Tam
EskidenYeniye
 

CHP´liler hakim karşısına çıktı

Erzincan Ergenekon davası tanığına baskı yapan ve para ile ifadesini değiştirmeye zorlayan CHP milletvekilleri Ahmet Ersin ile Erol Tınastepe hakkındaki davalar bugün Erzurum´da başladı. Sanıklar duruşmada gizli tanıklarla görüştüklerini kabul ettiler.

Önceki haber title=Sonraki haber

21.12.2012 16:18 Erzincan Ergenekon soruşturmasının sürdüğü dönemde sanıklardan Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili davanın gizli tanığı ´Munzur´a elinde para dolu çanta ile görüşerek ifadesini geri çekmesini istediği iddia edilen CHP İzmir eski Milletvekilli Ahmet Ersin ile Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe, haklarında hazırlanan farklı iddianamelerle Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıktı.

Tutuksuz yargılanan her iki sanığın duruşmaları ardı ardına yapıldı. Mahkeme her iki dosyanın eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Üçüncü Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk´in de yargılandığı Yargıtay 11. Dairesi´ndeki dosyayla birleştirilmesi talebinde bulundu.

Her iki davanın sanıkları verdiği ifadelerde birbiriyle çeliştiler. Ahmet Ersin gizli tanık olduğunu bilmeden görüştüğü gizli tanık ´Munzur´la ilgili aynı gün kendisine basın mensupları tarafından soru sorulduğunu iddia etti. Buna rağmen Ahmet Ersin´le Erzincan´a giden Erol Tınastepe bu görüşmeden 14 gün sonra bir daha gizli tanıklarla görüştü.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde önce Erol Tınastepe hakim karşısına çıktı. CHP´li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe´nin Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner´in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı ´Erzincan Ergenekon´ davasının gizli tanıklarla görüşerek ifadelerini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddia ediliyor. Ankara´da 3 gizli tanığı yemeğe götüren Erol Tınastepe´nin ´Munzur´a medyaya çıkma karşılığında 100 bin lira para teklif ettiği ileri sürülüyor. Ankara´da gerçekleşen görüşmeden sonra ise gizli tanık ´Munzur´u Ahmet Ersin´le görüştüren Erdal Erdoğan´ın siyah bir çanta içerisinde gizli tanıklara para getirdiği, ´80 bin lirayı alın ifadenizi değiştirin´ dediği de iddialar arasında. Tınastepe hakkında ´Adil yargılamayı etkileme, Ergenekon terör örgütüne üye olmak, rüşvet alıp vermek´ suçlarından 26 yıl hapis cezası isteniyor.

Tınastepe, mahkemeye verdiği yazılı ifadesinde, partisinin görevlendirmesiyle Erzincan ve Erzurum´a gittiğini kabul etti. Erzurum´daki tutuklu sanıklarla görüştükten sonra Erzincan´a geçtiklerini ifade eden Tınastepe, sonraki günün sabahında Eriza Otel´e gittiğini, burada Erdal Erdoğan isimli şahsın, yanındaki kişiyi yani gizli tanık ´Munzur´u Ahmet Ersin´le görüştürmek istediğini kendisine aktardığını belirtti.

?ANKARA´DA 3 GİZLİ TANIKLA GÖRÜŞTÜM?

Yaşanan olayların rüşvet alışverişi olmadığını iddia eden Tınastepe, Ahmet Ersin´le yapılan görüşmeden 3 hafta sonra Ankara´da da gizli tanıklarla görüştüğünü itiraf etti. Tınastepe Ankara´da bir restoranda gerçekleşen görüşme sırasında 3 gizli tanığın bulunduğu aktardı. Tınastepe´nin iddiasına göre gizli tanıklar, ?Bizim ifadelerimiz baskı altında alındı. Biz değiştirmek istiyoruz ama kimseye ulaşamıyoruz. İfademizi yeniden almıyorlar.? dedi. Tınastepe de bunun üzerine gizli tanıklara, ?Yakında duruşmalar başlayacak. Siz de çıkıp mahkeme huzurunda doğruları söylersiniz.? diye cevap verdiğini kaydetti.

