Tam
EskidenYeniye
 

Yargıtay ve Danıştay´a 211 üye seçildi

Referandumda kabul edilen anayasa değişikliğiyle üye sayısı arttırılan Yargıtay ve Danıştay´a HSYK tarafından 211 yeni üye seçildi. Seçilen isimler arasında, Ergenekon soruşturmasında görev alan hâkim ve savcıların yanı sıra ´kozmik oda´ soruşturmasını yürüten hâkim Kadir Kayan ile YARSAV Yönetim Kurulu üyeleri de bulunuyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

Yargıtay ve Danıştay´a 211 üye seçildi

Referandumda kabul edilen anayasa değişikliğiyle üye sayısı arttırılan Yargıtay ve Danıştay´a HSYK tarafından 211 yeni üye seçildi. Seçilen isimler arasında, Ergenekon soruşturmasında görev alan hakim ve savcıların yanı sıra ´kozmik oda´ soruşturmasını yürüten hakim Kadir Kayan ile YARSAV Yönetim Kurulu üyeleri de bulunuyor. Türkiye tarihinde ilk kez 19 düz savcı yüksek yargı üyesi oldu. Listede YARSAV´dan da 20 isim var.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay ve Danıştay´a yeni üyeler seçti. Yargıtay´a ilk kez Başsavcılardan ayrı olarak 19 Cumhuriyet Savcısı da üye olarak seçildi. Gece geç saatlerde sonuçlanan seçimlere göre, Yargıtay´a 160, Danıştay´a ise 51 isim yüksek yargıç olarak atandı. Seçilen isimler arasında, Ergenekon soruşturmasında görev alan hakim ve savcıların yanı sıra ´kozmik oda´ soruşturmasını yürüten hakim Kadir Kayan ile YARSAV Yönetim Kurulu üyeleri de bulunuyor. HSYK´nın 51 üyeyi belirlediği, kalan üyeleri önümüzdeki günlerde seçeceği belirtildi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin´in katılmadığı seçim 5 bini aşkın hakim ve savcı arasından iki turlu olarak yapıldı. İrtica ile Mücadele Eylem Planı soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Yönder´i HSYK´nın üye seçmesi dikkat çekti. Yargıtay ve Danıştay´a üye seçilenler arasında YARSAV üyesi hakim ve savcılar da bulunduğu belirtildi. YARSAV Yönetim Kurul Üyesi Ramazan Bayrak Yargıtay üyesi, YARSAV Yönetim Kurulu üyesi Oktay Aydın ise Danıştay üyesi seçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili İbrahim Özyurt da Yargıtay üyeliğine seçildi. Dün gece HSYK´nın internet sitesinden yayınlanan listelere göre Yargıtay ve Danıştay´a üye seçilen bazı isimler şöyle:

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile CNR Fuarcılık arasındaki fuar salonlarının tahliyesine ilişkin davalarda rüşvet alındığı iddiasıyla Yargıtay 6´ncı Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Hasan Erdoğan´ın Yüce Divan´da yargılanması kararıyla sonuçlanan yargıda rüşvet soruşturmasını yürüten HSYK Müfettişi Halit Kıvrıl Yargıtay üyesi seçildi.

Balyoz tahliyelerini reddeden, Albay Dursun Çiçek´i ikinci tutuklama kararını veren İstanbul Hakimi İdris Asan da Yargıtay´a üye seçilenler arasında yeraldı. Şemdinli davasının görüldüğü Van 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan ve eski HSYK´nın Bakırköy hakimliğine atadığı İlhan Kaya da Yargıtay üyesi oldu.

