nin kararıyla yapılan arama yaklaşık 3 saattir sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmada lüks villa didik didik aranıyor. Villanın 1. kattaki aramaların tamamlandığı öğrenilirken, diğer katlarında da incelemeler sürüyor. Bu arada villa çevresinde jandarma geniş güvenlik önlemleri alındı. Prof. Mustafa Yurtkuran ile eşi eski rektör adayı Prof. Merih Yurtkuran´ın halen evde bulunduğu öğrenildi. Arama sırasında, aralarında Cumhuriyet Gazetesi temsilcisinin de bulunduğu yakın çevresi villanın önüne geldi. Arama ve incelemeler büyük bir titizlikle sürüyor.

Öğrenciler protestoya yönlendiriliyor!..

10.41: Üniversitede dersler iptal edildi: Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Mehmet Haberal´in rektörü olduğu Başkent Üniversitesi´nde dersler iptal edildi. Öğretim üyeleri sabah saatlerinde gelen öğrencilere derslere girmeyeceklerini bildirdi. Öte yandan okula gelen öğrencilerin Mehmet Haber´in evinin bulunduğu Çayyolu Mutlukent 11. Cadde´deki adresine gitmeleri konusunda yönlendirilirken, şehrin değişik noktalarından öğrencileri Başkent Üniversitesi´ne taşıyan servis araçlarının da Mehmet Haberal´ın evinin bulunduğu Çayyolu´na götürüldüğü belirtiliyor. Evin bulunduğu sokağa gelen öğrenciler Rektör Mehmet Haberal´ın gözaltına alınmasını protesto ediyor.

10.47: Haberal İstanbul´a götürülüyor: Ankara Adliyesi Adli Tıp Kurumu´nda muayenesi yapılan Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ergenekon kapsamında sorgusunun yapılması için İstanbul´a götürülmek üzere yola çıkarıldığı bildirildi.

10.50: ÇYDD´deki bilgisayarlara el konuldu: Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi´nde arama yapan polisler, bazı belgelere, dizüstü bilgisayara ve bilgisayar hard diskleri ile CD´lere el koydu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ´u sabahın erken saatlerinde evinden alarak derneğin Silifke Caddesi Tunç Apartmanı´nın birinci katında bulunan şubesine geldi. Burada arama yapan polisler bazı belgelere, dizüstü bilgisayara ve hard disklere tutanak düzenleyerek el koydu. Belgeleri torbaya koyan polisler, Terörle Mücadele Şubesi´ne götürdü. Dernekte her hangi bir gözaltı olayı olmadı. Polisler gittikten sonra açıklama yapan Şube Başkanı Sacide Uluğ, polislerin kendisini sabahleyin dernekte arama yapacaklarını söyleyerek evinden aldıklarını ve baskın hakkında herhangi bir açıklama yapmadıklarını kaydetti. Polislerin dernekteki salon, toplantı odası ve sekreter odasında arama yaptıklarını ifade eden Uluğ, Arama sonunda bilgisayarımızın hard disklerine el koydular. CD´leri aldı, tutanak düzenlediler. Sebep konusunda hiçbir şey söylemediler. Bazı şehirlerde eş zamanlı olarak yaptıklarını belirttiler. dedi. CD´lerde sunum ve çalışmalarının bulunduğunu aktaran Uluğ, Türkiye´nin her tarafındaki aramalarla Atatürkçülere gözdağı verilmek istendiğini öne sürdü.

10.53: Erol Manisalı´nın evi aranıyor: İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Erol Manisalı´nın evinde arama yapılıyor.

10.54: ÇYDD Diyarbakır şubesi de aranıyor: ÇYDD´nin Diyarbakır şubesinde polis arama yaptı. Polisin şubedeki belgeleri incelemek üzere tutanakla teslim aldığı öğrenildi.

10.57: Van´daki aramalar 3 noktada arama yapılıyor: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında bu sabah Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi ve şubelerine yönelik başlatılan aramalar kapsamında, Van´da 3 ayrı noktada yapılan aramalar devam ediyor. Van´da sabah saatlerinde başlayan aramalar, Zübeyde Hanım Caddesi´ndeki ÇYDD şubesinde başladı. Aynı sıralarda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel´in üniversitedeki ofisinde ve evinde de arama yapılmaya başlandı. Yüksel´in şehir dışında bulunması nedeniyle polis ekipleri eve girmek için kapıyı çilingirle açmaktan kaçındı. Jandarma ekiplerinin evin önünde güvenlik önlemi almasının ardından Yüksel´in akrabası Kerem Yüksel eve gelerek güvenlik güçlerine kapıyı açtı. Aramalar, Kerem Yüksel´in refakatinde gerçekleştiriliyor. Bu arada ÇYDD Van şubesinde erken saatlerde başlayan aramalarda bazı evraklara ve bilgisayara el konularak araçlara yüklendiği öğrenildi.

