Tam
EskidenYeniye
 

Arınç suikastçilerinde Şahin´in ev krokisi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a suikast iddiasıyla yakalanan Özel Harp Dairesi (ÖHD) subayları Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin evlerindeki aramada TBMM Başkanı Şahin´in ev krokileriyle, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül´ü izleme bilgileri bulundu. Yakalandıklarında Arınç´ın ev adresi yazılı kağıt parçasını yutmaya çalışan subayların, Arınç´ın evi çevresinde defalarca güvenlik kameralarına yakalandıkları belirtildi. Akşam saatlerinde web sitesinden yazılı bir açıklama yapan TSK, olayı ve bazı ayrıntıları doğruladı ancak ayrıntıların medyada yer almasını eleştirdi. Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin, bazı DHKP-C örgüt üyeleri, Ergenekon´la bağlantılı ´Türkiye Gençlik Birliği (TGB)´ üyeleri, uyuşturucu kullanmak/satmaktan sabıkalı kişiler ve tefecilikten sabıkalı kişilerle bağlantılı oldukları tespit edildi. Aramalarda Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü adına düzenlenmiş görevi kısmına ´muhabir´ yazan ´Sahte Sarı Basın kartı´? ele geçirildi. Suikast iddiaları ele geçen delillerle giderek netleşirken yakalanan subayların Ergenekon Terör Örgütü´yle bağlantıları araştırılıyor. Bu olay Ergenekon´un henüz çökertilemeyen ve Ergenekon savcılarının izini sürdüğü idhar (yedek) kadrolarını akla getirdi. Ergenekon savcılarınca izi sürülen bu kadroların bir ayağı muhtemelen Ankara´da ortaya çıktı. Polise operasyonları başlatan ihbarı kimin yaptığı bilinmiyor. İhbarın, suikast çetesi içinden biri tarafından mı yoksa Başbakan yardımcısını korumakla görevli güvenlik görevlilerinin şüpheli hareketlenmeleri haber vermeleriyle mi yapıldığı bilinmiyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

Arınç suikastçilerinde Şahin´in ev krokisi çıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a suikast iddiasıyla yakalanan Özel Harp Dairesi (ÖHD) subaylarıAlbay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin evlerindeki aramada TBMM Başkanı Şahin´in ev krokileriyle, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül´ü izleme bilgileri bulundu. Yakalandıklarında Arınç´ın ev adresi yazılı kağıt parçasını yutmaya çalışan subayların, Arınç´ın evi çevresinde defalarca güvenlik kameralarına yakalandıkları belirtildi. Akşam saatlerinde web sitesinden yazılı bir açıklama yapan TSK, olayı ve bazı ayrıntıları doğruladı ancak ayrıntıların medyada yer almasını eleştirdi. Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin, bazı DHKP-C örgüt üyeleri, Ergenekon´la bağlantılı ´Türkiye Gençlik Birliği (TGB)´ üyeleri, uyuşturucu kullanmak/satmaktan sabıkalı kişiler ve tefecilikten sabıkalı kişilerle bağlantılı oldukları tespit edildi.Aramalarda Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü adına düzenlenmiş görevi kısmına ´muhabir´ yazan ´Sahte Sarı Basın kartı´? ele geçirildi. Suikast iddiaları ele geçen delillerle giderek netleşirken yakalanan subayların Ergenekon Terör Örgütü´yle bağlantıları araştırılıyor. Bu olay Ergenekon´un henüz çökertilemeyen ve Ergenekon savcılarının izini sürdüğü idhar (yedek) kadrolarını akla getirdi. Ergenekon savcılarınca izi sürülen bu kadroların bir ayağı muhtemelen Ankara´da ortaya çıktı. Polise operasyonları başlatan ihbarı kimin yaptığı bilinmiyor. İhbarın, suikast çetesi içinden biri tarafından mı yoksa Başbakan yardımcısını korumakla görevli güvenlik görevlilerinin şüpheli hareketlenmeleri haber vermeleriyle mi yapıldığı bilinmiyor.