Buna göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu´nun kozmik odalarında arama yapan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Kayan Yargıtay üyesi oldu. Uğur Mumcu ve diğer faili meçhullerin kovuşturulduğu Umut davası ile Sivas katliamı davasına da bakan bu mahkemenin bir diğer hakimi Halit Dönmez de Yargıtay´a seçildi. Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner´i İsmailağa cemaati soruşturması nedeniyle arayarak uyardığı iddia edilen Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen, Atabeyler ve Küre (Sauna çetesi) soruşturmalarını yürüten Ankara Savcısı Dilaver Kahveci, Malatya Zirve Yayınevi katliamı davasına bakan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gürtekin, anayasa referandumunda evet oyu verenleri gaflet içinde olmakla suçlayan eski Danıştay Başsavcısı ADD Başkanı Tansel Çölaşan´ı Ankara B. Şehir Belediye Başkanı Gökçek´e 5 bin Tl tazminat ödemeye mahkum eden hakim Eyüp Sarıcalar, Yargtıay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Sincan hakimi Osman Kaçmaz´ın da aralarında olduğu çok sayıda hakim-savcı hakkında Ergenekon iddiasıyla soruşturma yürütüp telefon dinleme kararı aldıran müfettişler İbrahim Kır ve Mehmet Arı, HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selahattin Atalay, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Karababa, Melih Gökçek´i imar kirliliği davasında beraat ettiren hakim Mehmet Tanrıseven yeni Yargıtay üyeleri oldu.

Danıştay´dan yeni üyelere tepki: Anıtkabir´e çıkıyorlar

Danıştay üyelerinin saat 14.30´da Anıtkabir´i ziyaret edeceği öğrenildi. Danıştay´a atanan yeni üyelere tepki için yapılacağı iddia edilen ziyarette Danıştay Başkanı Mustafa Birden Anıtkabir özel defterini imzalayacak.

Gerçeker: Yargıtayımıza güç katacaklar

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay´a yeni seçilen üyelere ilişkin ´Yeni seçilen arkadaşlarımız inşallah Yargıtayımıza güç katacaklar. Hep birlikte sorunlarımızı bir an önce çözmeye çalışacağız´ değerlendirmesinde bulundu.

15.11: Danıştay üyeleri tepki için Anıtkabir´e çıktı

Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve Danıştay üyeleri, yargıda son yapılan atamalara tepki için Anıtkabir´e çıktı. Danıştay Başkanı Mustafa Birden ziyarette, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Birden deftere şunları yazdı: Yargının siyasallaşması devlete zarar verir. HSYK, yargıyı önceki durumundan geriye götürdü.

HSYK´dan Çok Sert Açıklama

Yargıdaki atamalarla ilgili gelen tepkilere HSYK´dan sert yanıt geldi. Yapılan açıklama şöyle...Yargıdaki atamalarla ilgili tepkilere HSYK´dan yanıt geldi: Seçilen üyeler gerekli şartları taşımaktadır... Yargının siyasallaştığını söyleyenler siyasi duruş sergiliyor.... Danıştay dahil hiçbir makam HSYK´ya emir ve talimat veremez... Her kurum görev alanını iyi bilmeli, bu sınır içinde kalmalı...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Ahmet Hamsici, Danıştay´a yeni seçilen üyelerin bugüne kadarki çalışma ve liyakatleri görmezden gelinerek ve bundan sonraki çalışma ve performansları görülüp değerlendirilmeden, anlaşılmaz bir şekilde yargının siyasallaştığı açıklamalarının yapılması, bu açıklamayı yapanlar açısından siyasi bir duruşun en açık göstergesidir dedi.

Hamsici, HSYK´nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Danıştay Başkanı Mustafa Birden´in bazı üyelerle Anıtkabir ziyareti sırasında, HSYK´yı suçlayan ifadeler kullanması sebebiyle açıklama yapılmasına gerek duyulduğunu belirtti.

