Tam
EskidenYeniye
 

Muhafız Alayı Darbe davası

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da yer aldığı 534 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

10.02.2018 12:39 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da yer aldığı 534 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

05.02.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde yapılan duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık, TRT ve diğer müşteki kurumların avukatları katıldı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin 534 kişi hakkında açılan davanın bugünkü celsesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı'nın savunmasının alınmasıyla başladı.

Yazıcı, FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 18 yıl hapse mahkum olduğunu belirtti.

'Genelkurmay çatı davası' olarak bilinen dava kapsamında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde detaylı savunmasını yaptığını dile getiren Yazıcı, orada verdiği ifadelerin dosyaya eklenmesini talep etti.

Darbe girişiminin yaşandığı tarihten kısa süre önce İstanbul'dan Ankara'ya döndüğünü ardından Tokat Erbaa'daki ailesinin yanına gittiğini, orada 2 gün kaldıktan sonra 14 Temmuz Perşembe günü Ankara'ya tekrar geldiğini ifade eden Yazıcı, aynı gün Cumhurbaşkanlığında görevli yaverlerle toplantı yaptıklarını, Erdoğan'ın havacı yaverini Antalya, denizci yaverini İstanbul, karacı yaverini de Ankara'da görevlendirdiğini söyledi.

Bu toplantının rutin görüşme olduğunu öne süren Yazıcı, iddia edildiği gibi bu görevlendirmelerin darbe girişimiyle alakalı olmadığını savundu. Dönemin muhafız alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'la muhafız alayında karşılaştıklarını ve öğle yemeği yediklerini anlatan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Muhsin Kutsi Barış benim devremdir. Ben Muhafız Alayına sık sık giderdim. O gün birlikte yemek yerken bana 'Ne işin var burada? Cumhurbaşkanıyla birlikte değil misin? diye sordu. Ben de Sayın Cumhurbaşkanı'nın nerede olduğunu bilmediğimi söyledim. O da bana 'İnternette haberlerde yazıyor. Cumhurbaşkanı Marmaris'te tatilde' deyince, ben de karacı yaverini aradım, 'Bak bakalım Cumhurbaşkanı nerede?' diye sordum. Daha sonra Kutsi Barış bana bir koruma tatbikatı olacağını söyledi. 'Sizden de personel katılırsa iyi olur 'dedi. Ben de Atahan Tatar ve Selami Darca astsubayı tatbikatta görevlendirebileceklerini söyledim.'

Darbe girişiminin yaşandığı gün Muhafız Alayında Barış'la kahvaltıda görüştüğünü kabul eden Yazıcı, o sırada yanlarına Bilal Akyüz, Fırat Alakuş, Tanju Posor ve birkaç kişinin daha geldiğini ancak bu görüşmelerin darbe girişimiyle ilgisi olmadığını savundu.

Ardından Barış'la birlikte Genelkurmay'a gittiklerini anlatan Yazıcı,' Saat 16.00 gibi Alay Komutanı 'Ben bir Genelkurmay'a geçiyorum. Sen de gelir misin?' diye sordu. Birlikte Genelkurmay'a gittik. Kutsi Barış benden ayrıldı. Orada kimlerle görüştüğünü bilmiyorum. Ben de orada Orhan Yıkılkan'ın yanına uğrayıp çay içtim. Sonra Kutsi Barış ile birlikte Muhafız Alayı'na döndük.' diye konuştu.

'Ankara'da uçaklar uçuyor, bilginiz var mı?'

Cumhurbaşkanı'nın Antalya'daki programına katılmak üzere Muhafız Alayından sivil plakalı araçla çıkarken eski yarbay Emin Güven'in yanına geldiğini, 'Antalya'ya gidiyormuşsunuz komutanım. Orada işim var. Beni de bırakır mısınız?' dediğini ve birlikte yola çıktıklarını ifade eden sanık Yazıcı, Afyonkarahisar'da mola verdiklerini, daha sonra yola devam ettiklerini, kendisini telefonla arayan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın 'Albayım, Ankara'da havada uçaklar uçuyor bilginiz var mı?' sorusu üzerine olağan dışı bir şeyler olduğunun farkına vardığını söyledi.