Arınç´a suikast soruşturmasında yeni bilgiler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a suikast iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı. Arınç´ın evinin yazılı olduğu adres kağıdını yutarak imha etmek isterken son anda engellenen Özel Harpçi Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin evlerinde yapılan aramalarda TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin´in evini gösteren kroki bulunduğu öğrenildi. Arınç´a yönelik izlemenin Mart 2009´da başladığı, Bumerang isimli firmadan 47 gün içinde 25 kez araç kiraladıkları belirlenen Özel Harpçi subayların, Arınç´ın evi çevresinde defalarca güvenlik kameralarına yakalandıkları belirtildi.

47 günde 25 kez araç kiralamışlar

Başbakan Yardımcısı Arınç´ın evinin Mart 2009 tarihinden itibaren izlemeye alındığı tespit edilirken, suikast iddiasıyla gözaltına alınan Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin olay esnasında kullandıkları aracı kiraladıkları Bumerang isimli rent a car firmasından 47 gün içinde 25 kez araç kiraladıkları öğrenildi. Cumartesi öğleden sonra kiralanan ve pazartesi sabahları teslim edilen araçlarla sadece yaklaşık 80 kilometre yol yapıldığı belirlendi. Gözaltına alınan 2 subayın dışında kiralama işinde Yüzbaşı O.D. ile Üsteğmen N.D.´nin de kiralama sözleşmelerinde adlarının bulunduğu tespit edildi.

Özellikle GPRS´siz araç seçmişler

Bölgedeki kamera kayıtlarında yapılan incelemelerde sözkonusu şahısların defalarca çeşitli araçlarla Arınç´ın evinin civarında ring attıkları tespit edildi. İfadesi alınan araç kiralama firması yetkilisinin, ?araçları yıkatıp teslim ediyorlardı? derken araçlarda güzergah takibine yarayan GPRS cihazının bulunmadığı öğrenildi. Olayı araştıran terörle mücadele polisine göre GPRS cihazı bulunmayan araçların özellikle seçildiği değerlendiriliyor. Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı´nın şehirlerdeki yapılanması olan Seferberlik Tetkik Bölge Başkanlığı´nda çalıştıkları belirlendi.

Gül, Şahin ve Erdoğan´a takip notu

20 Aralık 2009´da gözaltına alınan iki şüphelinin evlerinde yapılan aramada, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin´in evinin krokisi bulundu. Bir ajandada da derlenmiş halde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan´ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan ve milletvekiline ait notlar ve izleme bilgileri bulundu. Aynı ajanda içerisinde Ankara´nın çeşitli bölgelerindeki evler için düzenlenmiş notlar bulundu. Evlerle ilgili adres, kira ücreti ve emlakçılara ait telefon bilgileri yer aldığı görüldü. Bu bilgilerin bir kişinin ev ihtiyacının karşılamanın ötesinde Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü´ye bağlı ya da irtibatlı hücre yapılanmasının ?hücre evleri? için tutulduğu belirlendi.

Krokideki el çizimlerinin kimin el ürünü olduğu inceleniyor

Arınç´ın Mart 2009´dan beri izlendiğini gösteren krokiler, kimin elinin ürünü olduğunun tespiti amacıyla Emniyet Kriminal Dairesi´ne gönderildi.

DHKP-C tahmin edilen suikastçiler Özel Harp Dairesi çıktı

Ankara´yı sarsan suikast hazırlığına yönelik operasyonun perde arkası da netleşmeye başladı. Arınç´ın evinin bulunduğu sokakta şüpheli araçların bulunduğu ihbarı polisi harekete geçirdi. Bilgi, 2000 yılından bugüne 19 Aralık tarihlerinde teyakkuzda olan TEM Şubesi´nin Sol Bürosu´na iletildi. 19 Aralık 2000´de gerçekleştirilen ´Hayata Dönüş Operasyonu´nun yıldönümünde sol örgütlerden eylem bekleyen polis, bu soruşturma için sol büroyu görevlendirdi. Dedektifler olay yerinde DHKP-C´li teröristleri beklerken, karşılarında Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı´nda (Özel Harp Dairesi) görevli subayları buldu.