Erzincan Ergenekon davasında bir yakınının olmadığını kaydeden Tınastepe, gizli tanıkların ifadesini değiştirmek gibi bir gayretinin de olmadığını savundu. Avukat Tuncay Aktaş, dosyanın Yargıtay 11. Dairesinde görülen Erzincan Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istemediklerini beyan etti.

ERSİN: GİZLİ TANIK BENDEN YENİ BİR HAYAT İSTEDİ

Erol Tınastepe´nin duruşmasının ardından Ahmet Ersin sanık sandalyesine geçti. Ergenekon´un Erzincan ayağına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin gizli tanıklarından Munzur ile Eriza Otel´de görüştüğü kamera kayıtlarıyla belgelenen ancak o dönemde milletvekili olduğu için hakkında dava açılmayan (CHP) İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, böyle bir görüşmenin gerçekleştiğini kabul etti. Ancak gizli tanıkların para karşılığında ifadenin değiştirilmesi gibi bir görüşmenin yapılmadığını iddia etti.

Ersin, ?Partinin görevlendirmesi üzerine Erzincan ve Erzurum´da çeşitli ziyaretler yaptık. Sayın Cihaner´i cezaevinde ziyaret ettik. Tutuklanan askerlerle de görüşmek istedik. Ancak süreç biraz uzun olduğu için Erzincan´a gittik. Burada gece kaldıktan sonra sabah basın mensuplarının da bulunduğu bir kahvaltı yaptık. Bu sırada partililer yanıma geliyordu. Problemlerini anlatıp, isteklerde bulunuyorlardı. Erdal Erdoğan bir kişi getirdi yanıma. O kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyordum. Benden iş istedi. Ankara veya İzmir´de yeni bir hayat kurmak istediğini anlattı. Ama davayla ilgili bir şey konuşmadık.? şeklinde konuştu. 12 yıl hapis talebiyle yargılanan Ersin ve avukatı dosyanın Yargıtay 11. Dairedeki davayla birleştirilmesini talep etti.

GİZLİ TANIK MUNZUR İŞ İSTEDİ

Sabahleyin gazetecilerle birlikte kahvaltı yaptıklarını, o kahvaltıda 25 kadar, içlerinde belediye başkanlarının da bulunduğu Erzincan´nın CHP´li üyelerinin de hazır bulunduğuna dikkati çeken Ersin, şöyle devam etti:

Bir televizyon kanalı benimle canlı yayın yapmak istedi. Tam yukarı çıkarken yanıma gelen pastaneci Erdal Erdoğan, ´bir kişi sizinle konuşmak istiyor´ dedi. O kişi gizli tanık Munzur´muş. Ben bunu daha sonra televizyondan öğrendim. Kim olduğunu bilmiyordum. Bir masaya geçtik oturduk. Ailevi problemleri olduğunu, benim de İzmir Milletvekili olduğumu bildiği için kendisini belediyelerde işe yerleştirmem için yardım istedi. Kabul etmedim. Ailesi ile barışmasını istedim. Canlı yayından sonra çantamı unuttuğumu fark ettim. Erdoğan isimli kişi çantamı alıp getirdi. Daha sonra il başkanlığına gittik ve burada Cihan Haber Ajansı´nın bir muhabiri yanıma gelip ´Gizli tanık Munzur´la görüşmüşsünüz´ diye sordu. Ben de öyle biri olmadığını, konuştuğum kişinin nereden gizli tanık olduğunu bildiğini sordum. Ben Erdal Erdoğan isimli kişiyi de tanımam. Gizli tanık Munzur´la konuştuğumda basın mensupları, partili heyetler herkes oradaydı. Gizli tanık Fırat ifadesinde, Erdal Erdoğan´ın kendisini yanına çağırdığını siyah bir çanta içerisinde 80 bin lira verdiğini söylüyor. Bunun benimle alakası yok. Erdal Erdoğan ile gizli tanık Fırat arasında geçen bir olay. Bu olayların hepsi ben Ankara´ya döndüktün sonra oluyor. Tümünü basından öğrendim. Askerlerden gizli tanıklarla görüşmem konusunda bir talep olmadı. Yargılananların hiçbirini tanımıyorum. Böyle bir görüşme ile kendimi niye riske atayım. Gizli tanıkların hiçbiri ifadesinde benim onlara para verdiğimi söylemiyor.