2575 sayılı Danıştay Kanunu´nun 8´inci maddesine göre, Danıştay üyeliğine seçilebilmek için, idari yargı hakim ve savcılarının birinci sınıfa ayrıldıktan sonra en az üç yıl bu görevlerde başarı ile çalışmış olmaları ve birinci sınıfa ayrılma niteliğini kaybetmemeleri gerektiğine dikkati çeken Hamsici, HSYK Genel Kurulu´nun, bu seçime yönelik yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Başkan hariç 21 üyenin tamamının katıldığı dünkü toplantısında seçilme şartlarını taşıyan 544 idari yargı hakim ve savcısı arasından 51 kişiyi gizli oylama neticesinde Danıştay üyeliğine seçtiğini hatırlattı.

Bu şekilde seçilen üyeler, Danıştay üyeliği için gerekli olan şartların tamamını taşımaktadır diyen Hamsici, ayrıca, bu üyelerin bir başka yerden ya da kurumdan getirilmiş olmayıp idari yargı içerisinde aktif olarak çalışan birinci sınıf hakim ve savcılar olduğunu kaydetti.

DANIŞTAY ÜYELİĞİNİ HAK ETTİKLERİ GÖRÜLECEKTİR

Hamsici, son görev yaptığı yer ve unvanlara bakıldığında seçilenlerin, 3´ünün kıdemli olmak üzere 13´ünün Danıştay tetkik hakimi, 2´sinin Danıştay savcısı, 3´ünün Bölge İdare Mahkemesi başkanı, 13´ünün İdare ve Vergi Mahkemesi başkanı, 13´ünün Bölge İdare, İdare ve Vergi Mahkemesi üyesi, birisinin idari görevde çalışan Genel Müdür Yardımcısı, 4´ünün HSYK Teftiş Kurulunda görev yapan başmüfettiş ve müfettiş, 2´sinin ise Anayasa Mahkemesi raportörü olduğu görüleceğini bildirerek, şöyle devam etti:

Ayrıca, seçilen üyelerin sicil durumları incelendiğinde; tamamının birinci sınıf oldukları, hiçbirinin sicillerinde en küçük bir olumsuzluk bulunmadığı, müfettiş ve başkanlar tarafından düzenlenen değerlendirme formlarının tamamının iyi veya pekiyi olduğu, tümünün mümtazen terfi ettiği, Danıştay üyeliğine seçilmelerine engel hiçbir hususun bulunmadığı, en gencinin Cumhurbaşkanlığı için seçilme yaşı olan 40 yaşında olduğu, hukuki bilgi, birikim ve çalışmaları itibarıyla Danıştay üyeliğini hak ettikleri görülecektir.

Seçilen üyelerin gerek mesleğe kabullerinde gerekse birinci sınıfa ayrılmalarında mevcut Kurul üyelerimizin bir dahli olmamıştır. Daha önceki kurul üyeleri, bugün haklarında beyanat verilen hakim ve savcıların, bilimsel güç ve yetenekleri ile hizmet ve meslekteki başarılarına göre emsalleri arasında temayüz ettiklerini değerlendirerek birinci sınıfa ayrılmalarına karar vermiştir.

Hal böyle iken, yargının içerisinden ve değişik kademelerinden Danıştay´a yeni seçilen üyelerin bugüne kadarki çalışma ve liyakatleri görmezden gelinerek ve bundan sonraki çalışma ve performansları görülüp değerlendirilmeden, anlaşılmaz bir şekilde yargının siyasallaştığı açıklamalarının yapılması, bu açıklamayı yapanlar açısından siyasi bir duruşun en açık göstergesidir. Ayrıca, bu şekildeki beyanlar hem seçilen üyelere, hem bu üyeleri seçen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin iradesine saygısızlıktır.

Kanundaki şartları taşıyan, sicil durumları ve terfileri dikkate alındığında liyakatleri ile öne çıkan bu meslektaşlara karşı hangi kriterler ve sebepler esas alınarak böyle bir tavır alındığı mutlaka açıklanmalıdır.

