Tam
EskidenYeniye
 

7 bin kişiye paralel şok!

Paralel yapının en karanlık komplosu deşifre oldu. Darbe çetesinin, hayali terör örgütü isimleri üreterek Başbakan Erdoğan, yakın çevresi, siyasetçi, gazeteci, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının aralarında bulunduğu 7 bin kişiyi 3 yıl boyunca dinlediği ortaya çıktı. TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen, dosya numarası 2011/762 olan 'Selam Terör Örgütü' soruşturması kisvesi altında mahkemelerden aldığı izinlerle yedi binden fazla kişiyi dinledi. Gazeteciler Ertuğrul Özkök'ten Yusuf Ziya Cömert'e, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya kadar yedi binden fazla isim terör örgütü üyesi şüphesiyle dinlemeye alındı.

Önceki haber title=Sonraki haber

24.02.2014 10:47 Paralel yapının en karanlık komplosu deşifre oldu. Darbe çetesinin, hayali terör örgütü isimleri üreterek Başbakan Erdoğan, yakın çevresi, siyasetçi, gazeteci, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının aralarında bulunduğu binlerce kişiyi 3 yıl boyunca dinlediği ortaya çıktı.

2011'DEN BERİ 7 BİN KİŞİ DİNLEDİ

Star ve Yeni Şafak gazeteleri, tarihin en büyük telekulak skandalı olduğunu iddia ettikleri belgeleri yayınladı. Dosya numarası 2011/762 olan belge ile 17 Aralık darbe girişimine kalkışan paralel yapının 'Selam Terör Örgütü' iddiasıyla gazeteci Ertuğrul Özkök, Star yayın yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, Yeni Şafak Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, CHP Genel Merkezi, gazeteci Hüsnü Mahalli, MİT Basın Müşaviri Nuh Yılmaz, oyuncu-spiker Defne Samyeli, Başbakan'ın Başdanışmanı AK Partili vekil Yalçın Akdoğan, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan Başbakan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da aralarında olduğu yedi binden fazla kişiyi dinlediği tespit edildi.

HAYALİ “SELAM TERÖR ÖRGÜTÜ”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından kayıtsız dinleme yapıldığını tespit edince inceleme başlattı. Yetkililer, “Selam Terör Örgütü” isimli bir belgenin üzerinde Başbakan’ın ismini görünce şok oldu. İlk planda 3064 kişiyi bulan dinleme kayıtları ve 125 klasörlük bir soruşturma ele geçirildi.

KİRLİ İMZANIN SAHİBİ SAVCI ADNAN ÇİMEN

Kirli planın altındaki imza ise eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen’e ait. Çimen, 2011 yılında 4 sayfalık bir düzmece ihbar mektubunu gerekçe gösterip polisteki paralel yapı üyelerine dinleme talimatları verdi. 5 kişiyle başlayan soruşturmaya önce Başbakan ardından Türkiye’nin yakından tanıdığı binlerce kişi dahil edildi.

ÖNCE DARBE SONRA BİNLERCE KİŞİ HAPSE

Dinlenen bazı numaraların karşısında “X” ya da “Ahmet”, “Mehmet” “Merve”, “Sevda” gibi isimler yer alıyor. Başsavcılık bu kişilerin kim olduğunu tespit etmeye çalışıyor. Bu kişilerin hangi gerekçeyle dinlendiği bilinmiyor. Paralel yapının hayali örgüt üzerinden darbe ve binlerce kişiyi cezaevine doldurmayı planladığı tahmin ediliyor.

SELAM TERÖR ÖRGÜTÜ!

Paralel yargı üyelerinin imza attığı illegal dinlemeler için çeşitli soruşturmalar kullanıldı ve dinlenecek isimler bu dosyalara dahil edildi. Bazı isimler 17 Aralık-25 Aralık operasyonları kapsamında, bazıları ise daha önceki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin soruşturmalarda dinlendi. Meydanları savaş alanına çevirenlere ceza öngörmeyen paralel yargının, 'vandal'larla ilgisi olmayan birçok ismi Gezi soruşturmasına dahil ederek 'arşivlemesi' dikkat çekti. Başsavcılık, incelemeyi derinleştirdikçe paralel yapının başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin önde gelen birçok ismini dinlemek için bir 'terör örgütü' uydurduğu'nu da ortaya çıkardı. 2011/762 nolu dosya kapsamında neredeyse tüm Türkiye'yi kendilerinin uydurduğu 'Selam Terör Örgütü' bahanesiyle dinleyen paralel yapı, dinleme ve fişleme işini 7 Şubat 2012'deki MİT krizinden önce, 2011 yılında başlattı.

SAVCI ADNAN ÇİMEN

2011'de dört sayfalık bir ihbar mektubu üzerine başlayan soruşturma eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen'in talimatıyla hayata geçti. Soruşturmayı daha sonra TMK Savcısı Adnan Özcan sürdürdü. Soruşturmayı yürütenler dört sayfalık ihbar mektubunun bir kenarına 'Tayyip Erdoğan' notu düştü. Belgelerin üzerindeki 'Tayyip Erdoğan' ibaresi daha sonra eklenen bir ok işaretleriyle belirgin hale getirildi. 5 kişiyle başlayan soruşturmaya önce Başbakan Erdoğan, daha sonra başta danışmanlar olmak üzere Başbakan'ın tüm çevresi dahil edildi. İlerleyen tarihlerde soruşturma bahanesiyle kayıt listesine sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, öğretim üyeleri, işadamları, siyasetçiler, medya kuruluşlarının santralleri ve bankalar da eklendi.

ARŞİV BÖYLE OLUŞMUŞ

Başsavcılığın ilk bulgularına göre dinlenenlerin sayısı 3064'ü buluyor. Fakat takipteki isimlerin çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Dinlenen kişilerle bağlantılı olarak, on binlerce kişinin telefonunun yıllarca dinlendiği tahmin ediliyor. Dinlenen bazı numaraların karşısında 'X' ya da 'Ahmet', 'Mehmet', 'Merve', 'Sevda' gibi isimlerin yeralması dikkat çekiyor. Başsavcılık şimdi bu kişilerin kim olduğunu tespit etmeye çalışıyor. Bu isimlerden kimlerin mahkeme kararıyla ya da hangi gerekçeyle dinlendiği henüz bilinmiyor. Telefonu dinlenen kişilerin ticari sırlarının üçüncü kişilere verilip verilmediği, şantaj yapılıp yapılmadığı merak ediliyor.