TERÖR SUÇUNDAN CEZA İSTENMESİNE İTİRAZ

Duruşmada söz alan ve her iki sanığın da avukatı olan Erzurum Barosundan Tuncer Aktaş, müvekkillerinin dosyalarının Yargıtay´daki İlhan Cihaner dosyası ile alakası olmadığını ve bu nedenle birleştirmesini istemediklerini bildirdi. Avukat Tuncer Aktaş, O davada terör örgütünün varlığından bahsediliyor. Benim müvekkilerim terör suçu ile yargılanmıyor. İddianamede terör suçu gösterilmiyor, ancak terör örgütü suçundan cezalandırılmaları isteniyor dedi.

Mahkeme, Ahmet Ersin ile Erol Tınastepe´nin duruşmalarının, Yargıtay 11´inci Ceza Dairesindeki Erzincan Ergenekon davası ile ilgili birleştirme talebine henüz yanıt gelmediği için duruşmayı 22 Mart´a erteledi.

CİHANER FOTOKOPİ BELGEYLE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Kamuoyunda ?AKP ve Güleni Bitirme Planı? adıyla bilinen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek´in imzasıyla hazırlanan İrtica ile Mücadele Eylem Planı´nın Erzincan´da uygulamaya konulduğu Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen dava fotokopi belge üzerinden Yargıtay 11. Dairesi´nde görülen davayla birleştirilmiş, Yargıtay sanıkların hepsini tahliye etmişti. Dava devam ederken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından soruşturmayı yürüten Savcı Şanal´ın özel yetkileri de alınmıştı.

Davanın seyrinin değiştirme gayretleri internete düşen ses kayıtlarına da yansımıştı. Plan harfi harfine uygulandı. Yargıtay, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner´in ´görevi ihmal´den yargılandığı davada, iki yüksek yargıca ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki kurtarma planını doğrulayan bir karar aldı. 11. Ceza Dairesi´nde yapılan duruşmada Cihaner´in Erzurum´da ´Ergenekon terör örgütüne üye olmak´ suçlamasıyla yargılandığı dava dosyasının aslı yerine, CD üzerinden incelenmesine ve davaların birleştirilmesinin değerlendirilmesine hükmetti. Ardından da sanıklar tahliye edildi.

8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan´a ait olduğu iddia edilen kayıtta ise şu ifadeler yer alıyordu: Dosya birleştirildikten sonra önce tüm sanıklar tahliye edilecek. Sonra biraz uzatıp dosya kapatılacak. Burada süreci biraz uzatmamız gerekiyor. Göndermiyorum derse ne yapacaksınız? Fotokopi bile gönderse birleştirme kararı ver. Fotokopi bile olsa ben olsam birleştiririm, basarım tahliyeyi.

Gizli Tanık Munzur ise Albay Dursun Çiçek´in Erzurum´a gelmesi ve İliç Savcısı Bayram Bozkurt´ta kurulan komployla ilgili önemli bilgiler vermişti. Munzur´un , ?2009 yılının Nisan ya da Mayıs ayları idi. Şenol komutan yanıma gelerek ´Ankara´dan misafirlerimiz gelecek, birlikte gidip misafirleri karşılayalım. Böylece gelen kişilerle sen de tanış, iyi olur.´ deyince birlikte Erzincan Havalimanı´na gittik. Erzincan Havalimanı´nın girişinde bulunan Pizvan köyünün kavşağına gidip bekledik. Gelen misafirleri bir jandarma aracı ile getirip indirdiler. Misafirleri kendi aracımıza aldık. Benim iş yerime gittik. X´le birlikte yemek yedik. Gelen misafirlere içeride özel bir masa hazırlatmıştım. Misafirler sivildi, ancak asker oldukları her hallerinden belli oluyordu. 3 kişiydiler. İçlerinden bir tanesi çok üst rütbeli birisiydi. Uzun boylu, esmer, kahverengi gözlü, siyah kısa saçlıydı. Herkes bu kişiye komutanım diyor ve yanında oldukça saygılı hareket ediyorlardı. Bu kişi sadece Şenol komutan ile kulak kulağa gizlice konuşuyordu. Yine bir gün Ankara´dan 7-8 kişilik misafir grubu gelmişti. Bu misafirler Erzincan´daki Mazlum Konak Oteli´nde misafir oldular. Şenol komutan resepsiyondaki görevliye ´Bunlar benim misafirlerim, hiçbirinin kimlik kaydını almayacaksın. ´ demişti. Bundan dolayı kayıtları otelde bulunmamaktadır. Yine başka bir gün havalimanından bir kişiyi karşılamam istenmişti. Gidip aldım. Beraberce kafeme gelerek kendisiyle sohbet etmiştim. Daha sonra basında çıkan fotoğraflarda gördüm ki meğerse o şahıs Dursun Çiçek´in ta kendisiydi.? şeklinde ifadeleri iddianamede yer almıştı. (Cihan, DHA)

