Tam
EskidenYeniye
 

FETÖ şirketlerine dev operasyon

İstanbul'da FETÖ bağlantılı olduğu iddiasıyla çok sayıda şirkete peşpeşe geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. 16 Ağustos'ta Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gerçekleştirilen ilk operasyon, aralarında Akfa Holding ile A101'in de yer aldığı 51 şirkete yönelik oldu. 113 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) raporları sonucu AKFA Holding'in FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları tespit edilmesi üzerine holding ve holdinge bağlı 51 şirket yöneticileri ile A101 market zinciri (Yeni Mağazacılık A.Ş.)'nin sahip, ortak ve çalışanlarının arasında bulunduğu 113 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 18 Ağustos'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gerçekleştirilen diğer operasyon ise Güllüoğlu Baklavaları, Aydınlı Grup, Eroğlu Holding gibi büyük şirketler ile asıl olarak TUSKON'a yapıldı. Yöneticilerin de arasında olduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Anılan isimler arasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllü ve Nejat Güllü de var. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin tüm mal varlıklarına tedbir konulmasına karar verildi. Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi. TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit ettiği videonun da dosyadaki deliller arasında olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şirket, FETÖ'ye para transferini 17 Aralık sonrasında da sürdürdü. FETÖ, 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları adı altında hükümeti devirmeyi amaçlayan yargısal darbe girişiminde, emniyet ve yargıdaki yapılanması ile devleti hedef almış, sonrasında kamuoyu önünde deşifre olmuştu. Arama yapılan tüm şirket ve işadamlarının TUSKON bağlantılarının tespit edildiği, şirketlerin TUSKON tarafından korunduğu, ihalelerde önlerinin açıldığı ve vergi borçlarının ertelenmesinde aracılık yaptığı belirlendi. Bu şirketlerin, FETÖ'ye aktarılan para desteğinin 'ana gövdesini' oluşturduğu, bu nedenle holding patronlarıyla birlikte, sorumlu tüm yöneticilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

21.08.2016 13:37 İstanbul'da FETÖ bağlantılı olduğu, örgüte finansal destek verdikleri iddiasıyla çok sayıda şirkete peşpeşe geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. 300 civarındaki isim için gözaltı kararı çıkarıldı.

1. OPERASYON: AKFA VE A101'E 113 GÖZALTI

16 Ağustos'ta Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gerçekleştirilen ilk operasyon, aralarında Akfa Holding ile A101'in de yer aldığı 51 şirkete yönelik oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında FETÖ/PDY yapılanmasına maddi destek sağladıkları iddiasıyla 51 şirkete operasyon düzenlendi. Şafak vakti eş zamanlı düzenlenen operasyonda, bir holdingin de bulunduğu başta Üsküdar ve Ümraniye’deki adreslerde arama çalışmaları başlatıldı. Operasyon kapsamında, söz konusu şirketlerin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 113 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye maddi destek sağladıkları ileri sürülen 51 şirkete yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Bir polis ekibi operasyon kapsamında Beykoz’da bulunan lüks bir sitedeki adrese baskın düzenledi. Operasyon yapılan bir diğer adres AKFA Holding’in Ümraniye’deki binasında da aramalar sürdü.

Operasyona birçok şube de destek verirken, çok sayıda gözaltının olduğu öğrenildi.

20 YILA YAKINDIR FAALİYETTE

20 yıla yakın bir süreden beri faaliyet gösteren Akfa Holding bünyesinde, Delta Mühendislik, Kabataş Mimarlık, Gemtaş, Akfa Taahhüt gibi şirketler bulunuyor. Akfa, teknoloji, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyet gösteriyor. Akfa Holding'in sitesinde yer alan bilgiye göre, TRT Belgesel'in teknolojik alt yapısı holdinge bağlı şirket tarafından oluşturuldu.