Sahte ihbar mektubu

Özel Yetkili Savcı Adnan Çimen soruşturmayı 4 sayfalık hayali bir ihbar mektubuyla başlattı. İllegal soruşturmayı yürütenler, ihbar mektubunun bir kenarına pervasızca 'Tayyip Erdoğan' yazdılar. 'Tayyip Erdoğan' yazısı bir ok işaretiyle belirgin hale getirildi. (Star, Yenişafak)



------------------------------------------------------------------------------

SAVCILAR İDDİALARI YALANLADI

24.02.2014 17:10 Türkiye'nin konuştuğu savcılar iddiaları reddetti.

Telefon dinleme kararlarının altında imzası olduğu söylenen savcı Adnan Çimen, iddiaların asılsız olduğunu iddia etti.

2011 yılında 'Selam örgütü' soruşturması kapsamında Savcı Adnan Çimen, binlerce kişi hakkında telefonlarının dinlenmesi için karar çıkarttı mı? Suskunluğunu bozan hedefteki savcılardan Çimen, iddiaları reddetti.

Dosya numarası 2011/762 olan belgede akademisyenden, siyasetçisine, işadamından gazetecilere kadar 7 bin kişinin dinlendiği iddia ediliyordu.

"2011'DEN BENİ ARADAN ÇOK UZUN SÜRE GEÇTİ"

Bugün iki gazetenin manşetinde yer alan "Selam Terör Örgütü" soruşturmasını başlattığı ve 7 bin kişiye yakın kişinin telefonunu dinlettiği iddia edilen savcı Adnan Çimen Milliyet'e konuştu. Çimen şunları söyledi:

"İddialar tamamen asılsızdır, gerçeği yansıtmamaktadır. Yasadışı herhangi bir işlem yapılmamıştır. İddia edilen soruşturmanın 2011 yılında yapıldığı belirtiliyor. Ben o dönemde özel yetkili mahkemelerde 1,5 yıl savcı olarak çalıştım. Ancak 2011'den beri aradan çok uzun süre geçti. Bana sayın Başbakan ve çevresindekilerin isimlerinin bulunduğu dinleme talebi iletilmemiş ve tarafımdan da mahkemeden böyle bir talepte bulunulmamıştır. Benim böyle 7 bin kişilik bir dinleme listesinden haberim yok. Detaylı açıklama ihtiyaç duyulursa daha sonra yapılacaktır."

SAVCI ÖZKAN'DAN DA AÇIKLAMA: KESİNLİKLE YAPILMADI

7 bin kişinin Selam örgütü soruşturması kapsamında dinlendiğine dair haberler üzerine 2012-2014 yıları arasında soruşturmayı yürüten savcı Adem Özkan da açıklama yaptı.

Özcan yazılı açıklamasında “söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde, bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve iş adamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır” dedi.

O SAVCI KİMDİ?

Savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen'in başlattığı dinlemelerin yaklaşık 3 yıldır yapıldığı iddia edildi. Savcı Adnan Çimen, geçtiğimiz günlerde HSYK kararnamesiyle özel yetkili TMK savcılığı görevinden alınarak Büyükçekmece Adliyesi'ne atanmıştı. KCK soruşturmalarını yürüten Çimen, Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu gibi isimlerin tutuklanmasını istemişti. Çimen en son Gezi Parkı gösterileri sırasında işlenen memur suçlarını soruşturuyordu.

------------------------------------------------------------------------------

CHP'Lİ ÖZGÜNDÜZ: BAŞSAVCIYI DA DİNLEMİŞLER

24.02.2014 20:48 CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun dinleme skandalıyla ilgili " Sayın Başsavcı kendisinin de bu soruşturma kapsamında dinlendiğini söylüyor" dedi.

Basında aralarında işadamları, siyasetçiler, gazeteciler ve STK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin dinlendiği iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Kendisinin de dinlendiğini iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra Başsavcı Hadi Salihoğlu ile görüştüğünü belirterek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gazetelerde çıkan haberlerde kendisinin de dinlenildiğine dair adının geçtiğini ifade eden Milletvekili Özgündüz, "Milletvekili sıfatım bilinerek yasama dokunulmazlığım hiçe sayılarak hakkımda dinleme kararı verildiğini öğrendim. Ve bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşerek bu konu hakkında da şikayet dilekçesi verdim. Bu yasa dışı dinlemeyi talep eden emniyet görevlileri, bu talebi mahkemeye ileten Cumhuriyet Savcısı, bu kararı veren hakim ve bu kararı uygulayan TİB yetkilileri, kararı icra eden tüm kamu görevlileri hakkında 4 suçtan şikayette bulunduk. Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki görüşmelerin kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal ve memuriyet görevini kötüye kullanma suçundan dolayı suç duyurusunda bulundum" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile de görüştüğünü belirten Özgündüz, "Başsavcı ile görüşmemle öğrendiğim ise, toplam 107 klasörlük bir soruşturma dosyasından bahsediliyor. Sayın Başsavcı kendisinin de bu soruşturma kapsamında dinlendiğini söylüyor. Konu nedir dediğimde 'Selam Kudüs' örgütü adı altında bir soruşturma kapsamında bu dinlemelerin yapıldığı söyleniyor. Bu hukukun bittiği bir an. Yargı hukuksuzluğa aracı oluyorsa artık tuzun koktuğu yerdir" diye konuştu. (Radikal)

HSYK YARIN KONUYU GÖRÜŞECEK

Öte yandan dinleme haberlerini ihbar kabul eden HSYK, iddiaları yarın inceleme kararı aldı. HSYK 3. Dairesi, bugün Star ve Yeni Şafak gazetelerinde yer alan ve Türkiye genelinde 7 bin kişinin dinlendiği yönündeki haberleri ihbar kabul etti. HSYK 3. Dairesi, iddiaları yarın yapacağı toplantıda inceleme kararı aldı.