OLAY NEYDİ?

İlk olarak 10 Şubat 2010 tarihinde gündeme gelen ve geçen yaklaşık 3 yılda unutulmuş gibi görünen CHP´li iki milletvekilinin Erzincan Ergenekon soruşturmasına fiilen müdahale ettiği iddiası, aslında çok büyük bir olaydı ve Türkiye´yi sarsmıştı. Sadece bu haberde dile getirildiği gibi gizli tanığın para dolu çanta ile ikna iddiası değildi söz konusu olan. Bu olaydan başka CHP´li milletvekilleri Ahmet Ersin ile Erol Tınaztepe, Erzincan Ergenekon soruşturmasına bir çok kez müdahale etmişlerdi. Savcılığa ait arama emrini çarpıtarak basına vermiş, yine savcılığın gizli soruşturmaya ait cd´lerini açıkça suç teşkil eder şekilde CHP parti meclisine sunduğu rapora eklemişler, bu şekilde yürüyen bir soruşturmaya ait bilgileri deşifre ederek fiilen müdahalede bulunmuş ve engellemeye çalışmışlardı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı işte bu nedenlerle bu iki milletvekili hakkında fezleke hazırlamış, yargılanmaları için dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Adalet Bakanlığı´na göndermişti.

CİHANER TUTUKLANINCA CHP´lİ MİLLETVEKİLLERİ DEVREYE GİRDİ

CHP´li milletvekillerinin Ergenekon soruşturmasına müdahale etmeleri olayı, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner´in Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı´nca tutuklandığı 2010 yılı Şubat ayına dayanıyor. 18 Şubat´ta CHP´li milletvekilleri Ahmet Ersin, Erol Tınastepe ve Malik Ecder Özdemir Erzurum´a geldi. Ersin, İlhan Cihaner´i cezaevinde ziyaret edeceklerini, Erzincan ve Erzurum´da son günlerde cereyan eden olayları araştıracaklarını ifade etti. Ahmet Ersin ertesi gün, Erzincan Eriza Otel´de Erdal Erdoğan aracılığıyla gizli tanık ´Munzur´la bir araya geldi. Ersin´e ait siyah bond çantanın, görüşmenin ardından Erdal Erdoğan tarafından alındığı otel kamera kayıtlarından tespit edildi. İddiaya göre o çantanın içinde gizli tanıklara verilmek üzere 80 bin TL bulunuyordu.

İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILAN GİZLİ TANIK MUNZUR

CHP´li iki milletvekili ile Radikal gazetesi muhabirinin de kendisini ikna ve ifadesini değiştirme operasyonunda yer aldığı ses-video-fotoğraflarla kanıtlanan gizli tanık Munzur, Ergenekon örgütlenmesine dair Erzincan´da görülen Ergenekon davasında mahkemeye şok bilgiler vermişti. Munzur bu bilgilerini İstanbul´da görülen Ergenekon davasında da tekrarladı.

Gizli Tanık Munzur, Erzurum´da yürütülen davada verdiği ifadesinde, Cihaner, Ocak-Şubat 2009´da Cihaner, 3. Ordu Komutanlığı´na geldi. Berk´le kahvaltı etti. Buluşmalarda plan yaptılar. Öğrencilere ait cemaat evlerine silah konulacaktı. Operasyonlarda silahları ele geçirip, bazı cemaatleri silahlı terör örgütü gibi göstereceklerdi demişti.