Bu ithamların, somut dayanaktan yoksun, haksız ve önyargılı olduğunu savunan Hamsici, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´nun anayasal bir kurum olduğunu, anayasa ve kanunlardan kaynaklanan görevlerini yerine getirirken ve

yetkilerini kullanırken tamamen bağımsız olduğunu vurguladı.

Danıştay da dahil olmak üzere hiçbir organ, makam, merci veya kişinin Kurul´a emir ve talimat veremeyeceğini, iradesini vesayet altına alamayacağını, kurul kararlarını ve tasarruflarını doğrudan veya dolaylı bir şekilde etkilemeye çalışamayacağını belirten Hamsici, Her kurum kendisine Anayasanın verdiği görev alanını iyi bilmeli ve bu sınırlar içerisinde kalmalıdır. Kurulumuz mahkemelerin bağımsızlığı ile hakimlik ve savcılık teminatı esaslarını gözeterek adalet, tarafsızlık, doğruluk, dürüstlük, tutarlılık, eşitlilik, ehliyet ve liyakat ilkeleri çerçevesinde görev yapmakta olup bu değerler çerçevesinde seçimini yapmıştır dedi.

YARGITAY´A SEÇİLEN 160 ÜYE

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu´nun 24 Şubat 2011 gün ve 92 sayılı kararı ile Yargıtay üyeliğine seçilen adli yargı hakim ve cumhuriyet savcıları şöyle:

1. Ankara, Abdi Cengiz

2. İzmir, Hakim Abdullah Ergin

3. Sincan, Ticaret Mahkemesi Başkanı Abdullah Yaman

4. Diyarbakır, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Kavun

5. Ankara, Hakim Abdülhalik Yıldız

6. İzmir, Ahmet Cengiz

7. Aydın, Ahmet Er

8. Ankara, Hakim Ahmet Kiriş

9. Yargıtay, Tetkik Hakimi Ahmet Kütük

10. Tetkik Hakimi Ahmet Taşkın

11. Yargıtay, Tetkik Hakimi Ahmet Toker

12. Kayseri, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Turan Doğan

13. Kayseri, Hakim Ali Akın

14. Antalya, Hakim Ali Çolak

15. Teftiş Kurulu Başkanlığı, Adalet Başmüfettişi Ali Eryılmaz

16. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Başkan Ali Kaya

17. Gaziantep, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Sancar

18. Eskişehir, Hakim Ali Selman Erkuş

19. Ankara, Hakim Ali Şahin

20. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ali Yağcı

21. HSYK, Başmüfettiş Ali Yıldız

22. Adana, Hakim Arif Bekler

23. Yargıtay, Tetkik Hakimi Arif Kellecioğlu

24. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Aydın Boşgelmez

25. Yargıtay, Tetkik Hakimi Ayhan Doğan

26. Üsküdar, Hakim Bahri Aydoğan

27. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı 33563 Bekir Özenir

28. Denizli, Hakim Bilal Karadağ

29. Antalya, Hakim Bilal Köseoğlu

30. Kartal, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burhan Karaloğlu

31. Ankara, Hakim Candaş İlgün

32. Bursa, Hakim Coşkun Demir

33. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Cumhur Özer

34. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Çetin Şen

35. Mersin, Davut Telli

36. Ankara, Dilaver Kahveci

37. Anayasa Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç.Dr.Ali Karagülmez

38. Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Altınöz

39. Strateji Geliştirme Başkanlığı, Başkan Dursun Murat Cevher

40. Malatya, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gürtekin

41. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Erdal Noyan

42. Hatay, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Esabil Saylak

43. Bursa, Hakim Eyüp Sabri Baydar

44. Ankara, Hakim Eyüp Sarıcalar

45. Balıkesir, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eyüp Yeşil

46. Denizli Ticaret Mahkemesi Başkanı Faruk Gök

47. Yargıtay, Tetkik Hakimi Fikriye Şentürk

48. İstanbul, Hakim Gültekin Dinç

49. İzmir, Hakim Günal Akyol

50. Yargıtay, Tetkik Hakimi Gürsel Yalvaç

51. Yargıtay, Tetkik Hakimi Hakkı Torlak

52. Muğla, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Adıgüzel

53. Konya, Hakim Halil Özdemir

54. Ankara, Hakim Halit Dönmez

55. HSYK, Başmüfettiş Halit Kıvrıl

56. Tuzla, Haluk Kırca

57. Bakırköy, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hamza Yaman

58. Yargıtay, Tetkik Hakimi Hasan Tahsin Gökcan

59. Ankara, Hakim Hüsamettin Makas

60. Yargıtay, Tetkik Hakimi Hüsamettin Uğur

61. Yargıtay, Tetkik Hakimi Hüseyin Çolak

62. Yargıtay, Tetkik Hakimi Hüseyin Güngör Babacan

63. Yargıtay, Tetkik Hakimi Hüseyin Karagöl

64. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kulaç

65. Ankara, Hüseyin Sarıömeroğlu

66. HSYK, Başmüfettiş İbrahim Kır

67. Yargıtay, Tetkik Hakimi İbrahim Kurt

68. Ankara, İbrahim Özyurt

69. HSYK, Başmüfettiş İbrahim Tufan Ataman

70. Ankara, İbrahim Zengin

71. İstanbul, Hakim İdris Asan

72. Gaziantep, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlhami Dal

73. Bakırköy, Hakim İlhan Kaya

74. Ankara, Hakim İlyas Altan

75. Hatay, Hakim İrfan Doğan

76. Ankara, Hakim İrfan Vural

77. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İsmail Ergün

78. Yargıtay, Tetkik Hakimi İsmail Köse

79. İstanbul, Kadir Altınışık

80, Ankara, Hakim Kadir Kayan

81. Kayseri, Kenan Karabeyeser

82. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kerim Tosun

83. Ankara, Hakim Kuddusi Celalettin Esen

