Tam
EskidenYeniye
 

Paralel devlet böyle yönetiliyor

Fethullah Gülen'in paralel yapıyı yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri internete düştü. Görüşmelerde bir dini cemaat liderinin ötesine geçilerek siyasetten ekonomiye her alanda cemaate talimatlar iletiliyor. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir malikanede yaşayan Gülen, Türkiye'den telefonla kendisini arayan kişiye talimatlar veriyor, şok ifadeler kullanıyor. Gülen'in birçok ünlü iş adamı, bürokrat ve siyasetçiyle yakın temasta olduğu ve ülke içerisinde paralel yapılanmayı bizzat kendisinin takip ettiği de görülüyor. Gülen cemaatine bağlı iş adamlarının kurduğu TUSKON'dan yapılan aramada çeşitli konularda Fethullah Gülen'den izin isteniyor. Konuşmanın bir bölümünde Mustafa Koç'un kendilerine sponsor olduğu vurgulanırken araya giren Fethullah Gülen, 'Hükümet onlara müfettiş falan göndermiş. Bir sıkıntıları var mı? Bir sıkıntıları varsa haberimiz olsun. Ona bir şey yaptırmayız' diyor. Arkasından da sıkı sıkı talimat veriyor, 'Bunlarla ilişkimizden büyük patronun haberi olmasın.'

Önceki haber title=Sonraki haber

14.01.2014 13:18 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in telefon görüşmeleri internete düştü. Fethullah Gülen telefonla kendisini arayan kişiye Pensilvanya'daki malikanesinden talimatlar verirken şok ifadeler kullanıyor. Gülen'in birçok ünlü iş adamıyla yakın temasta olduğu ve ülke içerisinde paralel yapılanmayı bizzat kendisinin takip ettiği de görülüyor.

Gülen cemaatine bağlı iş adamlarının kurduğu TUSKON'dan yapılan aramada çeşitli konularda Fethullah Gülen'den izin isteniyor. Konuşmanın bir bölümünde Mustafa Koç'un kendilerine sponsor olduğu vurgulanırken araya Fethullah Gülen giriyor ve şunları diyor: "Hükümet onlara müfettiş falan göndermiş. Bir sıkıntıları var mı? Bir sıkıntıları varsa haberimiz olsun. Ona bir şey yaptırmayız."

Gülen, bu sözlerin ardından da sıkı sıkı talimat veriyor: "Bunlarla ilişkimizden büyük patronun haberi olmasın."

Gülen, Afrika'daki bir petrol işine KOÇ grubunu ortak alıp almama konusunda da, "Şimdilik onları değil başka bir grup bulalım." cevabını veriyor.

Arayan kişi attıkları adımların takip edildiğini anlattığında Fethullah Gülen, "Takip ederler, kendinize dikkat edin" uyarısında bulunuyor.

Telefon görüşmesinin son bölümde işadamı Mahmet Nazif Günal'la ilgili bir sıkıntının çözülmesinden bahsediliyor.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ İNTERNETE YÜKLENDİ

Bu görüşme dışında "Kasım 2013 FG Turgay Ciner Ve Ali Sabancıya Talimat, Ekim 2013 FG Mustafa Koç, Takip - Sponsor - TUSKON, Aralık 2013 FG Bank Asya Talimatı/ BDDK'da adamlarımız var, FG Thy Para Çekmesi" başlıkları ile telefon görüşmeleri internete yüklendi.

İŞTE SKANDAL GÖRÜŞMELERİN SES KAYDI:

ALİ SABANCI, UGANDA, MUSTAFA KOÇ GÖRÜŞMELERİ

- Alo
- Aloo

- Tamam bir görüşeyim dedi ama uzun olmasın tamam mı
- Tamam

- Fettullah Gülen: Efendim.
- Hürmet ederim efendim inşallah daha iyi afiyettesinizdir

- Fettullah Gülen: İnşallah
- Bu Aziz Bey vardı efendim. O gelecek olan beyefendi.Pasaportunu elden almak için rica etti. Pazartesi günü verecekler

- Fettullah Gülen: Kimin dediniz?
- O Bursa'dan gelecek olan Aziz Bey. Osman Hoca söylemişti Hocam.