------------------------------------------------------------------------------

ADALET BAKANLIĞI'NI X KODUYLA DİNLEDİLER

25.02.2014 10:42 Türkiye tarihinin en büyük dinleme skandalından çarpıcı ayrıntılar çıkıyor. 3 bin 64 kişilik listede X ile isimlendirilen numaralardan biri Adalet Bakanlığı'nın makam telefonu. Eski Bakan Sadullah Ergin ile yeni Bakan Bekir Bozdağ da bu numarayı kullanıyor.

Paralel yapının binlerce insanı dinlediğini belgeleyen listedeki X kodlu numaralardan bir çoğunun kimlere ait olduğu da ortaya çıktı. 3 bin 64 kişilik listede yaklaşık 600'den fazla X kodlu telefon numarası yer alıyor. Adalet Bakanlığı'nın makamı, milletvekili, üniversite rektörleri, müftü, STK'lar, Anadolu Ajansı santrali, elçilik görevlileri ve polis memurları da dinlenmiş. Adalet Bakanlığı'nın X kodu ile mahkemeden gizlenerek dinlenen 312 419 46 .. numaralı makam telefonundan, 2013'ün Aralık ayına kadar Adalet Bakanlığı yapan Sadullah Ergin'in çok sayıda görüşme yaptığı öğrenildi. Mevcut Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da aynı numaradan görüşmeler yapıyor.

Paralel yapının X kodu ile dinlediği isim ve kurumlardan bazıları ise şöyle:

VEKİL, REKTÖR, MÜFTÜ

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, Başakşehir'de görevli polis memuru Ahmet, İş Bankası santrali, Halk Bankası Merkez Efendi Şubesi, Adana Müftüsü Arif Gökçe, Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği, Anadolu Ajansı'nın Ankara'daki merkez santrali ile Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün ikinci telefonu, Gazeteci Ferhat Ünlü, Akabe Vakfı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nde görevli olan Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Altuntaş ve İran Konsolosluğu'nda çalışan bir görevli.

ESKORT KIZLAR DA VAR

Listedeki X kodlu numaralardan bazılarının telekız ve eskortluk yapan kadınlara ait olması dikkati çekti. Yeni Şafak bu numaralardan 8'inin değişik illerdeki eskort kızlara ait olduğunu belirledi. Listedeki beş numara ise İstanbul'daki masaj salonlarına ait çıktı. Paralel yapının, karanlık komployla eskort kızların telefon numaralarını dinleyerek şantaj amaçlı kayıtlar elde ettiği düşünülüyor.

Ailesiyle karanlık ağa takılmış

Dinleme mağdurlarından biri de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş. Karanlık paralel örgüt Kurtulmuş'u dinlemekle kalmamış eşi Sevgi Kurtulmuş ve oğlu Emir Kurtulmuş'u da dinlemiş. Geçmişte HAS Parti Genel Başkanlığı yapan Numan Kurtulmuş'un yakın çevresi de dinleme ağına takılmış. Kurtulmuş'un yakın koruması Hüseyin Demir, Özel Kalemleri Furkan Torlak ve Musa Güldibi, Has Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Özel, Ankara İl Başkanı, Abdulhamit Gül, Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, partinin kurucular kurulu üyesi Necip Fazıl Kurt, GİK üyeleri; Erol Dilaver, Hüsamettin Korkutata, Sinan Hacı Necipoğlu ve Türker Saltabaş'ın dinlenen isimler olması dikkat çekti.

Paralelciler Meclis'e de uzanmış

Paralel yapının dinleme skandalı Meclis'e de uzandı. TBMM'de halen müşavirlik görevini yürüten Bilal Coşkun da paralel yapının dinledikleri kişiler arasında yer alıyor. Coşkun, 'Müşavirlikten önce polis akademisinde öğretim üyeliği yaptım. O zamanlarda cemaatle aram iyi değildi. Onlara hiçbir zaman olumlu bakmadım. Onlar kendilerine köle arıyor ama ben o yapıda hiç değilim. Bu yüzden beni de dinleme listesine almış olabilirler. Meclis telefonu üzerinden, özel numaramdan ve çocuklarımdan birinin telefonu üzerinden dinlenmişim. Bu dinleme olayına karşı, hukuki süreci başlatıp şikâyette bulunacağım' dedi. (Yenişafak)

------------------------------------------------------------------------------

ÖRGÜT ŞEMASINI MOSSAD MI YAPTI?

25.02.2014 10:48 Başbakan Erdoğan, Ahmedinejad ve Hizbullah lideri Nasrallah'ı hayali örgütün lideri gibi göstermek isteyen paralel savcılar, dosyayı BM'ye göndererek darbeye uluslararası destek arayacaklardı. Üç ismin bir araya getirilmesi ve İran Büyükelçisi'nin dinlenmesi 'Şemayı İsrail mi yaptı' sorusuna neden oldu.

Yeni Şafak'ın yayımladığı paralel yapılanmanın 7 bin kişilik dinleme listesinin altında hükümete ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı kurulan bir komplonun yattığı ortaya çıktı. Paralel yapılanmaya bağlı savcılar başta Başbakan Erdoğan olmak üzere binlerce mütedeyyin vatandaşı uydurdukları sözde Selam Terör Örgütü kapsamında cezaevine atmayı planladıkları belirlendi. Hükümetin elini uluslararası kamuoyunda zayıflatmak ve Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak lanse etmek isteyen paralel yapılanma, Başbakan Erdoğan'ı terör örgütünün lideri olarak göstermek için düzmece bir soruşturma başlattı. İddia ettikleri örgütün diğer liderlerinin ise kağıt üzerine Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'tı.

TÜRKİYE'YE TERÖR DEVLETİ LEKESİ

ABD'nin terör örgütleri listesinde olan Hizbullah ile Ahmedinejad'ı Erdoğan'la ortak örgüt yönetici olarak göstermeyi amaçlayan paralel savcılar dosyayı BM'ye de göndermeyi amaçladıkları ortaya çıktı. Böylece Türkiye, uluslararası kamuoyunda 'terörist devlet' olarak lanse edilecekti.

