Tam
EskidenYeniye
 

Islak İmza davasında kritik kararlar

Islak imzalı ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ davasında önemli kararlar.. Mahkeme, Gölcük Donanma Komutanlığı´nda yapılan aramada ele geçirilen belgeler arasında bu davayı ilgilendiren belge varsa acil olarak gönderilmesini istedi. Belgelerden birinin, Albay Çiçek´e o belgeyi hazırlaması için emir veren, Tümamiral Alaattin Sevim´in ıslak imzasını taşıyan bir talimat yazısı olduğu iddia edilmişti. Mahkeme, Genelkurmay, MİT ve Emniyet´ten ıslak imzalı planın Erzincan´da faaliyete geçirilmesi iddiasıyla ilgili ellerinde herhangi bir belge ve bilgi olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Davanın gelecek duruşmasında, Erzincan davasının kritik gizli tanıklarının dinlenmesine karar verildi. Alınan çok sayıdaki ara kararlara bakıldığında, mahkemenin, davanın eski Başsavcı İlhan Cihaner´in yargılandığı Erzincan Ergenekon davası ile bağlantısı üzerinde durduğu görülüyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

Islak İmza davasında kritik kararlar

Islak imzalı ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ davasında önemli kararlar.. Mahkeme, Gölcük Donanma Komutanlığı´nda yapılan aramada ele geçirilen belgeler arasında bu davayı ilgilendiren belge varsa acil olarak gönderilmesini istedi. Belgelerden birinin, Albay Çiçek´e o belgeyi hazırlaması için emir veren, Tümamiral Alaattin Sevim´in ıslak imzasını taşıyan bir talimat yazısı olduğu iddia edilmişti. Mahkeme, Genelkurmay, MİT ve Emniyet´ten ıslak imzalı planın Erzincan´da faaliyete geçirilmesi iddiasıyla ilgili ellerinde herhangi bir belge ve bilgi olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Davanın gelecek duruşmasında, Erzincan davasının kritik gizli tanıklarının dinlenmesine karar verildi. Alınan çok sayıdaki ara kararlara bakıldığında, mahkemenin, davanın eski Başsavcı İlhan Cihaner´in yargılandığı Erzincan Ergenekon davası ile bağlantısı üzerinde durduğu görülüyor.

Islak imzalı ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ iddialarıyla ilgili yargılanan Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek´in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 17. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Albay Dursun Çiçek ve Mehmet Deniz Yıldırım katıldı. Tutuklu sanık avukat Serdar Öztürk ise geçen celse mahkeme üyelerini hedef alan sözleri nedeniyle duruşma düzenini bozucu hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle verilen men cezası üzerine duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanıklar Ufuk Akkaya, İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz ile kırmızı bültenle aranmasına karar verilen Bedrettin Dalan ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, dosyanın aslının Yargıtay Ceza Genel Kurulu´ndan döndüğünü belirterek, genel kurulun oy çokluğuyla verdiği kararla, mahkemelerinin aldığı ´Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki İlhan Cihaner´in de sanıkları arasında yer aldığı ´Ergenekon terör örgütüne üye olma´ suçu kapsamındaki dava ile ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ davasının birleştirilmesi yönündeki kararın´ kaldırıldığını belirtti. Şengün, Yargıtay 11. Ceza Dairesinin de Cihaner´in ´Ergenekon terör örgütüne üye olmak´ suçlamasıyla yargılandığı davada, Adalet Bakanlığından soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle, eksikliklerin tamamlanması için dava dosyasını tekrar Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiğini anımsattı.Bu açıklamanın ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, mahkeme tarafından yapılan yazışmalarla ilgili olarak bazı cevabi yazıların mahkemeye ulaştığını söyledi. Gelen evraklar arasında sanık Dursun Çiçek´in talebi üzerine Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen, eylem planı üzerinde Serdar Öztürk´ün parmak izi taramasına ilişkin rapor bulunuyor. Ayrıca sanık Serdar Öztürk´ün bürosunda ele geçirilen 300 merminin araştırılmasına ilişkin yazıların da mahkemeye ulaştığı açıklandı.