- Fettullah Gülen: Ha Tamam evet hatırladım evet tamam peki
- Ali Sabancı'yla beraberdim dün Hocam. Çok Selamları var. Sağlığınızı sıhhatinizi sordu. En çok da o arayıp sordu bu süreçte.Ceyda Hanım bir mektup verdi. O da o şekilde telefonla olmayabilir dedi. Turgay Ciner Bey'e uğradık bugün. Hasan beyle bir koşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Kendisini aradık. Bizzat devreye girdi. "Bu gazetede aleyhinize hiçbirşey çıkamaz" dedi. Hepsi bunların 'Hizmet Müessesesi' dedi. "Büyüğümüzün (Fettullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam" dedi.Öyle güzel bir görüşme geçti efendim kendisiyle.

- Fettullah Gülen: Çok iyi. Allah Razı olsun
- Bu dostlarımıza Uganda'dan ananas falan gelmiş. İşte efendim onlara göndermiştim. Bugün teşekkür mektubu yazmış o Koç. Adamı da aradım. Yardımcısıyla görüştük. Bu iftar meselesini de orada tekrar görüşürken Mustafa (Koç) Bey'in Adnan Bey Polat'ın aramasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti efendim. Ben Süleyman abiyle de paylaştım bunu, söyledim kendisine. herhangi bir şey olursa ben görüştüreyim, Federasyon Başkanı'nı da tanıştırdık zaten dedim. Siz arada kalacak olursanız bizim üstümüze atın en azından. Siz kötü olmayın Adnan Bey'le dedim. Böyle bir şey çıktı ortaya hocam.

- Fettullah Gülen: Meseleyi çözün bence. Yumuşakça inşallah.

RAFİNERİYİ KİME VERELİM

- Bir de efendim rafineri meselesini ben şeye götürmedim. Koç'a. Fatih Baltacı Bey o ortağı olan iki ayrı ülkedekilerle görüştü. İlgilenmiyorlar. Akın İpek Bey'e söyledim. O da ilgilenmiyor. Bu ayın 8′inde de müraacat etmek için son tarihi. Onlara bildirelim mi bunu Koç'a . Başka bir alternatif gelmedi aklımıza.

- Fettullah Gülen: Evet olabilir bence de. Gönüllerine girmiş olursunuz.
- Başüstüne hocam.

- Hürmet Ederim. Allah'a afiyetler versin inşallah

FETTULLAH GÜLEN'İN "BANKASYA"YA PARA YATIRILMASI İLE İLGİLİ TALİMATLARI

"BDDK'DA ADAMLARIMIZ VAR"

Görüşme Tarihi: 21 Aralık 2013

- Aloooo
- Buyur

- Ya Abdullah Bey.
- buyur Abdullah

- Bi saniye burda bi Şivan sana bi şey söyliycek.
- Söylesin

- Aloo. Abi.
- Efendim

- Ben Osman.
- Buyur.

- Nasılsınız abi, iyisiniz inşallah.
- Teşekkür ediyorum sağolun.

- Abi bu Bank Asya'yla alakalı bir Başbakan'ın talimatıyla Bank Asya'ya girilme durumu vardı da. Onunla alakalı arkadaşlar bir değerlendirme yaptılar. Toptan teknik olarak bir şeye imkan var mı diye. Normalde mümkün değil dediler. Olsa bile kademelerde arkadaşlar var. Bunların hepsinden geçiyor olması lazım. Ben de onları anlattık. Fakat bir çözüm önerisi olarak bir şey söylemişler notlarımın arasında. bunu da sizinle paylaşmamı istedi. Diyor ki abi arkadaşlar yani herhangi bir şekilde bize bakan yönüyle BDDK yönüyle bir sıkıntı olmaz ama arkadaşların tavsiyesi şöyle. Bank Asya hakkında bir söylenti, şayia çıkması banka açısından çok tehlikeli. Şu anda twitterdan bunu yaymaya çalışıyorlar. paranın çekilmesi vs ile alakalı endişeler vatandaşta oluşursa mudilerde, daha önceden böyle bir uygulama yapmışlar mesela.