HEDEF KAPATMA DAVASI

Hayali 'Selam Örgütü' soruşturmasında 70 İranlı'nın dinlenmesi dikkat çekerken, hedeflerden birinin de AK Parti'ye 'teröre destek' suçlamasıyla kapatma davası açmaktı. El-Kaide ile ilişkilendirilemeyen hükümete Hizbullah destekli sözde Selam Terör Örgütü yaftası vurulmaya çalışılacaktı. Bu durum, paralel yapılanmayı soruşturma talimatının İsrail Gizli Servisi MOSSAD tarafından verildiği ihtimalinin akıllara getirdi.

DOSYA YURT DIŞINA KAÇIRILDI

Dosyanın Emniyet'te bulunan kopyanın ise kayıp olduğu, görevden alınan polislerin dosyayı yurtdışına kaçırdığı öğrenildi.

Savcıların sözde terör örgütü kapsamında dinlettiği binlerce vatandaşın yüzde 80'i AK Partili ve muhafazakar bir kimliğe mensup. AK Parti karşıtlarının ise dosyaya şantaj amaçlı dahil edildiği düşünülüyor. Komployla ilgili savcılık ve emniyete ihbarların gelmeye başladığı öğrenildi. Soruşturmanın 2011'de savcılığa gönderilen 'Müstekbirlerle Mücadele Metodları' isimli bir dokümanla başlatıldığı ve bu bahaneyle binlerce insanın dinlemeye alındığı kaydedildi.

70 İranlı dinleme listesinde

Gündeme bomba gibi düşen 'derin kulak' skandalında pek çok İranlı'nın da dinlendiği ortaya çıktı. Yaklaşık 70 kadar İranlı diplomat, aktivistin yanı sıra İran Ankara Büyükelçisi Ali Mehrabi, İran İstanbul Başkonsolosu Abdollah Aklaghi'nin de bulunduğu pek çok kişinin paralel yapılanmanın dinleme ağına takıldığı belirlendi. Irak Milli Reform Hareketi Türkiye Temsilcisi Ali Akbar Waly, FKÖ'nün istihbarat şefi Ali Hasan Selami ve Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Temsilci Elvin Aghayev ile Azerbaycan İslam Mukavemet Hareketinin liderlerinden Hacı Tale Bağırov gibi isimler dinleme ağına karışan kişilerden bazılarını oluşturuyor. (Yenişafak)

------------------------------------------------------------------------------

X KODLU İSİMLER DE ORTAYA ÇIKIYOR

25.02.2014 11:20 7 bin kişiden 815 ismi x koduyla dinlediği ortaya çıkan paralel yapının siyasetçilere ve işadamlarına santaj planladığı iddia edildi. Masaj salonları, eskort kızlar ve mankenler de dinlenenler arasında.

Paralel örgütün aralarında Başbakan’ın yakın çevresi, AK Parti, CHP ve MHP’nin merkez santralleri, işadamları, sanatçıların da bulunduğu 7 bin kişi ve kuruluşu dinlemesinin yanısıra 815 ismi de ‘x’ koduyla dinlediği ortaya çıktı. Şifrelenmiş isimleri inceleyen kaynaklar ise x’ler üzerinden işadamlarına, siyasetçilere şantaj planlandığını öne sürdü. Çoğunluğu masaj salonu, eskort kızlar, travestiler ve mankenlerin oluşturduğu tapeler büyük tedirginlik yarattı.

Her kesimden isim var

Bu isimlerin dışında yine şifrelendirilmiş olarak Ulusal Kanal’ın reji masası, Türkiye İş Bankası’nın santrali, Halkbankası Merkezefendi Şubesi, Alevi Derneği, Yabancılar Şube, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevi, Hatay katliamının elebaşı Mihraç Ural’la irtibatlı isimler, Başbakan’ın basın danışmanı Lütfullah Göktaş, Başbakan Koruma Müdürü ve gazetecilerin dinlendiği görüldü.

125 klasör, tek soruşturma

Sağcısından, solcusuna, ülkücüsünden alevisine, şarkıcıdan mankenine kadar 7 bin kişinin 3 yıl boyunca dinlendiği ve tek bir dosyada birleştirilen soruşturmada 125 klasörün olduğu öğrenildi. 3 bin 64 kişiden sadece 7 isim 2010/1074 sayılı soruşturma dosyası kapsamında dinlendi. Diğer isim ve kurumlar ise ayrı ayrı 26 soruşturma kapsamında dinlendi ve Selam terör örgütü soruşturması adı altında birleştirildi.

‘20 bin kişi dinlendi’ iddiası

7 bin kişinin yasadışı dinlendiği haberi Türkiye’yi ayağa kaldırırken, El Kaide ve KCK soruşturması adı altında açılan dosyalarda 20 bin kişinin daha dinlendiği öne sürüldü. (Star)

------------------------------------------------------------------------------

HSYK TOPLANDI: SAVCILARA İNCELEME KARARI

25.02.2014 14:59 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, aralarında siyasetçi, iş adamı ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi dinledikleri iddia edilen savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen ile ilgili hakimler hakkında inceleme kararı verdi.

"Paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmayı bir süre yürüten savcılardan Adem Özcan ile Adnan Çimen, iddialar üzerine, HSYK'ya dilekçe göndererek, kendileri hakkında inceleme yapılması talebinde bulundu.

Ahmet Hamsici'nin başkanlığında toplanan HSYK 3. Dairesi de bugün yaptığı toplantıda, savcılar hakkında çıkan haberleri ve savcıların dilekçelerini ele aldı.

Daire, savcılar Özcan ve Çimen hakkında inceleme yapılması kararı verdi. Savcılar hakkındaki inceleme kararı, onay için Adalet Bakanlığına gönderilecek.