11.01: Başkent Üniversitesi senatosu toplandı: Başkent Üniversitesi senatosu, olağanüstü toplanma kararı aldı.

11.06: ADD Başkan vekili gözaltına alındı: Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü ve halen ADD Başkan vekili olan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran gözaltına alındı.

11.09: ´Hiç kimse hukukun üzerinde değildir´:Van Barosu Başkanı Ayhan Çabuk, ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında Van´da yapılan aramalara ilişkin yaptığı açıklamada, yargıyı etkileyecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini söyledi. AA muhabirine açıklamada bulunan Baro Başkanı Çabuk, toplumun ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında ikiye bölündüğüne dikkati çekti. İnsanların hukuka güvenmesi ve yargı üzerinde hiçbir şekilde baskı oluşturulmaması gerektiğini ifade eden Çabuk, şöyle konuştu: ´Yargının serbest, rahat bırakılması lazım. Toplum ne yazık ki ikiye bölünmüştür. Savcılarımıza güvenmek lazımdır. Zaten yapılacak soruşturmalar sonucunda eğer bir suç durumuna rastlanmayacaksa, mutlaka gerçekler ortaya çıkacaktır. Kişilerin sıfatları ne olursa olsun bu ülkede hiç kimse yargının üstünde değildir. Ergenekon soruşturmasındaki iddialar az bir iddia değildir. Elbetteki yargı bu iddialara karşı ilgili işlemleri başlatacaktır. Aramalar ve gözaltılar son derece doğal karşılanmalı.´

11.15: Orakoğlu: Bu işin bir de parlamento ayağı var: Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, çok ilginç bir iddiada bulundu. Dalga dalga genişleyen operasyonlarda her seferinde bir kesime yoğunlaşıldığına dikkat çeken Orakoğlu, ´Bu işin bir de parlamento ayağı var´ dedi.

11.18: Bursa ÇYDD başkanının gözaltına alınacağı iddia edildi: Ergenekon soruşturması kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili Mustafa Yurtkuran´ın yanı sıra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bursa Şube Başkanı Kadri Gökçadır´ın da gözaltına alınacağı bildirildi. Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi Altıparmak Sokak üzerindeki bir binanın 4. katında faaliyet gösteren ÇYDD şubesinde arama başlatıldı. Sabah saatlerinde şubeye gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 4 saattir arama yapıyor. ÇYDD Bursa Şube Başkanı Kadri Gökçadır´ın dernekte bulunduğu ve aramaların ardından gözaltına alınarak İstanbul´a götürüleceği öğrenildi.

11.20: ÇYDD Çukurova şubesindeki aramalar sona erdi: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova şubesinde yapılan arama sona erdi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, sabahın erken saatlerinden itibaren dernek binasında başlatılan aramalar tamamlanırken, gözaltına alınan olmadı. Güvenlik güçleri, bilgisayar ve iki koliye doldurdukları dosyaları incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü. ÇYDD Çukurova Şubesi Başkanı Filiz Güllüler, dernek binası önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenci burs kayıtları da dahil tüm dosyaların incelendiğini belirterek, ´Ergenekon kapsamında, Türkiye genelinde bir arama söz konusu´ dedi. Güllüler, detaylı açıklamayı daha sonra yapacaklarını kaydetti. Bu arada, yine sabahın erken saatlerinden itibaren ÇYDD Adana Şubesi´nde başlatılan aramaların ise devam ettiği bildirildi.

11.27: İstanbul´da 14 kişi gözaltına alındı: Bu sabah başlatılan eş zamanlı Ergenekon operasyonunda 14 kişinin gözaltına alındığı ve sağlık kontrolünden geçirildiği bildirildi.

11.29: ÇYDD´nin 13 şubesinde arama yapılıyor: Ergenekon operasyonu kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´nin İstanbul´daki genel merkezi ile ülke genelindeki 13 ayrı şubesinde arama yapıldı. Sabah saatlerinde eşzamanlı olarak başlatılan operasyon kapsamında ÇYDD´nin İstanbul Bakırköy ve Kadıköy, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Çukurova, Mersin, Van, Trabzon, Şanlıurfa, Diyarbakır şubeleri polis tarafından arandı...

11.35: ÇEV başkanı Gülseven Yaşer´in evi aranıyor: Çağdaş Eğitim Vakfı başkanı Gülseven Yaşer´in evinde polis arama yapıyor. Yaşer´in yurt dışında olduğu alınan bilgiler arasında.

11.37: 68´liler Vakfı Genel Sekreterinin evi aranıyor: 68´liler Vakfı genel sekreteri N. Kemal Boya´nın evi de arama yapılan noktalar arasında.

11.45: Yurtkuran´ın evinde aramalar sürüyor: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran´ın evinde yapılan arama devam ediyor.