İstanbul´da görülen Ergenekon davasında da ifadelerini tekrarlayan ´Munzur´, ek bilgiler de vermişti. ´Islak imzalı İrtica ile Mücadele Eylem Planı´nı hazırlayan Albay Dursun Çiçek´in Erzincan´a gitmediğine yönelik iddiayı yalanlayan Munzur, emekli Org. Ergin Saygun ve Çiçek´in sivil helikopterle geldiğini, karşılayanların arasında kendisinin de bulunduğunu vurgulanıştı. Daha önceki ifadesini değiştirmesi karşılığında kendisine 80 bin lira verilmek istendiğini de belirten Munzur, teklifi yapan kişinin yanında dönemin CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin´in de olduğunu söylemişti.

SAVCI CİHANER İLE JANDARMA DA İKNA OPERASYONUNA KATILDI

Gizli tanığı ikna operasyonunda sadece CHP milletvekilleri ile Radikal muhabiri yer almamış.. Erzincan Ergenekon davasının ek delil klasörlerinde çarpıcı bir polis raporu yer alıyor. Raporda Başsavcı İlhan Cihaner´in ´Munzur´ ve diğer gizli tanıkları baskı altına almak ve ifadelerinden vazgeçirmek için yaptığı girişimlere de yer veriliyor. Cihaner ve jandarma yetkililerinin, Erzurum Savcısı Osman Şanal ve eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt aleyhine ifade vermeleri için gizli tanıklara vaatlerde bulunarak ifade imzalattıkları belirtiliyor.

Görüntüler polisi doğruluyor

Gizli tanıkla görüşmesini önce inkar eden ardından ´tesadüfen karşılaştım´ diyen CHP´li Ersin´in, ´Munzur´la görüştürüldüğünü otelin güvenlik kamerası kayıtları ortaya koymuştu. Randevunun görüntüleri, buluşmayı organize eden Erdal Erdoğan´ın, elinde çanta ile otele giren Ahmet Ersin´i, ´Munzur´la tanıştırdığını belgelemişti. Kayıtta, Ersin´in sütunun dibine bıraktığı çantayı, daha sonra Erdoğan´ın alması dikkat çekmişti. Çanta´da daha sonra ´Munzur´a verilmek üzere para olduğu ileri sürülmüştü. CHP´li Ersin´in gizli ´Munzur´a 80 bin TL teklif ettiği de iddia edilmiş, ancak Ersin Çantada pijama ve traş takımım vardı. Para yoktu diyerek kendini savunmuştu. Görüşmeye aracılık eden Erdal Erdoğan ise ´Ergenekon örgütü üyesi olmak´ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Avansı otelde verdi

Raporda Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve jandarma yetkilerinin gizli tanıkları ifadelerinden vazgeçirmeye yönelik girişimlerinin ardından yaşananlara da yer verildi. Cihaner´le gözaltına alınmadan önce görüşen ve CHP lideri Deniz Baykal´a Erzincan´daki soruşturmayla ilgili rapor yazan İzmir Milletvekili Ahmet Ersin´in gizli tanık ´Munzur´la 19 Şubat 2010 tarihinde yaptığı görüşme raporda şöyle anlatılıyor: Eriza Otel isimli işyerinde kalmakta olan CHP Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Baydaş ve yine yukarıda belirtilen Abdullah Erdoğan ve kardeşi Erdal Erdoğan isimli esnaf şahıslar marifetiyle görüştürülmüşlerdir. Alınan bilgiler arasında şahıslara yüklü miktarda para teklif edildiği ve bu paranın bir kısmının avans olarak verildiği hususları da bulunmaktadır.