Duruşmada söz alan Dursun Çiçek, yargılandığı dava dosyası ile Erzurum´daki dosya arasında bağlantının kesin olduğunu ifade ederek, Erzurum dosyasının akıbeti belli olmadan, mahkemenin, yargılandığı bu davada bir karar vermemesi gerektiğini söyledi. Mahkemenin tanık dinleme ve delil değerlendirme aşamasına geçmesini isteyen Çiçek, yaklaşık 300 sayfa savunma yaptığını, suç şüphesi diye bir şeyin kalmadığını anlattı. Çiçek, mahkemenin Genelkurmay´dan istediği 40´tan fazla talebe de cevap verildiğini, aleyhinde herhangi bir belge ve bilgi olmadığını belirterek, Genelkurmay Başkanlığında kesinleşmiş bir karar olmadığı için ´Ergenekon´ ifadesinin yazılmasının yasak olduğunu kaydetti.Sanık Dursun Çiçek, iddianamede planın, bir albay tarafından örgüt kapsamında hazırlandığının iddia edildiğini, oysa duruşmada kendisine bu planın emir komuta zinciri içinde karargahta hazırlandığına ilişkin sorular sorulduğunu dile getirdi. İddianame ile uygulama arasında çelişki bulunduğunu ileri süren Çiçek, uzun zamandır talep alındığını ve hala tanık dinleme aşamasına geçilmediğini söyledi. Bu durumun hukuk adına bir utanç olduğunu iddia eden Çiçek, davada bir an önce tanık dinlenmesine geçilmesini talep etti. Çiçek, Cihaner davası ile ilgili bir karar verilene kadar bu dava dosyasının Ergenekon davaları ile birleştirilmesi konusunda herhangi bir karar verilmesinin de yanlış olacağını öne sürdü. (AA, Cihan)

MAHKEME BAŞKANI İLE ÇİÇEK ARASINDA BAĞRIŞMA

Çiçek´in Türkiye´de yargının, ordu ve gazetecilere karşı kindar davrandığına ilişkin sözleri üzerine Başkan Şengün, Lütfen! mahkemenin kimseye kini olmaz. Bizim size niye kinimiz olsun? dedi. Tek kişilik bir cunta olarak yargılandığını iddia eden Çiçek, Savcılar gerçeğin peşinde değiller maalesef. Görülüyor ki, her cübbe giyen savcı olamaz. ifadelerini kullandı. Çiçek´in savunma içerikli talep konuşmasını uzatması üzerine mahkeme başkanı Şengün, konuşmasını toparlaması yönünde birkaç kez uyardı. Uyarıya rağmen Çiçek´in konuşmasına devam etmesi üzerine Şengün, Konuşmanızı kesmek zorunda kalacağım. dedi. Şengün´ün bu uyarısına tepki gösteren Çiçek, Biz gerçekleri anlatalım diye bir sürü hazırlık yapıyoruz. Siz bitirin diyorsunuz. Böyle adalet olmaz. diye bağırdı. Çiçek´in, Biz de burada mahkeme var diye geliyoruz. Dinlemiyorsanız anlatmıyorum şeklindeki sözleri üzerine Başkan Şengün sert bir üslupla cevap verdi. Saygısızca söylenen bu sözlere mahkemenin izin vermeyeceğini belirten Şengün, Mahkemeye uymak zorundasınız. Bu yaptığınız rütbenizle görevinizle bağdaşmıyor. Unutmayın ki siz burada sanık konumundasınız. Burası da mahkeme. Mahkemeyle tartışmak kimseye bir yarar getirmez. Beğenirsiniz beğenmezsiniz. dedi. Köksal Şengün, tartışma sırasında ´Bir daha savunma yapmayacağım´ diyerek sanık kürsüsünden ayrılıp yerine oturan Dursun Çiçek´e ´O sizin bileceğiniz iş´ dedi.