11.52: ÇYDD Çukurova şubesinde aramalar sona erdi: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Adana Çukurova Şubesi´nde sabah 07.00´da başlayan aramalar sona erdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ne bağlı ekipler dernekte yaklaşık 3.5 saat arama yaptı. Aramalarda 9 bilgisayar, derneğe ait bir cep telefonu, üye bilgileri ve burs verilen öğrencilere ait bilgiler ile çeşitli dokümanlara el konulduğu öğrenildi.

11.53: Haberal´a isnat edilen suçlar: Bu sabah düzenlenen operasyonla göz altına alınan Başkent Üniversitesi rektörü ve Kanal B televizyonunun sahibi Mehmet Haberal´ın hangi iddialarla gözaltına alındığı ortaya çıktı. Mehmet Haberal, Ergenekon Terör Örgütü içinde faaliyet yürütme, örgüt üyesi olma, Örgüte yardım etme şüphesi ile gözaltına alındı.

Türkan Saylan gözaltı listesinde değil

11.55: Gözaltı listesinde 60 kişinin olduğu öğrenildi: Ergenekon soruşturmasının STK ve rektörlere yönelik son dalga operasyonunda yaklaşık 60 kişinin gözaltı listesinde olduğu öğrenildi. ÇYDD başkanı Türkan Saylan´ın adının gözaltı listesinde olmadığı öğrenildi.

12.01: Yurtkuran için gözaltı emri var: Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

12.03: Eski rektör Bernay gözaltına alındı: Ergenekon soruşturması kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay´ın gözaltına alındığı açıklandı.

12.14: Kanal B önünde alkışlı protesto: Kanal B çalışanları televizyon önünde toplanarak alkışlı protestoda bulundu. Çalışanlar alkışlamayı uzun bir süre devam ettirdikten sonra İstiklal Marşı´nı söylediler.

12.15: Karayalçın Başkent Üniversitesi ve Kanal B´yi ziyaret etti: CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın Başkent Üniversitesi ve Kanal B´yi ziyaret etti. Karayalçın ´ Mehmet Haberal´ı tanırım onun darbecilik ve çetecilikle bir ilişkisi olamaz, hukuka saygılı biriyim ama bu operasyonun sindirmeye dönüştüğünü üzülerek belirtmek isterim, Türkan Saylan da suç işlemiş olamaz´ dedi. Nahit Duru´yla da görüştüm geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirtti.

12.21: 120 noktaya operasyon düzenlendi 40 kişi gözaltında: Ergenekon operasyonu çerçevesinde bugün 120 noktaya baskın düzenlendiği ve 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

12.25: Konu darbe ile ilgili, laiklikle değil: Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan, Ergenekon kapsamında düzenlenen operasyonların laiklikle ilgisinin olmadığını, operasyonların ´darbe hazırlığı´ çerçevesinde bakılması gerektiğini vurguladı

12.29: Tufan Türenç: Operasyonlar Türkiye´ye zarar veriyor: Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, ´Sorgulama ve operasyonlarda ölçü kaçırıldı. Soruşturma pervasızca yürütülüyor. Operasyonlar, daha eleyici yapılmalı diye düşünüyorum. Sabaha karşı operasyon yapmak, bazılarını salıvermek bazılarını tutuklamak Türkiye´ye zarar veriyor´ dedi. Türenç, Türkan Saylan´ın evinin niçin arandığını da anlayamadığını söyledi.

12:30 Eski rektör Bernay´ın evindeki arama sona erdi: Ergenekon soruşturması kapsamında, eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay´ın evinde saat 06:00 sularında başlatılan arama sona erdi. Gözaltına alınan Bernay´ın evinden içinde bilgisayar diskleri, doküman ve CD bulunduğu bildirilen 5 torba çıkarıldı.

12.34: Türkan Saylan´ın evindeki arama bitti: ÇYDD başkanı Türkan Saylan´ın evindeki arama sona erdi. aramada, Saylan´ın evindeki çok sayıda belgeye ve özel eşyaya el konuldu.

Polis Saylan´ı konuşturmadı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylam´ın evinde Ergenekon kapsamında arama devam ederken, Saylan´ın CNN Türk canlı yayınına telefonla katılmasına polis müdahale etti. Polis ekipleri, Saylan´ın görüşmesini yarıda kesti ve CNN Türk´e evde olan bitenle ilgili bilgi vermesini engelledi.

12.41: ÇYDD Diyarbakır şubesindeki aramalar sona erdi: ÇYDD´nin Diyarbakır şubesinde Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde başlatılan arama çalışmaları sona erdi.