Genel Sekreter ile görüşmesinin ardından eski kara yaveri yarbay Mete Semercioğlu'nu aradığını, Semercioğlu'nun kendisine tatbikat yapıldığını söylediğini iddia eden sanık Yazıcı,'Daha sonra Cumhurbaşkanlığı personelinin olduğu WhatsApp grubuna 'Geniş çaplı bir tatbikat oluyor.' yazdım. Ardından Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan beni WhatsApp grubundan çıkardı.' ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Antalya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı protokol şube müdürünün aradığını ve ertesi gün yapılacak etkinliğin iptal edildiği söylediğini, bunun üzerine de Marmaris'e doğru yolunu değiştirdiğini kaydetti.

İzmir yolundan Marmaris'e doğru döndükten sonra Emin Yarbay'ın 'İzmir Çiğli tarafına geçelim komutanım' dediğini ileri süren Yazıcı, daha sonra Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığına gittiklerini, harekat komutanının odasında televizyon seyrederken darbe bildirisi okunduğunu gördüğünü, bulunduğu yeri terk etmek istediğini ancak buna izin verilmediğini iddia etti.

Savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Murat İlhan'ın sorularını yanıtlayan sanık Yazıcı, FETÖ'cü olmadığını, bulunduğu göreve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat kendisinin seçtiğini söyledi.

Başkan İlhan'ın, 'Sanık Levent Türkkan'ın 'Ali Yazıcı da FETÖ'cüdür' ifadesi hakkında ne diyeceksin?' sorusuna Yazıcı, 'Türkkan o ifadelerinden döndüğünü Genelkurmay çatı davasında açıkladı. Ben de zaten kabul etmiyorum.' diye cevap verdi.

Bir avukatın 'Neden Marmaris yerine Çiğli'ye gitmeye karar verdiniz?' sorusunu Yazıcı, 'Yol üzerinde başka askeri birlik yoktu. En yakın olan orasıydı.' diye yanıtladı.

Sanığın çapraz sorgusunun ardından duruşmaya öğle arası verildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski kara yaveri yarbay Mete Semercioğlu'nun savunmasıyla başladı.

Sanık Semercioğlu, 14 Temmuz'da rutin mesaisini sürdürürken saat 10.00'da başyaver Ali Yazıcı'nın diğer yaverlerle kendisini odasına çağırdığını, görevlendirme çizelgesi oluşturarak deniz yaver Şafak Deliacı'yı Tuzla Tersanesi'ndeki faaliyette, hava yaver Erkan Kıvrak'ı Antalya'daki EXPO etkinliğinde, kendisini de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkentteki müteakip faaliyetlerine hazırlık için görevlendirdiğini anlattı.

Toplantı yaptıkları odanın kapısının açık olduğunu belirten Semercioğlu, iddia edildiği gibi odada suikast görevlendirmesi yapılmadığını savundu.

İlerleyen saatlerde Muhafız Alayı'nın kuruluş yıl dönümü programıyla ilgili hazırlıklara başladığını anlatan sanık Semercioğlu, eski başyaver Yazıcı'nın yanına gelerek, kulağı rahatsız olduğu için uçağa binemediğinden 15 Temmuz günü öğleden sonra makam aracıyla Marmaris'e yola çıkabileceğini söylediğini belirtti.

Darbe girişiminin olduğu gün tatbikat yapılacağını ve kendisine sadece yaverlik makamını açık bulundurması görevinin verildiğini iddia eden Semercioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'15 Temmuz günü Ali Yazıcı, beni çağırdı. 'Öğleden sonra Marmaris'e gideceğim. Orada 3 tane Grand Yazıcı oteli varmış. Gece gece bir de otel aramayayım. Hangisi bir öğren.' dedi. Ben de bunun üzerine odama gidip, telefonu alıp, geri dönüp kapısında beklediğim sırada Ali Yazıcı'nın telefonda Antalya'daki yavere aynı soruyu sorduğuna şahit oldum. Ben odaya girince kendisi bu sefer de İstanbul'daki deniz yaveri Şafak Deliacı'ya Başbakan'ın Tuzla'daki geminin hizmete açılış törenine nereden gelip katılacağını sorduğunu gördüm fakat Deliacı, bilmediğini söyleyince benden öğrenmemi istedi.