CİHANER, ERGENEKON DAVASINI ÇÖKERTMEK İÇİN DEVREYE SOKULDU

Olayları daha iyi anlayabilmek için biraz daha geriden bakmakta fayda var. 2002 sonunda iktidara gelen AK Parti hükümeti ilk yıllarında derin devletle mücadele etmedi. Ekonomik ve diğer yapısal değişikliklerle meşgul oldu. Başbakan Erdoğan´ın Balyoz planı medyaya ilk olarak yansıdığında söylediği, Siz zannediyor musunuz ki biz bunları hiç duymuyoruz. Ama biz işimize baktık. Ne yazık ki onlar da işlerine baktılar sözünü hatırlayalım. AK Parti iktidara gelir gelmez Ergenekon örgütünün ve TSK içindeki uzantılarının Balyoz, Sarıkız, Ayışığı ve benzer şekilde, çeşitli isimlerle kodladıkları çok sayıda darbe hazırlığı yaptığı ortaya çıktı. Balyoz kod adlı darbe hazırlığı, Balyoz davasında kanıtlandı. Diğer darbe planlarının doğru olup olmadığı ise Ergenekon davasının bitmesiyle ortaya çıkacak. Bu planlar doğrultusunda Türkiye´de yer altında sürekli bir hareketlilik yaşandı. Hükümet bunlara kayıtsız kaldı. 2005 yılındaki Şemdinli olaylarını soruşturan savcı ile mahkeme heyetlerinin nasıl sürgün edildiği ve davanın askeri mahkemeye alınarak sanıkların serbest bırakıldığı hatırlanırsa hükümet, yaşananlara sessiz kaldı. Yer altındaki hareketlilik hiç bitmedi. Cumhurbaşkanlığı makamına Abdullah Gül´ün seçilmemesi sürecinde ise bu hareketlilik zirveye çıktı. Başbakan: Siz zannediyor musunuz ki biz bunları hiç duymuyoruz!.. Cumhurbaşkanı Gül´e yönelik darbe çabaları bardağı taşırdı.. Ve hükümetten ilk hamle : 27 Nisan muhtırasına direniş!.. İkinci hamle: Ergenekon soruşturması.. Karşı hamle işte böyle geldi: Ergenekon davasını çökertme planı.. ( Devamı >>>)

(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)

TINASTEPE VE ERSİN DAVASININ CİHANER´LE BİRLEŞTİRİLMESİNE RET

02.03.2013 09:02 Yargıtay 11. Ceza Dairesi´nde, Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner´in bir sonraki duruşmaya mazeretsiz katılmaması halinde polis zoruyla getirilebileceğine ilişkin TBMM Başkanlığı´na uyarı yazısı yazılmasına karar verildi. Haklarında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde kamu davası açılan CHP eski Milletvekilleri Erol Tınastepe ile Ahmet Ersin hakkındaki davanın Cihaner´in yargılandığı dava ile birleştirilmesi talebi ise reddedildi. (Anka)

CHP´lilerin tanık ikna operasyonu video 1

CHP´lilerin tanık ikna operasyonu video 2

(21 Aralık 2012), son güncel.: (02 Mart 2013)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

CHP´li Ersin Ergenekon sanığı olabilir

CHP´li Tınastepe Ergenekon sanığı oldu

CHP´nin tanık operasyonu doğrulandı

Tanık: Albayı Erzincan´da karşıladık

ŞOK İDDİA!!! CHP´li Ersin gizli tanıklarla görüştü

Flaş!!! CHP´li Ersin´in Gizli Tanıkla görüşme kaydı yayınlandı

ŞOK SES KAYDI!!! Erzincan komplosunda ´Gizli Tanık´ pazarlığı

CHP´li Ersin: Tanıkla görüştüm, ama

Ersin´in avukat yalanı çıktı

Gizli tanıklara baskı yapan CHP´nin başını ağrıtacak, yakacak görüntüler

CHP´li Ersin´in gizli tanığa rüşvet vermesi polis raporunda

CHP´nin ´Gizli Tanıkları İkna´ operasyonu ayağına mı dolaşıyor?

Flaş!!! Ergenekon soruşturması CHP´ye sıçradı

CHP´lilerin fezlekesi Meclis´te

CHP fezlekeleri ne zaman gelecek?

Kontrgerilla yargısı suskun: Ya aynı şeyi AK Parti yapsaydı?..

Savcı: CHP-tanık görüşmesi suç

İşte adım adım Erzincan´daki Islak Komplo ve boşa çıkarılması

Erzincan´da savcı İlhan Cihaner ve Jandarma´nın ´ıslak imza´ operasyonları

Ergenekon ve benzer davaları tanıkları deşifre ve tehdit ederek etkisiz bırakma gayretleri

Örneklerle CHP´nin Ergenekon davalarında sempatizanlıktan öte tavırları

´Ergenekon ve CHP´ manşetlerimiz

Erzincan iddianamesinde ara

Ergenekon Islak İmza iddianamesinde ara

Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5016    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.438.141