Albay´da sahte basın kartı çıktı

Aramalarda Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü adına düzenlenmiş görevi kısmına ?muhabir? yazan ?Sahte Sarı Basın kartı? ele geçirildi. Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan´ın üzerinden de Ulusal Kanal adına düzenlenmiş sahte basın kartı çıkmıştı.

Çok derin bağlantılar çıktı

Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze´nin Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin, bazı DHKP-C örgüt üyeleri, ?Türkiye Gençlik Birliği? (TGB) üyeleri, uyuşturucu kullanmak/satmaktan sabıkalı kişiler ve tefecilikten sabıkalı kişilerle bağlantılı oldukları tespit edildi.

Albay yutacaktı!

Arınç´ın ev adresi yazılı kağıdı yutmaya çalışan kişinin Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü olduğu öğrenildi.

CumhurbaşkanıMİT, Genelkurmay ve Başbakan´a soracak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Arınç´a yönelik suikast girişimi iddialarını en üst düzeyde soruşturacağını açıkladı. Kuveyt´te bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye´ye dönünce konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alacağını söyledi. Gül, konuyu MİT Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve Başbakan ile haftalık olağan görüşmelerde ele alabileceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan: Vahim ve düşündürücü

Başbakan Erdoğan, Suriye´ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı´nda basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Arınç´a yönelik suikast iddialarıyla ilgili soruya, konunun yargıya intikal ettiğine işaret ederek, Şu andaki tespitler, duyumlar, bunlara baktığımız zaman vahim bir süreç, düşündürücü süreç. Süreçle ilgili olarak siyasilerin yaptıkları ve yapmakta oldukları açıklamaları dikkatle yapmalarında büyük fayda var. Temenni ederiz ki yargı süreci, endişeleri yok edecek şekilde çıksın. dedi. Kendisi ve Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili de benzeri hazırlıkların tespit edildiği yönündeki bir başka soruya ise Erdoğan, bunların yeni gelişmeler olmadığını, malum dava sürecinde bu konuların hepsinin bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, siyasete giren insanların bunları bilmemesi gerektiğini söyledi. ( Cihan)

Suikast girişimine tepkiler

BEKİR BOZDAĞ (AK Parti Grup Başkanvekili): Böyle bir olay vahim bir durumdur. Gerçek adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.AKİF GÜLLE (AK Parti Genel Başkan Danışmanı): Bülent Arınç Bey bizim Başbakan Yardımcımız. Kariyeri, geçmişi itibariyle de TBMM Başkanlığı´nı yapmış, yetişmiş, değerli bir devlet adamı. Kendisine karşı sonsuz sevgimiz, saygımız var. Kendisine karşı olabilecek her türlü yanlış bir hareket konuşuluyor olması bile veya böyle bir hareket yapma gibi teşebbüste bulunulması bile oldukça üzücüdür. Güvenlik güçlerimizin sonsuz gayreti böyle bir olayı ortaya çıkarmıştır. Hepimiz için geçmiş olsun.HÜSEYİN ÇELİK (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı): Şüphesiz ki böyle bir iddianın ortada dolaşmış olması bile kendi başına can sıkıcıdır. Ama mesele enine boyuna araştırılıyor. Ümit ederiz ki, böyle birşey söz konusu değildir. Ümit ederiz bu bir yanlış anlaşılmadır. İçişleri Bakanlığı da konuyla gerekli çalışmaları yapıyor.HİKMET SAMİ TÜRK (Eski Adalet Bakanı): Tezgahlanan kirli eylem planlanın arkasında Türkiye´yi kaos ortamına çekme çabası var. Türkiye´de geçmişte bu tür eylemler yapıldı. Ülkede maalesef birileri şiddet uygulayıp, toplumu terörize ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyor. ( Star, Zaman)

Özel Harp Dairesi yine doğrudan sahnede.. Atabeyler çetesi subayları ve Kurmay Albay Dursun Çiçek´ten sonra şimdi de Arınç suikastçileri..