Adalet Bakanlığından gelecek onayın ardından Özcan ve Çimen hakkında inceleme yapılacak. İnceleme sonunda, savcılar hakkında soruşturma açılmasına gerek görülürse 3. Daire, soruşturma işlemleri için teklifte bulunacak. Adalet Bakanının soruşturmaya da onay vermesinin ardından bu savcılar hakkında soruşturma işlemlerini HSYK 2. Dairesi yürütecek. (AA)

------------------------------------------------------------------------------

KUMPAS 4 MART 2011'DE GELEN İHBAR İLE BAŞLAMIŞ

Paralel yapının Başbakan Erdoğan dahil binlerce kişiye yönelik kumpasında önemli bir detay ortaya çıktı. Kumpasın 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasından daha önce 2011 yılında kurulmaya başladığı ortaya çıktı. Buna göre İran'ın Türkiye'deki bağlantılarını konu alan ve 2010 yılında yürütülmeye başlanan Selam-Tevhit soruşturması kapsamına 4 Mart 2011'de Emniyet'e gelen bir ihbar üzerine Erdoğan dahil binlerce kişi de alındı. Türkiye gazetesinden Yıldıray Oğur'un yazısı olayın detaylarını işliyor. İşte o yazı:

04.08.2014 "Ve aleyküm selam diyerek başlamıştık. Dosyanın içine doğru girerek devam ediyoruz. Önce Selam Tevhid soruşturmasını başlatan Savcı'nın ancak Twitter'a yazmak nasip olan 140 karakterlik iddianamesi ve mütalaası: "Anlaşılan soruşturma sürecinde Osmanlının son döneminden itibaren Devlete sızan Acem Ergenekonu suçüstü yakalanmış."

Bu da gözaltına alınıp bırakılan eski İstanbul Terörle Mücadele Müdürü'nün dosyaya olan büyük inancından: "İhanet dosyası er geç tekrar yargılanacak. Tarihe bizler değil onlar hain olarak geçecek."

Ve eğer 17 Aralık olmasaydı, Selam Tevhid dosyasının önüne gelmesi muhtemel (özel yetkili hakim olarak Başbuğ, Poyrazköy gibi pek çok kritik davada kararı vermiş, bir ara İstanbul'daki hakimlerin en başına atanmış) hakimin daha dosyayı bile görmeden Twitter'da kalemini kırdığı anlar: "Tevhid-Selam örgütü çözüldüğünde, Pers yayılmacılığının derin kökleri de sökülmüş olacaktır."

Ve filmin sonuna sarıp Selam-Tevhid soruşturmasına kovuşturamaya gerek yoktur kararı veren hakimin kararından okuyalım:

"Dosyada mevcut bulunan iletişim tespit tutanakları, fiziki takip, tespit tutanakları ve tüm belgelerin incelenmesi sonucunda, şüphelilerin yaptıkları telefon görüşmelerinde, lokanta, kafe, kültür merkezi gibi yerlerde yaptıkları toplantılarda, katıldıkları cenaze töreninde suç teşkil eden herhangi bir söz veya eylemlerine rastlanmadığı, şüphelilerin yasa dışı Selam Kudüs Terör Örgütüne üye olduklarına ve bu terör örgütünün faaliyetleri doğrultusunda herhangi bir suç işlediklerine sair, soyut iddia dışında kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemediği anlaşılmakla..."

Adalet tanrıçası Themis de Olympos'a sızmış bir Pers ajanı, Acem uşağı değilse bu işte bu tuhaflık olduğu açık.

En iyisi soruşturma dosyasını açıp kendimiz bakalım.

Selam/Tevhid soruşturması 10 yıllık uykusundan 2010'da Nureddin Şirin'in İsrail'i tehdit ettiği konuşmasıyla açılmıştı. Selam gazetesinin kurucularından, memlekette İrancılık deyince akla ilk gelen ismi olan, eğer etrafımız Acem ajanlarıyla çevrildiyse muhakkak bir tarafında parmak izi bulunması beklenen Şirin, tam 3 yıl 7 ay 5 gün süreyle izlenmiş. Sadece kendisi değil, çevresi, İran'daki bağlantıları da. Hatta İrancı Şirin hakkında El Kaide örgütü kapsamında bile fiziki takip kararları çıkarılmış. Peki sonuç ne? 2011, 2012 yıllarında "nerede ön fezleke" uyarılarına rağmen ancak 2013'de bir ön fezleke çıkmış. O fezleke de 2011/762 daha kapsamlı bir soruşturmayla birleştirilmiş ve kapatılmış. Peki nedir o 2011/762 sayılı daha kapsamlı soruşturma?

Kamile Yazıcıoğlu'nun ifadesiyle başlayan soruşturma. Kamile Hanım'ı hatırladınız. 2010'da Bursa'da bir karakola gidip, tartıştığı eşi Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nu İran ajanı olarak ihbar eden "Hakan Fidan'la da tanışıyor" diyen hanımefendi. Ama yetmemiş Kamile Hanım 04.03.2011 2011'de bu kez İstanbul Emniyeti'ne gidip daha tafsilatlı bir ifade daha vermiş. (Şu anda bütün ifadelerini reddettiğini, devlet korumasında yaşadığını hatırlatalım) Boş da gitmemiş bir sürü belgeyle gitmiş.

Hayır daha doğrusu anlaşılan Kamile Hanım eşinin belgelerini düzenli aralıklarla Emniyet'e taşımış. Soruşturma dosyasında pek çok sanık için cümleler böyle başlıyor:

"Kamile YAZICIOĞLU isimli şahıs tarafından 13.05.2011 tarihinde Müdürlüğümüz görevlilerine teslim edilen"
"Kamile YAZICIOĞLU tarafından 18.05.2011 günü teslim edilen belgeler arasında"
"Kamile YAZICIOĞLU tarafından 27.10.2011 günü teslim edilen belgeler arasında"
"Kamile YAZICIOĞLU 13.12.2011 günü müdürlüğümüze gelerek konu ile ilgili birtakım yeni dokümanlar getirmiştir."

Peki nedir bu belgeler? Biri eş Yazıcıoğlu'na ait bir kontörlü kart. Oradan konuştuğu isimler bulunmuş, hepsi dosyaya eklenmiş, dinlenmiş, sanık olmuş.