- Biliyorum. Mesela 2001′de oldu.
- Bize değil de bir başkasına da yapmışlar. O bankayı batırmışlar mesela. Dolayısıyla böyle bir şey tehlikeli olabilir. Şöyle bir şey teklif ediyor arkadaşlar. Bunu çok yaymadan 10 tane büyük işadamı abiyle paylaşılsa da bunlardan 5 tanesi veya 10′u bir şekilde 300 milyon TL kadar mevduat getirseler bankaya ve 5 tanesi de kağıt üzerinde Asya Emeklilik Şirketi var ya abi,

- Evet
- Bir kısmını da bunlar satın alsalar. Buradan da 300 milyon TL gibi bir giriş olsa bu durumda şey iyicene sağlamlaşır. Bunların girmesinin önü kapanır. Dolayısıyla Hocaefendi bu yapılabilirsa yapılsın dedi. Size söylememi istedi.

- Bana söyledi de ben detayını bilmiyordum. Bu işin tekniğini yani o bankada teknik olarak kim bilir?
- Şöyle abi, bizim bi ekibimiz, sizin adınıza biz bir ekip kuracaktık ya arkadaşlar destek verecekti.

- Ha anladım
- 3 kişi bir araya geldiler Orada Yakup diye bir arkadaşımız vardı. o sivil bir arkadaşımız. Onlar biraraya geldiler. Bunların bu ihtimaline binaen biz BDDK olarak durumumuz nedir, nasıl koruruz diye.

- Mesela şimdi orada Zafer Bey var. Zafer Beyle kim görüşecekse görüşse Zafer Bey bize ne yapılması gerekiyorsa anlatsa. Yönetimde ya.
- Zafer kim abi?

- Orada (BDDK) Yönetim Kurulu'nda ya. Teknik arkadaş.
- Bununla alakalı olabilir. O da olur ama teknik dili konuşan Ahmet de olabilir.

- O zaman ya Ahmet olsun ya Zafer
- Tamam. aynı dili konuştuklarından teknik bi şey olacaksa Ahmet olursa size daha rahat izah edebilirler bunlar.

- Olsun. O izah etsin o zaman
- Dolayısıyla. Tamam. Yani işadamlarının bulunması ve bu iki husus diyorlar bankayı daha kemikli hale getirir. Dolayısıyla bu süreci baltalar. Bu süreçte böyle bir duruş sergilememizde fayda var diyorlar çünkü fon açısından biraz daha bankanın mevduata ihtiyacı var diyorlar. Hocaefendi bunu yapalım o zaman dedi. "Şu süreçte bir zarar görmemek için bunu yapalım" dedi. Ama normal şartlar altında endişeye mahal bir durum yok. Çünkü orada Başkan Yardımcısı'nı geçmeleri lazım. Daire Başkanı'nı geçmeleri lazım. Onun altında Daire Başkan Yardımcısı'nı geçmeleri lazım. Bunların hepsi bizim arkadaşımız. ama olur da yani bir talimat gelirse endişesinden dolayı bunu yapıyoruz.

- Mühim değil. Ben anladım. Sizin ilgili arkadaş görüşsün. Bize mesela yarın nasıl ulaşacaksa ulaşsın. Yarın ilgili arkadaş teknokrat arkadaş bizi bilgilendirsin.
- Tamam. bizi bilgilendirsin derken Ahmet'i çağırıp ona mı söylesinler abi, yoksa

- Tabi Ahmet'e söylesinler. Ahmet bizi bilgilendirsin.
- Tamam. öyle yapalım. Tamam abi

- Teşekkür ederim.
- Görüşmek üzere kolay gelsin

MUSTAFA KOÇ, CUMHURBAŞKANI GÜL, MEHMET NAZİF ZORLU, TUSKON VE İŞ TAKİBİ TALİMATLARI

Görüşme Tarihi: 14 Ekim 2013

- Aloo
- Fettullah Gülen: Efendim

- Efendim hürmet ederim. Bir iki husus vardı efendim müsaade ederseniz arzetmek istiyordum. arzetmek istiyordum
- Fettullah Gülen: Buyrun

- Zatıalinizle görüştükten sonra geçen gün Mustafa Bey aradı Koç. Sizin orada başkentteydi (Washington) bir süredir. aile içinde de teyit ettiler dedi. Memnuniyetle biz sponsor olmak istiyoruz buna dedi. Kendisi de bizzat bulunmak istiyor efendim. Adnan Polat Bey de kendisini aramış efendim o görüşmeden sonra. Süleyman abi de teyit etti onu. Bu şekilde bilgi vermek istedim o konuyu.
- Fettullah Gülen: Evet iyi olmuş. Yani onların bulunması da iyi. Vaka onlara karşı da yukarıdan bir tavır var da. Fakat mali şeyleri karışık yoksa problem olabilecek yanları yoksa bi şey yapamazlar yani. Üzerlerine müfettişler salınsa bile bi şey yapamazlar.