Bu arada söz almak isteyen Dursun Çiçek´in avukatını da uyaran Şengün, Söz vermiyorum size de. Oturun, sabretmeyi bilin. Sıranız geldiğinde söylersiniz diyeceklerinizi. Sabretmesini bilin. şeklinde konuştu. İrem Çiçek daha sonra söz aldığında, Müvekkilim savunma hakkını kullanırken müdahale ettiniz. 4 sayfalık ucuz kağıdın Dursun Çiçek tarafından hazırlanmadığını siz de biliyorsunuz. Şu anda karşınızda sanık olarak bulunabilir ama 50 yaşında bir kurmay albay olan Dursun Çiçek´in sizden mevki ve sıfat olarak hiç farkı yok. diye konuştu. Mahkemeden bir an kendilerini Dursun Çiçek yerine koymalarını isteyen İrem Çiçek, Mahkemenin bağımsız olduğunu düşünmek mümkün değil. Bir yıldır tutuklu olan bir insan tepki gösteriyor. Dosya bir yıldır oradan oraya top gibi atılıyor. şeklinde konuştu.

Savcıdan şok talep: Islak imza ve Ergenekon davaları birleştirilsin

Talepler bölümünde, davanın kırmızı bültenle aranan sanığı Bedrettin Dalan, avukatları aracılığıyla daha önce de yaptığı ancak mahkeme tarafından reddedilen, ´teslim olmak için mahkemeden tutuklanmayacağına dair güvence verilmesi´ talebini yineledi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel ise davanın aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle ikinci Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar verilmesini istedi. Pekgüzel ayrıca, Dalan´ın, tutuklanmayacağına dair güvence talebinin de reddine karar verilmesini talep etti.

MAHKEME DETAYLARA İNİYOR: KRİTİK ARA KARARLAR

Islak imzalı ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ davasında önemli kararlar.. Mahkeme, Gölcük Donanma Komutanlığı´nda yapılan aramada ele geçirilen belgeler arasında bu davayı ilgilendiren belge varsa acil olarak gönderilmesini istedi. Belgelerden birinin, Albay Çiçek´e o belgeyi hazırlaması için emir veren, Tümamiral Alaattin Sevim´in ıslak imzasını taşıyan bir talimat yazısı olduğu iddia edilmişti. Mahkeme, Genelkurmay, MİT ve Emniyet´ten ıslak imzalı planın Erzincan´da faaliyete geçirilmesi iddiasıyla ilgili ellerinde herhangi bir belge olup olmadığının, ayrıca sanık Dursun Çiçek´in 1 Ocak 2009 ile 1 Haziran 2009 tarihleri arasında Erzincan´a gidip gitmediğinin sorulmasına da karar verdi. Davanın gelecek duruşmasında, Erzincan davasının kritik gizli tanıklarının dinlenmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca, Cihaner dava dosyasının eksikliklerin giderilmesi için Erzurum´a gönderilmiş olması nedeni ile herhangi bir birleştirme kararı verilmesine yer olmadığına hükmetti. Gün içerisinde savcının, ıslak imza davasının Ergenekon davası ile birleştirilmesini talep ettiği haberleri medyaya düşmüştü. Ancak alınan bu karar, mahkemenin ıslak imza ile Cihaner davalarının birleştirilmesi konusunda daha önceden verdiği kararda ısrar mı edeceği sorusunu da beraberinde getirdi. Alınan çok sayıdaki ara kararlara bakıldığında da, mahkemenin, davanın Eski Başsavcı İlhan Cihaner´in yargılandığı Erzincan Ergenekon davası ile bağlantısı üzerinde durduğu ve dolayısıyla birleştirme kararında ısrar edebileceği anlaşılıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mahkeme heyeti tarafından sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı. Buna göre mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Serdar Öztürk hakkında mahkeme heyetine yönelik ithamları nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Kırmızı bülten ile aranmasına karar verilen sanıklardan Bedrettin Dalan´ın avukatlarının ´Dalan´ın tutuklanmayacağına ilişkin güvence belgesi verilmesi´ talebine ilişkin de daha önce bu konuda karar verildiğini, verilen kararda da isabetsizlik bulunmadığı belirten mahkeme heyeti, karardan geri dönülmesi talebini reddetti. Mahkeme heyeti, gizli tanıklar tarafından sanıklardan Dursun Çiçek´le ilgili teşhiste kullanılan 4 No´lu fotoğrafın Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin ´Ergenekon´ kapsamındaki dava dosyasında bulunduğunu ifade ederek, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak bu fotoğrafın renkli ve anlaşılabilir fotokopisinin istenilmesine karar verdi. Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığının yazısı dikkate alınarak sanıklar Serdar Öztürk ve Dursun Çiçek ile ilgili olarak parmak ve avuç izi araştırmasının yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, bu sanıkların dosyada varsa parmak ve avuç izlerinin gönderilip inceleme yaptırılmasına, yoksa İstanbul Emniyet Müdürlüğü uzmanlarınca bu izlerin sanıklardan alınmasına karar verdi.