Yeni bir soruşturmamız daha oldu: Atabeyler´den sonra yine Ankara yine Özel Harp Dairesi elemanları

Ergenekon, Karargah Evleri, Poyrazköy, Albay Temizöz, Koç Müzesi, Albay Dursun Çiçek Belgesi, Erzincan Islak İmza, Kafes, Deniz Amirallere suikast, Kuvvet Komutanlarının Darbe günlükleri ve planları soruşturmalarından sonra yeni bir soruşturma daha ortaya çıktı; Ankara´da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a yönelik suikast soruşturması.. Bunların bazıları Ergenekon savcılarınca bazıları diğer savcılarca yürütülse de hepsinin birleştiği yer olarak Ergenekon soruşturması görünüyor.. Atabeyler çetesi, Danıştay saldırısı, Vatanseverler çetesi, Dost tarikatı cinayetleri, Malatya Zirve Katliamı ve diğer misyoner cinayetleri, Hrant Dink cinayeti ve daha sayılabilecek diğer terör olaylarının da Ergenekon Terör Örgütü´yle bir şekilde bağlantısı ortaya çıktı. Hakkında hüküm verilmiş olan Danıştay saldırısı Ergenekon davasıyla birleştirildi, diğer süren davalardan bazılarının da Ergenekon davasına eklenmesi görüşmeleri sürüyor.

Atabeyler Ergenekon´u bekliyor

Arınç´a suikast iddiasıyla gözaltına iki subayın ´bordo bereli´ çıkması kamuoyunda Atabeyler Çetesi olarak bilinen silahlı grubu akıllara getirdi. Üyelerinden ikisinin Özel Kuvvetler Komutanlığı´nda görevli yüzbaşı ikisinin de astsubay olduğu çetenin Başbakan Erdoğan, Cüneyt Zapsu ve Murat Aksu´ya suikast planladıkları ortaya çıkmıştı. Erdoğan´ın evinin krokileri de ajandalarında bulunan bordo bereliler ifadelerinde Zapsu´nun ortağı olduğu BİM Mağazalar zincirini bombalamayı planladıklarını itiraf etmişlerdi. Krokilerin Atabeyler Grubu üyesi subayların elinin ürünü olduğu kriminal raporlarla belgelenmişti. Devam eden Atabeyler Çetesi davasında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon savcılarından, Atabeyler çetesi ile ilgili belgeleri istemiş ve kararını bu belgelerin incelenmesinden sonra verilmesine hükmetmişti. Atabeyler Çetesi´ne davasında yargılanan Yüzbaşı Murat Eren ile Astsubay Erkut Taş TSK´dan atılmıştı.

Savcılık, Atabeyler ile Ergenekon arasındaki bağı araştıracak

23 Aralık 2009 - 10:56: Arınç suikast gelişmelerini aktarırken az önce Atabeyler Çetesi´yle ilgili yeni bir haber daha geldi. Çeteyle ilgili davanın görülmesine bugün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Savcı, Atabeyler çetesi ile Ergenekon arasında bağlantı olup olmadığını konusunda araştırma yapabilmesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nden Ergenekon iddianamesi ve ek klasörlerini talep etti. Cumhuriyet Savcısı Taştan, ayrıca Atabeyler Davası soruşturmasının genişletilmesini istedi.