- Rahat duruyorlar efendim.

BÜYÜK PATRON BİLMESİN

- Fettullah Gülen: Evet. Zannediyorum tedbir aldılar. Haberdardılar.
- Evet Efendim. Teşekkür ettiler efendim o hususta. Davetiye taslağı gibi kendisini istişare makamında şeyler yapalım mı efendim. Temas yapalım mı bu konularda.

- Fettullah Gülen: İyi olur. ama şey, Büyük Patron pek bilmesin. Onunla temasımızı çok bilmesin.
- Başüstüne efendim. O konuda zannedersem bir takip altındayız. Ben bazı hususlar var. O gelen arkadaşlar zatıalinizin o tarafa geldiler. Geçen başıma bir vakıa geldi. Onları aktarıcam efendim. Size de gelip aktarıcam. Zannedersem o konuda takip ediyorlar orayla alakalı.

- Fettullah Gülen: Doğrudur
- O gittiğimiz gün akşam bazı şeyler oldu da efendim. Telefonlar geldi. Bir de efendim bu Uganda Devlet Başkanı'ndan haber geldi. Orda bir rafineri meselesi vardı. Uzun süredir gündemdeydi. Çıkarmamışlardı. Türkiye'den büyük bir firma getirirseniz memnun oluruz dediler. Onlara (Koç holding) teklif edelim mi edelim. Onların da ilgisi var bu konuya.

- Fettullah Gülen: Onların dışında başkası öyle ağır bir yükün altına girebilir mi?
- O yükün altına girebilecek bizim çevremizde pek bildiğimiz bir insan yok efendim. Türkiye'dekiler de büyükler efendim genelde içerde şeylere giriyorlar. Onlar sizin göstereceğiniz insanlarla ortaklık yapmak isteriz gibi bir üslupları da var. İsterseniz biraz daha çalışalım Öyle şey yapalım.

- Fettullah Gülen: Öyle yapalım. Biraz da böyle dediğimizi yapacak, diyeceğimiz şeyleri derken rahat olabileceğimiz birisi olsa daha iyi olur. Olmazsa onları tercih ederiz.
- Başüstün efendim. bir efendim bu Mehmet Nazif Bey'in büyük bir işi vardı. Çinliler alacak gibiydi. Sonra başka iki işi onlara vermiş. O iş için dışişleri bakanı tekrar davet etti bayram sonrası gelseniz dedi bu işi alabilicez dedi. O konuda nasıl yapalım. Gidelim mi Nazif Bey'le tekrar?

- Fettullah Gülen: Olabilir. Nazif Bey'i de sıkı tutmak lazım.
- Başüstüne efendim. Görüştük Hacca gitmeden. Bir de efendim twitter'da TUSKON'la alakalı bir kampanya yapıyorlar. Müspet gibi görünüyor ama farklı bir siyasi içerikten atıyorlar mesajları. Kapatılmayla ilgili malum gündem şeyleri söylüyorlar. O konuda müspet bir mail atıp, onun gündemimizde olmadığını, ülkemize hizmete devam ettiğimizi falan söyleyip. çünkü yanlış insanları heyecanlandırır tarzları var. Böyle bir şey yapsak müsaade ederseniz.

- Fettullah Gülen: Kapatma ne?
- Daha önce bir Önder Bey Malatya mahreçli bazı haberleri geçmişti. İşte dersanelere karşılık TUSKON'un kapatılması gibi haberler geçtiler. Üzerinde durmadık o zaman.

- Fettullah Gülen: Onların elinde mi öyle bir şey yapmak?
- Yani mümkün değil efendim bu. Sivil toplum kuruluşu. Denetlerler. En fazla kamu yararımızı almaya çalışırlar elimizden ama kendi kayıtlı teşekkür ve takdirleri var. Herşeyi de bakanlıklarla müştereken yapıyoruz. yani gayrı-cebri bi şey olmazsa herhangi bir şey olmaz efendim.

- Fettullah Gülen: O zaman o yapmak istediğiniz şeyi yapın inşallah.
- Başüstüne efendim

- Fettullah Gülen: Allah afiyet versin
- Hürmet ederim.