Gölcük belgeleri istendi: Islak imza emir komuta zinciri ile mi hazırlandı?

Mahkeme heyeti ayrıca, Gölcük Donanma Komutanlığı´nda yapılan aramada ele geçirilen belgeler arasında bu davayı ilgilendiren belge varsa acil olarak gönderilmesi için İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği´ne yazı yazılmasını kararlaştırdı. Gölcük Donanma Komutanlığında Özel Yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen arama yapmış ve 9 çuval belge ele geçirmişti. Aramada Balyoz davasıyla ilgili pek çok belge ele geçirilmiş ve bu belgeler, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Hatırlanacağı gibi, Gölcük´te zemine gizlenmiş olarak ihbar üzerine ele geçirilen çuvallarca belge içinden, Albay Çiçek´e o belgeyi hazırlaması için emir veren, Tümamiral Alaattin Sevim´in ıslak imzasını taşıyan bir talimat yazısının ele geçirildiği iddia edilmişti. Bu belgenin gerçekten var olması komplonun emir-komuta zinciriyle hazırlandığını kanıtladığı için davanın seyrini önemli ölçüde etkileyebilecek.

MAHKEME ERGENEKON´UN ERZİNCAN AYAĞINDAN VAZGEÇMİYOR

Kurumlardan Erzincan yapılanmasına dair ellerindeki belge ve bilgiler istendi

Mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı´na, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı´na ve Emniyet Genel Müdürlüğü´nden İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve bu planın Erzincan´da faaliyete geçirilmesi iddiasıyla ilgili ellerinde herhangi bir belge olup olmadığının sorulmasını da karara bağladı. Bu üç kurumdan, sanık Dursun Çiçek´in 1 Ocak 2009 ile 1 Haziran 2009 tarihleri arasında Erzincan´a gidip gitmediğinin sorulmasına da karar verildi.

Erzincan´daki gizli tanıklar dinlenecek

Davanın bir sonraki duruşmasında, Avukat Abdullah Kaya ile Gizli Tanık Efe ve Gizli Tanık Munzur´un tanık olarak dinlenmek üzere duruşmada hazır edilmeleri için Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği´ne yazı yazılması karara bağlandı. Özellikle gizli tanıkların vereceği ifadelerin davanın seyrini önemli oranda etkileyebileceği ileri sürülüyor. Hatırlanacağı gibi CHP´li bazı milletvekilleri gizli tanıkları ifadelerinden vazgeçirebilmek için para dolu çanta ile ikna etmeye çalışmış, bu durumu kanıtlayan görüntüler internette yeralmıştı. Yine gizli tanıkları ifadelerinden vazgeçirebilmek için silahlı saldırılar ve tehditler gerçekleştirilmişti.

Mahkeme Cihaner davası ile birleştirme kararında ısrar mı edecek?