84. Üsküdar, Hakim Mahmut Akkoyun

85. HSYK, Başmüfettiş Mahmut Kış

86. İzmir, Hakim Mahmut Özcan

87. Ankara, Hakim Mehmet Ali Demirezici

88. HSYK, Başmüfettiş Mehmet Arı

89. Aydın, Mehmet Aydoğdu

90. Ankara, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Berber

91. Ankara, Hakim Mehmet Kasım Tunç

92. Antalya, Mehmet Murat Ferat

93. İstanbul, Mehmet Murat Yönder

94. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özkan

95. İzmir, Mehmet Sait Demiröz

96. Bakırköy, Mehmet Şahin

97. Ankara, Hakim Mehmet Şemseddin Tanrıseven

98. Sincan, Hakim Mehmet Uslu

99. Bakırköy, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Vehip Ekinci

100. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Memiş Selçuk Güney

101. Yargıtay, Tetkik Hakimi Mesut Budak

102. Hatay, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Kundakçı

103. Ankara, Hakim Muhammet Güney

104. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Akkaya

105. Yargıtay, Tetkik Hakimi Muharrem Karayol

106. İzmir, Hakim Murat Kıyak

107. Yargıtay, Tetkik Hakimi Mustafa Abdullah Coş

108. Muğla, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Akarsu

109. Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkuş

110. Yargıtay Tetkik Hakimi Mustafa Albayrak

111. Tekirdağ, Mustafa Demirdağ

112. Ankara, Mustafa Erdoğan

113. Adana, Mustafa Haluk Baydilli

114. Manisa, Mustafa Kemal Semercioğlu

115. Ankara, Hakim Mustafa Kemal Tepedelen

116. Sincan, Mustafa Kılıç

117. Kayseri, Mustafa Sarıçam

118. İzmir, Hakim Mustafa Simavlı

119. Balıkesir, Hakim Mustafa Yılmazel

120. Ankara, Hakim Muzaffer Karadağ

121. Yargıtay, Tetkik Hakimi Muzaffer Özdemir

122. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Nazmi Çatak

123. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Nazmi Dere

124. Yargıtay, Tetkik Hakimi Necati Meran

125. HSYK, Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Karababa

126. Sincan, Hakim Nurettin Türkmen

127. Teftiş Kurulu Başkanlığı, Adalet Müfettişi Nuri Güleç

128. Yargıtay, Tetkik Hakimi Osman Yurdakul

129. Yargıtay, Tetkik Hakimi Önder Aytaç

130. Eğitim Dairesi Başkanlığı, Başkan Özcan Avcı

131. Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ramazan Bayrak

132. Yargıtay, Tetkik Hakimi Reşat Taşdelen

133. Yargıtay, Tetkik Hakimi Salih Çelik

134. Yargıtay, Tetkik Hakimi Salih Özaykut

135. Sincan, Hakim Salih Sönmez

136. Ankara, Hakim Saliha Nuran Canpolat

137. Denizli, Hakim Sami Öztürk

138. Türkiye Adalet Akademisi, Başkan Yardımcısı Sami Sezai Ural

139. Teftiş Kurulu Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanı Selahittin Atalay

140. Yargıtay, Tetkik Hakimi Seracettin Göktaş

141. Yargıtay, Tetkik Hakimi Sultan Namazcı

142. Ankara, Hakim Suna Türe

143. Ankara, Hakim Süleyman Köksal

144. Yargıtay, Tetkik Hakimi Süleyman Kul

145. İstanbul, Süleyman Pehlivan

146. Ankara, Hakim Şakir Aktı

147. Adana, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şuayip Şen

148. Edirne, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Emiroğlu

149. Yargıtay, Tetkik Hakimi Türkşen Akdamar

150. Yargıtay, Tetkik Hakimi Veli Değirmenci

151. Eyüp, Vuslat Dirim

152. Konya, Hakim Yahya Memiş

153. Yargıtay, Tetkik Hakimi Yılmaz Tosun

154. HSYK, Başmüfettiş Yusuf Memiş

155. Yargıtay, Tetkik Hakimi Yüksel Kocamış

156. Trabzon, Hakim Zafer Turanlı

157. Denizli, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zekeriya Erdoğan

158. Kanunlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Yılmaz

159. İstanbul, Cumhuriyet Savcısı Zihni Doğan

160. İstanbul, Cumhuriyet Savcısı Zülfükar Tekirdağ.

DANIŞTAY´A SEÇİLEN 51 ÜYE

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu´nun 24 Şubat 2011 gün ve 93 sayılı Kararı ile Danıştay Üyeliğine Seçilen İdari Yargı Hakim ve Savcılarına İlişkin liste ise şöyle:

1. Antalya, İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Eğerci

2. Ankara, İdare Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Şahin

3. Ankara, Vergi Mahkemesi üyesi Ali Kazan

4. Ankara, Bölge İdare Mahkemesi üyesi Bedrettin Işıldak

5. Anayasa Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi Raportörü Bekir Sözen

6. Ankara, İdare Mahkemesi üyesi Edat Yücel Seyhan

7. Emin Sınmaz

8. Genel Müdür Yardımcısı Enver Kaya

9. Ankara, İdare Mahkemesi üyesi Ercan Ahi

10. İstanbul, İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Arslanoğlu

11. Fethi Aslan

12. HSYK, Başmüfettiş Gürsel Ceylan

13. Isparta, İdare Mahkemesi Başkanı Halil Çırak

14. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hannan Yılbaşı

15. Van Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Demir

16. Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi Hasan Güzeler

17. Hasan Turgut

18. Hüseyin Oğuz

19. Ankara, İdare Mahkemesi Üyesi İbrahim Aliusta

20. Erzurum, İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Günenç

21. Ankara, Vergi Mahkemesi Başkanı İhsan Uluca

22. İstanbul, Bölge İdare Mahkemesi üyesi İlhan Hanağası

23. Ankara, İdare Mahkemesi Başkanı İrfan Eroğlu

24. Anayasa Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi Raportörü Kadir Özkaya

25. Kayseri, İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin İşlek

26. Mahmut Ersert

27. HSYK, Müfettiş Mehmet Ali Duran

28. Mehmet Ali Samur

29 HSYK, Başmüfettiş Mehmet Çelik

30. Mehmet Sönmez

31. Adana, İdare Mahkemesi Başkanı Mesut Güngör

32. HSYK, Müfettiş Mithat Özcan

33. Antalya, Bölge İdare Mahkemesi üyesi Muammer Arseven

34. Ankara, Bölge İdare Mahkemesi üyesi Muammer Topal

35. Denizli, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Dinç

36. Ankara, Bölge İdare Mahkemesi üyesi Mustafa Genç

37. Konya, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Gökçek

38. Nurdane Topuz

39. Ankara, İdare Mahkemesi üyesi Okay Koçak

40. Ankara, İdare Mahkemesi üyesi Oktay Aydın

41. Malatya, İdare Mahkemesi Başkanı Orhan Boyraz

42. İstanbul, İdare Mahkemesi Başkanı Resul Çomoğlu

43. Seyfullah Yıldıztekin

44. Süleyman Hilmi Aydın

45. Süleyman Kurt

46. Şaban Işık

47. Ünal Demirci

48. Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi Vahit Bektaş

49. Vecdi Karanfil

50. Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Akçil

51. Yunus Çetin

Savcılar da yüksek yargı üyesi oldu

26 Şubat 2011 - HSYK, yeni kurulan Yargıtay ve Danıştay daireleri için seçim yaptı. Yargıtay´a 160, Danıştay´a 51 yeni üye seçilirken, Türkiye tarihinde ilk kez 19 düz savcı yüksek yargı üyesi oldu. Listede YARSAV´dan da 20 isim var.

4 BİN 988 ADAYDAN 160´I SEÇİLDİ

Yargıtay´da boş bulunan 160 üyelik için 4 bin 988 aday arasından iki turlu oylama yapıldı. Yapılan ilk turda 4 bin 563 aday elendi. Kalan 423 aday arasından ikinci tur oylamaya geçildi. Yapılan ikinci tur oylamada 12 ve üzeri oy alan 160 hakim ve Cumhuriyet savcısı Yargıtay üyeliğine seçildi. Dün saat 23:00´e kadar kimlerin seçileceğini HSYK üyelerinin dahi bilmediğine dikkat çekildi.

ÜYELER ARASINDA PAYLAŞILIYORDU

Önceki HSYK döneminde yüksek yargıdan gelen üyeler, seçilecek isimleri kontenjan usulüyle paylaşıyorlardı. 30 kişi seçilecekse Yargıtay´dan gelen 3 üye 10 isim belirliyor ve bu isimler oylamayla seçiliyordu. Diğer üyelerin beğenmediği bir isim çıkarsa yeni ismi de kontenjanı bulunan sözkonusu Kurul üyesi öneriyordu. Bunun üzerinde uzlaşılırsa seçim oluyordu.

CUMHURBAŞKANI 15 ÜYE SEÇECEK

Yargıtay ve Danıştay üyeliği seçimlerine Adalet Bakanı ve Kurul Başkanı Sadullah Ergin katılmadı. HSYK, üye seçiminde yargının bütün kademelerinde görev yapan hakim ve savcıların dengeli bir şekilde temsil edilmesine özen göstererek, ilk kez Cumhuriyet savcıları arasından da seçim yaptı. Yargıtay´a ilk kez başsavcı olmayan ünvansız savcılar arasından 19 savcı Yargıtay üyeliğine seçildi. Danıştay üyelerinin 4´te 1´ini Cumhurbaşkanı´nın seçmesi nedeniyle HSYK, Danıştay´a 61 yerine emeklilik nedeniyle boşalanlarla birlikte 51 üye seçti. Cumhurbaşkanı Gül, Danıştay´a 15 üye gönderecek.