İçinden en çok sanık, dinleme kararı çıkan bereketli doküman ise 2 GB kapasiteli bir flash bellek. Cemaat emniyet kadrosunun çok şey borçlu oldukları dijital belgelerinden biri daha...

İşte Başbakan'ın danışmanlarından, TİKA Başkanı'na AA Genel Müdürü'nden, gazetecilere, sivil toplum aktivistlerine kadar yüzlerce isim hakkında çıkarılan dinleme ve fiziki takip kararlarının sebebi bu flash disk içinden isimlerinin ya da biyografilerinin çıkması. O kadar.

Soruşturmada mahkemelerden dinleme ve izleme kararları sadece Selam/Tevhid üyesi olmaktan da alınmamış. Müfettiş raporuna göre sanıklar El Kaide terör örgütü, Hizbullah terör örgütü, Ergenekon terör örgütü, MKP (Maoist Komünist Partisi) terör örgütü, PKK/KCK terör örgütü, Silahlı terör örgütü ile bağlantılı gösterilerek de mahkemelerden kararlar alınmış.

Flash bellekten çıkan bir liste ise davanın en mühim belgelerinden biri polisler için. Güvenilir bir kaynaktan, Nazlı Ilıcak'tan okuyalım: "Bunlardan biri, bir liste. İsimler alt alta sıralanmış. Adların bazılarının yanına (+), bazılarının yanına (-) konulmuş. Meselâ Mehmet Şimşek (-), Hakan Fidan (+), Musa Kulaklıkaya (Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanı) (+), Hayrettin Demircan (Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı Genel Müdür yardımcısı) (+), Mehmet Avcı (Ulaştırma Bakanı Basın Danışmanı) (+) vs..."

Herhalde listeyi mühim yapan şeyi gördünüz. Tabii ki Hakan Fidan'ın karşısındaki artı işareti (Mehmet Şimşek'te olmayan) Hakan Fidan'ın İran ajanlığına bir delil daha. Koskocaman dijital bir artı işareti...

(Tabii O delil kaybolmasaydı. Evet, onlarca insanı sanık yapan, yıllarca telefonlarının dinlenmesine, fiziken takip edilmelerine neden olan flash belleğin dosyada bulunamadığını yazıyor müfettiş raporu.)

Kamile Yazıcıoğlu'nun bizzat İstanbul Emniyeti'ne verip, ilk ifadesini upgrade ettiği ikinci ifadesinde (bizzat isimler verdiği üçüncü bir ifadesi daha var) eşiyle Hakan Fidan arasındaki ilişkiyi "sık sık görüşür"den, "4 ay önce makamında ziyaret etti"ye taşımış olması da davanın esasına uygun. Şöyle demiş:

"MİT müsteşarı Hakan FİDAN ile irtibatının bulunduğunu, son olarak yaklaşık 4 ay önce MİT müsteşarı olduğunda makamına ziyaret ettiğini, samimiyetini ilerletmek amacıyla Bilkent Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü okuyan oğlu Seccad YAZICIOGLU'nu aynı üniversitede okuyan Hakan FİDAN'ın oğlu ile sık sık görüşmesi için yönlendirdiğini..."

Zaten aynı ülkenin ajanı olacak, sık sık görüşecek kadar samimilerse aynı üniversitede okuyan oğlunu samimiyet ilerletmek için seferber etmesini anlayan beri gelsin.

Yine de bu ifadelerle ilgili 50 yaşında ilkokul mezunu bir ev hanımı olan Kamile Hanım'a bir şey demek haksızlık. Mesela şurasını okuyunca:

"Eşime ait laptopta İstanbul Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu'nun uydudan çekilmiş yakın plan krokileri bulunmaktaydı. Bu krokilerde konsolosluğun sokakları, giriş kapıları ve ulaşılabilme güzergâhları hakkında detaylı bilgiler bulunuyordu. Ama yaklaşık bir ay önce bilgisayar çantasının içerisinde çıktısı alınmış şekilde birisine teslim edildi. Ama ben kime teslim edildiğini bilmiyorum."

Polis onu da biliyor. Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nun bir mavi dosyayı bir İranlıya teslim edilişinin görüntüleri var. 70'lerden kalma bir casusluk filmi karesi gibi, mavi dosya içinde ajanın evrak teslimi. Her tarafı kameralarla çevrili bir metro istasyonunda üstelik. Jamaika istihbaratı bile tedbirli davranıyordur herhalde. Acem oyunları buysa pek de kafaya takmaya gerek yok.

"Ulaşılabilme güzergâhı" herhalde ancak emniyet eğitimlerinde geçen teknik bir tabir olsa gerek. O krokiler de var dosyada. Ama o uydu krokileri için İran'ın Türk bir ajana değil, akıllı bir cep telefonuna ihtiyacı var. Google Earth ya da Yandex'e bağlanabilen. Ayrıca Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu gizli bir bina değil. En işlek anayolun kenarında meşhur bir gökdelenin içinde kiracı konsolosluk. Oraya giden sokakları gösteren krokinin (ki Google'da beş saniyede bulunuyor) kimin işine, nasıl yarayacağı da meçhul.

Kaybolan deliller, çelişkiler sanmayın ki polislerin, savcıların ve hakimlerin ve gazetecilerin ve tabii ki onlara bakıp kanaat oluşturan koskoca bir cemaatin şu fikri sabitesini değiştirsin: "Türkiye Persler tarafından kuşatılmış durumda ve hükümet Acem uşakları tarafından yönlendiriliyor."