Daha önce Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Cihaner dava dosyasını birleştirme kararı ile Çiçek davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne göndermişti. Mahkeme de bu karara olumlu bakmış ve Başkan Köksal Şengün´ün muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edilmişti. Ancak bu sırada, Yargıtay 11. Ceza Dairesi ise Cihaner dava dosyasının, kendilerinin gördüğü ve Cihaner´in de sanıkları arasında yer alan başka bir dava dosyası ile birleştirilmesini gündeme getirmişti. 11. Ceza Dairesi Cihaner ve Çiçek dava dosyalarının, üzerlerinde hiçbir işlem yapılmadan kendilerine gönderilmesini istemişti. İki ayrı birleştirme kararı nedeniyle oluşan uyuşmazlığın çözümü için her iki dava dosyası da Yargıtay Ceza Genel Kurulu´na gönderilmişti. Genel Kurul, Cihaner´in iddia edilen suç tarihinde Başsavcı olması nedeni ile davasının Yargıtay´da görülebileceğine hükmetmiş, Çiçek dava dosyasını da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne göndermişti. Ayrıca Yargıtay 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava ile birleştirilen Cihaner dava dosyası da dosyadaki bazı eksikliklerinin giderilmesi için Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Bugün görülen duruşmada, İlhan Cihaner´in ´Ergenekon örgütüne üye olmak´ suçuna ilişkin Yargıtay 11. Ceza Dairesinde yargılandığı dava dosyasının bazı eksiklikler nedeniyle Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini anımsatan mahkeme heyeti, bu durum dikkate alınarak ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ davasının ikinci ´Ergenekon´ davası ile birleştirilmesi konusunda bu aşamada karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Mahkeme heyeti, dosya akıbetinin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasını da kararlaştırdı. Gün içerisinde savcının, ıslak imza davasının Ergenekon davası ile birleştirilmesini talep ettiği haberleri medyaya düşmüştü. Ancak alınan bu karar, mahkemenin ıslak imza ile Cihaner davalarının birleştirilmesi konusunda daha önceden verdiği kararda ısrar mı edeceği sorusunu da beraberinde getirdi. Alınan çok sayıdaki ara kararlara bakıldığında da, mahkemenin, davanın Eski Başsavcı İlhan Cihaner´in yargılandığı Erzincan Ergenekon davası ile bağlantısı üzerinde durduğu ve dolayısıyla birleştirme kararında ısrar edebileceği anlaşılıyor.

Gelecek duruşma 23 Mayıs 2011´de

Dosya kapsamı, delillerin karartılma ihtimali ve suç vasfının tutuklamayı gerektiren suçlardan olması nedeni ile sanıklar Dursun Çiçek, Serdar Öztürk ve Mehmet Deniz Yıldırım´ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 23 Mayıs 2011´e erteledi. Bu arada Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, daha önceki celselerde olduğu gibi bu üç tutuklu sanığın tahliye edilmesi yönünde karşı oy kullandı. Öte yandan, Serdar Öztürk´e ait olduğu belirtilen ´serdarozturk@gmail.com´ adlı e-mail adresinin sahibinin Gebze´de çalışan mühendis Eyüp Serdar Öztürk´e ait olduğu öğrenildi. Eyüp Serdar Öztürk´ün, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadesinde, emniyetin takibe aldığı e-mail ardesleri içerisinde benzerlikten dolayı kendi adresinin de takibe alındığını, kimseye herhangi bir mail atmadığını söylediği öğrenildi. ( AA)

(11 Nisan 2011), son güncel.: (12 Nisan 2011)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Flaş!!! Islak İmza ve Cihaner birleşti

Islak İmzalı ´AKP ve Gülen´i Bitirme Planı´ manşetlerimiz

Erzincan iddianamesinde arama yap

7´nci iddianamede (Islak İmza) arama yap

İŞTE ADIM ADIM ERZİNCAN´DAKİ ISLAK KOMPLO

Erzincan´da savcı Cihaner ve Jandarmanın ´ıslak imza´ operasyonları

Islak İmza davası Erzincan´ı destekledi

7. iddianame: Ergenekon hala faal

Cihaner´i Yargıtay´da kurtarma planı manşetlerimiz

Ses Kaydı: Cihaner ve diğer davalar Ankara´ya

Flaş!!! Cihaner dosyası Erzincan´da

Mahkeme: Cihaner´den soruşturmanın alınması doğru

CHP´nin Erzincan davasında tanıklara şok baskısı manşetlerimiz

ŞOK SES KAYDI!!! Erzincan komplosunda ´Gizli Tanık´ pazarlığı

Yargıda Kontrgerilla örgütlenmesi

Ergenekon davasını engelleme girişimleri

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=3183    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.421.050