Ben de Başbakanlıkta çalışan bir kişiye telefonda aynı soruyu sorduğumda 'Büyük ihtimalle Tuzla'daki konuttan katılır.' dedi. Ali Yazıcı'ya bu şekilde bilgi verdim.'

Akşam mesai bitiminden sonra ailesiyle lojmanında oturduğu sırada uçakların alçak uçuş yapması üzerine harekat merkezini arayıp bilgi almaya çalıştığını öne süren Semercioğlu, merkezdeki Ersin Albay'a durumu sorduğunu, 'Ciddi bir terör saldırı tehlikesi var. Genelkurmay Başkanı'nın emri ile hazırlık seviyesini en üst seviyeye çıkardık.' cevabını aldığını, Yazıcı'ya da bu bilgiyi ilettiğini iddia etti.

Sanık Semercioğlu, 15 Temmuz günü darbe girişimine katılmadığını, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ihanet etmediğini öne sürerek, savunmasını tamamladı.

'Darbeyi Pensilvanya'daki şarlatana tapanlar yapmıştır'

Sanık eski yarbay Şafak Deliacı da olay tarihinde Cumhurbaşkanlığı Başyaverliğine bağlı olarak Cumhurbaşkanı'nın deniz yaverliğini yaptığını anlattı.

Deliacı, darbe girişiminin yaşandığı gün başyaver Ali Yazıcı'nın görevlendirmesi üzerine İstanbul'da olduğunu ve bulunma amacının Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'a gelip bir törene katılması durumunda oradaki törenleri ayarlamak olduğunu söyledi.

Başyaver Ali Yazıcı'nın olaydan önce diğer yaverler ve kendisine Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otel konusunda çok sayıda soru sorduğunu ve bu durumu garipsediğini ifade eden Deliacı, şu beyanlarda bulundu:

'Darbe girişiminin gerçekleştiği saatlerde Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'a geleceğini televizyondan öğrendim. Ali Yazıcı'yı arayarak, 'Karşılamaya gitmeli miyim? Ortam biraz güvensiz.' diye sordum. Yazıcı da bulunduğum ortam güvenliyse gitmeme gerek olmadığını söyledi. Bunun üzerine ben de Cumhurbaşkanlığından gelecek emirleri bekledim.'

Deliacı, FETÖ ile herhangi bir bağının olmadığını, geçmişte bu örgütün kumpaslarının mağduru olduğunu iddia ederek, 'Bana soracak olursanız bu darbeyi Pensilvanya'daki şarlatana tapanlar yapmıştır. Benim bunlarla herhangi bağım olması mümkün değil.' diye konuştu.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

06.02.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık, TRT ve diğer müşteki kurumların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan eski kurmay albay Hüseyin Gözebe, olay tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığının görevlendirmesiyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde görev yaptığını söyledi. Gözebe, olay günü ailesiyle zaman geçirdiği esnada bağlı olduğu WhatsApp grubuna mesaj gelmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gittiğini belirtti.

Görev yerine gittikten sonra Cumhurbaşkanlığı personeliyle ortak hareket ettiğini öne süren Gözebe, iddianamede geçen Uluslararası Cari Harekat Merkezi Amiri eski kurmay albay Osman Kardal'a attığı elektronik postanın darbe girişimine iştirak bağlamında değerlendirilmemesi gerektiğini savundu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece 'Abi ben ve Göksel astsubay CB'deyiz, emriniz nedir?' şeklinde attığı elektronik posta yüzünden 13 aydır tutuklu olduğunu öne süren Gözebe, şöyle devam etti:

'O gece Osman albaya mesaj atma amacım, neler olup bittiğini anlama çabamdır. İş amaçlı ara sıra telefonla yada elektronik posta üzerinden daha önce de görüşmelerim vardır. O gece o şahıs darbecilerle mücadele halinde midir ya da darbeci midir bilemem ki. Şahıs benim sürekli çalıştığım kişidir. Kaldı ki benim attığım elektronik postaya gece boyunca hiçbir cevap gelmedi. Darbeci olsam mail mi atarım?'