Deli saçması demeyin, çünkü Selam Tevhid soruşturması esas olarak şu deli saçması iddianın etrafında dönen bir dosya: (Rota Haber'in içerden profesyonel özetiyle)

"2011 yılında başlayan ve hassas bir şekilde sürdürülen Selam-Tevhid/Kudüs Ordusu soruşturmasında Faruk Koca'nın 1990'lı yıllardan beri Hakkı Selçuk Şahin ve Hakan Fidan'la (O dönem Ankara-Keçiören'de oturuyordu) irtibatlı olduğu ve birlikte hareket ettiği ortaya çıktı. Hakan Fidan henüz 28 yaşındayken İran DMO-KG tarafından İran hesabına çalışmak üzere angaje edilmiş, 2011-2014 yılında istihbaratçı General Seyed Ali Akbar Mirkavali'ye bağlı olarak bu 3'lü çok gizli hücresel yapı içinde hareket etmiştir. Belli bir disiplin içinde İran menfaati için hareket eden bu hücrede Fidan ile Seyed Ali Akbar arasında Faruk Koca ve Selçuk Şanlı köprü görevi görüyorlar. Hücre içerisinde Faruk Koca 'Furkan', Hakan Fidan 'Emin', Seyed Ali ise 'Hamit ve Hüseyin' kod isimlerini kullanıyordu."

Tabii bu iddiayı desteklemek için eldeki malzeme eğip bükülmüş. (Ya da eldeki malzemeye göre iddia hazırlanmış)

Faruk Koca eski AK Parti Ankara Milletvekili. Başbakan'ın ev sahibi, komşusu, onu balyozla baygın kapalı kaldığı arabadan kurtaran kişi. Çok yakını. İran, Suriye dostluk gruplarında bulunmuş. Üç çocuğu Samanyolu Koleji mezunu. SLO diye siyasetçilerin epey gittiği bir kafenin sahibi. Cemaate göre ise Hakan Fidan'ı kafalamış Furkan kod adlı bir İran ajanı. Buna delil olarak gösterdikleri dün Nazlı Ilıcak'ın da köşesinden anlattığı Acem Uşakları adlı bir cemaatçi hesabın yaydığı telefon kaydı. Kayıt sahih. Faruk Koca, İranlı, Azeri mühim bir diplamat olduğu anlaşılan cemaate göre Kudüs Gücü'nden bir general olan Seyed Ali Mirvekili'yle görüşüyor. İki sene önce Enerji Bakanı Taner Yıldız'a Erbil'e uçuş izni vermeyen Bağdat'ı ikna etmek için aracılık yapıyor. Diplomaside bütün görüşmeler resmî kanallarla yapılmıyor. Bunda tuhaf olan bir şey yok. Faruk Koca, Vekili ile milletvekili iken tanıştığını, ahbabı olduğunu söylüyor. (Bu görüşmeyi Emin kod adlı Hakan Fidan'ın isteğiyle yaptığını yazmış Ilıcak. Ses kaydında onun bir delili yok. Var denilen bir smsten bahsediliyor sadece.) Peki sonuç ne? Taner Yıldız'ın uçağı Bağdat'tan Erbil'e iniş iznini alıyor. Sonuç olarak bu görüşme kimin işine yarıyor? İran'ın mı Türkiye'nin mi? Yani Faruk Koca'nın İran ajanlığından çok Vekili'nin Türk ajanlığından şüphelenmek daha akıllıca olur.

Hakan Fidan'ın da dahil olduğu söylenen bu küçük ajan hücresinin ikinci ismi polislere göre Hakkı Selçuk Şanlı. Umut Davası'nda hapis yatmış bir isim. Onun da dava dosyasında İranlılarla görüşmeleri var.

Polislerin İran ajanlığını ispat için dosyaya koydukları görüşmelerinden biri ise şu:

"X BAYAN: 'Bizimle cuma günü gerçekleştirmiş olduğunuzu İstanbul tahran uçuşunuzla alakalı memnuniyetinizle alakalı aramıştım' SELÇUK: 'Evet memnun oldum X BAYAN: 'Son olarak kampanya ve promosyonlardan haberdar olmak için mail adresini alabilir miyim' SELÇUK: 'Mali adresim, hak.sanliğigmail.com' X BAYAN: 'Peki bunun dışında eklemek istediğiniz farklı görüş ve önerileriniz var mıydı hakkı bey' SELÇUK: 'Şu anda aklıma gelen bir şey yok' X BAYAN: İyi günler diliyorum..."

Evet, Türkiye'de İrancılar var. 79 Devrimi'nden çok etkilenmişti Türkiye'nin İslamcıları. Ama bu hava Baba Esad'ın 1982'de Hama'daki katliamına İran ses çıkarmayınca epey dağıldı. İrancı avına çıkmak için 2010'da pek iyi bir zamanlama değil. Çünkü Suriye'deki kepaze İran politikasından sonra memlekette İrancılılar da parmakla gösterilmeye başlandı.

Ama yine de hâlâ İrancılar var. Amerikancılar, AB'ciler, bir zamanlar Sovyetlere bağlı komünistler olduğu gibi. O İrancılar İranlılarla görüşüyordur muhakkak, belki aralarında ajanlar da olabilir. Dosyada hiç de sürpriz olmayan İrancı isimlerin İranlı diplomatlarla görüştüğünün pek çok örneği var. Tamam da, örgüt üyeliği, ajanlık için "kafede oturdu, binaya girdi, çıktı, AVM'de buluştu, durakta konuştu" yeterli midir?

Türkiye'de Amerikalı, İngiliz diplomatlarla her gün görüşen, Türkiye'nin meselelerini konuşan onlarca gazeteci, bürokrat, siyasetçi, iş adamı var. Bir kısmını Wikileaks'te okuduk.

ABD'den bizzat gelen istihbaratçılar, Dışişleri yetkilileri burada yüzlerce görüşme yapıyor. Hükümeti çekiştiriyor, içeriden bilgi almaya çalışıyor. Amerikan vakıflarından, Alman vakıflarından, Hollanda Elçiliği'nden, İsveç elçiliğinden para alan sivil toplum kuruluşları, medya organları var. Muhtemelen CIA, BND'ye çalışan Türkler de vardır. Ama bu görüşmeler, temasları yapan herkese CIA, BND ajanı diyor muyuz? Bunlardan polis dava dosyası çıkarıyor mu?

