Tam
EskidenYeniye
 

Rütbeleri derhal sökülmeli

Ankara'da, Yargıtay'ın onamasıyla 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 isim için başlayan infaz süreciyle birlikte aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da bulunduğu isimler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Laik kesimden gelen 'Cumhurbaşkanı bu darbecileri yaşlı oldukları için affetsin, cezaevinde yatırmakla kimse bir şey kazanmaz, adalet de yerine gelmez' talepleri kamuoyunda büyük tepki gördü. Tepki üzerine bu kesim bu kez de 'Ya, zaten Erdoğan'ın affı onları küçültür, boş verin yalvarmayın' demeye başladı. Geçtiğimiz aylarda 101 emekli amiral tarafından yayınlanan bildiriyi hatırlatanlar 'Su uyur darbeci uyumaz. Emekli ve yaşlı halleriyle bile hala bildiri yayınlamaktan ve hükümete ayar verme hevesinden vazgeçmiyorlar. Vazgeçmezler de. Darbe en aşağılık suçtur. Laik kemalisti de fetöcüsü de aynıdır. 28 Şubat günlerinde bu iki yapılanmanın birbirini nasıl desteklediği unutulamaz. Halk iradesine saygı göstermeyenlere asla saygı gösterilmez. Bu sanıkların rütbeleri daha fazla gecikmeden sökülmeli.' uyarısında bulunuyorlar.

Önceki haber title=Sonraki haber

09.09.2021 14:49 Ankara'da, Yargıtay'ın onamasıyla 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 isim için başlayan infaz süreciyle birlikte aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da bulunduğu isimlerin tümü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

25 Ağustos itibarıyla edinilen bilgilere göre, ilk günde emekli orgeneral Çetin Doğan, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı emekli Korgeneral Hakkı Kılınç, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdi.

Diğer sanıklardan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi, dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Aydan Erol, dönemin MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç, dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Kenan Deniz, dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner, emekli Tuğgeneral İdris Koralp, Vural Avar ise ertesi gün yakalandı. Sanıklar adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

28 Şubat sürecinde camilere gidenleri ve Müslümanları fişliyorlardı

28 Şubat sürecinde adı fişlemeler ile anılan Batı Çalışma Grubu'nun başkanlığını yapan dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Orgeneral Çetin Doğan, kendisinin imzası olan 16 Nisan 1997 tarihli ve bütün askerî birimlere gönderilen bir BÇG belgesinde, laiklik aleyhtarı faaliyetlerin arttığını öne sürerek camilerin gözetim altına alınmasını emrediyordu.

Belgeye göre görevli askerî personel camilere gidecek ve laiklik karşıtı fiil ve sözleri hemen garnizon komutanlıklarına bildirecekti.

Doğan, daha önce fişlemelere ilişkin bir gazeteye yaptığı açıklamada, o belgeyi imzaladığını itiraf etmiş, 'Mademki irtica ile mücadele edeceksin, 'Duyum alınan yerlere personel görevlendirin, hangi camide kim ne demiş bize bildirin' demişizdir. Cumhuriyet'i ve laikliği korumak bütün yurttaşların ortak görevidir. Silahlı Kuvvetler'in elinde imkânlar varsa tabii ki kullanacaktır. Adam laiklik karşıtı eylem yapıyorsa, hangi konumda olursanız olun onu uyarmanız ve şikâyette bulunmanız lazım.' sözlerini sarf etmişti.

Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de 28 Şubat sürecinde, irticai faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Müslümanların takibi için kurulan Batı Çalışma Grubu ile tanındı. Ordu içinde faaliyet gösteren 'Batı Çalışma Grubu' ile medyanın gündemine geldi.

AYM'DEN RET

Anayasa Mahkemesi, cezaevine konulan 28 Şubat sanıklarının tedbir talebini “yaşamlarına yönelik ciddi tehlike yok” diyerek reddetti.