Tanklar Külliye kapısına gelince harekat merkezinin sivil amiri olan Abdüllaziz Bey ve diğer sivil personele dönüp 'Askerler içeri girip ateş etmeye kalkarsa herkes benim arkama geçsin.' dediğini iddia eden Gözebe, bunun o gün oradaki sivil personelin tanık ifadeleriyle de sabit olduğunu ileri sürdü.

FETÖ'cü olmadığını ve darbe girişimine katılmadığını ileri süren Gözebe, tahliyesi istedi.

Eski astsubay Yaşar Demir de olay tarihinde Cumhurbaşkanlığı Muafız Alayı Köşk Muafız Birliğinde takım astsubayı olarak 14 Ekim 2016'ya kadar görev yaptığını, daha sonra ByLock kullandığı iddiasıyla açığa alınıp tutuklandığını anlattı.

Son dönemde yapılan araştırmalar sonucu 'Mor Beyin' mağduru olduğunun ortaya çıktığını iddia eden Demir, ilgili belgeyi mahkeme heyetine verdi.

Demir, 13 Temmuz 2016'da birlik komutanı binbaşı Osman Koltarla'nın birlikte alarm verileceğini ve bunun amacının Külliyede olabilecek bir tehditte birliğin reaksiyon süresini ölçmek olduğunu söylediğini iddia etti.

Darbe girişiminin yaşandığı gün rutin mesaisinin bitiminde evinde dinlendiği esnada birlik komutanı Koltarla'nın 'alarm' mesajı göndermesi üzerine birliğine gittiğini ileri süren Demir, saat 21.30'da içtimaya çıktığında binbaşı Koltarla'nın kendisine askerlerin başında nöbetçi olarak kalmasını emrettiğini savundu.

Kısa süre sonra yakınlarda patlama atış ve uçak geçiş sesleri duyduğunu ve askerleri daha emniyetli olacağını düşünerek sığınaklara indirdiğini söyleyen Demir, yaşadıklarına ilişkin şunları anlattı:

'Sığınakta bulunduğumdan Alay içinde olanlardan habersizdim. Saatini tam hatırlamamakla birlikte birliğimizin dışarı çıktığını ve bir müddet sonra geri döndüğünü duydum. Saat 04.30'a kadar askerlerin başında bekledim. Saat 04.45 civarında binbaşı Murat Şahin beni çağırdı. Bana 'Osman Koltarlı'nın emriyle Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış ve yanındakileri tutuklayacağız.' dedi. Ben de uzmanlar Murat Dursun, Erkan Coşkun ve binbaşı Murat Şahin ile karargaha gittik. Odadan çıkan nöbetçi amir binbaşı Haydar Aktaş'ı yere yatırıp derdest ettim. Osman Koltarla binbaşı yanımıza geldi. 'Eğer Kutsi Barış kaçarsa vur.' dedi bana.'

Gece boyunca darbeye yönelik emir almadığı ve vermediğini, darbeden sonra gelen arama ekiplerine kendisinin nezaret ettiğini öne süren Demir, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunma yapan eski binbaşı Anıl Aktaş, olay tarihinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komando Taburunda eğitim subayı olarak görev yaptığını, olay gününden birkaç gün önce dönemin Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış'ın tabur komutanları ve alay komutan yardımcılarını odasına çağırarak, 15 Temmuz gecesi 'eğitim tatbikatı' yapılacağını emrettiğini anlattı.

Aktaş, Barış'ın emri doğrultusunda hazırlanan tatbikata katılacak personelin listelerini birleştirdiğini, daha sonra bu listeleri tatbikata katılacak komutanlara gönderdiğini belirtti. Darbe girişiminin yaşandığı gün rutin mesaisini tamamladıktan sonra evine gittiğini, istirahat halindeyken saat 20.30 sıralarında tabur komutanı eski binbaşı Fedakar Akça'nın aradığını ifade eden Aktaş, tatbikatın erkene alındığını ve acil kışlaya gelmesini emrettiğini, bunun üzerine 20.45'de kışlada olduğunu aktardı.