Peki, ülkemizde bir Acem tehlikesi yok mu? İran'ın bölgemizdeki proxy örgütlerle yürüttüğü kirli politikaları, Kürt sorununun çözüme karşı direnişi evet büyük tehlikedir. Türkiye'de de İran'ın etkili olduğu çevreler var. Cemaatin birlikte cumhurbaşkanı adayı çıkardığı Haydar Baş mezhep bile değiştirdi. Cemaat medyasında sık sık görünüp polis operasyonlarına, cemaate baskılara karşı çıkan CHP'li vekiller, itiraflarına başvurulan Abdüllatif Şener, Saadet Partililer İran'da toplantılara katılıyor, sık sık İran ajanslarına konuşuyorlar. İran haber ajansları hükümete muhaliflikte bir Zaman gazetesini aratmıyor. Ama şu dosyayı okuyunca insan Türkiye'yle İran'ın 375 yıldır sınırları değişmeyen iki komşu ve rakip devlet olduğuna bile inanamaz.

Özellikle de soruşturmada 3 yıl dinlenen memleketin Suriye'de Esad'ı savunacak kadar gözünü karartmış İrancısı, polise göre Selam ve Tevhid örgütünün yöneticisi, dosyada sürpriz olmayan bir şekilde epey de bir İranlı yetkiliyle görüştüğü görülen Nureddin Şirin'in bir gösteri organizasyonu tapesini okuyunca:

Adem: İki tane bayrak alalım. Bir Amerikan, bir NATO bayrağı.
Nureddin: NATO bayrağı bulamayız.
Adem: Bayrakçılarda buluruz.
Nureddin: Abiciğim, NATO'nun bayrağı niçin olsun ya ülke bayrağı değil şey bayrağı değil. ...Oo bizim şey duruyor mu Amerikan yere serdiğimiz
Adem: Yok o durmuyor sadece İsrail var.
Nureddin: Ama en son şeyde onu kullanmadık mı?
Adem: İsrail'i kullandık ya abi hatırlıyorsan.
Nureddin: Tamam o zaman şöyle sen ne yap biliyor musun, Amerikan, İngiltere, İsrail Fransa... yok Fransa'yı katmayalım. Yere koyup üzerine basalım.
Adem: Yakmak çok farklı olur bir şey olurdu abi ya o kadar tartışmasını yaptık... olmaz yani o kadar yakalım yakalım yakalım diye kendi dediğimiz...
Adem: ...Meşale mi?
Nureddin: Meşale o zaten o arkadaş akacaktı galiba.
Adem: Abi, 100 tane o arkadaş beni aradı 5 TL civarında abi ne yapacağız dedi alacağız dedim yapacak bir şey yok. 100 tane alacaktı yani o zaman gerek yok.
Nureddin: O zaman hiç buraya meşaleyi katmayalım....

Özetle "Acemler" Türkiye'yi kuşatmamış yani rahat olabilirsiniz.

Suriye'de, Irak'ta neredeyse İran'la soğuk savaş hâlindeki hükümeti, neredeyse her meselede karşısında İran istihbaratını bulan MİT Başkanı'nı Acem Uşağı ilan etmek bir takıntıdan fazlasına işaret etmez. İlle de memlekette "İrancı" aranıyorsa, Suriye'deki Türkmen muhaliflere giden MİT tırını durdurmuş, Davutoğlu'nu Suriye yüzünden her gün hedef tahtasına oturtan, IŞİD-Türkiye fasaryalarını her gün medyasına taşıyan cemaat o sıfata daha yakın bir yerde duruyor.

İnsanların özel hayatlarının muhtemelen bir operasyon sırasındaki linçte kullanılmak üzere özenle teşhir edildiği kepazeliklerle dolu bu dosya evet bir adet ajanı teşhir etmiş, haksızlık etmemek lazım.

Bizzat kendisi söylüyor. Bir eski Genel Yayın Yönetmeni. Talihin böylesi, itirafın sahibi Selam-Tevhid operasyonunu yapan cemaatçi polislerin 17 Aralık/25 Aralık operasyonlarına en çok desteği vermiş gazetenin Genel Yayın Yönetmeni. Bir sinir krizi anında eşine itiraf edivermiş, belki de abartmış, gözdağı vermek için yalan söylemiş. Ama dosyadaki en somut delil işte bu:

"X: Sen benim yüzüme telefon mu kapattın" Y: "Sinirlenip pişman olacağın şeyler söylüyorsun başını belaya sokacaksın" X: "Bir dakika ben bunu söyleyecem ve bunun bedelini de ödeyecem ben benim Orta Doğudaki istihbarat servisleriyle olan diyaloğumu bak açığa vurdurtma yeter artık. Benim telefonuma kimse dokunamaz kardeşim, ben burayı bırakamam ben burada bir savaştayım, benim görevlerim var, ben sana daha önce benim görevlerim var demedim mi? Ben sana diyorum ki ben İran'a gidecem heyet götürecem diyorum, ben turist rehberi miyim, kim kime heyet götürtür, ben niye heyet götüreyim.. Alman yaya geldiğimde bildiğim bazı bilgiler nedeniyle şöyle bir endişe yaratacak, bu adam bu bilgilerle fazla yaşamaması lazım çünkü yarın bizim aleyhimize kullanabilir ve bu yüzden benim canıma kastedecekler.. Babamın eşeği mi ödüyor ... kirasını, kim ödüyor, yaptığımız işleri kim finanse ediyor manyak mısın sen hiç düşünmüyor musun bunları ya, eylem örgütlüyoruz be bunları kim organize ediyor, kim finanse ediyor on binlerce dolar demek bunlar be ... aylık masrafı 5000 dolar deli misin?"

Evet haklı, deli misiniz? (Yıldıray Oğur /Türkiye)

Selam kumpası böyle başladı
Paralel yapı-Selam-Tevhit kumpası manşetlerimiz
Paralel yapı-22 Temmuz (2014) operasyonları '25 Aralık/Selam-Tevhid kumpasları' manşetlerimiz
Paralel yapı-Polis uzantıları manşetlerimiz
Paralel yapı-Yargı uzantıları manşetlerimiz

(24 Şubat 2014, 10:47), son güncel.: (04 Ağustos 2014, 18:44)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5860    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.465.619