- Fettullah Gülen: Bayramınız mübarek olsun.
- Allah razı olsun. Ellerinizden öperim. Bayramınızı tebrik ederim hocam.

- Fettullah Gülen: Arkadaşlara selam söyle. İsmail Bey burdaydı dün.
- Bahsetti efendim. O Şükrü Beye de çok teşekkür ediyrouz. O kendisi bilet almış. Israrla görmek istedi. Ben de Mehmet Yaşar Bey'e yazdırdım. O da çok memnun olmuş. Teşekkür etti efendim.

- Fettullah Gülen: Estağfirullah. Öyleydi yani. Geçen de memnundu. Bi daha gelince çok kalırım dedi bana.
- Allah razı olsun hocam. çok iyi oldu. Hürmet ederim.

BANKASYA'YA PARA YATIRILMASI İLE İLGİLİ TALİMATLAR

GÜLEN'İN, HÜSEYİN GÜLERCE'NİN SULH YAZISI İLE İLGİSİ YOK

Görüşme Tarihi: 25 Aralık 2013

- Aloo

- Fettullah Gülen: Efendim
- Efendim hürmet ederim. Bu Ali Bey'in işyeriyle alakalı bu büyük müşterilerden bir kaç tanesi almış yani almış şeylerini. tabi o bayağı büyük. bunlar içerisinde henüz belli olmayan THY var bir de Banka var. O da alırsa biraz zorlanacak gibi görünüyor. Acaba biz bu arkadaşlarla beraber olacağız birazdan onlarla böyle usturubuyla görüşsek böyle önde gelen olanları 2001′de olduğu gibi şeylerini yatırmalarını istesek uygun olur mu?

- Fettullah Gülen: Ben size demiştirm o elinizdeki şeyler olmuyor mu?
- Onlar küçük kalıyor efendim.

- Fettullah Gülen: Öyle mi?
- Evet. Yani bu büyük. Bayağı büyük. Böyle yani bayağı bi arkadaşların da paniğe maniğe sevketmeden külli şeyin olması ancak o şeyleri kapatabilir.

- Fettullah Gülen: Var mı? yolu var mı onun?
- İşte efendim şu anda bazıları mesela şimdi ihtiyaçtır deyip kendileri aramış. ama biz bunu aşarız diye bir hafta içerisinde şey olmuş ama fakat şu andaki görüntü THY ne yapacak belli değil? Büyük. 300 küsur. Bir de o Banka'nın 300 küsur. Öyle büyük toplu şey yaparlarsa o şeymiş. yapma ihtimalleri çok yüksek şu anda. Çekme ihtimalleri.

- Fettullah Gülen: Ne yapılabilir?
- Efendim arkadaşlarla görüşerek, arkadaşlar bu yakın çevrelerin yani şeylerini oraya 2001′de olduğu gibi yatıracaklar.

- Fettullah Gülen: Mümkün mü o?
- İşte o daha önceden malumalleri yapmıştık zatıalinizin tensibiyle 2001′de.

- Fettullah Gülen: Yapın. Yapın. hiç ahesteler hissetmeden çarçabuk hemen yapın. Çarçabuk.
- Başüstüne efendim. Bir de efendim bugünkü şeyle alakalı, bugünkü Hüseyin Gülerce'nin yazısı o sulh mü o zatıalinizin bilgisi dahilinde mi yoksa kendiğilinden mi yazdığı bir şey?

- Fettullah Gülen: Hatırlayamadım. Nedir O?
- Efendim 3 şart koşuyor. 1. yolsuzlukların üzerine gidilsin diyor. Yani paralel yapı varsa onları tasfiye edebilir. 2. Dedikodu gıybet etmeyelim. Bu bütün ülkeyi rahatsız ediyor. Sulh yolunu teklif ediyor.

- Fettullah Gülen: Önemli değil.
- Başüstüne

- Haberim yok. Siz şimdi o meseleyi halledin. O meseleyi halledin.
- Başüstüne efendim. Hürmet ediyorum. Allah sağlık sıhhat versin.

------------------------------------------------------------------------------

PATRONLAR PANİKTE

Gülen'in telefon görüşmeleri bu kadar. Ortaya çıkan bu bir kaç telefon görüşmesi dahi "paralel yapılanma" iddialarının doğru olduğunu göstermeye yeterli. İlerleyen günlerde devamının geleceği tahmin edilen kayıtlarda yargı ve emniyet alanındaki talimatların olup olmayacağı merak ediliyor.