AYM bu kararı sanıklardan Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz'ün başvurusu üzerine aldı. Ersöz o başvuruda müvekkilinin 81 yaşında olduğunu ve hayatını tek başına sürdürebilecek durumda olmadığını belirtti. Doğan'ın sağlığının yakın bir risk altında bulunduğunu ifade ederek, infazın durdurulmasını istedi.

O talep AYM Üyeleri İrfan Fidan ve Recai Akyel'den oluşan komisyon tarafından değerlendirildi. Komisyon incelemeler sonucunda; talebi reddetti. Doğan tarafından sunulan belgelerin hiçbirinde başvurucunun cezaevinde tek başına yaşamını sürdüremeyeceğine dair belge içermediği belirtilen kararda, “Bu aşamada başvurucunun yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlikenin bulunmadığı değerlendirilmiştir” denildi.

GÖZLER ADLİ TIP'TA OLACAK

AYM'nin bu kararı sonrası gözler Adli Tıp Kurumu'nda olacak. Sanıkların infazların durdurulması ve cezaevinden sağlık koşulları gerekçesiyle tahliyesi ancak Adli Tıp'ın vereceği “cezaevinde kalamazlar” raporu ile mümkün olacak. Avukatlar bu sürecin başlatılmasına dair taleplerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

CEZAEVİNE KONULMUŞLARDI

Müebbet hapis cezaları kesinleşen aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir'in de bulunduğu 14 isim geçen hafta cezaevine konulmuştu.

8 ŞUBAT DAVASINDA TUTUKLANAN GENERALLER İÇİN 3 SEÇENEK

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararları sonra cezaevine giren, dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında olduğu 14 generalin, ilerlemiş yaşları ve sağlık sorunları nedeniyle, cezalarının cezaevi dışında infazı için üç seçenek bulunduğunu belirten Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, emekli generallerin 80 yaşın üzerinde olmalarının infazın ertelenmesi, infazın hastanede geçirilmesi ya da af için yeterli olmadığını söyledi.

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, DHA'ya yaptığı açıklamada, emekli generallerin 80 yaşın üzerinde olmalarının, infazın ertelenmesi, infazın hastanede geçirilmesi ya da af için yeterli olmadığını belirtti. Yıldız, 28 Şubat hükümlüsü 14 emekli generalden, cezaevi koşullarında tedavi edilemeyecek derecede hasta olanların daha önce 12 Eylül davasının hükümlüleri Tahsin Şahinkaya ve Kenan Evren'e resen uygulandığı gibi, tutuklu ve hükümlülerin kalabileceği hastanelere sevk edilmesinin sağlanabileceğini bildirdi. Prof. Dr. Yıldız bunun için cezaevi infaz savcısının kararıyla önce cezaevi revirine, ardından gerekli görüldüğünde bir hastaneye sevkiyle mümkün olabileceğini belirterek, hastanede geçirilen sürenin cezadan düşeceğinin de kanunda düzenlendiğini bildirdi.

İNFAZ ERTELEMESİ

Yıldız, yasada bu durumda bile hapis cezasının infazının mahkumun hayatı için kesin bir tehlike oluşturması halinde, iyileşinceye kadar infazının ertelenmesine karar verilebileceği düzenlendiğini de belirtti. Bu durumda ağır hastalıkları olan emekli generallerin için Adli Tıp Kurumu raporuna göre cezalarının infazının ertelenebileceğini ifade eden Yıldız, iyileşinceye kadar infazın geri bırakılabileceğini bildirdi.

ADLİ TIP RAPORUYLA CUMHURBAŞKANI AFFI

Bir diğer seçeneğin Cumhurbaşkanlığı affı olduğunu belirten Prof. Ali Kemal Yıldız, hayat hakkı kapsamında Cumhurbaşkanı kendisine tanınan af yetkisini, herhangi bir başvuru olmadan da re'sen kullanabileceğini bildirdi. Ancak bunun için de Adli Tıp Kurumu raporuna ihtiyaç olduğunu belirten Yıldız, bir başkasının desteği olmadan hayatını idame ettiremeyecek durumda olan hükümlüler için af kararı verilebileceğini belirtti.