Kışlaya girdikten sonra tatbikat alanına başında eski yarbay Ekrem Işık'ın bulunduğu bölük ile araçların bulunduğu kapalı garajlar bölgesine gittiğini vurgulayan Aktaş, Işık'ın eski yüzbaşı Recep Karabayır ve kendisine çöp poşeti vererek tatbikatta görev alan personelin cep telefonlarını bu poşetlere koymalarını emrettiğini ileri sürdü.

Aktaş, telefonları topladıktan sonra, saat 23.00 sıralarında 3 No'lu nizamiyeden alay dışına çıktıklarını, konvoyun Yıldız kavşağına döndüğünü gördüğünü, ilk önce askeri lojmanların bulunduğu Oran Sitesine gidildiğini düşündüğünü ancak TRT binasının önüne gelindiğinde araçların durduğunu beyan etti.

TRT binasının ana girişinde eski yarbay Ümit Gencer'in orada bulunan güvenlik görevlisine 'İŞİD saldırısı var. Tatbikat yapmaya geldik.' diyerek kelepçe taktığını gördüğünü anlatan Aktaş, şöyle devam etti:

'Yarbay Ümit Gencer'in, nizamiyede bulunan özel güvenlik görevlilerine kelepçe taktığını gördüm. Ne olduğuna bir anlam veremedim. Tatbikatın bir parçası diye düşündüm. Bana nizamiye bölgesinin nöbetçiliğini verdi. Sonra Tanju Poshor geldi. Alay komutan yardımcı Ekrem Işık bana ve yanımda duran askerlere nizamiyeden sivil araç giriş çıkışı olmaması yönünde emir verdi. O anda gelen TRT personeli ve sivil araçları içeri almadık.

Buraya Çevik Kuvvet polisleri geldi. Duvar dibine dizildi biz de bunların tatbikat için geldiğini düşündük. Daha sonra vatandaşlar toplanmaya başladı. Vatandaşlarla Tanju Poshor arasında tartışma çıktı. Uzman çavuş Fatih Gazel de vatandaşlarla tartıştı. Poshor yanındaki askerlere emir vererek tam dolduruş yaptırdı. Askerlere havaya ateş açtırdı. Vatandaşlar kısa süreliğine dağıldı. Sonra tekrar geldiler.'

Daha sonra TRT binasının üzerine gelen helikopterden ateş açıldığını kaydeden Aktaş, bu helikopterden açılan ateş sonrası yaralandığını, ilk önce Muhafız Alayı'nın revirine daha sonra da GATA'ya sevk edildiğini belirtti.

O saatten sonra TRT'de yaşanan olaylar hakkında bir bilgisi olmadığını savunan sanık Aktaş, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

07.02.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık, TRT ve diğer müşteki kurumların avukatları katıldı.

Savunma yapan sanık Coşkun Kapucu, darbe girişiminden önce Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Muhafız Komando Taburunda takım komutanı olarak üsteğmen rütbesinde görev yaptığını beyan etti.

Darbe girişimi haftası amirleri tarafından emniyet maksatlı bir tatbikat yapılabileceğinin söylendiğini aktaran Kapucu, 14 Temmuz 2016'da tabur komutanı Fedakar Akça tarafından bir toplantı düzenlendiğini ve Akça'nın 15 veya 16 Temmuz'da tatbikat için alarm verilebileceğini belirttiğini anlattı.

Kapucu, olay günü sabah saatlerinde rutin mesaiye başladığını, bir süre sonra yanına gelen Akça'nın kendisine plastik kelepçe verdiğini, bunları nizamiyelere dağıtmasını istediğini kaydetti.

Aynı gün öğleden sonra Akça'nın da bulunduğu rütbeli askerlerle toplantı yapıldığını dile getiren Kapucu, bunun gizli bir toplantı olmadığını, gerçekleştirilmesi planlanan tatbikata yönelik konuların konuşulduğunu ileri sürdü.

Kapucu, toplantıda, eski tabur komutanı Akça'nın planlanan tatbikatın adının 'Pars' olduğunu söylediğini anlatarak, akşam saatlerinde mesainin ardından alaydan ayrıldığını ifade etti.