Atabeyler soruşturmasının genişletilmesi talebi

´Atabeyler Grubu´na yönelik açılan ve aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, soruşturmanın genişletilmesi talep edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanıklar Murat Eren, İsmail Binici ve Yasin Yaman ile sanık avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, soruşturmanın genişletilmesini talep etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen ´Ergenekon´ davasının dosyasını ve ek klasörlerini içeren 3 adet DVD´nin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği´nin soruşturması doğrultusunda hazırlanan iddianame ve ekleri ile ilgili olduğunu belirten Taştan, iki dosya arasındaki bağlantının denetime esas teşkil edecek şekilde tespitinin sağlıklı değerlendirilebilmesi için yürütülen soruşturma hakkında kamu davası açıldı ise iddianamesi ve eklerini içerir DVD´lerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği´nden istenmesine karar verilmesini istedi. Sanıklar Murat Eren ve Erkut Taş´ın avukatı Sami Kahraman ise İstanbul´dan gönderilen 3 DVD´nin örneğini sağlıklı olarak alamadıklarını belirterek, kendilerine bu DVD´lerin birer örneğinin verilmesini istedi. Avukat Kahraman, daha sonra iddia makamının, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebi hakkında beyanda bulunacaklarını söyledi. Sanıklar Mehmet Karatepe ve Mustafa Raşit Çavdar´ın avukatı Hakan Doğan da İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği´nce iki dosya arasında bir bağlantı görülmediğini ifade ederek, soruşturmanın genişletilmesi talebinin reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne müzekkere yazılarak, görülen ´Ergenekon´ davasının iddianame ve eklerine ilişkin daha önce gönderilen DVD´lerin bir kısmının izlenememesi nedeniyle, konu ile ilgili tüm DVD´lerin incelemeye olanak verir örneklerinin yeniden çıkartılarak gönderilmesinin istenmesine ve söz konusu DVD´lerin birer örneğinin sanık avukatlarına verilmesi için ve ayrıca iki dosya arasındaki bağlantının denetime esas teşkil edecek şekilde tespitinin sağlıklı değerlendirilebilmesi için Ergenekon´da 4. iddianame olması beklenen 2008/1756 sayılı soruşturma dosyasının kamu davası açılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği´nden istenmesini talep etti. Duruşma ileri tarihe ertelendi. ( AA, Zaman)

TSK´dan ´Suikast´ Açıklaması: Böyle bir soruşturma vardır, subaylarda adres yazılı not ele geçirildiği tutanaklarla tespit edilmiştir ancak subaylar suikast için değil bilgi sızdıran bir görevliyi izlemekle görevli olarak olay yerindedir, soruşturma sonucu beklenmelidir

İki muvazzaf subayın Arınç´a suikast planladığı iddiasıyla ilgili bir açıklama yapan Genelkurmay, yine suçlamalarda bulundu, subaylar ´Arınç´ı değil bir askeri izliyordu´ dedi. İşte Genelkurmay internet sitesinde yayınlayan o açıklama: ?1. 19 Aralık Cumartesi günü, Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, kamuoyuna yansıyan bir olaya el koymuş olup, olay halen Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma safhasındadır. 2. Soruşturmaların gizliliği bir hukuk kuralıdır. Ancak, maalesef son zamanlarda yaşanan bazı olaylar, bu hukuk ilkesinin ülkemizde geçerliliğini büyük ölçüde yitirdiğini göstermektedir. Bu olayda da, olaya ilişkin detaylar büyük ölçüde 21 Aralık 2009 tarihinden itibaren medyada yer almaya başlamıştır. Olayın genel hatlarıyla medyada yer almasıyla, olayın sadece bazı makamlarda bulunan detaylarıyla, yorum ve değerlendirmelerle medyada yer alması farklı bir husustur. 3. Türk Silahlı Kuvvetleri, her şeye rağmen hukuk kuralları çerçevesinde sorumlu ve soğukkanlı hareket etmeye özen göstermektedir. Ancak gelinen noktada Türk Silahlı Kuvvetleri, yürütülen soruşturmanın sağlıkla yürütülmesine zarar vermeden, aşağıdaki bilgileri de kamuoyu ile paylaşmaya mecbur edilmiştir. a. 19 Aralık 2009 günü saat 17:10 civarında iki askeri personel, şüphe üzerine yakalanmışlardır. Kaba üst aramaları yapılan personelin, kendilerinin askeri personel olduklarını beyan etmeleri üzerine; Merkez Komutanlığı görevlileri de olay yerine çağrılmıştır.

Subayların üst ve araç aramasında silah, teknik cihaz vesaire suç unsuruna rastlanmamıştır

b. İki personelin üst araması ve iki aracın aranması 23:30´a kadar sürmüş ve aramaların bitiminde, olay yerinde tutanak tutulmuştur. Tutanağa göre; gerek personel gerekse de araçlarda herhangi bir silaha, mühimmata, ses kayıt cihazına, teknik takip teçhizatına ve diğer herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır.