Konuyla bağlantılı olabilecek bir diğer haber de Takvim gazetesinde yayınlandı. Buna göre, TAKVİM yazdı iş dünyası karıştı... Stratejik ortaklık için Pensilvanya turuna çıkan patronlar deşifre olunca "İsmimizi Ankara'ya kim verdi" diye paniğe kapıldı.

Papermoon'da buluşarak yıllardır siyasi hayata hükmetmeye çalışan baronların Türkiye'deki uzantıları, tek tek Pensilvanya'ya gittikleri ortaya çıkınca panik yaşadı. Kendilerine stratejik ortak olarak cemaati seçen iş adamları, Erdoğan'ı düşürüp eski güçlerine kavuşmak için soluğu Pensilvanya'da aldılar.

BİZİ KİM ELE VERDİ?

Amaçları cemaat ile güçlerini birleştirerek Yeni Türkiye'nin önünü tıkamak ve arzuladıkları eski Türkiye'ye bir kez daha sahip olmaktı. Papermoon'daki buluşmalarını Pensilvanya'ya taşıyan ve bunu gizlilik içinde yapan Türkiye'nin en önemli iş adamları hizmet için milyonlarca Euro'luk bağış ve himmetten de kaçınmadı. Dün TAKVİM'in haberiyle önemli iş adamlarının Pensilvanya ziyaretleri deşifre olunca, patronlar paniğe kapılarak birbirlerine girdi. TAKVİM, işbirliği için Fethullah Gülen'i ziyaret edip cemaate para yağdıran iş adamlarının adını açıklamadı. Ancak, o isimlerden bir bölümü bu haberin ardından dün İstanbul'da bir araya geldi. Gizli temasın açığa çıkmasından kaygılanan patronlar, "Hani bu ziyaret gizli tutulacaktı. Bizi kim deşifre ediyor" diyerek kendilerini götürenlere sitem etti. Yüzü kapalı fotoğrafları gösterilen patronlar, "Bizim ismimizi kim ele verdi" diye saatlerce tartıştı.

28 ŞUBAT KORKUSU

Ardından da kendilerini ABD'ye götüren aracıları bu önemli bilgiyi sızdırmakla suçladılar. İş adamlarının en büyük sıkıntısı ise isimleri olan listenin Ankara'ya gitmesi oldu. İsimlerin 28 Şubat soruşturmasında sivil ayak süreciyle yargı karşısına çıkacakları iddia ediliyor.

İŞTE PARALEL YAPILANMANIN AĞ YAPISI

Emniyetin eski patronu Hanefi Avcı, paralel yapının nasıl işlediğini anlattı. Bakan Mehmet Ali Şahin'in de açıklamalarıyla fikir verdiği hizmet ağını TAKVİM adım adım ve kademe kademe tablolaştırdı.

1) Yapı bünyesinde özellikle kamuda çalışan doktor, öğretmen, memur, belediye elemanı gibi isimler topladıkları bilgileri ortak havuza aktarıyor. Bu havuz TİB, MİT, Emniyet gibi kritik görevlerde bulunanlardan akan bilgilerle de besleniyor.

2) Veri havuzundaki bilgiler ayıklanıp Konsey'e sunuluyor. Konsey ise kendilerine tehdit oluşturacak isimleri belirliyor. Bu isimler Emniyet Abisi'ne veriliyor. Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil'in talimatıyla isimler hakkında dosya açılıyor.

3) Paralel yapının emniyet birimlerindeki elemanları gerekli hazırlığı yaparken, bilgiler paralel yapının medya uzantılarına sızdırılıyor. Paralel medya hedef kişiler hakkında haberler yaparak, itibarsızlaştırma operasyonunu gerçekleştiriyor.

4) Şube müdürü, emniyet amiri gibi yapının polisteki rütbeli elemanları, aldıkları görev üzerine gizlice dinleme ve takipler yapıyor. Gerektiğinde sahte deliller titizlikle üretiliyor ve soruşturmada paralel yapı adına konuşacak gizli tanıklar bulunuyor.

5) Emniyetteki isimler bu süreçte dinleme ve takip yapmak için cep telefonlarının IMEI numaraları üzerinden yetkililerden talepte bulunuyor. Ya da sahte isimler kullanılarak, dinleme ve takibin yapıldığı şahıslar gizli tutuluyor. Bu bilgiler ışığında toplanan verilerle polisin tespit tutanakları adeta bir fezleke gibi detaylı hazırlanıyor.