12.42: 28 Şubat´la darbe konsepti değişti: Taraf yazarı Alper Görmüş, 28 Şubat ile birlikte darbeci zihniyetin konsept değiştirdiğini görüyoruz dedi. Görmüş, Nokta dergisinde yayınlanan darbe günlüklerinde de bu değişimin çok net görüldüğüne dikkat çekti. Görmüş şöyle devam etti ´Artık sadece asker tarafından bir darbe yapılmasının çok zor olduğunu gören bu zihniyet, sivil toplum kuruluşlarını işin içine çekmeye çalıştı. Biz darbe günlükleri sayımızın ertesinde darbecilerle sivil toplum kuruluşları arasındaki organik yapıyı ortaya çıkardık bu haberimiz için de en ufak bir tekzip gelmedi. Zaten bu haberimizden sonra da dergimiz basıldı. İlginçtir, ilk cumhuriyet mitingi bizim bu sayımızdan kısa bir süre sonra yapıldı.´

12.43: Patalya otelde bir bilgisayara el kondu: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında, Kızılcahamam Patalya otelde yapılan aramanın ardından bir bilgisayara el konuldu. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin saat 07.30´da Patalya Otel´de başlattığı arama çalışmaları sona erdi. Jandarmanın otel çevresinde geniş güvenlik önlemlerini aldığı aramalarda, otele ait bir bilgisayara el konulduğu bildirildi.

12.50: Gözaltına alınanlardan 18´i emniyete getirildi: Ergenekon´un son dalgasında gözaltına alınanlardan 18´i İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi. Öncelikle Fatih Kamu Sağlığı Merkezi´nde sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler arasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz´in de bulunduğu öğrenildi. Bu kişiler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi´ne alındı.

12.51: Diyarbakır´da 3 kişi gözaltına alındı: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Diyarbakır Şubesi´ndeki operasyonlar kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Diyarbakır Şubesi´nde sabah saatlerinde Ergenekon soruşturması kapsamında başlayan arama çalışmaları saat 12.00 itibariyle sona erdi. Yetkililer, operasyon kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Aramalar sırasında derneğe ait bazı evraklara el konulduğu belirtildi.

12.52: Giresun Üniversitesi rektörünün odası aranıyor: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk´ün odasında arama yapılıyor. ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında Kale Mahallesi´nde bulunan Rektörlük binasına iki adet araçla, saat 12.00 sıralarında gelen Giresun Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rektör Prof. Dr. Öztürk´ün odasına çıktı. Ekiplerin, Öztürk´ün odasında arama yaptığı belirtildi. Arama yapıldığını duyan bazı öğretim üyeleri bina önünde toplanırken, basın mensuplarının içeri girmesine izin verilmiyor. Emekli bir asker olan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 18 Mart 2008 tarihinde, Çanakkale Zaferi´nin yıl dönümü nedeniyle üniversitede düzenlenen bir konferansta, ´Ergenekon´ sanığı Veli Küçük ile yaptığı görüşmeler nedeniyle, kendisinin de Ergenekon soruşturması içine çekilmek istendiğini öne sürmüştü.

12.57: Haberal ve Hilmioğlu, İstanbul´a gönderildi: Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara´da gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi´ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından uçakla İstanbul´a gönderildiler.

13:05 Kanal B önünde Samanyolu´na engelleme: Kanal B önünde toplanan protestocu kalabalık, Samanyolu Televizyonu´nun canlı yayınını engelleme girişiminde bulundu. Kanal B çalışanları, canlı yayın yapmaya çalışan Samanyolu ekibine karşı alkışlı, ıslıklı protestoda bulundu ve yayını engellemeye çalıştı.

13.06: ÇYDD Adana şubesindeki arama sona erdi: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´nin (ÇYDD) Adana şubesindeki arama sona erdi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, sabahın erken saatlerinden itibaren Çınarlı Mahallesi´ndeki dernek binasında başlatılan aramalar tamamlanırken, gözaltına alınan olmadı. Güvenlik güçlerinin, bilgisayar harddiskleri ve bazı belgeleri doldurdukları koli ve poşeti, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

13.06: Vandaki aramalar sona erdi: ÇağdaŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel´in ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi´ndeki bürosunda yapılan arama sona erdi. Prof. Dr. Yüksel´in ofisinde sabah saat 07.00´da başlatılan ve emniyet müdürlüğüne bağlı çeşitli şubelerdeki 10 kişilik uzman ekip tarafında yapılan arama 5 saat sürdü. Aramada, ofiste bulunan dosya, bilgisayar ve çeşitli dokümanlara el konuldu.