ANAYASA MAHKEMESİ İHLAL KARARI

Üçüncü seçenek olarak ise 28 Şubat davasının tüm sanıklarının Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları bireysel başvurulara 'ihlal' kararı verilmesi. Yaklaşık bir ay önce yapılan başvurularla ilgili henüz karar verilmedi. Prof. Yıldız, başvuruların Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülerek bir karar verileceğini belirterek, ihlal kararı verilmesi halinde generallerin yeniden yargılanmak üzere tahliyelerinin mümkün olabileceğini ifade etti.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE CEZAEVİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, 28 Şubat davasında 'darbeye teşebbüs' suçundan haklarında verilen müebbet hapis cezası kararlarını onaması nedeniyle, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkında tutuklama kararı verildi. Bodrum'da bulunan Doğan ve Bir tutuklanarak önce Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Ancak adli hükümlülerin kaldığı Muğla Cezaevi yerine özel güvenlikli Buca Kırıklar'da bulunan İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilmelerinin uygun olduğuna karar verildi. Doğan ve Bir'in bu sabah nakillerinin yapıldığı belirtildi.

TERÖR HÜKÜMLÜLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMAYACAKLAR

Öte yandan Çetin Doğan ve Çevik Bir'in korona tedbirleri nedeniyle ilk haftalar ayrı koğuşlarda tutulacağı öğrenildi. DHKP/C, PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin tutuklu ve hükümlülerin kaldığı cezaevinde, Doğan ve Bir'in bu hükümlülerle aynı havalandırma, koridor ve sosyal alanları paylaşmayacakları hatta karşılaşmayacakları özel bir bölümde tutulacağı belirtildi. İlerlemiş yaşı ve hastalıkları nedeniyle bakıma desteğe ihtiyaç duyan bazı generaller için bir yardımcı hükümlü desteği sağlanacağı da öğrenildi.

FETÖ'NÜN ÇEVİK BİR'E MEKTUBU VE MERHAMET

Kanal D'den Zafer Şahin, 27 Ağustos tarihli yazısında 28 Şubat darbecilerine merhamet taleplerinin ikiyüzlü olduğunu işliyor. Şahin'in yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

'Cezaevindeki 28 Şubat'ın kudretli generallerinin affedilmesini isteyenler ‘merhamet' diyor!

28 Şubat sürecinde ülke hortumlanırken, milyonlarca insan işini, umudunu, hepsinden önemlisi, bu ülkeye olan inancını kaybederken kimsenin aklına gelmeyen bir kavramdı merhamet.

28 Şubat sürecinde aktif rol oynadıktan sonra emekliye ayrılan paşaların birçoğu büyük holdinglerin yönetim kurullarına girmişti. Dönemin kudretli paşalarından Güven Erkaya, işadamı Korkmaz Yiğit'in danışmanı oldu. Vural Beyazıt, Etibank'ın, Teoman Koman, İnterbank'ın, Muhittin Fisunoğlu ise Sümerbank'ın yönetim kurulu üyesiydi.

Milletin parasının banka sistemi üzerinden iç edildiği bu ‘Lale Devri' 2001'deki büyük krize kadar sürdü. Sırtını paşalara dayayan sermaye çöktü. Ali Balkaner, Hayyam Garipoğlu, Cavit Çağlar ve Murat Demirel'in bankalarına el konuldu, kendileri de hapse atıldı. Ne ilginçtir ki bu patronların bankalarının yönetim kurullarındaki paşaların hiçbiri ne sorgulandı, ne de hapse girdi. Hatta ifadelerine bile başvurulmadı. Yönetim kurullarına paşa almayan Yurtbank ve Egebank'ta ise patronlarla beraber yöneticilerin tamamı yargılanıp cezalandırıldı!

Dönemin ruhu merhameti sadece emekli paşalar söz konusu olunca hatırladı. Bir de Fetullah Gülen'e merhamet gösterildi o dönemde.