İlerleyen saatlerde Akça tarafından, WhatsApp grubuna, 'Pars gerçek' mesajının atıldığını, bunun üzerine tatbikatın başladığını düşünerek kışlaya geldiğini ifade eden Kapucu, personele, 'IŞİD saldırısına karşı tatbikat yapılacağı'nın söylendiğini iddia etti.

Sanık Kapucu, bir süre sonra araçlara binilmesi emri verildiğini, hareket etmesinden sonra da TRT'ye gittiklerini, buraya neden geldiklerini bilmediğini ve yolda kendilerine bu konuda bir şey söylenmediğini ileri sürdü.

TRT'de nizamiye emniyeti aldıkları sırada alay komutan yardımcısı Ekrem Işık'ın kendisine diğer nizamiyenin güvenliğini sağlaması emri verdiğini kaydeden sanık Kapucu, yanına aldığı askerlerle gittiği nizamiyedeki güvenlik görevlisine kelepçe taktıklarını söyledi.

Bu esnada bulunduğu nizamiyeden içeriye minibüs ile özel harekat polislerinin geldiğini belirten Kapucu, polislere zorluk çıkarmadan içeri alınmasını sağladığını ve darbe girişimini polislerden öğrendiğini savundu.

Polislerle arasında geçen konuşmanın ardından onlara yönelik, 'Ben darbe yapmıyorum. Eğer yapılan darbeyse buranın emir komutası sizde.' dediğini ileri süren Kapucu, telsizden yüzbaşı Recep Karabayır'ı yanına çağırdığını aktardı.

Karabayır'ın yanına gelmesinden sonra yaşadıklarını ona da ilettiğini belirten Kapucu, Karabayır'ın kendisine hukuksuz bir işe karışmaması talimatını vererek bölgeden ayrıldığını ifade etti.

'Halka ateş edin, polise ateş edin'

Kapucu, darbe girişiminden haberi olmadığını ve darbe girişiminde bulunmadığını savunarak, gecenin ilerleyen saatlerinde telsizden, 'Halka ateş edin, polise ateş edin.' emirlerine de uymadığını kaydetti.

Söz konusu emri kimin verdiğini bilmediğini ileri süren Kapucu, 'Kimse ateş etmeyecek.' diyerek askerlerin kanunsuz bir iş yapmamaları için telsiz anonsu yaptığını savundu.

TRT'deki darbecileri engellemeye gelen polislerin de kendisinin darbeci olmadığına kanaat getirdiğini iddia eden Kapucu, 'İçerisinde kaldığım olayların mahiyetini anladıktan sonra darbenin bastırılması için polislerle hareket ettim. Benim bulunduğum yerdeki polis ve halkın bir zarar görmemiş olması benim darbe karşıtı olduğumun göstergesidir.' dedi ve beraat talebinde bulundu.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

08.02.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık, TRT ve diğer müşteki kurumların avukatları katıldı.

Sanıklardan Abdülgani Gürbüz, darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'yü ve mensuplarını lanetlediğini söyleyerek savunmasına başladı.

Darbe girişiminden önce Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda astsubay rütbesinde görev yaptığını belirten Gürbüz, darbeye yönelik faaliyetinin bulunmadığını iddia etti.

Sanık Gürbüz, 'Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, ast-üst ilişkisinin en katı ve sert bir şekilde uygulandığı birliklerden birisidir. Alayımız, kanunsuz emirlerin ise asla yerine getirilemeyeceği bir yerdir. Bunu kendilerine engel olarak gören darbeciler, bu engeli 15 Temmuz gecesi 'tatbikat' ve 'IŞİD saldırısı' adı altında baypas etmiştir.' diye konuştu.

Alay personelinin çoğunluğunun darbe girişiminden haberi olmadığını ve darbeden haberdar komutanlarının kendilerini bu hususta uyarmadığını öne süren sanık Gürbüz, 'Alay komutanı Muhsin Kutsi Barış, sütten çıkmış ak kaşık olmadığını söyledi. Hata yapmak insanlara mahsustur ama alay komutanı Barış, o gece hata yaptığını anladıktan sonra hiçbir girişimde bulunmamıştır.' ifadelerini kullandı.