13.07: Operasyonun ipuçları ikinci iddianamede: Ergenekon´un ikinci iddianamesinde sanık Tuncay Özkan´da ele geçirilen belgelerde; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Gülseven Yaşer´in Sivil Toplum Kuruluşları Birliği´nin (STKB) yöneticisi konumunda bulundukları ifade ediliyor. STKB´ye dahil olmayan dernek ve vakıf yöneticilerinin ölümle tehdit edildiğinin öne sürüldüğü belgelerde, Eski Dev Genç militanlarının cirit attığı, PKK´lıların hüküm sürdüğü, Dünya Kiliseler Birliği dahil birçok yabancı kuruluştan aldıkları milyonlarca doları çıkarlarına hizmet ettiren bu girişime dur denilmelidir. ifadesi dikkat çekiyor.

13.08: Yurtkuran´ın evinde yapılan arama sona erdi: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran´ın evinde yapılan aramanın tamamlandığı öğrenildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul ve Bursa emniyet müdürlüklerine bağlı terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlükleri ekipleri, Yurtkuran´ın Bademli Mahallesi 23. Sokak´taki 3 katlı evinde sabah saatlerinde başlattıkları arama çalışmalarını tamamladı. Prof. Dr. Yurtkuran´ın Bursa Adli Tıp Kurumu´nda sağlık muayesinden geçirildikten sonra polis ekiplerince İstanbul´a götürüleceği bildirildi.

13.32: Hiç kimse devletten, milli iradeden daha üstün değildir: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ´Ergenekon´ soruşturmasına ilişkin, ´Esas olan bu işlerin insanlara işkence yapılmadan, insan haysiyetini zedeler bir şekilde herhangi bir duruma sebebiyet vermeden sürdürülebilir olmasıdır´ dedi. Yazıcı, Türk Kalp Vakfı tarafından Point Otel´de düzenlenen ´21. Türk Kalp Haftası´nın açılış töreninin ardından gazetecilerin ´Ergenekon´ soruşturmasına ilişkin sorusunu yanıtladı. ´Soruşturmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?´ sorusuna Yazıcı, şu yanıtı verdi: ´(Değerlendirme konusu olabilecek bir durum yok) diye düşünüyorum. Tahkikat, soruşturma çok yoğun bir şekilde derinlemesine sürdürülüyor. Kanıtlar, belgeler, ilgili görevli, yetkili savcıların elinde. Onların elindeki belgeler biz de olmadığına göre, bizim yapılan işler hakkında ´şöyle´ veya ´böyle´ bir şey söylememiz mümkün değil. Bunlar kanunlara göre yürütülen, savcıların görev alanına giren konular. Nihayet, derleyip toparlayacaklar, sonuçta suç varsa, kanıt varsa mahkemeye gider. Mahkeme de hükmü verir. Esas olan bu işlerin insanlara işkence yapılmadan, insan haysiyetini zedeler bir şekilde herhangi bir duruma sebebiyet vermeden sürdürülebilir olmasıdır. Türkiye her alanını açık hale getirmek zorundadır. Hiç kimse devletten, milli iradeden daha üstün değildir. Bunun ötesinde suç işleyenler varsa yetkili organlar adli makamlardır. Onlar da gerekeni yapacaktır. Bekleyelim. Türkiye iyi yoldadır. İyiye doğru gidiyoruz.´

13.36: ÇYDD Alanya şubesinde de arama yapılıyor: Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Şubesi´nde de arama yapılıyor. Alanya Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde derneğe baskın düzenledi. Binada kimse olmadığı için ÇYDD Alanya Şubesi Başkanı Nilgün Özcan´ın evine gidildi. Özcan´ı yanlarına alan ekipler, dernek binasını açtırarak aramalara başladı. Bine yakın belgeyi incelemeye alan ekipler, derneğin Şekerhane Mahallesi, 1100 Sokak Balta İşhanı´nda bulunan şubesinde aramalarını sürdürüyor. Dernek binasında bulunan 1 bilgisayarın hard diski ile Fikret Kızılok, Kenan Doğulu ve Fazıl Say´ın CD´lerine el konulduğu öğrenildi.

13.50: Gürsel Tekin: Partim ve şahsım adına Türkan Saylan´a sahip çıkmak için geldim: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Türkan Saylan´a partisi ve şahsı adına sahip çıkmak için evine geldiğini söyledi. Tekin, Saylan´a yapılan muamele bizi üzmüştür. dedi.

13.55: Ayşe Yüksel Havaalanında gözaltına alındı: Ergenekon soruşturmasında Van´daki evi polis tarafından aranan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, uçağa binmek üzere gittiği Sabiha Gökçen Havaalanı´nda gözaltına alındı. Yüksel´in Van´a gitmek için bilet aldığı öğrenildi. Eski YYÜ Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, daha önce Rektör Prof. Dr Yücel Aşkın hakkında açılan davada da yargılanıyordu. Kendisi ile ilgili iddiaların bulunduğu dosya Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı nedeniyle Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderilmişti. 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nin de soruşturma izni amacıyla YÖK´e gönderdiği söz konusu dosya halen burada bekliyor.