1997'yi 1998'e bağlayan yılbaşında FETÖ elebaşının Çevik Bir'e yazdığı bir mektup var. Her yönüyle ibretlik...

“Genelkurmayımızın çok değerli 2. Başkanı... Sayın Komutanım” diye başlıyor. Okullarına el konulmasından korkan FETÖ elebaşı uzun uzun kendini anlatıyor, Çevik Bir'e bağlılıklarını bildiriyor ve okulları devlete devretmeye hazır olduğunu söylüyor! “Devletimiz zaten kendisinin olan bu okulları dilediği zaman devralabilir. Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama vazifesini deruhte etmiş şanlı ordumuzun şerefli bir mensubu ve Genelkurmayımızın İkinci Başkanı olarak, nerede, ne zaman ve ne şekilde arzu buyurursanız bu okulları şereflendirebilir ve her türlü teşrifi yapabilirsiniz. Böyle bir mektupla kıymetli vakitlerinizi işgal etme su-i edebinde bulunduğum için tekrar özür diler, yeni yılda sıhhat ve afiyet dileklerimle birlikte, en derin saygılarımın kabulünü arzederim efendim. Fetullah Gülen”

Sonra ne mi oluyor? O dönemde Hürriyet'te yayımlanan ve “Moskova” mahreciyle verilen Ferai Tınç imzalı “Fetullahçıları Rahatlatan Mesaj” başlıklı yazıdan aktaralım.

“Fetullah Gülen adına bir grup, bir süre önce Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'e gidiyor ve okullarla ilgili bilgi veriyor. Orgeneral Bir onları dinledikten sonra ‘Biz diyalogsuzluğun kurbanı olmuşuz' diyor! Genelkurmay kaynaklı bu mesaj, Türkiye dışındaki 200 okulda görev yapan 5 bin öğretmen ve okulları finanse eden işadamlarını rahatlatmışa benziyor.”

İşte böyle. 28 Şubat ruhu tam olarak budur. Dershanelerini kapattığı için Recep Tayyip Erdoğan'a savaş açan FETÖ, Çevik Bir'e okullarını devretme teklifinde bulunuyor! Bütün bunlar olurken bankalar hortumlanıyor, millet soyuluyor ve kimse yoksul millet için merhamet kavramının adını bile anmıyor.'

28 ŞUBAT MAĞDURU KANMAZ: 'KESİNLİKLE CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLMELERİNİ İSTEMİYORUZ'

28 Şubat post modern darbesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden disiplinsizlik gerekçesiyle ihraç edilen ve 2011 yılında çıkan 6191 sayılı kanun ile emekli olan Adaleti Savunanlar Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Kanmaz, 'Artık cezaevinde cezalarını çekecekler, cezaevinde müebbet cezasıyla bize yapmış oldukları zulümleri düşünecekler. Herhangi bir şekilde onların yaşlarından dolayı veya başka bir hastalıklarından dolayı kesinlikle cezaevinden tahliye edilmesini istemiyoruz' dedi.

28 Şubat davasında alınan müebbet hapis cezası kararları Yargıtay tarafından onandı. Hükmün kesinleşmesinin ardından davada yargılanan 14 sanık hakkında infaz süreci başlatılarak emekli Orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu sanıklar, gözaltına alınmasının ardından cezaevine gönderildi.

28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatan Adaleti Savunanlar Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Kanmaz, '28 Şubat sürecinde yaşadığımız, 2013'den bu tarafa gelen yargılama neticesinde 105 kişi ile başlayan bu iddianame suçluları en son 21 kişiye düşmüştü ve bunlardan 7 kişi de zaman aşımından dolayı tahliye kararı verilmişti. En son dün alınan karar neticesinde Yargıtay'ımızın 28 Şubat çalışma grubunun cuntasında 14 generalin tutuklanmasına ve cezaevinde müebbet hapis yatmasına karar verildi. Bu bizim için çok önemli. Ülkemiz son 110 yıldan beri hep darbe sürecini yaşadı ama 28 Şubat diğer darbelere benzemedi. Çünkü batı çalışma grubu silahla müdahale etmedi. O zamanın millet idaresiyle yönetime gelen hükümeti bir şekilde devirerek diğer siyasi partilerimizi kullanarak maalesef iktidarı değiştirdi. İktidarı değiştirdikten sonra özellikle milletimizin değerleriyle mücehhez olan kurumları, kuruluşları sivil toplum kuruluşları ve bunların içerisinde öğretmeniyle, hanım kardeşlerimizle, üniversite öğrencilerimizle 28 Şubat 97, 98 ve 99 dönemlerinde ülke içerisinde müthiş bir kaos yaşandı' dedi.