Adres yazılı not olayı tutanaklarda yeralmıştır

Yine bu tutanakta, adres yazılı bir notun askeri personelin birisinin elinden alındığı ibaresi yer almaktadır. c. Yakalanan personelin konutlarında, Cumhuriyet Savcısının da katılımıyla, aynı günün gecesi 00:30 - 04:30 saatleri arasında aramalar gerçekleştirilmiştir. Konutlarda yapılan aramaların sonucunda tanzim edilen tutanaklardan; bu aramalarda da gözle tespit edilen herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı anlaşılmaktadır. Personele ait bilgisayarlarla, çeşitli sayıda elektronik veri depolama araçlarına ise el konulmuştur.

Konut araması sonrası subaylar sivil savcılıkça serbest bırakılmıştır

ç. Konut arama işlemi tamamlandıktan sonra personel, Cumhuriyet Savcısı tarafından, başkaca bir işlem yapılmaksızın serbest bırakılmıştır.

Subaylar bilgi sızdıran bir askeri izlemekteydi

4. Söz konusu askeri personel, uzun süredir devam eden, kastedilen bölgeye yakın bir yerde oturan ve bilgi sızdırdığı iddia edilen bir askeri personel hakkında bilgi toplamak üzere görevlendirilmişlerdir. 5. Türk Silahlı Kuvvetlerinden kimse, birçok kimsenin yaptığı gibi, yürütülmekte olan bir soruşturma hakkında değerlendirme yapmasını ve kendini yargı yerine koyarak hüküm vermesini beklememelidir.

Adres yazılı not olayına dair farklı iddialar soruşturma neticesinde netleşecektir

6. Netice olarak; adres yazılı notun askeri personelin üzerinde bulunmasına ilişkin farklı iddialar olup bu iddiaların hangisinin doğru olduğu, personele ait el konulan bilgisayarlarla, çeşitli sayıda elektronik veri depolama araçlarında suç unsuru oluşturabilecek bir hususun olup olmadığı ve ileri sürülen diğer iddiaların doğru olup olmadığı soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. ( Zaman)

Genelkurmay açıklamasına AK Parti´den ilk tepki

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Şimdi Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan bir açıklama var. Bu meselenin Sayın Arınç´la ilgili olmadığını ve bilgi sızdıran kendi personeliyle ilgili olduğunu söylüyor. Ama tabi orada bir subayın üzerinden çıkan adres, sayın Bülent Arınç Bey´in evinin adresi orada ne geziyor? Sayın Meclis Başkanı´nın, Sayın Cumhurbaşkanı´nın evlerinin adresleri, krokileri bu insanların evinden çıkmışsa bu işi daha kuşkulu hale getiriyor. İnceleme ve soruşturma sonunda herşey net bir şekilde ortaya çıkacaktır dedi.

CHP lideri Baykal: Suikast iddiası inandırıcı değil. Hükümet sansasyonel haberlerle Berlusconi gibi puan toplamaya çalışıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a yönelik suikast iddialarına da değinen Baykal, olayın seyrine bakıldığında ´pek çok inanılması güç nokta´ olduğunun görüldüğünü ileri sürdü. ´Bir sokağın adını bile aklında tutamayan, kağıda yazanlar, polisi görünce kağıdı yutmaya çalışanlar nasıl suikast yapacaklar? Bu çok inandırıcı değil´ diyen Baykal, olayın hızla aydınlatılması gerektiğini söyledi. ( Haber7)

(23 Aralık 2009, 10:18)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Flaş!!! Arınç´a suikast iddiası: Albay ve Binbaşıya gözaltı

Savcılar Ergenekon ´İdharı´nın peşinde

Özel Harp Dairesi ile ilgili manşetlerimiz

Atabeyler Çetesi ile ilgili manşetlerimiz

Atabeyler Çetesi ile ilgili geniş bilgi içeren dosyamız

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=1234    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.419.269