MASAK 'İLİŞKİ'Yİ TESPİT ETTİ

Akfa Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından yapılan incelemelerde, A-101 marketler zincirinin holdingle ilişkisinin tespit edildiği ve bu nedenle arama yapılan şirketler arasına dahil edildiği bildirildi.

40 MİLYON DOLARLIK "HİMMET" İDDİASI

Öte yandan, Akfa Holding tarafından 2011-2015 yıllarında toplanan 40 milyon dolar "himmet" parasının Bank Asya üzerinden ABD merkezli Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk Derneği, Kanada Türkiye Dostluk Derneği, Colegios De Education, Mediterraneo SL, Metropolitan Education, Brooklyn Amity School, The Respect İnstitute İnc. ve Wistom School gibi dernek ve kuruluşlara havale edildiğinin belirlendiği iddia edildi.

HOLDİNG ÇALIŞANLARI ÜZERİNDEN HAVALE

Ekipler çalışmaların devamında Bank Asya’ya el konulmasından sonra ’Himmet’ adı altında vatandaşlardan toplanan paraların holding çalışanlarının hesaplarına yatırılarak çalışanlarının hesapları üzerinden yurt dışına havale edildiği de tespit edildi.

Keleş ne arıyor?

AKFA Holding'e yönelik FETÖ operasyonları kapsamında yakalanan zanlılardan birinin adresinde 'keleş' diye de bilinen Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ele geçirildi. Silaha ait bol miktarda mermi de bulunan evin, holding yöneticilerinden gözaltındaki Doç. Dr. Mehmet Fatih P.'ye ait olduğu öğrenildi. Zanlı, keleş silahıyla ilgili de ayrıca sorgulandı.

A101'E DE OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda, bünyesinde A101 marketler zincirini de bulunduran Yeni Mağazacılık A.Ş. sahipleri hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. A101, Türkiye genelindeki 1600'e yakın mağazası ile perakende sektörünün en büyüklerinden biri konumunda.

A101 adıyla faaliyet gösteren ucuz perakende devinin Türkiye genelinde 1600'e yakın mağazası var.

A101'in sahibi konumundaki Yeni Mağazacılık'ın yönetiminde Turgut, Ahmet Yaşar ve Ayhan Aydın yer alıyor.

Şirketin 104 milyon liralık kayıtlı sermayesi bulunuyor.

MASAK: AKFA İLE İLİŞKİSİ VAR

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, bugün operasyon yapılan Akfa Holding ile A101'in sahibi Yeni Mağazacılık A.Ş arasında irtibat' tespit edildi. AA'nın haberinde şöyle denildi: "Akfa Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından yapılan incelemelerde, A-101 marketler zincirinin holdingle ilişkisinin tespit edildiği ve bu nedenle arama yapılan şirketler arasına dahil edildiği bildirildi."

KAÇ MAĞAZASI VAR?

Perakende zincirlerinin fiziki büyüklüklerini araştıran Ortakalan'ın verilerine göre, A101'in Temmuz sonu itibariyle yaklaşık 6,300 mağazası bulunuyor.

BANK ASYA'NIN PAYINI ALDI

A101'in eski hissedarları arasında, tasfiyeye alınan Bank Asya da bulunuyordu. Banka 2 yıl önce, A101'deki payını satma kararı aldı. Bank Asya, A101'in sahibi Yeni Mağazacılık'taki yüzde 18 hissesini 298 milyon liraya Aydın Ailesi'ni sattı. Aydın Ailesi'nin A101'deki ilk ortaklığı ise 2009 yılında gerçekleşti. Singapur merkezli Oligo Investments Holding'in yüzde 29.8 hissesini satın almıştı.

33 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VAR

A101'in sahibi konumundaki Yeni Mağazacılık'ın yönetiminde Turgut, Ahmet Yaşar ve Ayhan Aydın yer alıyor. Şirketin 104 milyon liralık kayıtlı sermayesi bulunuyor. Aydın ailesine ait olan, tekstil, sağlık, perakende sektörlerinde faaliyet gösteren çok sayıda şirket bulunuyor. A101'in Türkiye genelinde 33 bölge müdürlüğü bulunuyor.