6) Gizlice yürütülüp ince ince işlenen tutanaklar dosya haline getirilerek paralel yapının temasta olduğu savcılara gönderiliyor. Dosyalar o kadar ayrıntılı hazırlanıyor ki savcılar suç duyurusunda bulunulur bulunulmaz, yüzlerce sayfalık iddianameleri saatler içinde kolayca hazırlayabiliyor.

7) Yargı içindeki yapılanma, kritik bulduğu bazı isimler hakkında karar almakta zorlanınca, dosyayı Pensilvanya'ya gönderiyor. Polis ve yargıdaki yapının benzeri Adli Tıp'ta da işliyor. Delillerle ilgili itirazlar raporla çürütülüyor.

8) Savcılar ellerindeki dosyaları kendi adamlarının bulunduğu mahkemelere götürüyor. Böylelikle gözaltı ve tutuklama kararları rahatlıkla çıkıyor. Gerektiğinde bu mahkemelerin nöbetçi olduğu günler özellikle bekleniyor.

9) Soruşturma ve yargılama aşamasında paralel yapının yargı içindeki isimleri tutuklu sanıkların her türlü itirazını yok sayıyor. Hatta yargıçlar hemen gizlilik kararı alarak delillerin tanık avukatlarıyla paylaşılmasını bile önlüyor. (Takvim)

------------------------------------------------------------------------------

BDDK İDDİALAR ÜZERİNE TOPLANDI

15.01.2014 14:41 'BDDK'da adamlarımız var' başlığıyla dün internete sızan ses kayıtları, ortalığı karıştırdı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da (BDDK) harekete geçti. Kayıtlar üzerine BDDK, dün acil toplantı kararı aldı. BDDK Başkanı Mukim Öztekin'in bazı üst düzey yöneticilerle dar kapsamlı bir toplantı yaparak, ses kayıtlarındaki ifadeleri değerlendirdiği öğrenildi. Yöneticilerle yapılan değerlendirmede, sektörde tedirginlik yaratacak davranışlardan uzak durulması, sürecin hassasiyetle izlenmesi görüşü ön plana çıktı. BDDK yetkilileri, şu aşamada Kurum'da bir görev değişikliği olup olmayacağı konusunda yorum yapmak için erken olduğunu ifade etti. Toplantıda, "Sürece, Kurum'un özerk yapısı dikkate alınarak temkinli yaklaşmak gerekiyor. Eğer gerçekten farklı amaçlarla çalışan birileri varsa gerekli işlem yapılır. İncelemede sektörde güvenin zedelenmemesi için dikkatli olunması gerekiyor" tespiti yapıldı.

BANKADAN BİLGİ İSTEDİLER

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, bir TV kanalında yaptığı açıklamada, dövize çevrilen hesaplara ilişkin ellerinde belgeler bulunduğunu açıklamıştı. Bu iddiaların ardından BDDK'nın yanısıra MASAK, SPK, Maliye Bakanlığı da devreye girdi. BDDK, önceki hafta da, Bank Asya hakkında ortaya atılan iddiaları değerlendirmek üzere toplantı yapmıştı. Başkan Öztekin, başkanlığında yapılan toplantıda, operasyondan önce döviz toplandığı, bazı hesapların TL'den dövize dönüştürüldüğü yönündeki iddialar masaya yatırıldı. Bankadan bilgi istenmesi kararlaştırıldı.

RAKAMLARLA BANK ASYA

Bank Asya, Türkiye'nin altıncı özel finans kurumu olarak 24 Ekim 1996 tarihinde faaliyetlerine başladı. 20 Aralık 2005 tarihinde 'Asya Finans Kurumu Anonim Şirket'i olan şirket unvanı 'Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi' olarak değiştirildi. Bank Asya, 2013'ün ilk yarı yıl kârını 96.3 milyon lira olarak duyurdu. Bankanın 281 şubesi, 831 ATM'si ve 5 bin 184 çalışanı bulunuyor. Yüzde 52.12'si halka açık olan Bank Asya'nın ödenmiş sermayesi ise 900 milyon lira. (Takvim)

(14 Ocak 2014, 13:18), son güncel.: (15 Ocak 2014, 14:41)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5793    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.502.561