İKİ YARSAV YÖNETİCİSİ DE LİSTEDE

YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ramazan Bayrak Yargıtay´a Oktay Aydın ise Danıştay´a seçildi. Üyeler dahil toplamda YARSAV´dan 20 isim Yüksek Yargı´ya seçildi.

Kozmik Hakim de Yargıtay üyesi oldu

Yargıtay´a seçilen isimler arasında en dikkat çeken isimler şunlar:

Seferberlik Tetkik Kurulu Kozmik Odası´nda arama yapan Ankara 11. Ağır Ceza Üyesi Kadir Kayan.

Devrimci Karargah soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık.

Balyoz Darbe Planı soruşturmasını başlatan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan.

Dursun Çiçek hakkında ikinci kez tutuklama kararı veren İstanbul 9. Ağır Ceza Üyesi İdris Asan.

Atabeyler Çetesi soruşturmasını yürüten Ankara Savcısı Dilaver Kahveci.

YARGITAY´A SEÇİLENLER

Yargıtay üyeliğine seçilen 160 yargı mensubunun önceki görevlerine göre dağılımı şöyle:

Yargıtay tetkik hakimi: 32

Yargıtay Savcısı : 12

Başsavcı ve vekili: 7

Cumhuriyet Savcısı : 19

Hukuk Hakimi : 32

Ceza Hakimi: 36

Adalet Bakanlığı yöneticisi: 11

Anayasa Mahkemesi raportörü: 1

Adalet Akademisi: 2

HSYK Başmüfettişi: 7

HSYK Genel Sekreter yardımcısı: 1

DANIŞTAY´A SEÇİLENLER

Danıştay üyeliğine seçilen 51 yargı mensubunun önceki görevlerine göre dağılımı şu şekilde:

Danıştay tetkik hakimi: 13

Danıştay savcısı: 2

Bölge İdare Mahkemesi: 10

İdare Mahkemesi: 17

Vergi Mahkemesi: 2

Anayasa Mahkemesi raportörü: 2

HSYK müfettişi: 4

Adalet Bakanlığı: 1 ( Cihan, Star)

Cumhurbaşkanı Gül´ün Danıştay´a atadığı isimler belli oldu

03 Mart 2011 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün Danıştay´a atadığı isimler belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi´nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın 155´nci ve 2575 sayılı Danıştay Kanunu´nun 8 ve 9.cu maddeleri gereğince, Danıştay Üyeliklerine; Çanakkale Valisi Abdulkadir ATALIK´ı, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali D. ULUSOY´u, Merkez Valisi Bülent KILINÇ´ Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. H. Bülent OLCAY´ı, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Tuncay TUTAR´ı, Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Müşavir Avukatı Halide ESEN´i, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Halil YILMAZ´ı, Karayolları eski Genel Müdürü Hicabi ECE´yi, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim ER´i,Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu eski Başkanı Mahmut VURAL´ı, Merkez Valisi Mevlüt ATBAŞ´ı, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa KÖKÇAM´ı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin KALAMAN´ı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yalçın EKMEKÇİ´yi,Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki YİĞİT´i seçmişlerdir. ( Cihan)

(25 Şubat 2011), son güncel.: (03 Mart 2011)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

İŞTE ADIM ADIM ERZİNCAN´DAKİ ISLAK KOMPLO

Erzincan´da savcı Cihaner ve Jandarmanın ´ıslak imza´ operasyonları

Cihaner´i Yargıtay´da kurtarma planı manşetlerimiz

Tiyatro: Er Cihaner´i kurtarmak

Yargıda Kontrgerilla örgütlenmesi

Ergenekon davasını engelleme girişimleri

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=3020    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.499.464