A101: POLİSİN ARAMASI SONA ERDİ

Konuyla ilgili A101'den yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

“16 Ağustos 2016 tarihinde saat 06:00’da A101 Genel Müdürlüğüne yönelik olarak mali şube birimi tarafından FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde bir arama yapılmış ve 12:00’da sona ermiştir ve emniyet mensupları binamızdan ayrılmıştır.

Emniyet güçleriyle yakın iş birliği içerisinde bulunularak talep edilen her türlü bilgi ve belge sunulmuştur. Emniyet güçleri de bu sırada A101’in ticari faaliyetlerinin kesilmemesi için azami dikkat göstermişlerdir. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. Yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla görevimizin başında olup 81 il ve 840 ilçede faaliyetimize devam etmekteyiz.

Şirketimiz, 17-25 Aralık 2013 sonrasında FETÖ/PDY’ye karşı tavrını belirlemiş ve olaya müteakiben A101 hisseleri, Bank Asya’dan satın alınmıştır. Konuyla ilgili gerek kamuoyu gerekse devlet kuruluşları ve yetkilileri en üst seviyede bilgilendirilmiş ve onay alınmıştır. Dolayısıyla şirketimizin, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne tehdit oluşturan FETÖ/PDY ya da başka bir illegal yapılanmayla hiç bir kurumsal, finansal ve ticari bağı bulunmamaktadır.

A101 olarak bugüne kadar milletimizin ve devletimizin yanında yer aldık, bundan sonra da ülkemizin istikrarı ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

2. OPERASYON: ÜNLÜ ŞİRKETLERE 187 GÖZALTI

FİRAR EDEN TUSKON BAŞKANI GÖZALTI LİSTESİNİN BAŞINDA

18 Ağustos'taki diğer operasyon ise Güllüoğlu Baklavaları, Aydınlı Grup, Eroğlu Holding gibi tanınmış şirketler ile TUSKON'a yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ hakkında yürütülen soruşturmada iş dünyasına büyük bir operasyon düzenlendi. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

65 İSİM GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmaya sokulan 187 isimden, aralarında Faruk Güllü ile Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı ve babası Mustafa Şevki Kavurmacı'nın da bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında diğer şüphelileri arama çalışmaları sürüyor.

18 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Polis, 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlendi ve adreslerde aramalar başlatıldı. Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar ise şunlar: "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütünün finansmanı olmak".

'Baklavacı Güllüoğlu'ndan gözaltı açıklaması 'Baklavacı Güllüoğlu'ndan gözaltı açıklaması

GÖZALTI KARARI VERİLEN İSİMLER

Hakkında gözaltı kararı verilen bazı isimler şöyle: TUSKON Başkanı Rızanur Meral, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları’nın sahipleri Faruk Güllü ve Nejat Güllü.

204 ADRESTE ARAMA YAPILIYOR

Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları’nda aralarında bulunduğu 204 adreste eş zamanlı aramalar yapıldığı öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULACAK

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verdi.

Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile “mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma” kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi.

Operasyon sırasında Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi.

Terörün finansmanı

Operasyon kapsamında şüphelilere yöneltilen suçlama ise 'Terör örgütünün finansmanı', 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek.'

Rıza Nur Meral'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği videonun ise dosyadaki deliller arasında olduğu belirtildi.

TUSKON BAŞKANI BAŞ ŞÜPHELİ

Gözaltı listesinin ilk sırasında 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' diye tehdit eden konuşması ile akıllarda yer edinen TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral bulunuyor. Meral'in tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde ayakta alkış tutarken görülen çok sayıda FETÖ'cü işadamı da gözaltı listesinde... Birçoğu gözaltına alınmış durumda. Rızanur Meral'in ise yurtdışına firar ettiği biliniyor.

İSTANBUL'DA 204 ADRESTE OPERASYON

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 204 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Polisler, Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki bir siteye girdi. Sitede arama kararı bulunan bir daireye giren ekipler arama yaptı.