14.03: Yurtkuran operasyonu bekliyormuş: CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran´ı ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Özer, Mustafa Yurtkuran´ın, Böyle bir şey olacağını bekliyordum. Ülkedeki tüm Atatürkçüleri ve Cumhuriyetçileri topluyorlar dediğini aktardı. Yurtkuran´ın Bademli Mahallesi 23. Sokak´taki evinin önüne gelen arkadaşları arasında eve girmesine izin verilen CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, yaklaşık 45 dakika kaldığı evden çıktı. Gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Özer, Mustafa Yurtkuran´ın eşi Merih Yurtkuran ve oğlu ile birlikte içerde olduğunu söyledi. Yurtkuran´ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özer, moralinin de yerinde olduğunu kaydetti.

14.05: Gözaltına alınan rektörler Cumhuriyet mitinglerinin müdavimiydi: Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan rektörlerin, 2007 yılında tertiplenen ve şu an tutuklu bulunan Tuncay Özkan´ın başını çektiği Cumhuriyet mitinglerinin hızlı takipçileri arasında yer alması dikkat çekiyor. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatı üzerine sabah saatlerinde gözaltına alınan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Ankara Tandoğan Meydanı´nda 14 Nisan 2007 tarihinde yapılacak ´Cumhuriyet´e sahip çıkma mitingi´ne yüksek katılım sağlamak için her türlü yönteme başvurmuştu. Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, mitinge öğrencileri götürmek için sınavları ertelemişti. Mustafa Yurtkuran´ın başında bulunduğu Bursa Uludağ Üniversitesi, 14 Nisan 2007 tarihinde öğretim üyelerini Ankara Tandoğan Meydanı´nda yapılan mitinge götürmek için harekete geçmişti. Öğretim üyeleri, özellikle uzun süredir akademik kadro bekleyen birçok öğretim görevlisi ve asistanın söz konusu mitinge katılmak zorunda olduklarını aktarmıştı. Bu arada katılımlar için tek tip cüppe hazırlandığı ancak bunun için ödenen paraların nereden karşılandığı öğrenilememişti.

14:57 Prof. Dr. Erol Manisalı, gözaltına alındı: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında evinde arama yapılan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi´nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, gözaltına alındı. Prof. Dr. Manisalı´nın, Beşiktaş 1. Levent Sümbül Sokak´taki evinde polislerce başlatılan arama çalışması saat 14.40 sıralarında tamamlandı. Manisalı´nın evinden önce 2 çuval içinde evrak ve bir valiz çıkartıldı. Bu sırada Manisalı da çıkartılarak bir polis otomobiline bindirildi. Manisalı´nın gözaltına alındığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ne doğru yola çıkartıldığı belirtildi. Bu arada, arama çalışması yapılırken Manisalı´nın evine gelen ve avukat olduğunu ifade eden Mehmet Aytekin, evde arama yapan polislere kimliğini ibraz etti. Kısa bir süre dışarıda bekleyen Aytekin, daha sonra aramanın yapıldığı Manisalı´nın evine alındı. Aytekin, eve girmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulusal Kanal´ın avukatı olduğunu ve Manisalı´nın da bu kanalda program yapması nedeniyle geldiğini bildirdi.

15.00: MHP´li Şandır: Kanal B´nin hukuk dışı bir eylem içinde olacağına ihtimal vermiyorum: MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ´Ergenokon´ soruşturması ile ilgili olarak, ´Kanal B televizyonunun ve diğer birçok kişinin cumhuriyete karşı, laik devlet yapısına karşı hukuk dışı bir eylemin içinde olacağına ihtimal vermiyorum, kabul de etmiyorum´ dedi. Şandır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin bugünkü gözaltılarla ilgili olarak düşüncelerini sorması üzerine, yargı sürecine ve sonucuna herkesin saygı göstermesi gerektiğini ısrarla vurguladıklarını söyledi. ´12. dalgada yaşadığımız bu soruşturmaların sonucunu da endişe ile izlemekteyiz´ diyen Şandır, şöyle devam etti: ´Endişemiz şudur: Siyasi iktidar gündemi değiştirmek isteğinde, gündemdeki problemlere cevap veremediği takdirde hemen yeni bir dalga başlıyor. Türkiye´nin gündemi, AKP iktidarının Ermenistan sınır kapılarının açıp açmayacağı ve Azerbaycan ile yaşanan gerginliktir. Toplumda yaşanan endişelere hükümetin bir cevap vermesi lazım. Bugün de kabine toplantısı var. Toplum bunu beklerken sabah saat 07.00´den itibaren toplumca bilinen tanınan birtakım kişi ve kurumlarla ilgili yeni bir dalga başlatıldı. Sanki birtakım merkezler toplumun aklıyla, huzuru ile dalga geçiyorlar gibi bir görüntü var; bunu endişeyle karşılıyoruz. Kanal B televizyonunun ve diğer birçok kişinin cumhuriyete karşı, laik devlet yapısına karşı hukuk dışı bir eylemin içinde olacağına ihtimal vermiyorum, kabul de etmiyorum.´ Mehmet Şandır, yaşanan bu dalgalanmaları bir yargı süreci olarak saygıyla karşılamakla beraber siyasi iktidarın gündem değiştirmek için kullandığı endişesini taşıdığını ifade ederek, ´Bu sürecin tüm gerçekliği ile erken ortaya çıkmasını, bir suç varsa suçluların cezalandırılmasını ama topluma hizmet etmiş, başarmış insanların aynı kaba koyularak uzunca bir süre tutulmasını endişe vereceğini izliyoruz´ diye konuştu.