Sözde tatbikatın adı 'Pars'

Gürbüz, darbe girişiminden iki gün önce tabur komutanı Fedakar Akça'nın kısa zaman içinde bir tatbikat planlandığını, alay komutanı Barış'ın emriyle yapılacak tatbikata 'Pars' adının verildiğini söylediğini anlattı.

Olay günü saat 20.58'de daha önce oluşturulan WhatsApp grubuna Akça tarafından 'Pars' mesajı atıldığını ifade eden Gürbüz, bu mesajın tatbikatın başladığı anlamına geldiğini kaydetti.

Bunun üzerine görev yerine giderek, silah ve mühimmat aldığını ve garajlar bölgesine geçtiğini dile getiren Gürbüz, alay komutan yardımcısı Ekrem Işık ve tabur komutanı Fedakar Akça'nın da bu bölgede bulunduğunu beyan etti.

Bir süre sonra tatbikat için gelen askerlerin cep telefonlarının toplanarak, araçlara binmeleri emrinin verildiğini belirten sanık Gürbüz, 'Telefonlarımızın alınması, internet erişimi ve yakınlarımızla görüşmemizin önüne geçerek hain darbe girişimini öğrenmemizi engellemek içindir.' dedi.

TRT'ye gittiğini bilmiyormuş

Olay günü, TRT'ye gideceklerinden haberi olmadığını iddia eden sanık Gürbüz, TRT yerleşkesine geldikten sonra binbaşı Anıl Aktaş'ın beraberindeki askerleri 3 numaralı nizamiyeye gönderdiğini ve silahlara şarjör takılması emrini verdiğini anlattı.

Bir süre sonra darbe girişimine karşı durmak için TRT'ye gelen özel harekatçı polisler ile konuştuklarını ifade eden sanık Gürbüz, darbe girişimini polislerden öğrendiğini ileri sürdü.

Polislere, tatbikat için TRT'ye geldiklerini söylediklerinde polislerin kendilerine, 'Kandırılmışsınız.' dediğini iddia eden Gürbüz, yarbay Işık'ın bulunduğu bölgeye geldiğini ve polisleri dışarı çıkarmaya çalıştığını ancak başaramadığını belirtti.

Bir süre sonra bölgeye Muhafız Alayı'nın eski komutanı Albay Muhammet Tanju Poshor ile Uzman Çavuş Fatih Gazel'in de geldiğini, Poshor'un polisleri dışarı çıkarmaya çalıştığını öne süren Poshor, 'Darbe girişimi gecesi Uzman Çavuş Gazel, erlerin yanına giderek, 'Polise ateş et.' diye emir verdi.' beyanında bulundu.

İlerleyen saatlerde helikopterle bölgeye ateş edildiğini, uçakların da ses hızını aşarak patlama seslerini uzaktan duyduğunu belirten Gürbüz, darbe girişimine destek vermeyen askerlerle bölgeden ayrılarak, sabaha karşı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na döndüklerini öne sürdü.

Darbe girişiminde bulunmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını savunan sanık Gürbüz, mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Savunma yapan eski astsubay Süleyman Zoral, 15 Temmuz 2016'dan önce Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komando Tabur Komutanlığında Poligon Kısım Komutanı olarak görev yaptığını beyan etti.

Darbe girişiminden yaklaşık 1 ay önce yurt dışı görevinden döndüğünü anlatan Zoral, olayın yaşandığı hafta başından itibaren alayın 18 Temmuz'daki kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ve planlanan tatbikata yönelik hazırlıklar yapıldığını bildirdi.

Bu kapsamda, 13 Temmuz'da taburdaki subay ve astsubayların çoğunun katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden Süleyman Zoral, tatbikata katılacak personele mühimmat dağıtımı yapılacağının konuşulduğunu kaydetti.

Zoral, bazı askerlerin buna itirazına karşın eski tabur komutanı Fedakar Akça'nın personele mühimmat dağıtımı yapılması emrinde ısrarcı olduğunu, 14 Temmuz'da da taburdaki personele yeterli mühimmatın sağlanması için faaliyet yürütüldüğünü dile getirdi.