AKBULUT İLE ORTAK ŞİRKETİ VAR

Geçtiğimiz temmuz ayı sonunda Ali Akbulut'un sahip olduğu şirketlere de kayyum ataması yapılmıştı. Anılan atama kararı kapsamında, Nurettin Eroğlu'nun da ortağı iki şirkete kayyum ataması yapılmıştı.

EROĞLU: HİÇBİR İLİŞKİMİZ YOK

Konu ile ilgili Eroğlu Holding'ten açıklama yapıldı. Açıklamada, holding binasındaki aramanın kısa sürede tamamlandığı belirtilerek "Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fetullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur" denildi.

HİMMET DEVAM ETMİŞ

Operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın yönetim merkezlerinde geniş çaplı aramalar yapıldı. Şirketlerde bazı gizli kasalara ve delil niteliğindeki birçok belgeye el konuldu. Şüphelilere yöneltilen suçlama ise 'terör örgütünün finansmanı', 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek.' Patronlara yönelik gözaltı dalgasının arka planında FETÖ'ye aktarılan himmet/haraç paralarının bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şirket, FETÖ'ye para transferini 17 Aralık sonrasında da sürdürdü. FETÖ, 17-25 Aralık'ta emniyet ve yargıdaki yapılanması ile devleti hedef almış, sonrasında kamuoyu önünde deşifre olmuştu.

MALLARINA EL KONULDU

Arama yapılan tüm şirket ve işadamlarının TUSKON bağlantıları tespit edildi. Şirketlerin TUSKON tarafından korunduğu, ihalelerde önlerinin açıldığı ve vergi borçlarının ertelenmesinde aracılık yaptığı belirlendi. Bu şirketlerin, FETÖ'ye aktarılan para desteğinin 'ana gövdesini' oluşturduğu, bu nedenle holding patronlarıyla birlikte, sorumlu tüm yöneticilerin gözaltına alındığı bildirildi. 187 şüphelinin tamamının tüm mal varlığına el konuldu.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gözaltı işlemlerini uygulamak üzere dün sabah erken saatlerden itibaren harekete geçti. 18 ilde 204 adres, mahkeme kararıyla didik didik arandı. Bin polisin katıldığı geniş çaplı operasyonda 65 şüpheli gözaltına alındı.

Onlar da gözaltında

Mallarına el konulan ve gözaltına alınan işadamlarının sorgusu sürüyor. Ünlü patronlar arasında Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü de bulunuyor.

O işletmeye el konuldu

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınarak mallarına el konulan işadamları arasında Fatih Kolcuoğlu da bulunuyor. Fatih Kolcuoğlu, ünlü restoran zinciri 'Adanalı Kolcuoğlu' lokantalarının ortaklarından. Türkiye'nin her yerinde şubesi bulunan işletmenin ortağı işadamı Kolcuoğlu, İstanbul'daki ikametinde gözaltına alındı.

Şifreler geçen yılki baskından

Patronlara operasyon, geçtiğimiz yıl polisin el koyduğu belgelerin çözülmesi üzerine başladı. Elde edilen bilgiye göre, 2015 yılı ekim ayında İstanbul polisi, TUSKON'a bağlı FİADER'e yaptığı operasyonda örgütün çok sayıda gizli kasasına el koydu. Açılan kasalarda TUSKON'un destek verdiği şirketler, kimlerle irtibat kurduğu ve örgüt içi faaliyet raporları bulundu. FETÖ'ye yönelik ikinci himmet operasyonunda ele geçirilen kasalardan çok sayıda belge, doküman ve CD'ler de çıktı. Eldeki verilerin çözülmesi ve birçok şirketin FETÖ'ye hâlâ para akıttığının belirlenmesi üzerine dün operasyon düğmesine basıldı. Sözkonusu kasalardan, TUSKON üzerinden gerçekleşen tüm himmet transferlerinin de deşifre edildiği kaydedildi.