'Gerçek inancımızdan dolayı silahlı kuvvetlerden ihraç edildik'

Adaleti Savunanlar Derneği Konya Şube Başkanı Kanmaz, 'Yine o dönemde Yargıtay'ımız Danıştay'ımız o dönemin hukukçuları maalesef genelkurmayın brifinglerine katılarak, talimatları uygulayarak 28 Şubat'ın içerisinde mücadele eden kardeşlerimizi sadece düşünceye göre yargılayıp ve maalesef 400 civarındaki bu kardeşlerimiz halen cezaevinde çile çekiyor. Silahla en ufak bir şey yapmamış. Çünkü bizim geçmişimiz olsun, şu anda olsun biz Türk milleti içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleriyle beraber peygamber ocağı olarak görüp onla mücadele eden insanlarız. Bizim en ufak bir terör hadisemiz yoktur. Bizim görevimiz çok sevdiğimiz silahlı kuvvetlerimizin içinde görev alırken dışarıdan gelen düşmana karşı mücadele etmek. Ama 28 Şubat döneminde yapılan bu uygulama neticesinde kesinlikle bir suçu olmadan sadece disiplinsizlik düşüncesiyle ama gerçek inancımızdan dolayı bin 400 civarındaki silahlı kuvvetler mensubu silahlı kuvvetlerden ihraç edildi' şeklinde konuştu.

'FETÖ o dönemde kendisine inancı olmayan subay ve astsubayları bir şekilde ihraç etti'

ASDER Konya Şube Başkanı Kanmaz, 'Geriye doğru baktığımız zaman bunun da büyük bir proje olduğunu, FETÖ'nün o dönemde kendisine inancı olmayan subay ve astsubayları bir şekilde ihraç ederek daha sonra 2000'li yıllarda da balyoz iddianamesiyle tasfiye ederek kendilerinin önünü açmışlar. Rabbim tabii ki bunlara müsaade etmedi ama 2016 değil de 2019 veya 2020 yılında o dönem yaşansaydı bunlar sessiz ve kansız bir şekilde ülkeyi ele geçireceklerdi. Ama Rabbim müsaade etmedi, 15 Temmuz'u yaşadık 250 şehidimiz 3 bin 200 tane gazimiz var' ifadelerini kullandı.

'Bunlar artık cezaevinde ceza çekecekler bize yapmış oldukları zulümleri düşünecekler'