15 Temmuz akşamı, tatbikatın başladığı haberinin gelmesinden sonra Muhafız Alayına giderek içtimaya katıldığını beyan eden Süleyman Zoral, tatbikat planında olmamasına rağmen tatbikat alanında alay komutan yardımcısı yarbay Ekrem Işık'ın da bulunduğunu ve kendilerine, 'Çok ciddi bir tatbikat olacak. IŞİD saldırısı olabilir, kamu kurumları içine IŞİD militanları sızmış.' dediğini aktardı.

Sanık Zoral, bir süre sonra araçlarla nizamiyeden çıkarak TRT yerleşkesine gittiklerini, burada sanıklardan eski binbaşı Anıl Aktaş'ın silahlara şarjör takmaları emrini verdiğini bildirdi.

İlerleyen saatlerde helikopterden bölgeye ateş edildiğini, bunu anlamlandıramadığını kaydeden Zoral, bir astsubayın telefon görüşmesi yaptıktan sonra kendisine, 'Darbe yapılıyor' dediğini söyledi.

Bu gelişme üzerine kendisinin de telefondan haberlere baktığını ve 'komutanlar kaçırıldı', 'askeri kalkışma' gibi haberleri gördüğünü aktaran Süleyman Zoral, 'Bundan sonra bizi tatbikat yalanıyla kandırarak darbe için getirdiklerini anladım.' ifadelerini kullandı.

Zoral, darbe girişiminden haberdar olduktan sonra bölgedeki askerleri kreş bölgesine topladığını ve silah kullanmamaları emrini verdiğini, darbe bildirisinin TRT'de okunması hususundan da daha sonra haberi olduğunu savundu.

Üzerine atılı 'FETÖ üyeliği' suçlamasını kabul etmediğini söyleyen Süleyman Zoral, mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

09.02.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Davanın bugünkü oturumunda mütalaasını veren duruşma savcısı, TRT önünde bulunduğu sırada açılan ateş sonucu yaralanan müştekilerin katılma taleplerinin kabulünü istedi.

Sanıklar Ali Yazıcı, Muhsin Kutsi Barış, Fatih Yanıkkaya, Mahmut Tuncer, Mustafa Kocaaslan ve Muhammet Yılmaz hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar verilmesini isteyen savcı, elde edilen yeni delil ve bilgiler ışığında tüm sanıkların eski ve son ikamet, görev yerleri dahil yapılacak sosyal çevre araştırmasıyla diğer FETÖ bağlantılarını gösterir tüm delil ve bilgilerin toplanması için Ankara Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmasını talep etti.

ByLock kullandığı tespit edilen sanıkların HTS kayıtlarıyla ByLock içeriklerinin getirilmesine mütalaasında yer veren iddia makamı, şahsi ve kurum telefonlarından HTS kaydı ve analiz raporu alınmayan tüm sanıkların bu kayıtlarının alınmasını da istedi.

Savcı, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin mevcut olması, atılı suçların cezasının üst sınırı da dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini mütalaa verdi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanık avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme, verilen aranın ardından ara kararını açıkladı.

Mahkeme, firari sanıkların yakalama infazının beklenmesine, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen sanıkların ByLock kullanım içeriklerinin ilgili makamlardan istenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi olduğu gerekçesiyle Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinde de yargılanan eski başyaver albay Ali Yazıcı'nın dosyası ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın darbe teşebbüsünde bulunmakla ilgili suçlardan dolayı dosyalarının ayrılmasına hükmetti.

Sanık Muhsin Kutsi Barış'ın mevcut dava kapsamında, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme, kasten öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama' suçlarından açılan kamu davalarının yargılamasının devamına karar veren mahkeme, ayrıca sanıklar Fatih Yanıkkaya, Mahmut Tuncer, Mustafa Kocaaslan, Muhammet Yılmaz ve Eray Çekerek'in dosyasını da Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinin talebi doğrultusunda ayırdı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Kürşat Kayhan, Orhan Çiçek, Bilal Çiçek, Recep Durmazdır, Abdulsamed Baysal, Yunus Baş, Feyyaz Soysal ve Enes Yesir'in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma, 19 Şubat'a ertelendi.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-08 Mayıs (2017) 'Ankara 534 sanık Cumhurb. Muhafız Alayı Darbe Yap.' davası

(10 Şubat 2018, 12:39)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12358    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.420.069