GELDİK YOKTUN

Gözaltı listesinin başında yurtdışına firar eden TUSKON Başkanı Rızanur Meral bulunuyor. FETÖ'nün, hükümeti devirmeye yönelik 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası Meral, 1 Mart 2014'te TUSKON Genel Kurulu'nda konuşmuş ve bir şova imza atmıştı. O dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Meral, kendisini dinleyen kalabalık işadamı grubuna şöyle seslenmişti: “Oylarınızla yönetime gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur, virüs, kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok ağırınıza gidiyor, biliyorum. Ama sokakta, otobüste, kahvede, medyada duyup gördüklerimize göre şuna inanıyorum ki, yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduğunu herkes görecek...”

Birçoğu TUSKON'dan 1 Mart 2014'teki TUSKON Genel Kurulu toplantısında patronlar, Rızanur Meral'in ihanet sözlerini coşkuyla desteklemişti.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

TUSKON Başkanı Meral, canlı yayında kürsüden Erdoğan'ı tehdit ederken bir alkış tufanı kopmuş ve salonda bulunan işadamlarının hepsi de ayağa kalkıp gövde gösterisi yapmıştı.

YURTDIŞINA KAÇTI

O salonda bulunan işadamlarından bir kısmı, dün gözaltına alınanlar arasında. Tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan patronlar yakalanırken, o sözleri söyleyen Meral ise kayıplara karıştı. Bir süre önce yurtdışına kaçan ve 'kainat imamı' Fetullah Gülen'in yanına gittiği tahmin edilen Meral'in adı, listenin başında ilk sırada bulunuyor.

Gülen'den plaketi var

İş dünyasına yönelik FETÖ soruşturmasında gözaltı listesindeki 187 isimden biri, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan ünlü işadamı, şirketin kurucusu babası Mustafa Şevki Kavurmacı ile birlikte gözaltına alındı.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın evinde yapılan aramalarda FETÖ'ye ait kitaplar bulundu. Ayrıca FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Osmanlıca elyazısıyla hazırlanmış ve Kavurmacı'ya gönderilmiş plaket ele geçirildi.

TUSKON'A 2. DALGA: 18 GÖZALTI DAHA

18 Ağustos'taki ilk operasyondan iki gün sonra İş adamları derneği TUSKON'a yapılan operasyon kapsamında 18 kişi için daha gözaltı kararı çıktı. Gözaltına alınan isimler arasında Taha Tekstil sahiplerinden İsmail Hakkı Kısacık da bulunuyor. İsmail Hakkı Kısacık tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasının iş dünyası ayağına yönelik operasyonlar dün de devam etti. FETÖ'nün işadamları derneği TUSKON'a yönelik operasyon kapsamında 18 kişi hakkında ek gözaltı kararı çıkarıldı.

Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman'ın haberine göre, Taha Tekstil'in sahibi, LC Waikiki'nin küçük ortağı İsmail Hakkı Kısacık, kapatılan Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği Başkanı Ali Ulvi Orhan, Bank Asya'nın yönetim kurulu üyelerinden Ali Çelik, Netra Yapı Mimarlık'ın sahiplerinden Erhan Hacısalihoğlu ve Mehmet Çetin Sekizkardeş, Çözüm Hukuk Bürosu'ndan Bank Asya avukatlarından Süleyman Taşbaş, Form Yapı'nın sahibi Salih Zeki Azak ve işadamı Fatih Kolcuoğlu gibi isimlerin gözaltına alındığı öğrenildi. Haklarında yakalama kararı bulunan eski Bank Asya genel müdürlerinden Ünal Kabaca ile A101'in ortaklarından İrfan Hacıosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 20 kişinin de firarda olduğu belirtildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Şüpheliler 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finansal destek sağlamak'la suçlanıyor. Aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Başsavcılık, işadamlarının malvarlığına el koyma kararı verdi.