15.25: Doğan Grubu üyesi Mergen gözaltına alındı: Doğan Grubu İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen de Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

15.42: Haberal ve Hilmioğlu, İstanbul emniyetinde: ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu´nun da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ne ulaştırıldı.

15.46: ÇYDD Trabzon şubesindeki arama sona erdi: Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Trabzon Şubesi´nde polislerce yapılan arama sona erdi. Gözaltına alınanın olmadığı aramada polislerin şubedeki bilgisayarların harddisklerine ve bazı evraklara el koyduğu bildirildi.

16.05: Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin: Ben de Ergenekoncuyum: Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, ´Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Türkan Saylan ve diğer aydınlar, demokratik, laik ve Atatürkçü düşüncelerinden dolayı göz altına alınıyorsa, daha önce de belirttiğim gibi ben de Ergenekoncuyum´ dedi. Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, ´tarihin, aydınları susturmaya çalışan aymazlarla dolu olduğunu, ancak buna rağmen hep aydınlığın kazandığını´ belirtti. Erklerin birbirini etkilediği bir ülkede, demokrasiden bahsedilemeyeceğini savunan Bilgin, ´Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Türkan Saylan ve diğer aydınlar, demokratik, laik ve Atatürkçü düşüncelerinden dolayı göz altına alınıyorsa, daha önce de belirttiğim gibi ben de Ergenekoncuyum. Ergenekon adının, yani bu kutsal topraklara çıkışın bir suç örgütünün simgesi haline getirilmesi ise düşündürücü ve vahim bir hatadır´ ifadelerini kullandı.

16.11: Rektör Öztürk, Veli Küçük´e ´emrinizdeyim´ demişti: Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Ergenekon´un tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük´e ´Emrinizdeyim´ sözleriyle gündeme gelmişti. Emekli Binbaşı olan Metin Öztürk, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektör olarak atanmıştı. Soruşturma dosyasındaki istihbarat raporlarına göre Öztürk, dinlemeye takılan telefon görüşmesinde Veli Küçük´e, Sizin izniniz olmadan bir adım atmam. Her zaman emrinizde, hizmetinizdeyim. diyerek bilgi verdiği tespit edilmişti.

16.23: Ankara´daki ÇYDD araması sürüyor: Çağdışı Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi´nde sabah saat 07.30´da başlayan polis araması halen devam ediyor. Sabah saatlerinde derneğin Ankara Şubesi´nde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama başlatıldı. Mithatpaşa Caddesi 54 numaralı binada bulunan dernek şubesine görevliler haricinde kimse alınmadı.

16.39: DTP´nin Ergenekon´a bakışı değişmedi: Daha önce, Ergenekon için ´devlet içindeki iktidar mücadelesi´ benzetmesinde bulunan DTP, bu konudaki duruşunu son operasyonda da korumaya devam ediyor. DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün yaşanan gözaltıları, hükümetin gündem değiştirmeye dönük bir çalışması olarak nitelendirdi.

16.24: ÇYDD Antalya şubesindeki arama tamamlandı: Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi´nde polis tarafından yapılan arama sona erdi.

16.41: Yurtkuran: Şeriatın kestiği parmak acımaz: Ergenekon soruşturması kapsamında, lüks villasında yapılan 9 saatlik aramanın ardından gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan vekili ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Şeriatın kestiği parmak acımaz, ne diyelim. Devletimiz, milletimiz sağolsun dedi.

16.46: Giresun Üniversitesi rektörü gözaltına alındı: Giresun Üniversitesinde yapılan arama çalışmalarının ardından üniversite rektörü Metin Öztürk gözaltına alındı.

16.53: ÇYDD´nin 4 şubesinde daha arama yapılıyor: Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´nin (ÇYDD) İstanbul´un Anadolu Yakası´ndaki 4 şubesinde başlatılan arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında bu sabah ÇYDD´nin Anadolu Yakası´nda bulunan Kadıköy, Maltepe, Üsküdar ve Erenköy şubelerinde başlattığı arama ve inceleme çalışmaları halen devam ediyor. Ataşehir, Kartal ve Pendik şubelerinde biten arama çalışmalarında ise polisin bazı evraklara, bilgisayar disketlerine ve derneğe ait cep telefonlarına el koyduğu öğrenildi.