Dernek olarak mücadele ettiklerini anlatan Kanmaz, 'Biz Cumhurbaşkanlığına bir liste verdik. Biz göreve yine hazırız diye. Çünkü biz başımıza gelen tüm sıkıntıya biz sabrettik biz dedik ki bizi biz yapan değerlerle AK Partimiz bizim haklarımızı alır dedik. 2011 yılında bizimle ilgili bir yasa çıktı ama eksik çıktı. Biz yine hamd ediyoruz ki arkadaşlarımızın birçoğunun mağduriyetleri bir şekilde giderildi. Biz istedik ki Yargıtay'ımız bu konuda 2013 yılında açılan 28 Şubat batı cuntasının yargılama neticesinde bizim de haklarımızı alır düşüncesinde mücadele ettik. Aylarca 28 Şubat yargılamalarına katıldık Ankara'daki 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ama sonuca baktığımız zaman bizi sevindiren bir tarafı var üzüntü olan bir tarafı var. Sevinen tarafımız 14 tane batı çalışma içerisinde bulunan cunta bunun başında bulunan Çevik Bir olmak üzere bunlar artık cezaevinde ceza çekecekler, cezaevinde müebbet cezasıyla artık bize yapmış oldukları zulümleri düşünecekler. Biz bundan dolayı çok memnunuz. Herhangi bir şekilde onların yaşlarından dolayı veya başka bir hastalıklarından dolayı kesinlikle cezaevinden tahliye edilmesini istemiyoruz. Çünkü bu şekilde olup cezaevlerinde 28 Şubat mağduru olan büyük abilerimiz kardeşlerimiz var şuanda onlar orada çile çekiyor. Bizim beklentimiz şudur, uğramış olduğumuz mağduriyetten dolayı müşteki idik bu nedenle oluşan haklarımızın verilmesini istiyoruz. Yani bizim önümüzün açılmasını istiyoruz. Yani biz özetle yargılanmak istiyoruz. Eğer bizi yargılamıyorlarsa da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti, MHP, diğer partileriyle bizim haklarımızın verilmesini istiyoruz' şeklinde konuştu.

'Dikkat ederseniz biz hiçbir zaman sokaklara taşmadık'

Kendilerinin o dönemden bugüne mağdur olduklarını anlatan Başkan Mehmet Kanmaz, 'Çünkü biz mağduruz. Bu bin 400 civarındaki kardeşimiz onun artısında karalama mağduru olan 3 bin kardeşimiz bu şekilde mağdur ama hiç birinden ses çıkmıyor. Dikkat ederseniz biz hiçbir zaman sokaklara taşmadık. Biz ülkemizde silahlı kuvvetlerimizle beraber bu ülkenin değerleriyiz, biz mücadelemize devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki günlerde meclis açıldığı zaman bizlerin haklarının alınması konusunda meclisimiz bizim için bir karar verecektir' ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNDAN AF TALEPLERİNE BÜYÜK TEPKİ: EN AŞAĞILIK SUÇU İŞLEDİLER!

Öte yandan 28 Şubat darbecileri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan af çağrıları kamuoyundan büyük tepki gördü. Laik kesimden gelen 'Cumhurbaşkanı bu darbecileri yaşlı oldukları için affetsin, cezaevinde yatırmakla kimse bir şey kazanmaz, adalet de yerine gelmez' talepleri kamuoyunda hem şaşkınlıkla hem tepkiyle karşılandı. Tepki üzerine bu kesim bu kez de 'Ya, zaten Erdoğan'ın affı onları küçültür, boş verin yalvarmayın' demeye başladı.

101 AMİRAL OLAYI KANITLADI: DARBECİLER ASLA İFLAH OLMAZ

Geçtiğimiz aylarda 101 emekli amiral tarafından yayınlanan bildiriyi hatırlatanlar 'Su uyur darbeci uyumaz. Emekli ve yaşlı halleriyle bile hala bildiri yayınlamaktan ve hükümete ayar verme hevesinden vazgeçmiyorlar. Vazgeçmezler de. Darbe en aşağılık suçtur. Laik kemalisti de fetöcüsü de aynıdır. 28 Şubat günlerinde bu iki yapılanmanın birbirini nasıl desteklediği unutulamaz. Halk iradesine saygı göstermeyenlere asla saygı gösterilmez. Bu sanıkların rütbeleri daha fazla gecikmeden sökülmeli' uyarısında bulunuyorlar. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)

28 Şubat gerekçeli kararı açıklandı
28 Şubat Darbesine 21 müebbet

28 Şubat sivillerine soruşturma

Çiller davayı sarstı: 28 Şubat darbedir
28 Şubat davası duruşmaları
28 Şubat soruşturması manşetlerimiz
28 Şubat süreci manşetlerimiz
28 Şubat davasında 'paralel' tartışması
28 Şubat iddianamesinde arama yap

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı
Paralel yapı-28 Şubat süreci

(09 Eylül 2021, 13:56)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=15128    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.500.752