AYDIN SERBEST BIRAKILDI

Önceki gün TUSKON'a yapılan operasyonda ise 187 kişi hakkında gözaltı kararı çıkmıştı. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü gözaltına alınmıştı. Eroğlu Holding'in sahibi Nurettin Eroğlu'nun serbest bırakıldığı öğrenildi. A101'in sahibi Turgut Aydın ile çocukları da dün akşam serbest bırakıldı.

ÇIKRIKÇIOĞLU İÇİN TİM'DEN AÇIKLAMA

FETÖ operasyonunda hakkında gözaltı kararı verilen 18 kişi arasında yer alan Kayserili işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, demirçelik, madencilik, iş merkezi ve endüstriyel inşaat konularında faaliyet gösteriyor. Çıkrıkçıoğlu, TİM Başkan Vekili, Sektörler Konseyi Üyesi, Çelik Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. TİM de dün yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye ihracatına büyük emekleri geçen bir sanayicidir" diyerek Çıkrıkçıoğlu'na sahip çıktı.

İŞADAMLARI EROĞLU VE ÇIKRIKÇIOĞLU SERBEST

FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan iş adamlarından Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Eroğlu Holding'in patronu Nurettin Eroğlu serbest bırakıldı. Hakkında takipsizlik kararı verilen Çıkrıkçıoğlu aynı zamanda TİM Başkanvekili olarak görev yapıyor. Nurettin Eroğlu ve şirketleri ile ilgili ise, alınmış bir 'malvarlığına el koyma kararı'nın olmadığı belirtildi.

Nurettin Eroğlu, hakkında bir gözaltı işlemi uygulanmadığını belirterek "Dün saat 17:00 gibi kendim savcılığa gittim. Savcıya ifade işlemim iki saat sürdü. Daha önce, TUSKON'da ismim geçtiği için bu ifade işlemi oldu. İfademi verdim gerekli yanıtları verdim ve çıktım. Şimdi de işimin başındayım. Sözü edilen genel kurul yapıldığında (TUSKON'un Mart 2014'teki genel kurulu) burda da değildim; Mısır'daydım. Şahsım ve şirketlerim hakkında tedbir kararı da yok" şeklinde konuştu.

16 BİN ÇALIŞANI VAR

Hazır giyim alanında dünyaca ünlü markaları bulunan Eroğlu Grup Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Gayrimenkul yatırımları da bulunan şirketin 2015 cirosu 5.8 milyar lira. Eroğlu Holding bünyesinde 16 bin kişi çalışıyor.

ÇIKRIKÇIOĞLU DA SERBEST

TUSKON'un ikinci dalga operasyonunda dün gözaltına alınan isimlerden biri de TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu olmuştu.

Çıkrıkçıoğlu, dün sabah 07:30 sıralarında evine polis memurlarının geldiğini belirterek "Beni daha önce TUSKON'un Disiplin Kurulu'na yazmışlar. Ancak ben daha sonra oradan ayrıldım. Ayrıldığıma dair yazı da ulaştı bana. Ancak ismim silinmemiş. İsmim kayıtlarda göründüğü için, Emniyet de usul gereği sordu. Gayet nazik bir yaklaşımları oldu. Dün saat 17:00 gibi ifadem alınmaya başladı. Emniyet'teki işlemlerim dün akşam 23:00 gibi bitti. Daha sonra Emniyet'ten ayrıldı. Hakkımda takipsizlik kararı verildi. Tutuksuz yargılanma gibi bir durumum da olmayacak" dedi.

Çıkrıkçıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan ve bunu yurtdışında yabancı iş insanlarına anlatan ilk kişilerden biri olduğunu kaydetti.

TİM BAŞKANVEKİLİ OLARAK DA GÖREV YAPIYOR

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor.
Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu'nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor.

A101 SAHİPLERİ DE SERBEST

Öte yandan A101'in sahibi Turgut Aydın ve çocukları da serbest bırakılmıştı. Turgut Aydın, Akfa Holding'e yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

(21 Ağustos 2016, 13:37)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=8484    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.463.595