17.01: Hemşehrileri Haberal´ın gözaltına alınmasını protesto etti: Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mehmet Haberal´ın hemşehrileri Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Rize´nin Pazar ilçesine bağlı Subaşı köyünden yaklaşık 30 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde Mehmet Haberal´ın gözaltına alınmasını protesto etti. Subaşı´nın eski ismi olan Haçapit köyünden olduklarını söyleyen eylemciler hemşehrileri Haberal Emniyet Müdürlüğü´ne getirildiği sırada Haberal sen bizim herşeyimizsin şeklinde slogan attı. Grup, Bilim tutuklanamaz. Üniversiteler sorgulanmaz. yazılı dövizler taşıdı.

17.08: Kanal B´de arama sona erdi: Ergenekon soruşturması kapsamında Kanal B´de sabah saatlerinde başlayan arama çalışmaları tamamlandı. Şu dakikalarda tutanak tutuluyor.

17.22: Ergün: Savcıların gözaltıları neye göre yaptığını biz bilemeyiz: AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ´Hiç kimse peşinen suçlu yada suçsuz ilan edilemez. Şandır´ın konuşmalarında çelişki var. Konuşmasının başında Hükümetin gündemdeki sorunları örtmek için düzenlediği bir operasyondur´ dedi, sonunda ise yargı sürecine saygılı olmak gerekir dedi. Madem yargı süreci ise hükümetin bu konuya ne dahli olabilir. Sayın Şandır´ın bu açıklamalarını yadırgadım.´ dedi. Savcıların gözaltıları neye göre yaptığını biz bilemeyiz diyen Nihat Ergün, ´operasyon düzenlenen kişilerin AK Parti muhalifi olduğu, bu sebeple gözaltına alındıkları iddialarının tamamen boş iddialardır´ dedi. Ergün, ´CHP, konuyu ısrarla politize etmeye çalışıyor. Bırakalım yargı kendi işleyişi içinde görevini yapsın´ şeklinde konuştu.

17.25: Türkan Saylan: Süreç ne kadar hukuki, anlamak mümkün değil: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında evinin aranmasını değerlendirirken ´Kimse muhalefet istemiyor, ´yanlış yaptın´ lafını duymak istemiyor´ dedi. Saylan, Arnavutköy´deki konutunda sabah saatlerinde başlayan aramanın bitmesinin ardından, evinin penceresinden yaptığı konuşmada, ´Türkiye´de bir dayanışmanın olduğunu ve hep beraber bir aile olduklarını ifade ederek, bunun bir demokratik hak olduğunu ve bu hakkı kullananların böyle cezalandırılmaması gerektiğini´ söyledi. Saylan, ´Türkiye bir süreçten geçiyor. Bu ne kadar hukuki anlamak mümkün değil. Buradan memlekete hizmet ediyoruz. Kimse muhalefet istemiyor, ´yanlış yaptın´ lafını duymak istemiyor´ diye konuştu. Prof. Dr. Türkan Saylan, daha sonra gazetecileri evine davet etti. Saylan, hastanede tedavi gördüğünü ve hafta sonu iznine çıktığını belirterek, sabah 08.00´de evine gelen polislerin kendisine çok terbiyeli davrandığını kaydetti. Polislerin elinde arama kararını okuduğunu belirten Saylan, polislerin yatak odasını, oturma odasını, mutfağı aradığını, evde bulunan kitapların dikkatlerini çektiğini, kendisinin yazdığı yazıları ve müzik kasetlerini topladıklarını anlattı. ´Soruşturmaların delillerle açılmadığını´ öne süren Saylan, ´Niye insanlar böyle delilden tutuklamaya veya aramaya gitmiyorlar da arayıp bir şeyler bulmaya çalışıyorlar? O zaman her evi aramaları lazım. Bir takım çapsız insanların ihbarlarıyla, imzasız mektuplarıyla bir yere varamazlar´ dedi. Dernek olarak Atatürkçü bir kuruluş olduklarını anlatan Saylan, Türkiye´de darbe gözlemcilerinin olabileceğini ancak kendilerinin böyle bir yaklaşımı olmadığını söyledi.

17.43: ÇYDD´nin iki yöneticisi daha gözaltında: ÇYDD şubelerinde yapılan aramalar sonucunda iki yönetici daha gözaltına alındı. Böylece, Şişli, Kadıköy, Kartal, Pendik ve Beyoğlu şube yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmış oldu.

Ayrıntılar geliyor... (CİHAN)

(13 Nisan 2009)

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

http://www.kontrgerilla.com/mansetgoster.asp?haber_no=585    yazdır/print




ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.812.942